63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
chazz #41418 Koszi. Az utvonal megrajzolasra nem emlekeztem, ezert nem sikerult. A merettel szivtam egy kicsit. Ha a profilt nagyobbra rajzoltam es lekicsinyitettem a pickup nem vette figyelembe es az eredeti meret alapjan futtatta korbe. Akkora volt a szegely mint a fel szoba :) -
Lassan mikulás lesz meg karácsony meg újév
mivel a Speedek elmaradtak idő gép energia kedv hiányban ezért most lehetne új Speed dec6 az első de 24 a második és dec 30 az utolsó. és mikulás, karácsony újév témákban várnám a produkciókat :c) -
bencsab #41416 Pedig a sweep az. Próbálgasd csak a paramétereket! -
zenoka #41415 padloszegely utvonalat megrajzolod: line
megrajzolod a profilt
sweep modosito a line-ra majd keresztmetszetnel custom pick profil es woala ha forditva van akkor mirrozhatod meg megadhatod hogy melyik legyen a sarka meg ilyenek:D -
chazz #41414 Hali,
Lecci segitsen vki. Szeretnek egy padloszegelyt gyartani. Volt egy egyszeru trukk amivel konnyen korbe lehetett futtatni a szegelyt a fal aljan, de nem jovok ra hogyan. Ugy remlik, hogy Sweep modositoval kellett vmit ugykodni. Megrajzoltam a profilt, aztan valahogy rafuttattam a falra, de nem jon ossze, pedig regebben csinaltam mar ilyet. Help valaki. Koszi. -
zenoka #41413 kifejezetten jo moka..layereket is kezeli es ingyenes, sajnos nem annyira elterjedt formatum mint a pdf de szerintem csak a megrendelokon mulik ez igazan hogy elterjedtebb legyen. -
bencsab #41412 Próbáltátok már a DWF Viewer-t? Piszok gyors a megjelenítése. Csak exportáljatok ki egy modellt, ami maxban már rettenetesen szaggat, és ott szép gyors lesz az egész. Pedig az is Autodesk termék... -
jo is hogy jöttél éppen a rhinoval van egy kis bajom.
A perspectiv nézetben miért nem látszik a beillesztett blueprint?Igy nem látom hogy milyen helyzetbe vannak egymáshoz merre modositsam öket és a backgrund bitmap opcionál van esély hogy forgatni is lehessen a képet mert csak mozgatni tudom.
Bocs az offért.Amugy v4.0-ás rhino -
nenad #41410 szivas :-)
Rhinot tudom ajanlani :D
B -
valaki msnen nem segitene? -
zenoka #41408 en megvarom mig kijon a konyv akkor kezdek neki ujra c4d-nek:) meg kerek majd dedikalast:P hatha kapok:)) szervezzunk Nenadnak dedikalo estet valami biobufeben:) -
A többi képéből jópárát már láttam sok helyen.
Ha Nenad még kétszer leirja milyen jó akkor kipróbálom én is. :D -
Nagyon komoly! :) Nem ismertem ezeket az alkotásokat, bár gondolom ez fotó/3d kompozíció sok helyütt. Mondjuk, mindez vajmi keveset változtat a lényegen.
C4D-t egyre többen és többen használnak. -
gyá
érdemes még arra szétnézni jó kis képek vannak.
Csak hát c4d -
És ha 0,000001-el feljebb rakod a földhöz képest?:)
Acsati az autodesk honlapján ugy emlékszem kint van a max help és tutor file. -
Az a gond hogy csak az ut kerül át majd a talajt az csak referenciának használom amig modellezek és igy néha kitakar részeket. -
zenoka #41402 haat valami nem stimmel...a helpnek kenne bejonnie. -
köszi szépen. amugy ha F1 gombnyomásra csak annyit reagál hogy elöjön a homokora és eltünik akkor mit tegyek? telepitsem ujra? -
Pedig a második linken lévö fiat500-as modellezése az elég jol van levezetve.Én is abbol tanultam meg az alap dolgokat és még magyarul is van.
De probáld még meg a 3dtotal.com oldalt ott is sok kezdö tutor van. -
zenoka #41399 nah akkor viszont ha jatekba is bekerul akkor texturabol old meg az utat a talajon.. foleg ha nem akarsz vastagsagot adni neki.
egyebkent meg ne tegyel egymasra ket plane-t mert igen csunya eredmenyeket kaphatsz.
Acsati:
haat erdemes volna tenyleg a beepitett tutorialokkal kezdeni F1 ha meg problema az angol tudas akkor szotar+webforditas.hu mert elobb utobb muszaly leszel basic angolt megtanulni..ha a helpben levo tutorialokat vegig nyomtad akkor el lehet kezdeni a neten levo tutorialokat van boven pl www.tutorialized.com
sok sikert. -
hellotok
nem tud vki egy nagyon alap tutorialt amit meg is tudna csinálni egy kezdö? ti hogy kezdtétek? eddig probáltam itt meg itt is de nem nagyon sikerülnek :( vmi nagyon alap kéne. segitetek keresni? -
megtudjátok mondani nekem hogy mit kell ahhoz állitani ha 2 plane-t egymásrateszek akkor a felsö teljesen kitakarja a másikat?
Pl az also lenne a talaj a másik meg rajta az ut és a wievportba meg a rendernél is átlátszik a talaj az uton.Az utnak nem akarok adni vastagságot megt ha jo lesz akkor lehet hogy egy játékba is bekerül igy sok lenne a poly. -
zenoka #41396 tudom hogy debil dolog de ezert csinalok minden osszetetteb splineos dolgot autocedbe es azt hivom be maxba..pik pak megvan es nem sziv az ember se a snappel se maxos splineos gyerekbetegsegekkel.. -
Max8 alatt tényleg nem így csinálja, de ott is hibás, hogyha ezek a körülmények. Egy ilyen egyenesnél még nem, de egy alakzatban már nem lesz egyenletes az outline. -
bencsab #41394 De az a furcsa, hogy max8 alatt nem így működik, ott teljesen jó. hogy tudták így elbarmolni? :D
Az a dolog fricskája, hogy a programozók nem 3d-znek. -
Közben megnéztem, sorry, rossz hír Z-n (vagy síkon kívül, mind1) elmozgatva nem lesz jó, elcseszheti akkor is a köv csatlakozást (ha nem 90°os szöget zár aztán be). -
bencsab #41392 ez is működik, igen, de kicsit körülményes ahhoz képest, hogy eleve jó csinálná meg. -
bencsab #41391 ja, köszi a segítséget! -
Ja még1. :)
4. Nyomj egy breaket a kérdéses vertexen és utólag tisztázd a dolgot (törlés, weld). -
bencsab #41389 kell az oda. persze nem ilyen triviális helyzetben jött elő a probléma, csak ezen mutattam meg. ott kell bele ilyen vertex, ahol magassági törés van a spline-ban. szóval ha előbb elmozgatom függőlegesen a vertexeket, aztán outline-olok, akkor szintén jól csinálja meg. úgy tűnik, hogy akkor szarik be rajta, ha kér szegmens abszolút egymás folytatásában van.
amúgy kíváncsi lennék, hogy ez direkt, vagy hiba? ha direkt, akkor tudják kivel szórakozzanak... -
Ok, értem, ez a probléma mellesleg nem új, csak eddig máshogy cseszte el, eddig ugyanis nem megfelelő mértékben outlineolta az ilyen vertexnél (pl ha egy falról van szó, akkor a vertexnél vastagabb volt a fal). Így legalább szembetűnőbb, hogy hiba van. :D Najó, persze csak jobb lenne, ha nem lenne. Amúgy csak akkor van, ha nyitott a spline.
1. A vertexeket rakd oda utólag.
2. Zárd le a splinet és úgy outlineolj, utólag pedig töröld a végeket, de ekkor nem megfelelő lesz a lezárásnál.
3. Kicsit helyezd alrébb a kérdéses vertexet, ha amúgy a spline egy síkon van, akkor a síkra merőlegesen és így az outlinet nem rontja el, ha ez nem lehetséges, akkor a kérdéses szegmensek outlineja nem lesz jó.
Amúgy biztos meg van az oka, de rákérdek, minek vertex a vonalra, ha nincs benne törés? :) -
bencsab #41387 -
Hogy érted, hogy lefixálja? -
bencsab #41385 nálatok hogyan működik max2008 alatt az outline?
nálam ha 2 szegmens folytatólagosan kapcsolódik egymáshoz, vagyis nem törk meg szögben a vertex-nél, akkor az outline azt a pontot lefixálja. ettől megőrülök, mert így nem lehet dolgozni. a max8-ban biztosan nem így működött. nincs erre valami opció? -
k7000i #41384 ok thx de már kijavítottam -
Ez eléggé kutyult geometria, rögtön több háromszög, ötszög, konvex face.
Maradj a négyszögeknél. -
k7000i #41382 képKÉP
Itt a wire kép turbosmooth-os lehet hogy ha polyvá convertálnám akkor meg tudnám csinálni -
zenoka #41381 lol:D
na akkor eltavolitom:) -
GixEr #41380 OFF: Koszi! Nem rossz, de ez csak PCI-s kartyahoz jo, nem lat tovabb a helyi gepnel. (kozben megoldodott, megvan a hiba. Tul sokan voltunk egy csatornan, ugyhogy csak at kellett allitani es nem szakadozott a net. Most lakotelepen betonon keresztul!!! 300m-re 5,4Mbit/s sebesseget ertem el, asszem ez k. jonak mondhato. Mar csak a hutot kene osszekotni a helyi kisbolttal... Na nem, akkor marad a hugom mint Human Network... :) -
Lehet egy wire kép többet mutatna nekünk...