63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Geccoka
    Az alienek, ejnye :D
  • ibor90
    woooahh nem szóltam. :D eddig nem merültem el nagyon CGtalk-ba de most kicsit keresgélem és ahhhh, váááá, húúúú, hát ennyi, padló.
    a lényeg, hogy van még hova fejlődni.
    még still image-ben is nagyon sokat, de az animációhoz meg ugye szinte hozzá se szagoltam mivel hogy ahhoz már kellene egy erős gép..jójó még mikor kezdetem egy pár animot csináltam meg jointoltam, dinamikáztam, de azok elég alap dolgok voltak nem olyanok mint amiket ezek a földönkívüliek csinálnak a cg-n.
  • ibor90
    uhh EZT érdemes megnézni.
  • ibor90
    aham értem...igen, lelkes vagyok 3D-ben, mert szeretnék fejlődni és azt csak úgy lehet ha minnél többet használom. amúgy meg nekem is volt ilyen irányú próbálkozásom (mármint h speed contesteket csinálni) de ott se volt érdeklődő :(
    majd keresgélek cgtalkon, mintha ott is láttam voltna ilyesmit. csak a probléma (vagyis amúgy ez jó) hogy ott szinte csak ilyen vérprofik vannak akik olyanokat csinálnak hogy fel se merem rakni a képeim..
  • Atika :o)
    Sziasztok hasznalja valaki a maxot 64 bites XP-n? Mert nekem valahogy nem fogadja el a regisztraciot ami azert erdekes mert amig 32 bites XP-t hasznaltam siman mukodott.
  • Atika :o)
    hmmm pedig mar en is be akartam szalni a dologba mondom megvarom a kovetkezo temat es megprobalok osszehozni valamit erre meg ez van :(
  • Free
    az érdeklődés nagyfokú hiánya miatt kissé elapadt a kedvem :c( te voltál az egyedüli szinte aki mindenre készített valamit.
  • ibor90
    Free mi lett a speed contesttel?
  • Free
    na jah ... szalad az idő :( öregszünk mint állat :(
  • Fisch
    pedig a régi szép időkben... :D
  • youth #40729
    Mondom a számát: 06 90 ... :)
  • Free
    nem lehetne hogy én inkább ezt a kis szöszit kapom az elejéről. a sört igya aki akarja én már rég nem iszom alkoholt. de a kis szőke meg tudna részegíteni :d
  • youth #40727
    :) Köszi!
    Mindenki a vendégem!
  • zenoka
    szavaztam..nincs is jobb mint azevermotionos csaptelep meg plazma teve:))
    egy sör:D
  • youth #40725
    Szevasztok! Kis off:
    Egyik kedves barátom munkájára és még másokéra is lehet szavazni én mégis arra kérnélek titeket pippancsátok be a
    Zsidró Hajszalon belsőépítészeti kialakítása - Árkád, Győr-t
    epiteszforum.hu-n, regisztráljatok és bal oldalt a szavazz piros kis szövegre menjetek azon belül 2007 legjobb megépült projektjére, ott megtaláljátok.
    Előre is köszi! :)
  • Met

csak rajzolgattam
  • zenoka
    aaaazztt hogy hoztad ossze hogy tobb a poly mint a vertex??
    vagy sokat ittam ma mar?:D
  • Met
    171887 poly és 119670 vertex soknak számít?
  • GixEr
    A "gazdasagos" poly szam mindig az eloterben van. Legyen barmirol is szo.
  • Aldaryn
    Az editable poly sok "pluszt" is művel a meshen felül. Mindeféle infókat lehet beleírni, groupokat hozni létre benne, folyton retraingulatolja a polygonokat, stb... és ennek érezhető memórialábnyoma van a meshhel szemben. Ez semmi más, mint munkatapasztalat. Tudok én gazdaságosan modellezni, de ha egy adobb objektum minden cifrával 2 millió polygon, akkor az két millió polygon. A "gazdaságos" megközelítés ilyenkor az, hogy amin már nem dolgozom, ami végleges darab, azt collapsolom, és megy meshbe, és onnantól nem bántom nagyon.
  • GixEr
    A poly megjeleniteset optimalizaltak az ujabb Max verziokban. A polygonokat akor is koordinatak irjak le akarmiben is vannak, ez kerul kiirasba az obj formatumba is (vertex xyz poly vertex1-2-3 normal xyz+vektor stb...) En inkabb azt mondanam, hogy mindenki tanuljon meg optimalisan modellezni es ne arra epitsen, hogy a "vas" elbirja. Minden kezdonek Low-end gepet es azon tanulja meg.
  • Met
  • Aldaryn
    Mesh. Poly főleg régi buildekben még egyenesen vérlázítóan erőforrásígényes volt. De még most is sokkal több kell neki. Ez még megjelenítési sebességben is megjelenik, de hogy ott mi a frászért...
  • Aldaryn
    Obj importnak vertexenként kell 100Mh és 10B ram...
  • GixEr
    Elmeletileg a poly (de nem hinnem, hogy kevesebb eroforrast eszik, csak kicsit mas).
  • FRenkie
    há há! erről az egyik szellent hilles monszta jut eszembe.
  • Met
    A poly vagy a mesh eszik kevesebb erőforrást?
    Ugyanis átraktam a kocsit obj-ként 8-as max-be és out of memory hibával bezár a progi. Lehet kicsit túl részletesre sikerült Esetleg valahogy le lehet butítani?
  • Met
    nagyon gyorsan
  • Free
    vagy csak gyorsan szerezz egy nőt :c))))
  • Mop

Asszem ideje elmennem orvoshoz...
  • MrGeE #40709
    <off>tönkreittammagam </off>
    királyok vagytok HAJRÁF MAXOSOK JEJEJEEE
  • Malakai
    Mert az lámpaoszlop és abból nőnek ki az ágak! :P
  • Aldaryn
    Hehe... tök jó. Szerintem kicsit szögletes a törzse. :D
  • ThomasGins
    NFR csak ugy a fények meg az SSS miatt:)
  • zenoka
    egydul az erthetetlen szamomra hogy ott van az autocad hasonloan elterjedt es draga szoftver (ofcourse mas iparagban inkabb) de meg magyarhonban is rengetegen veszik hivatalosan ott megtudtak ezt az atjarast oldani max par ev utan tunik el a szoftver tamogatottsaga (2000-es cade 2005 vagy 2006 ban szunt meg) tehat ha nem lenne ilyen retek ez akkor valoszinuleg inkabb frissitenek a kis cegek is 2 evente a szoftveruket mint megtornek evente es ha megjelentkezik a BSA akkor elovesznek egy osdi verziot.
  • Aldaryn
    Akkor nem lenne a nyomás, hogy váltani kell, mert más már váltott, és akkor megette a fene az kooperatív munkát. Szvsz ennyi az egész.
  • bencsab
    nade még ha nem is legacy, de lehessen már visszafelé menteni. a módosítók nagy része ugyanaz mint sok verzóval ezelőtt. ez újabb objektumokra meg bemondhatná, hogy sajnos, csak mesh-ként tudja menteni...akarod-e?
    szerintem ez lenne a kultúrált megoldás
  • bencsab
    szerintem meg collapse-al omlaszd össze az egészet, aztán exportálj. nem lehet vele gond, tökéletesen működik.
  • Aldaryn
    Jé, punnyadunk? :) Azért egyszer szívesen meghallgatnék egy fejlesztői-szakértői véleményt arról, hogy miért nem lehet legacy file formátumba menteni... aztán meg szívesen meghallgatnám a valós indokokat is a piackutatóiktól. :)
  • nenad
    a pivot pontal van gond. szerezd meg a pivot pont centerelo szkripet, aztan exportalj.