3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

középkori kínzóeszközök a falakon, esetleg kalitkába zárt emberi csontvázok... <#vigyor>

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Aldaryn
Ez jó dolog. 😊 Thx. Jó lenne egy align tool, ami sub object szinten is mûxik.

per aspera ad astra

en ugy oldanam meg hogy lenne egy vilagosabb resz es a tobbi sotetebbe burkolodzna de meg eppen latszik.
de ehhez meg ujra sem kell renderlni..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Csak javasolnam elkerulendo a forum szettolasa, rakjal be 800*600 kepet.
Ahol most az eros fenyforras van, es az fakja lesz akkor legyen joval szinesebb a feny narancsosassarga.Es kevesbe legyen ilyen eros.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

spline vertex position copy paste, akinek esetleg kell. d21 en kellett egy csavonak, ugyan az okot nem teljesen ertem, de hatha..

rollout cp "copy paste"
(
button copybutt "c" pos:<5,6> width:12 height:16
button pastebutt "p" pos:<22,6> width:12 height:16
on copybutt pressed do
vpcopy = $.pos
on pastebutt pressed do
(
vks = getKnotSelection $ 1
setKnotPoint $ 1 vks<1> vpcopy
updateshape $
)
)
if copypaste != undefined do
(
closerolloutfloater copypaste
)
copypaste = newRolloutFloater "CP" 120 60
addRollout cp copypaste

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

új kép:
cél, hogy hátborzongatóbb, félelmetesebb legyen. Ennek eléréséhez várok bevilágítási tippeket. Fáklyák lesznek ott ahol vannak az erõs fényforrások.

oryon
Újabb tesztet futtattam - feleslegesen - és levontam a tanulságot:
Vray, Scanline, Mental Ray: Egyik sem tudta megcsinálni az adott részt, tök ugyan olyan lett az eredmény mindegyiknél, tehát nem a vray hibázik.
Bár igazán nem értem, hisz más is csinált már ilyen képeket és ott nem kelettkeznek ilyen durva AA különbségek, de biztos kicsi vagyok még ahhoz, hogy ezt megértsem :S
Amúgy az alacsony szög miatt lesz és a nagy kontrasztkülönbség miatt. De ha máshova teszem a kamerát, akkor más ív lesz alacsony szögben 😄
Itt feladom és PS-blur lesz.

Oryon

Haha, ez jo volt! 😊

ThomasGins
Pár ingyenes font,a érdekel vkit...
link

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Igérem leállok😄

Kanna van nála és nem fél használni😊

Aldaryn
Példéul a szükséges ismeretek segítségével. Vagy keresztültolsz egy matchboxot a monitorodon.

per aspera ad astra

SD456
Sya all!

Hogyan tok be tenni játékokba kocsit+cuccokat? (PL.:GTA San Andreas)

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

sztem nem kene hogy gondjuk legyen egymassal..

Evogordon
hy
A Vray és a brazil ray elfér egymás mellet? Mert amióta feltettem a brazil rayt nem indul el semelyik.

nahat nahat, mifele gyertyak azok a boxok? 😄
azt hiszem gyemant forma lenne a legjobb, ket negyzet alapu gula, egymason.

majd en is kiprobalom, de en kemenyen photon mappal fogom megcsinalni RQban.

egyebkent kb ket nap mulva lesz full licensem.
Elso legalis renderer (mar ami fizetos), es kepekre azert eleg jo.
.Obj support ott figyel ugyhogy akar rhinobol is. 😊

Aldaryn
mivan? Okkéé... akkor úgy mondom, hogy maximum annyira akarok modellizálni, hogy nem modellezem le a gyertyaláng minden egyes atomját, hanem helyettük van egy kb gertyaláng méretû téglatest...

per aspera ad astra

ott van a gnomon dvd egyutt, 799 dollar, budle, a dvd ingyen van.

vray 1.5 ig ingyenes, lesz egy kb 30-40$ plusz a license server dongle miatt (usb kucs)

3495$ dobozos. Nem lehet sokkal dragabb vagy olcsobb itt sem.
de hivd fel vagy a d21, leonardot telefonon es megmondjak..

Tehát egy vray adv. (shimian arch mat vol1-gyel, mert külön nem találtam) nagyjából 900 dollár. Javítsatok, ha tévedek.
Max 8-ról tudja valaki, hogy itton mennyibe kerül?
Illetve, hogy a vray meddig frissíthetõ, és a max esetében mibe fáj egy upgrade?

jok ezek a teapotos arcok!! 😊
poen volt a fejelrugas is.

nem ezek sima bitmapok voltak alpha mappal.
nem voltak egetveroen highresek, de sztem tokeletesen megfeleltek egy 800*600 as kategoriaba.

ThomasGins
Még egy kis CAT NFR😊
link

ThomasGins
De kell hozzá rpc plugin vagymi,nem? Nagyon nem vágom,csak beleokoskodok😄

valahonann le lehetett tolteni egy csomot, igyensen, sajna nem emlekszem honnan, de van az a lenyeg

miert? igy ha kell valakinek akkor megtalalja, en is gondolkodtam rajta, csak hat kulfoldon vagyok, es gondolom ez nem tul nyero.

Photoshop a leggyorsabb megoldas. (altalaban ezekhez nincs alfa csatorna tehat ugyis korbe kell rajzolni...)
norbre
üdv!
tudja valaki hol lehet olyan embereket ábrázoló képeket leszedni amiket 3d-s jelenetbe adott síkokra feszítve be tudok illeszteni? (mint a kivágott életnagyságú transzparansek)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Azert a nevet illett volna kiszedni es anelkul nyilvanossagra hozni...
Irgum burgum!!
vray.info-n tudsz vasarolni vrayt.
de kell regisztralni

Meg tudná valaki mondani, hogy melyik hazai disztribútortól és nagyjából mennyiért lehet egy-egy max 8 és vray licenszet venni? Max-ot találtam a studio 21-nél, de az ára nincs feltüntetve a honlapjukon. Vray-t egyáltalán nem találtam. Azt közvetlenül a chaosgroup-tól kellene online?

oryon
Újabb teszteket futtattam és még mindig nem akarom elhinni, hogy nem lett egy kicsit sem recementes AA, vray-el (így meg nem haladok :S ). Tudom, hogy más jelenetnél kevésbé jelentkezne, de a fekete és fehér átmeneteknél nem tud mit kezdeni a túl nagy kontraszttal és mintha subdiv nélkül menne át rajta az élsimítás. Azaz nem sokkal lágyabb, mintha Fixed AA-val Subdiv: 1-ben nyomnám... ugyan annyira tagolt lesz az ív...holott máshol a képen sokkal simább, kisebb tagolással és szebb...persze ott nincs ekkora kontraszt különbség.
Csináltam vékony vonal tesztet és ott sem az igazi. Lehet túl sokat várok és ez a maximum, ha a fekete, fehér találkozik?
De még mindig hiszem, hogy csak én rontottam el valamit.
Amit nenad, Al, stb. mondott: kipróbáltam, de nem lett sokkal szebb.
Végsõ elkeseredésemben szerintem a PS-blur babramunkánál fogok maradni, ha nem lesz jobb ötlete valakinek :S ez elég kellemetlen és nem hagy nyugodni :S

Oryon

ThomasGins
Jók azok a gyertya árnyékok😊

ennyi idom volt ra most, a voros padlot, majd megvaltoztatom
zaj utolagosan lett hozzaadva.

erdekes dolog a vary AO-nal az ignore for gi kapcsolo kikapcsolasa..
pl ha irradiance mapba akarod tarolni a cuccot, - pl kamera animaciohoz - akkor ezzel erdemes szamolni es az irradiance map sokkal reszeletesebb lesz, pl a profilok es egyeb dolgok sokkal jobban kijonnek. Nemtom idoben mennyit jelent sztem nem tul sokat, mert igy vagy ugy le van limitalva az imapfelbontasara.
lehet ossze is van vonva a ketto, mivel alapvetoen hasonlo a szamolas modja.
vegul is ez egyfajta koztes megoldas arra a problemara amit meg akartam oldani a gyertyes scene kapcsan, reszletesseg es gyorsasag.

Tuti, hogy több ember is kapott, kül. nem tisztelt urammal kezdene szerintem.
Nenad ezt kaptam:

,,Tisztelt Uram!

A design21 címû honlapon látott munkája felkeltette érdeklõdésünket. Jól menõ budapesti építészirodának keresünk olyan munkatársakat akik
3D-s látványtervezõi bedolgozást vállalnak, van szakmai tapasztalatuk, és
megfelelõ referenciával rendelkeznek. A munka otthonról végezhetõ az
építész irányítása mellett és ArchiCAD ismeretet*, illetve építészeti
végzetséget nem igényel. Kiemelt követelmény a megbízhatóság,
precizitás és a gyorsaság, cserében folyamatos, magas kereseti lehetõséget
biztosítunk.

Üdvözlettel:

Trebitsch Miklós, Mosoni Ádám

*Az archiCAD használatának ismerete nem szükséges, viszont birtoklása bizonyos
fájlok megtekintéséhez elengedhetetlen, természetesen számunkra nincs jelentõsége a program jogtisztaságának."

Nem fogom felhívni.
fakelni, LOL, az emiterrekkel is fakelsz! 😄

Aldaryn
nemlesz. :/ zsákutcába jutottam. Kicsit sok emitter kellene az elképzelésemhez, fakelni meg nem akarok. a renderideim meg olyan 8-9 óra körül alakulnának. Hehe. :o) Van a jelenetben 400+ fényforrás. És ez csak egy vacak testscene.

per aspera ad astra

Ennek a szakmai "besértõdésnek" tudod mi lehetett az oka?
Szerintem az, hogy építészkémék nagyrésze, még ott tart, hogy ha már megtervezte valamilyen CAD-prg-ben, akkor azt csak õ látHATja át.
Attól meg valszeg végképp kiborulhattak, hogy hatványozottan jobbat tettél le nekik, mint ami nekik már a plafon. Holott, csak azt kéne megérteniük, hogy a tervezés, az egy dolog, a látványterv, meg egy másik, s végülis, az õ érdekük, hogy az agyszülöttük üssön. Persze ehhez már gondolatokra lenne szükség...
Bár a tevezéshez is ... és hát láthatjuk a manager-barokk, az archicad-home, meg a tucat "büro"-k szaporodnak, kevés egyedi épület van mostanság.
ahhoz hogy a terrajzot fel tudd huzni, nem mondnam hogy epiteszeti vizsga kell.
van egypar dolgog az biztos, en sem vagyok uber profeesional ezen a teren, idonknet kerderzni kell, dehat ez ilyen egyebkent is.

Boba
En kb 1 eve felveteliztem egy tervezo irodahoz. Megcsinaltam a teszt feladatot, lenyegesen jobbra mint amit elottem mar elfogadtak. Egy olyat csinaltam meg, amit elottem a ceg mar kiadott, hogy osszetudjak hasonlitani. Merfoldekkel jobb lett... nem az enyem volt hiper realisztikus, hanem a ceg altal megkovetelt minoseg ultragagyi.

Miutan lepakoltam kb 3-4 napon belol a kesz nyomtatott kepeket utana jott az, hogy "Te nem is csinalhatod, mert nincs epitesz vegzettseged"... a kedvencem ez volt : "latvanytervet csak mellekesen kerunk... a kezzel rajzolt tervrajzok szamitogepen valo elkeszitese a feladat, es a statikai vazlat." (most lehet nem jo szavakat hasznaltam, nem vagyok epitesz... sorry. szoval valami kifogasnak tuno volt)

Ekkor volt az, hogy en sarkon fordultam... megmondtam, hogy tanuljak meg mit jelent a latvanytervezo szo jelentese, a viszont latasra. Merges nem voltam... vegulis jo feladat volt. Nomeg oda se megyek tobbet...

Hát kb. meg még van az igénytelenség is, meg az, amikor az ember egy tök normál árat ad, erre jön: "Az sok, a Dezsõ megcsinálja 15-ért".
Én ekkor mondom rutinból: Hajrá, ha neked jó.
Csak nézzetek meg pár oldalt, ahol büszkén ki vannak rakva ultra-sz@r képek.
Természetesen tisztelet a kivételnek.
sok a beszed. lokjed a kepet, amuldozzunk!
egyebkent gondoltam ra hogy atteszem RQ-ba, de a pilacsok merete nagyon kicsi igy az emiterrek is tul kicsik lennenek ami nem nyero.

ki is ez pontosan, gondolom nem nagy titok.
ha igen privatozz,
azert jobb ha ovatos vagy, van jopar kiegett ember a szakmaban.
neha en is 😊

Aldaryn
Szerintem már most is zsúfolt. Kókllerekkel és mgrendelõ-rokonokkal tömve.

per aspera ad astra

Írt ma egy emberke, hogy lenne munkalehetõség náluk. Valami építészeti iroda pesten. Nem kér semmi végzettséget, vagy egyéb tudást, csak látványtervezérõl lenne szó. Egyetlen kérése, hogy pontos és gyors munkát kér. Na ezt is elszalasztom, úgy néz ki, mert idõm sajna nincs az iskolától, majd jövõre (ha felvesznek), akkor meg az egyetem fog "lefogni". 4-5 év múlva meg már ki tudja mi lesz a látványtervezés területén. Lehet hogy ez a szakma is zsúfolt lesz. Nem ez az elsõ munka amit ajánlottak (szóval gondolom most még viszonylag hiány van).

Nektek mi errõl a véleményetek? Mi várható pár év múlva vajon?
hat ja, lehet ezt meg fokozni, hiszek az arany kozeputban.. 😉

Na most lebuktam 😄

A fény az több okból nehéz kérdés. Direkt úgy próbáltam bevilágítani a teret, hogy viszonylag homogén legyen. Nem szerettem volna nagyon sötét részeket, hiszen ez egy prospektusra készül és nem csak mint kép kell hogy a helyét megállja, hanem hogy kivehetõ legyen rajta minden. Nenad, a te képed is tetszik, de nagyon sok részlet nem látszik rajta és ha azokat is megvilágítanád, akkor meg lehet hogy elveszne az ami miatt olyan érdekes lenne egy olyas fajta bevilágítás.
jo kis site ez vazze
😊

Aldaryn

per aspera ad astra

fasza piros szonyeg, olyan kozepkoris feelingje van,
a vilagitas nekem sem jon be, dehat ez izlesek es pofonok 😊
meg a scene is tok jol nez ki, ha lefutott a melo, a helyedben, csak ugy portfolioba csinalnek egy HQ-t minden szempontbol