3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
(\__/) ( X.x) ( } . { )
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ha nem akarsz modellezni, javaslom, hogy tegyél fel pár dolgot textúrában a falakra. Falikárpit, elmebeteg grófot ábrázoló goblein. Pár falmélyedés, azokba is textúraként vmi szobor. Bár én átgyúrnám a geometriát, meg a fényeket is.
Ami pl szar, hogy a padló textúrája nagyon gagyi, de ha disp. mapot használok, akkor meghal az egész, olyan magas lesz a renderidõ. A megrendelõ viszont hasonló textúrát kért. A másik hogy nagyon üres a tér sok részen. Erre adhattok esetleg tippeket, hogy mivel lenne érdemes megtölteni, amit nem nehéz lemodellezni, vagy beilleszteni. Több bútort nem akartam berakni, hiszen a tervrajzon elég minimal bútorzat van.
Egyszóval most ömleszthetitek rá a sok kritikát! 😉

Sztem a mindenkeppen a driverbol veszi ki, es meg is lehet hulyiteni valahogy tutko.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nenad: Az egyik legújabb, a 84.21-es display drivert simán behülyítette a rivatuner. Úgy megy a játék, hogy telepítve van a driver-ed normálisan, ahogy felismerte a kártyád, a rivatunerben kiválasztod, ha mást akarsz helyette (érdemes ugye maximálisan kompatibilis megoldást választani 😄), kér egy újrainítást és utána, a fentlévõ driver csomagból a kiválasztott eszközt rendeli a kártyádhoz. Tehát nekem most a windows, everest, anyámkínja szerint egy Quadro FX4000 csücsül a gépben, az egyik legújabb driverrel. Ezzel nincs is gond. Csak putyi írta multkor, hogy ahhoz, hogy a teljesítményelõnyt is ki tudjam aknázni, az nvidia maxtreme drivert is fel kellene tenni. (ami egy kifejezetten max-hoz készült meghajtó), és ez nem akar felmenni, nyilván nem a driverbõl veszi az infót. De azért hátha átverhetõ valahogy bios flash nélkül is.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Csavokam total szkeptikus vrayel kapcsolatban - accurenderen szaritott csavokam, azt mondja, jobban mukodik mint ahogy elvartam. LOL. 100 millioszor jobban.
most nem flamelni akarok, de accurender meg flamingo meg a rendermanos cuccok(total nem erre a teruletre talaltak ki) Tenyleg eleg szerencsetlen valasztas, ugyan vegzik a dolgukat de olyan irtoztos ido kell egy jo renderhez ami sztem siman maxwellel vetekszik, de attol fenyevekre van minosegsben. Szoval a poen az ahogy vray kezd betorni a piacra es ezek a oreg rokak hogyan fogadjak. Szkeptikusan, tiltakozva, stb, amig parszor meg nem bokik a render gombot.
Hehe
gondolom vegulis barmire be tudjak forditani, a display driver egyedul a kerdeses, de gondolom azt megoldottak.
Nállam is megtalálhatók az itt felsorol keserék:S
Windows nélkül a max bugmentes 😄
a szinek megvaltoztak, az alap vilagos, metalos-plastic, a gombok sotetek.
finish
Aztán van olyan is, hogy hiába 2.5D snap van beállítva, attól még 3d-ben snap-el (orvoslás mint elõbb).
Néha pedig, ha egy objektumot el akarok mozdítani, a megfogás pillanatábn odébbugrik. Minden megfogásnál újra odébbugrik. Ilyenkor ha valahova elmozdítom, elmentem és kilépek, majd újra megnyitom, akkor pont annyival van odébb a tárgy, mint amennyivel elõtte odébbugrott (holott mentéskor jó helyre tettem le).
Vannak ilyen nyalánkságok idõnként.
Azt viszont nehezen tudom megemészteni, hogy a trim annyira megbízhatatlan, valamint egy nagyobb rajznál ha vonalat rajzolok, akkor minden egyes vertex-nél megkérdezi, hogy weld vertices?...
Úgy szar ahogy van, de hát se vele, se nélküle...
mert ami a groupban valtoztatas volt az nem undozodott (pozicio)
viszont minden mas igen, tobbszor is elore es hatra leptem semmi..
aztan mondjuk kifagyott ugyhogy biztos volt valami bibi.
\"So always look on the bright side of death\"
maxban ha valami groupolva van, es megnyitod a groupot, es elmozdul valami, akkor az undo nem mukszik.
masok is mondtak mar hogy a gorup szar, de azert nem gondoltam volna hogy ennyire igenytelen.
Na ki is fagyot kozben.
😄
De ha benyomsz egy pci-os kartyat visszaflashelheted az eredetit, felteve hogy elmentetted... 😊
nekem az utolsó bios frissítésem következménye az lett, hogy elszált 2db 160 gigás és egy 120 gigás vinyóm mert szétpörgette az alaplap. jah és persze az alaplap is elszált.
Régen meg akkor voltam így kétségbe esve mikor 5 6 óra modellezés után ( mert én olyat is szoktam ám) anyum bedugta a pórszívót az meg lecsaptaq a biztosítékot. én meg nem mentettem a munkám. 😊 de itt szóltak hogy van egy backup file maxban ahonnan vissza tudom nyerni a file-t :c)
Szóval ez egn világ :c) mindenki szokott kezdõ mcDoneld's es lenni és két Shake ba esik :c)
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Monitort kell flesselni😊
Fõ h megoldódott,a házigazda ur meg majd törölhet😄
Windows megy, úgyhogy akkor lehet visszaállitani az eredeti állapotot.
Bocsánat még egyszer a sok offért - és köszönet a segitségekért!!!
És ha igen, akkor ha egy új kártyát teszek be, akkor elvileg BIOSban már mûködnie kell a dolognak, nem? (Aztán csökkentett módban leszedni minden videovezérlõt és utána felrakni az új kártya drivereit. Ugye?)
Rossz drivert rõltettem a videokártyámra (geforce kártyát akartam quadrositani egy leirás alapján) - de nemjött össze. Amikor issza akartam llitani az eredeti állapotot, akkor történt a baj.Most az a helyzet, hogy nincs videojel - matt fekete a képernyõ restartnál is.
Szóval nem tudok beavatkozni,mert nem látok semmit...Mit lehet ilyenkor csinálni?
Még egyszer bocs, de kétségbe vagyok esve!