3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"So always look on the bright side of death\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
igazabol ez a gyertas problema erdekel mert tenyelg nem egyszeru hogy gyors es szep legyen.
18 percre jott ki az elso.
igaz a shadow is area.
ujra lett renderelve linear gammaval, azert a rovid renderido latszik (imap saved) + diffuse glow.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Holnap elküldöm a textúrákat, ha kellenek. Addigra viszont meglesz a remélhetõleg végleges kép is. Nagyjábó mindent bele raktam, amit említettetek. Szerintem szép lesz, de majd render végén kiderül. Reggel jövök a képpel.
ugyhogy majd holnap, esetleg kesobb visszajovok es bedobok valami kepet,
textura nincsen, nem tudnad feldobni a padlo/fal-oszlop/plafon texturajat valahova, privatba is johet ha sajat.
meglassuk
Egyébként természetesen használtam attentuationt, + vray shadow volt benyomva, de sajna voltak olyan helyek, ahol ez nem hozott szép eredményt, ugyanis a közeli árnyékok élesek voltak, ami jó is, de a távolabbiak is. Ez inkább az elõzõ képemen volt zavaró, ahol az asztalon volt 2 gyertya. Azt meg nem akartam, hogy a fele ilyen, a másik fele meg olyan.
Még annyi, hogy szerintem a textúrák miatt olyan render szagú az egész. Ha tök sima a felület és rádobok egy kõ materialt, az nagyon megcsúnyítja a képet, modellezni nem akarok, most próbálkozok egy kis disp.-el. Az sokat dobott a talaj textúráján is és máris nem lett olyan, mintha a Wolf.-bõl lenne kiszedve egy kép.
a arnyekok telejesen lenyegtelenek kis fenyereju puilacsnal, ezert pl alatalaban shadow map is megteszi, vagy akar vrayshadow, de az attentuation mindenkeppen kell egyekent az egesz teremeben keresztul kasul szaladnak az arnyekok...
ezt az egesz cuccot, 15 perc alatt gyonyorure lehet(ne) renderelni. Egyebkent meg itt a sok vraylight ahogy betetetted oket valahogy elveszik a GI erzest, es ezert van ilyen 3dengines hatasa.
en a lightnak az shadow subdivserol beszelek, a diffuse subdivsnek semmi hatasa irradiance map/lchachel, csak photon map hasznalja azt az informaciot..
gondolom nem azt hasznalod mert akkor meg rettentoen gyors lenne...
a lampakra sima omi, attentuational, mondjuk 1m 1.5m eleg is. ez maris felgyorsitja a gi szamolast.
ami a gomboket illeti sima vilagito test is megfelel, selfillim vagy ilyesmi.
Ha jol tudom😊
Caustic részére meg 1500 subdivist ír. Nem a textúra 8-as subdivisére gondoltam.
Részletek hiányoznak nekem 😞 pókháló a sarokból, a homogén padló is zavarja a szemem, egy poros szõnyeg iszonyatosan feldobná szvszt, a gyertyáknak egy kis sss, akár fakelve is, jót tenne (igaz, a renderidõnek is adna :S ), a már említett asztalok, székek...kicsit így üres még nekem a jobb oldala, szemben a baloldal részletgazdaságával.
Persze tudom, hogy szorít a határidõ, meg nem vagyok jó példa mert én pár hónappal átléptem az enyémet, de ha elfogadják is, bõvíthetnéd egy kicsit, ha van kedved/idõd. Szvsz.
Oryon
Hat megbuksz a vizsgan! 😄D
8 az alap, ez 64 sugar/pix-et jelent. 70 az 70^2..
15-25 felett mar nagyon nagyon elhanayagolhato lehet a kulonbseg, gyakorlatilag lathatatlan.
ha megsem, akkor az van hogy irtozatosan rosz lehet a scene scale.
vagy valami nagyon el van love a qmc samplerben.
high settingsnel szinte semmi valtozas nincs.
Hat nemtom, nalam mar 3-4 vraylight utan jelentos a valtozas.
lehet a decay/multid kicsi es ezert nem olyan veszes
A glossy-t nem merem most változtatni, jobb render minõségnél kicsit megváltozik (sterilebb, élesebb és kevésbé lesz pixeles), de késöbb erre is figyelni fogok és változtatom, köszi, hogy jelezted.
Oryon
vedd vissz a hdrit akarmit es jonak kell lennie.
mondjuk a clamp outputnak vegeznie kene a dolgat.
Vlado azt irta hogy gond van a color mappingal.
lehet linear lenne a legjobb megoldas..
egyebkent a carpaint glossyja nekem soknak tunik
Az AA hiba csak nagyobb felbontásban tûnik el, de nem értem, hogy másnál miért nem igazán jelentkezik ilyen ... :S
Segítség kellene, plz. <#help>#help>
Oryon
Ok recepciót meg a többit még meg akartam csinálni, csak tegnap eddig jutottam. A deszkára végülis választ nem nagyon kaptam, de kipróbálom, aztán majd akkor eldöntitek, hogy jó-e. Aldary ötlete is tetszik, hogy a boltozaton a kõ kövesse az ívet. Ha nem vagyok lusta, lemodellezem a kockákat, mert textúrát rajzolni nincs kedvem. Rakok a földre min. majd ref. glossyt, hátha nem lesz vészes a renderidõ (most 2 óra körül mozog).
Aminek örültem, hogy a vray disp. (a földön most az van). Egyáltalán nem dobott sokat a renderidõn (max 5-10perc +) A sima disp 1-2 órát dobott és még csúnya is volt. Szerintem rárakom a falakra is, még az dobhat az élethûségén. Este vagy holnap reggel majd jelentkezek a köv képpel.
Ti se alvásra használjátok az éccakát😊
Kevesebbet mutatnék a padlóból, ha már nincs rajta semmi extra részlet. A lépcsõ meg alig látszik, pedig az meg van modellezve.
Deszka burkolatoknak jót tett a glossy ref., lipróbálhatnád a köveken is.
Kicsit furcsa nekem a boltozott áthidalók között a sík födém, bár nem nagy a fesztáv, csak furcsa. Nem mondom, hogy a látszó gerendázat jót tenne neki, de esetleg egy enyhe boltozat igen. Növelné a pince/kripta fíílinget is. (manapság meg ilyen akszesszoárokat már habból, szivacsból is venni/csináltatni lehet enteriõrhöz, nem kell, hogy tartószerkezettel legyen megoldva)
per aspera ad astra
5 perc lemodellezni.. itt ott kisasztal (oszlopoknal)
es sztem ennyi eleg is. nem kell agyonzsufolni.
milyen color mapping van rajta? - ha van

Jelenleg még "fél"-minõségû renderek mennek a renderidõ miatt, de ha kész a belsõ + minden, akkor persze jobb minõséggel, nagyobban fogom renderelni, hogy kijöjjenek a részletek, amik most nemigen láthatóak. Ha minden meglesz, akkor kigurul a szabadba és környezettel csinálok egy nyomtatható verziót (jelenlegi álomhatár egy A3-as lenne, de akkor lehet kiköltözöm egy éjszakára a szobámból, vagy többre 😊 ).
A kocsi külsõ része most kész, de a kritikák / tanácsok / vélemények tükrében lehet, hogy még változni fog.
-Renderidõk nem mérvadóak, némileg kevesebbek lennének, csak render közben más is futott.
Carrera 4S 1.
Carrera 4S 2.
Carrera 4S 3.
Oryon
Majd megmondjátok, plz, hogy milyen hibák vannak és kijavítgatom, én már túl sokat néztem :S
Oryon
Remélem hamarosan postolhatom végre.
Oryon
Mondjuk 3ds topicban sem, hiszen ez tényleg igazi, azaz csak egy rossz minõségû fénykép :S
Oryon

ha gi-os akkor kapcsolj ki mindent rola, sned receive seen.