3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsolesz92
maradjunk annyiban hogy kezdõ vagyok:

Atika :o)
nem nincs harag sott orulok hogy ugymond kaptam valaszt arra mit kerdeztem 😊

Ha mar itt vagyok akkor meg lenne olyan kerdesem hogy vissza lehet allitani az x,y,z kordinatakat az eredeti helyzetbe mert van hogy beimportaltam egypar dolgot es hat mar azt nem szeretnem forgatni hanem az alap x,y,z t szeretnem ahhoz allitani lehetseges ez? Remelem ertheto voltam 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Erre találták ki a secondary rays bias-t. Állítsd mondjuk 0,01-re, és egybõl megszûnik a problémád.

zsolesz92
nagyon köszönönm, ki is probáltam, egyedül a collapset, hagytam ki ahogy én probáltam(nem is tudtam hogy mi az 😄)
szóval köszönöm

zsolesz92
Nekem miért nem segítetek?
😞
na jó nem sirok de akkor is 😛
Légyszi!

haat eleg fapados:
fogod kijelolod eloszor mondjuk a jarolap polygonjait nyomsz egy uwmapot aztan collaps-olod (jobb click az UVW Maping-on) aztan fogod kijelolod a fal polyjait s megint nyomsz egy UVW Map modify-t...
szoval a lenyeg ha polygonszinten vagy s kivan jelolve valamenyi aztan teszed be a modifybol az UVW mapingot akkor az csak az aktualisan kijelolt polykra fog hatni..
remelem ertheto volt!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Tudod nem mindig reagal az ember mivel epp dolgozik...iszik...etc. de aze nincs harag remelem😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Malakai
Egy jobb VGAval lehet nemrossz a material megjelenítés se, de így mondjuk azért nem az igazi. 😛
A VRaySunt elméletileg ismeri, de nálam simán hibaüzenetet dob rá és igencsak eltérõen jeleníti meg a rendertõl..

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Atika :o)
bezzeg mikor en kertem senki nem reagalt ra koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

zsolesz92
Gondolom 2 uvw mappal kell megoldani.
Az a probléma igazábol, hogy az uvw beállításaiban van egy map channel, és ha ezt vmnelyiknél 1-re rakom akkor azt szépen be is méretezi ahogy én beállítom.
de a másikat ha már 2 re teszem vagy feljebb akkor azt nem csinálja meg, méreteztlenül hagyja.
ha meg mind a 2-t 1re rakom akkor meg a feljebb levõ uvw mapot méretezi.
Légyszi sergítsetek 😞

zsolesz92
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy csináltam egy multi sub obj. materialt.(fal, plafon, járólap).
A fal téglákbol áll, a járólap értelemszerüen járólap kockákbol.
mind2höz kell uvw map.
hogy tudom megoldani h egy uvw map az egyikre vonatkozzon, egy meg a másikra?
remélem érthetõ a kérdés.
pls segíytsetek.

ThomasGins
Sketchupbol átimportált ojjektek tömkelegét miért nem lehet grouppolni?
Snapshottal tudtam csak megoldani.

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
1elõre

per aspera ad astra

ThomasGins
Jó cuccnak tünik,ebbol csak max8as verzio létezik?

Malakai
Gyenge hozzá a VGAm, bár fényekre így se rossz...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Met
"úgyis feketék lesznek" LOL gyapotföldet modellezel??<#zavart1><#idiota>
Az nem jó ha csinálsz ilyen papír bábú szerû alakokat és mindíg a kamera felé forgatod?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

youth
Hehe 😊

Youth

de ha van par napod akkor feltudod epiteni a modellt az alapokrol ujra nem 😛 (nehogy komolyan vedd😊)) )

youth
Köszi!

Thomasgins:
nincs felül meg alul, egy helyen vannak. Pl: a födém külsõ lapja ugyanabban a síkban van mint a fal külsõ oldala. Persze így nem szabadna, csak amit küldtek modell az tele van ilyen hibákkal, ami én nem fogok egyenként elrébtologatni.

Youth

attol fugg hogy melyik a fiju s melyik a jany..s hogy nagyon maradiak e a feluletek..😊)

ThomasGins
Te hogy döntenéd el 2 egy helyen lévõ felületbõl h melyik van felül?😛

Zsolo007
Köszi! Ezt a video post-ot nem ismertem.

par ingyenes fa:
http://web.inf.tu-dresden.de/ST2/cg/downloads/publicplants/

emberkekhez poser?😊

youth
Hahó!
Gyors help kéne...

Épület látványtervhez kéne pár 3ds alak (sétálnak, ülnek, bármi) nem kell hihg poly meg semmi textúra, úgyis feketék lesznek 😊
Meg valami fagenerálót tudtok ajánlani? Low poly fák is jók, bár nem lenne rossz pár realisztikus fa.
Ja és maxwellel próbálom leszámoltatni a dolgot, egész jól bírja azt amitõl v-ray kifagyott. Ráadásul v-ray fekete foltokat csinál ha két felület egy helyen van, maxwell pedig hálisten nem, csak az idõ a gáz 😊 na mindegy van még pár napom, csak jó lenne minnél elõbb valami fa meg emberkék.

Elõre is köszi!

Youth

Aldaryn
Vagy nemes egyszerûséggel animáld be a kamerát. Ha motion blur is akad a dologban, akkor ez nem jó megoldás, de az esetek egy részében megteszi, és kész. 😄

per aspera ad astra

Bepozícionálod a kamerákat, és a videopost-ban beállítod hanyas frame tól vegye melyik kamera a jelenetet.
Óóó yess!
Zsolo007
Sziasztok!

Be lehet azt valahogy állítani, hogy egy animációnál több kamerát használjak? Arra gondolok, hogy x. frame-ig az 1ik kamerát használom, aztán váltok másikra, meg harmadikra. Lehet ilyet, vagy külön kell renderelni mindent, majd egybeollózni?

Aldaryn
A RedViewr-t próbáltátok már? Valami nagyon kellemes tud lenni, hogy mindenféle VRay specifikus dolgot, pl. a VRayCamera fényerõ értékeit, vagy a DOF-ot reatime lehet nézegetni

per aspera ad astra

Aldaryn
Nincs ezzel semmi gond, csak tessék kinyitni a lépcsõház tetejét, a betont meg tükörsimára csiszolni, és telerakni világítással!

per aspera ad astra

ThomasGins
PotUpdate.
Csináljunk vidám betont😊És akkor az emberek nem ugrálnak le a hidakrol,házakrol😊

Aldaryn
Lol! Ez így elég laza, mindig is azt mondogatom, hogy az emberek egyszerûen nem ahsználhan elég betonfelületet, de ez nekem is nyomasztó ^_^

per aspera ad astra

Azért egy pot elfért volna a legfelsõ lépcsõn!
ThomasGins
Lépcsõház, épp lóg a darun,beemelés elõtt😊

oryon
Thx, megnéztem és tényleg nem rossz, de a rugalmasság miatt végülis maradtam a lentebbi példámnál, remélem jó lesz valamennyire azért.

Oryon

igeeen az ott a "banerba" ott vagy?😊 ha nem kulturgetto lako volnek akkor mutatnek egy <#mf1>..de nem mutatok😊)) na de komolyan: igazan szep hely..jo nyugisnak tunik😊!

poen az anim! :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a kepek maguktol jonnek - slideshow :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
A multkori intrófélét az environ.and.effectnél beálitott motionblurral csináltam,próbáld ki.Hátránya h a vray framebufferrel nem megy,meg persze ez csak effect.

scorpeeon
Nem lenne rossz 😊 1 giga ram meg is van, 2GHz proci és 9.0c kari is 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

oryon
Gratulálok én is <#eljen>

Egyenlõre én is filózok, hogy bevállaljak e egy több napig/hétig renderelõdõ kis animot... de "Ronin666 után szabadon..."... szal segítettél dönteni 😊

Ellenben tudna valaki tippet adni akár egy kevésbé "fájdalmas" vray - motion blur beállításra, akár megoldást a post motion blurra?
(eddig a fusionhoz találtam Reelsmart Motion Blur Pro-t, de sajna a vray velocity mapját nemigazán kezeli korrektül v. én hibáztam)

Oryon

Nem kevés!.
Amit itt:
http://www.gamekapocs.hu/cikk/1161/523/1/Crysis+Elozetes
állítanak a fejlesztõk, szerintem õk se hiszik el....

"A fejlesztõk saját állítása szerint a játék remekül fut majd egy mai átlagos gépen, ami úgy egy nem dual-core-ros 2 GHZ körül ketyegõ processzort, egy giga ramot, és egy teljes körû DirectX 9.0c támogatással rendelkezõ videokártyát jelent. És igen, szép is lesz."
Köszi!

Igen, 1 éve kezdtem. Viszont voltak elég nagy kihagyások. A kész képek és a videó kezdése között kb. 4-5 hónap. A renderrelés is 3 hónapot elvitt, így ezzel a tempóval kb. 5 hónap alatt meg lehetett volna csinálni, ha nem kell renderrelgetni.
Ha rendesen napi 6-7 órában nyomattam volna, akkor jött volna ki kb. 1, max 2 hónapra szerintem ez a munka.
Gratula! A többit meg már elmondták mások.
Jól bírtad, mert ha jól emléxem, ezt majd egy éve kezdted.
kiveve ha pokember felmaszik az oldalan..de neki meg plane nem kell korlat😄

ThomasGins
Még a lépcsõt is most öntik a betonászok😊
De ugye amig nincs bejárat addig nincs baleset😊

Korfolyosorol hol maradnak a korlatok?😛 😊

ThomasGins
Bejáratnélküli szocreál áplület ujabb epizódja
link

Ja ok, a full videót nem láttam még. 😊
Malakai
Nekem tetszik, a zeneválasztás is tetszett, a kameramozgás nem tetszik néhol, amit más is említett és néhol a sebességén is variáltam volna kicsit a helyedben.

(\__/) ( X.x) ( } . { )