3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
A plafonon már egész kellemes a fények játéka. 😊

per aspera ad astra

Hm,ez még jól jöhet 😛

jaja,tényleg nem rossz ötlet,fedobja kicsit.
Eleinte nem nagyon tetszett,de mostmár egész jó 😊
Csak még mindig kicsit olyan engine hangulata van,bár már nem annyira.Szerintem egy jobb bevilágítás sokat dobna rajta,de gondolom már nem kezded elõlrõl 😛

megvan 😄 - mar vagy 15 perce kerestem :S

http://www.3dlapidary.com/Home.htm

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nincs meg valakinek annak a websitenak a linkje ahonnan szabvanyos vagasu gyemant stb modelleket lehet letolteni?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kis update. A vörös követ a megrendelõ találta ki, de szerintem nagyon ott van. 😊

Lazarus
Félkész csaj, ráment a napom :S
globál illuminátus / ambient okkultizmus 😛

Halee emberek!

Ide tértem, mert nagy segítség kéne nékem.
Van egy Xara 3D 6-ban készült .x3d file-om. Minden megoldás érdekel, hogy 3dmax-es .3ds legyen belõle.
Nem vágom a 3dmax-et, elképzelhetõ esetleg, hogy olvassa az .x3d-t?
Kerestem százféle konvertert, de azok szarok.

Köszi a help-et...szülinapra akarok gravíroztatni, és az lézeres embernek 3dmax-es file kéne.
Thx még1x,
T.Bálint

ThomasGins
Odab*sz😊
Mi az a gi/ao?😊

\"So always look on the bright side of death\"

ez egy hibrid GI/AO
15 perc.

megkaptam, majd folytatom..
ambient occlusionnal akartam mahinanlni, de nem jott be ugy ahogy szerettem volna ugyhogy most vagy maradok diffuse color only, vagy kitalalok mast. 😊

Nekem ebbõl csak annyi jött le, hogy blablabla 😊

Bocs, kicsit már magas volt ez a 2 mondat. De a lényeg, hogy álsz a cuccal? Már várom a képeket. Megkaptad a mappokat?
egy menetben akartam megcsinalni AO-val de nem lehet, az osszes multiply-t tudo composite cuccok ugy tunik csak kesz, es nem rendertime cuccokkal mukodnek.. 😞

peresze igy is meg lehet csinalni separate passban de az mar nem annyira poen..

bazs1
Honnan tudok egy trial verziót letölteni?

pont a multiply nem mukodik 😄
a diffuse colorral akar multiplyzni.
bug..

ThomasGins
Én meg elmegyek egy ingyenhétvégére Drakuláékhoz😊

ugy tunik csak diffuse colorral megy a rohadek, de hatha a vraycomp textura besegit..

Aldaryn
Ok. Te lököd a jó módszereket, én meg a szar ellenpéldákat.

per aspera ad astra

talaltam egy jo modszert, harmadannyi ido alatt sokkal jobb minosegben 😊
este lokok egy kepet!

ThomasGins
Használta😊
kb ezek

ThomasGins
Mozgatni nem bonyolult,animálni annál inkább nekem😊Alaptudás nem nagyon van,de sztem hozzáértõ meglátná a scene-t rosszul lenne😊

Evogordon
Használta már valaki a vray 1.48.03-at? Mik benne az újítások?

köszi!

Ezek nem letölthetõ modellek?
Aldaryn
hehe... kiderült, hogy dolgozni is kell? 😛 Nagyon alap páncélokat lehet találni gyûjteményekben, de én még nem találkoztam egyetlen igazán fullossal sem. Nem egy tipikus téma archvizben sem. Talán a De espona libraryban...

per aspera ad astra

Na most kitalált a megrendelõ egy valag további módosítást, amit meg kéne még csinálni. Egyik közülük, hogy szeretne egy páncélkatonát a kövelebbi oszlop elé. Na ezt hogy oldjam meg? Nincs valakinek véletlen egy páncél modellje, amit megosztana velem? 😊
repvez
Ilyen hamar bele lehet jönni a kezelésébe vagy már azért van némi alaptudás a használatába?
Tetszik nagyon 😄
Egy kamerakorbefordulasos nagyon kapurarugos resz sokat dobna rajta!! 😊
ThomasGins

behaltok ettol a csillarszerkezettol.. 😊 nurbs boolean union megint bizonyitott 😄

privat ment

email?
hova rakjam?
a texturakat feldobhatnad, hogy legalabb abban hasonlitson 😄

hogyne szabadna 😊
Még kicsit javítok rajta, de nincs már sok kedvem sokat foglalkozni vele. Még úgy is kell csinálnom 2 képet...
na akkor majd en is csinalok uj csillart 😊

nem szabad! 😄
😉

RelakS
Fel sem tûnt, hogy anim gif <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ThomasGins
Szuszog😊

Malakai
Ez mozgás? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Malakai ur részére😊

Aldaryn
A csillárok nagyon tetszenek. 😊 Asszem beszállok én is ebbe a gyertyafény parádéba. 😄 Ha szabad...

per aspera ad astra

A boltíveken meg néhány helyen ,a textúrák lehetnének élesebbek,mert így eléggé homályosak.Vagy csak a displace-nek a felbontása túl kevés? szerintem próbáld meg nagyobb felbontással,mert így elvesznek a textúrában a részletek szvsz.
A baloldali boltívnél pl alig észrevehetõ a displace ha van rajta egyáltalán?,meg túl homályos a text rajta.Ott mintha már szinte csak sima bump lenne.
A bejáratnál a szõnyeg is kicsit furcsán fekszik a padlón.
Amúgy egyre jobb.

Malakai
A boltívet alkotó külön kövek jobban beépülhetnének az oszlopok köveihez...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Esetleg faklya par helyre? Annak talan lenne eleg nagy fenye.

pedig pont ezt akartam mondani hogy az elozo kepeden a feny mint disztargy van csak ott, ezen mar sokkal jobban nez ki!

minden omni-t attentuationnal controllalok, igy lehet beloni hogy hogyan valtozzon a feny a tavolsag fuggvenyeben, s lehet bar fizikalisan nem korrekt 😄 de sokkal konnyebb hozni az eredmenyt amit akarsz.
Van rajta diffuse glow, asszem photoshop is tudja.

a masik nagy elonye az omni hasznalatanak itt, az hogy allithatod hogy mekkora legyen az area light merete, es ezzel azt hogy az arnyekok milyen elesek/softosak. Az en kepemen, 10cm meretu az area ligh (ez nem az omni merete, csak az ami az arnyekot adja) es ezert softosabb az arnyekok.

Igazabol azonban, tobbszaz gyerya kene hogy a helyseg olyan jol be legyen vilagitva mint a tied vagy az enyem... Szoval eztan siman atalatam a gyertya kinezetu lampakra.

Update

Végülis nem rossz, de nekem nagyon lámpa hatása van. gyertya fényhez nem sok köze van így. Ezen felül ha letextúráznád, akkor már túl sötét lenne szerintem.

Viszont ami érdekelne, hogy hogyan csináltad azt a fénylõ hatást a fényforrások és az erõsebben megvilágított részek körül? Mit kell bekapcsolni, hogy így "kicsapjon" a fény? Ez valami Glow effekt nem?