63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
köszi! ahogy elnézem, nem lesz egyszerű :l -
He he ilyen van nekem is egy :D -
Jahh ez a szep nagy darab:) -
Fisch #35074 bocs az OFF-ért! muhhahhhahhhahhhh -
Fisch #35073 nekem ebből van 2 db :D
-
Fisch #35072 ez?
-
Udv!
OFF:
Bocs skacok, az lenne a kerdesem van nekem 2 db PowerPC Macintoshom ha jol emlekxem 8600 pontosabbat infot egyikrol se tudok fejbol... de tokeletesen mukodnek OS 9.1-el Ernek ezek meg valamit ? Vagy dobjam a kukaba?
OFF: END
-
skew modify van rá -
Geccoka #35069 Nem ismerem a maxot, de cinemaban van egy Shear nevu deformer, ami pont ilyen dontest csinal. Biztos van valami hasonlo maxban is. -
Hello, bocsi az ilyesféle idióta kérdésekért, de nincs ötletem hogy hogy tunám megoldani ezt:
3d ripperrel mentettem ki ezt az autót gameból, és a top viewen látszik hogy érdekesen el van torzulva, tudja valaki esetleg milyen módon tudnám átalakítani hogy normálisan nézzen ki?
próbáltam már hogy félbevágom az autót, és a másik felét újra ráillesztem, de csak rosszabb lett
ötlet?
előre is köszönöm
-
CGSphere? De jó lenne szépen megcsinálni... -
-
MrGeE #35065 woow mennyi fresh meat
-
biii #35064 köszi , figyelni fogom ezt is! -
GixEr #35063 A tergorbito eszkozok az 1-es max ota nem valtoztak, csak nem mindegy melyikhez melyiket hasznalod, a keszitesnel mikor kivalasztod akkor irja, hogy milyen objektum tipushoz hasznalhato. -
biii #35062 hál istennek megoldható a könyv elejére visszalapozás nélkül is :-)
de nem nagyon fogom használni ezt a könyvert mert a 9es verzió tök más. inkább annak az angol anyagaiból majd (a google sketchup-hoz sem volt magyar,, mégis sikerült kitanulni! :-)) -
biii #35061 jól van, no! :-)
mondtam hogy majd megnézem.
egy éves kisfiam van, amikor alszik vagy éjjel van időm foglalkozni vele, nem tudom még megnézni!
mint irtam majd megnézem !
köszönőőőőőőmm -
Olvass már lejjebb, ahol írtam róla, hogy ne a PBomb módosítót használd, hanem a Bomb módosítót TE!
(Az ikonja nem gárnát kanóccal, hanem egy piramis) -
Valamit pedig elrontasz, mert a leirás alapján mennie kell... -
biii #35058 nem az animáció inditásával kell elinditani?
ha azzal kell, akkor elinditottam. ha nem azzal akkor hogyan????????????????? mert erről nincs ott egy szó sem -
És elindítottad? :) ("P") -
biii #35056 idézem a könyvet:
A térgörbítõk létrehozása, a tárgyakhoz rendelése
és az azokon keresztül történõ animálás, mint említett
ük egyszerû feladat. A térgörbítõket a Create panel
Space Warp lapjának elemeivel lehet elkészíteni. Bemutat
ását kezdjük egy látványos térgörbítõ eljárással, a
Bomb-bal. Készíts egy teáskannát, ezt fogjuk felrobbantani.
A Space Warps lapon aktiváld a Bomb kapcsolót,
majd kattints egyet valamely nézetben. A kattintás
helyén létrejön egy bomba. Ennekés a felrobbantand ó tárgynak az egymáshoz viszonyított helyzete nem lényegtelen,a bomba lesz a robbanás
középpontja.Válaszd ki a teáskannát, majd aktivált a Toolbar Bind
to Space Warp kapcsolóját. Az egér gombját a teáskannán lenyomva húzd rá a mutatót a bombára. Az összeköttetést egy szaggatott vonal mutatja. Ha a mutató átvált egy olyan alakra, mint az összerendelés aktiv
áló kapcsoló, akkor az egeret engedd el. A hozzá-rendelés a Select by Name panelon keresztül is megvaló-sítható. Ezzel egymáshoz rendeltük a térgörbítõ eljá-rást és a tárgyat, ezután már hatással van a bomba a
teáskannára. Indítsd el az animáció lejátszását, és gyö-
nyörködj. Ugye nem volt nehéz?
igy kellene csinálni és nekem igy semmi nem történik.. majd megnézem amiket irtatok, köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Hát nem tom...
Én nem robbantgatok, nem animálgatok , egyelőre tisztában akarok lenni a különböző módosítókkal, kijelőlésekkel stb ...
Gagyi dolgokat "modellezek" ( üveg, pohár, villa stb ) , hogy megértsem és megjegyezzem a dolgokat ...
Most pl ezt a hülyeséget csináltam, gyakoroltam a bevel , bridge, extrud funkciókat .
Néhány helyen elbénáztam , keletkezett néhány lyuk, a következő dolgom az lesz holnap, hogy megnézem hogy lehet azokat befoltozni ....
Szal hidd el nekem: nézd meg azt a bombát, és lapozz vissza a könyv elejére ... -
Nem tudom pontosan, hogy milyen bombával próbálkoztál, ugyanis van egy egyszerű bomba (Bomb) illetve egy particle bomba(PBomb), melyek nagyjából egy helyen vannak, de azért mégis máshol :)
Mindkettő a Spase Warp módosítók között van, csak a sima bomba a geomatric/deformable módosítók között van, azt valóban úgy kell használni, ahogy leírták, csak ne tedd távol a tárgytól, mert nem lesz rá hatással.
Ha fel akarod robbantani a kannát, akkor a közepébe kell raknod.
A másik bomba PBomb, használata kicsit más, azt most nem írom le (az a Forces módosítók között van, amely a legelső, ezért valószínű, hogy azzal próbálkoztál és ezért nem működött) -
zenoka #35053
probald meg google: "3dsmax space warp"
vagy google: "3dsmax egyhet alatt irany a ILM"
kereso mondatokat....
egyebkent probald meg elso korbe hogy lemodelezel egy kezigranatot mondjuk.. -
biii #35052 (húú bocs a sok elirásért, túl sietős volt) -
biii #35051 ez lehet már minden tökmás a 9esben (meg a 8as is megvan) de eddig mindre rájötttem szerencsére hogy hogy van a 9esben.
háth alesz vki akinek 7ese van é smeg tudja mondani ig yműködik -e, vagy a másik fórumozónak lesz igaza hogy igy kizárt hogy működjön. -
biii #35050 azon amásik fórumon van amúgy vki aki feltett nemrég egy brutál jó bicaj képet.. 1 hete foglalkozik 3d-vel.. tehát a fejlődés, ki mit meddig tanulmányoz, egyén kérdése. nem kötelező mindekinek egyformán haladni a fejlődésbem -
valószínűnek tartom, hogy a verziószám miatti különbség miatt nem működik
tényleg nem érdemes a közepén kezdeni -
biii #35048 nem vagyunk egyformák, ki igy, ki úgy halad.
de a kérdés lényege nem ez volt, hanem az hogy ahogy ez a tényleg csak pár lépésből álló műelet, aminek a kb 5 lépése le van irva lépésről lépésre, nem működik.
vki azt irta egy másik fórumon hogy ezen az elven nem is fog működni, másképp kell csinálni. kell hozzá más vmi is. nem ennyiből áll. még vmit létre kell hozni
erre várom a választ.. hogy tényleg működésképtelen ez ahogy a könyvben le van irva.. vagy sem. -
Én is ebből a könyvből tanulgatom, de nem az animációval kezdtem :)))
Nem lenne jobb sorban menni, hogy értsd is mit miért nyomsz meg ?
Spec én még egy darabig elleszek a módosítókkal ...
-
biii #35046 sziasztok
segitséget kérnék. pár napja tanulmányozom ezta programot.
a 7es virzióhoz irt biblia megvan azt nézegetem és tanulnám belőle hogy miket lehet csinálni.
9es trial verziót hazsnálom amúgy.
ost viszont megállt a tudomány. azt irja "animáció alapfokon" részben hogy csináljak egy teáskannát. ez megvan. Menjek a space warp-ra és ott a bombát választva tegyem azt a kanna mellé. aktiváljam a kannát majd a bind to space warp gombot benyomva menjek a kannára, nyomjam le az egeret és húzzam a kurzort a bombához. Közben szaggatott vonalat látok (ez meg is van) , majd ha elérek a bombához az ikonnak a jele fog megjelenni (bind to space warp ikoné) . Meg is jelenik. elengedem azegeret. azt mondja mostmár csak döljek hátra, inditsam el az animációt és élvezzem a látványt. de semmi nem történik. vagy 10szer végigcsináltam a könyv alapján lépésről lépésre ezt a nem bonyolutnak tünő dolgot. de semmi nem történik..
miért? hogyan robbantsak? rossz a könyv??
valakinek van 7esben tapasztalat hogy ott igy felrobban -e? (jó -e akönyv leiársa)mit kell csinálnom?
köszi -
nenad #35045 ja, ezt meg nem olvastam :-) -
nenad #35044 nekem ez a kep gyanus, ilyet mar regen nem lattam.
aha, most latom.. koma, a hdri- bitmapnal allitsal mar be valamilyen mappingot.. Spherical vagy valami, mert az amit hasznalsz az nem jo. -
A tepot előtti folt egy sample highlight, azért keletkezett, emrt túl kevés GI sample nem tudott igazán mit kezdeni a HDRI környezettel, ami ráadásul nincs jól beállítva, mivel ha jól látom cubic map, te pedig valami más mappoláson használod. -
Ja, most jobban megnéztem, és azt látom ,hogy a HDRI nincs is beállítva, mivel a teapoton sem az tükröződik, hanem az előtte lévő folt, ami nem a HDRI-től van, hanem feltehetően valamilyen fényforrás került oda, illetve a főfényforrásod pedig gyenge. -
Nem biztos, hogy jól gondolom, mert még én is kezdő vagyok, de a HDRI mindenre hat, így a talajodra is. Tehát a talajnak olyan materialt adj meg, amelyen nem tükröződik annyira a környezet, vagyis vedd lejjebb a reflection-t és a glossiness értékét is vedd lejebb, a subdivs-et meg vedd kb 20-30-ra. Így már nem olyan durva, mint a renderen...
És esetleg más HDRI mapot használj.
ui: persze itt vannak nálamnál sokkal nagyobb tudásuak, majd ők is írnak a probémádra megoldást. -
dradge #35040 Helló mindenki!Egy kis segítségre lenne szükségem
A V-ray el gakorlom a HDRI-t és többnyire sikerül is,csak az a gondom hogy a Teapod-on kívül rárakja a "talajra" is a hdri image-et.Miért?Igy néz ki:
Köszönöm -
Én ezt nem értem ....... 
-
zenoka #35038