63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Engem zavar picit a levágás, hogy ilyen kis rész van levágva belőle, de le van.
  • zenoka
    na ez b@szom jol nez ki:D
  • Aldaryn
    Kertimunka altt renderelt a gép. Mivel semmit nem tudtam kezdeni ezzel a vacak klein üveggel, egyelőre kapott egy stúdiósetupot.

(nfr)
  • Met
    tényleg, annyira hasonlítanak egymásra
  • Free
    inkább egy kavingtont :c) mondjuk egy vhyskis üveggel :c)
  • Aldaryn
    Én meg rakjak kényszerzubbonyt avatárnak? :)
  • zenoka
    np:)namajd modelezek valami inzulin tollat vagy cukormerot es logocsere lesz:D
  • Aldaryn
    Jé, tényleg... bocs Thomas, bocs Zenoka... valamér elnéztem a logót a post felett. :|
  • zenoka
    Szerintem az en asztalkamra gondoltal;)
    koszi a fikat:) megnezem a modositasokkal (egyszeruen utalom a kromot) csak elotte megallitom a kezem remegeset (kiba' nehez egy neobarokk 12 szemelyes giga asztal 3dikrol lift nelkul:D de legalabb helyre tette a cukrom mara az tuti)
  • Aldaryn
    jaj, el is felejtettem szétfikázni a vray asztalkádat!

Thomas, megint lemaradt a fél hisztogram, elbújt valahová. A krómozott felületek refleksziója kb 80-85%-os, ez sokat dob a látványon, valamint az üveg nem stimmel, Érdemes a refract colort teljesen fehérre tenni, és csak a fog colorral adni néki színezetet, aztt viszont majd mindig. Ha ennyire a téma közepében van, akkor pedig 20-30 reflection depth, és egy csipet glossy mind reflectionben, mind refractionben (0,99) sokat segíthet. Persze, erre mondhatják az, hogy 0,99 nem látszik. Tényleg nem, a felületen nem, a felületben megjelenő önrefrakcióban, és önreflekszióban, főleg 10-20 pattanás után viszont szépen helyreteszi a látványt.
  • ThomasGins
    Bannold aki flémel,ne tökölj:P
  • Aldaryn
    Na pont ez az, amiért nem értem. Vegyük a Crysist, aminél elsődleges fejlesztési szempont egy flexibilis, könnyen kezelhető keretrendszer összerakása volt, engine, AI, pályaszerkesztő, stb... onnantól, hogy ezzel megvoltak, játétertalom, plusz pálya csak kézgyakorlat. Aki dolgozott már Source motorhoz készült fejlesztői eszközökkel, az tudja, milyen kínkeserv ott a pályaszerkesztés, event scriptelés, és mégis, a HL2 azért nem volt kis falat, ami a játékmenetet ileti, hosszban, és változatosságban egyaránt. Ez esetben pedig a készítők sokszor pont azzal demózták a készülő crytek rendszert, hogy milyen egyszerű játéktartalmat létrehozni, (és aki játszadozott már az edittoral, az tudhatja, hogy tényleg az) No, mindegy, csak tényleg olyan felemás hangulattal áll fel az ember, hogy akkor most ez lenne az év játéka?
    Szerintem nincs messze az az idő, amikor úgy adnak ki egy sikerjátékot, hogy hetente újabb epizódot tölthetsz le hozzá, és addig nem lesz sosem vége a sztorinak, amíg él az érdeklődés, mint amikor egy sikeres, és jó tv sorozat önmaa népzserűségébe ullad bele, mert nem akarják befejezni, lezáni, és csak nyújtják, mint a rétestészát.

Na, okoskodok itt a max topicban. :D
  • ThomasGins
    annó volt divat hogy egy pálya utvonalát ötször bejáratták veled hogy tovább tartson a játék.Az se volt jobb:)
    Vagy renderelj game közben mindjárt tovább tart:D
  • Boba
    A fene, hogy amint elkuldom az uzenetet, utana jut eszembe megint valami...

Vegyuk peldanak csak a jatek karaktereket... mig pl a HL szintre megcsinalni egy karaktert egy profinak maximum 1 het (ebben bennevan a modellezes, texturazas, riggeles es par alap animacio is), addig pl egy nextgen karakter legalabb 1 honap. Es ez ervenyes az osszes tobbi assetre is. Ha pedig ugy nezzuk, hogy ez negyszeres idotobletet igenyel ertheto, hogy miert 10-15 oras jatekok vannak mostanaban miert nem 40-60 mint volt regen.
  • Boba
    Jericho hetekkel regebbi. Crysis pedig hivatalosan meg nincs is. Szoval... inkabb 1 het / AAA game.:)

Hogy miert rovidebb? EPIC irta GOW fejlesztesere, hogy nextgenre jatekot kesziteni sokszorosa mint SD-re. Mind idoben, mind penzben mind igenyelt grafikusban. Vagy azt csinaljak, hogy hozzak a minoseget es lesz 8-10 oras jatekmenet de akkor azt 2-3 even belul, vagy alabb hagynak a minosegben, hogy hosszabb lehessen... Ok inkabb az elso verziot valasztottak.
  • Aldaryn
    Hmm... kicsit off, de hogy a pitlibe van az, hogy manapság egy nap egy blockbuster game? :) Múlt hétvégén szombat Jericho (ami igen szar lett... Undying mellett főleg) most meg Crysis. Komolyan, szerintetek vevő a világ olyan játékokra, amiket egy nap alatt végig lehet tolni? Ráadásul egyiknek sem volt "vége"... Nemes egyszerűséggel így próbálnak meg több és több pént kihúzni a népekből, hogy vegyék meg a folytatást is? Azt, hogy valami rövid, még meg is emésztené a gyomrom, de az, hogy a felénél abbahagyunk egy történetet...
    Pár évvel ezelőtt egy Half Life-al még heteket játszottam, mire pont került arra a bizonyos i-re.
  • FecNiii
    nagynehezen rájöttem! :D köszi
  • FecNiii
    tudnál esetleg konkrétabb segítséget adni ehhez az animált módusuláshoz? mert egyszerűen sehogy sem sikerül összehozni! HELP-em nincs sajna :)
  • FecNiii
    köszi szépen kipróbálom őket!
  • Aldaryn
    1.: Geometria módosulást animálni nem olyan egyértelmű. Régebben még alap tool sem volt rá maxban. Az edit poly módosítót lehet animate módban asználni, ilyenkor egyetlen edit poly módosítóval elvégzett művelet (pl. extrude) animlására van leetőség. Olvass utána helpben. Bonyolultabb formákhoz morph targetek, ésatöbbi.

2.: Van egy bazinagy Set Key gomb az auto key mellett, ezt adott framen megnyomva letesz oda egy adag kulcskockát. Példádnál maradva, ha fr 150-en nyomsz egy set key gombot, mielőtt 160-on ténykedsz, minden ok lesz.

3.: Particle flow maxban, kicsit félgoldás, de delehet vele mit kezdeni. Vagy plugin, igen. Realflow, vagy Glu. Más megoldások is vannak, de jelenleg vagy nem kapható belőlük még kereskedelmi plugin, vagy épp, hogy megjelentek. :)
  • FecNiii
    hát ez az hogy így nem működik!
  • zsolesz92
    1.
    autokey, a csuszka 0-n van felhuzod monnyuk 40re, majd utána extrudálsz; ha nem ez a porbléma, bocs h hülyének néztelek :D

3. plugin?
  • FecNiii
    hello mindenki!

Lenne három fontos kérdésem!
    1. Hogy lehet animálni úgy hogy egy gömből kinő egy csáp? mert hiába extrudálok vagy hasonló (autokey belőve) azt ráteszi az alap objektumra és nem kinő belölle hanem már alapból rajta van. és tutort sem találtam még hozzá.
    2. Miért van az hogy egy pl a 150-es key-nél bekapcsolom az autokey-t arrébb tolom mondjuk 160-ra aztán mondjuk csinálok valamit scale módosítással aztán mikor kikapcsolom az autokey-t az egész 160 keyre kiterjed a módosítás? így mindig utánna kell állítani curve editorban, hogy lehetne kiküszöbölni mert mondjuk 500-600 vertexet átnézni és kideríteni hogy mit hogy hova kéne a curve editorban tologatni rendkívül idegölő.
    a 3. hogy lehet mondjuk egy potból pohárba átfolyó vizet csinálni? mert sehol nem találtam normális tutort?

előre is köszi!
    FecNi
  • zenoka
    off:
    lol
    csak humor
  • zenoka
    lofttal csinaltam es ott van alul egy deformation cucc ahol lehet edittalni a scalet:)
  • zsolesz92
    a cső vastagságát hogy lövöd be hogy folyton vastagodjon?
  • zsolesz92
    direkt lett gyilkos :D
    Az egyik fele normális lett, a másik viszon torzult, igy meg egyszerübb volt :D
  • zenoka
    ha mas smoothinggroupba teszed a haljitott reszek veget es ugy smootholod akkor nem lesz ilyen gyilkos:D
  • zsolesz92
    nagyon tetszik ez az asztal, már több képen is láttam, tegnap megpobáltam egyet csinálni, elég gyenge lett és hát nem kisgyerekek közelébe való :D:D

• zenoka
    NFR:
  • zenoka
    nekem vrayproxinal csinalta ugyanezt hiaba nem volt beallitva...egy save+load combo megoldotta akkor..nem lehet hogy valami biztonsagi cucc mert nem birja lekezelni mar a vidikari? (vagy nem ilyen okosak a fejlesztok?:) )
  • bencsab
    A következő dolgot tapasztalta már valaki: ha már elég sok objektum van egy max-fájlban, akkor ha leklónozok egy tárgyat, akkor az új testnek display as box módot állít be. Segítsetek, ha tudtok, mert ez már a sokadik alkalommal kerget az őrületbe. Ja, max8.
  • zenoka
    Boba-eknak igaza van konyv meg net es beepitett sugo..ha ugy nem megy akkor ne eroltesd..meg ha van felesleges penzed akkor tanulj belole rajzot hihetetlen mennyire jol jonne egy kis rajztudas neha ehhez a cucchoz:)
  • ThomasGins
    Meg a több száz oldalas beépitett help és tutor se elhanyagolható,és
    angolol tudás nélkül is kibogarászható.
  • Boba
    "A többi netán ilyen drága lenne?"
    Ja... nyugodtan szorozgathatod az arakat 2-5tel siman...

Ha nem tul surgos, akkor vegyel inkabb konyveket, bujd a netet.
  • dawidhun
    Hello!

Nem teljesen idevágó, de nem találtam ilyen témában topicot.

Szóval át szeretnék térni a webdizájnról, photoshopról, stb. a 3D-s tervezésre. Találtam pár iskolát itt Magyarországon, akik foglalkoznak az autodesk programcsalád oktatásával. Kinek vannak tapasztalatai ezekkel és ki melyiket ajánlaná ez lenne a kérdésem.

www.mesharray.hu
    www.3dhome.hu/
    www.sns.hu/05_training/training.html

Az árakat csak a 3D home tüneti fel. A többi netán ilyen drága lenne?

Kösz szépen.
  • putyi
    objektumszot=objektumszámot
  • putyi
    és, hogy bírja a nagy objektumszot a c4d(30-40000), mert a max-al a legnagyobb szívás azzal van.
  • zenoka
    jaja jatszunk mint king kong a varosban:)

Mikor jelenik meg a konyv?
  • nenad
    furcsa, hogy meg mindig beizgultok mindenfele zajos kulimájsztol :D
    A felfedezés öröme. :D
    Egyébként hogy további nyomást helyezzek maxra... egészen megkedveltem a poly modellezést Cinemaban..
    :D