63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
lol
-
zenoka #41616 En is boldog karacsonyt kivanok mindenkinek...szentestere irany videk netnelkul civilizacio nelkul:) Ne sokat hizzatok a nagy karacsonyi zababan:)
nenad: mostanaba punnyadas van sajna...amiota Aldaryn mester inkabb a chaosgroup forumon tevekenykedik:P:):) -
nenad #41615 meg van halva a forum, mindeki cégtől netezik? -
nenad #41614 hmm, ez már nem animál így valamiért nekem.
itt egy másik.
-
nenad #41613 Boldog Karácsonyt!
-
Üdv!
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt Kívánok!!
Már most mert egy darabig nem leszek gépközelben.
-
Az ActorX az Unreales plugin, de egyelőre a 2004-es van még mindig az UE oldalán, ennél konkrétabbat nem tudok (egyelőre). -
dregpeter #41610 Sziasztok valaki tudja hogyan lehet Ut3 editorba 3d maxszal karaktereket alkotni, csinálni? -
Lappang:)
De reggel vhogy szebbnek tünt a kép,majd még pofozok rajta egyszer:) -
zenoka #41608 mivan elkapott msotansag a fekete feheres taoista hangulat?:):P -
NFR
-
Htx! :] -
Állat a logód:) -
zenoka #41604 na ez nekem tetszik:D egyszeru megis jo ranezni:) -
Ez nem max... innen látom, hogy helyenként szarul hajtogattad a papírcsöveket... De miért nem fű? Miért gesztenyepüré van bennük?
-
NFR! Nagyon szigorúan NFR! Ja és senki ne kérdezze, hogy mit is lehet a képen látni, mert az még én sem tudom. Régen MAX-oztam, Na. 
-
zenoka #41601 haat ha nem most kell (baz sracok ez az evvegi hajra mindenhol idiota...valtsuk meg a vilagot egy het alatt...) hanem valamikor januarra es reszletesen elmondod mi kell szivesen segitek. -
Veno #41600 Sajna nem mindegy, 3d studioba kell vmit produkálni. Az ajánlott irodalmak között a xy szerző studio max 2 és 2.5 könyve szerepel, nekem a 6-os progi van meg ami egy régebbi laptopon nagyon gyéren fut. -
nenad #41599 nem minde1 mivel csinálod egyébként?
vannak ingyenes programok is mint pl blender.
max2 nem is biztos hogy menne xp alatt. -
Veno #41598 Szóval tudna valaki segíteni? Elég lenne egy egyszerűbb feladat. -
Veno #41597 Nem igazán érdekli a tanárt, multimédiából ebben kell teljesíteni valamit. Pontosabban a 2-es verzióban de ilyet nem igen találtam a neten. -
nenad #41596 Ha lenne maxom szívesen megcsinálnám, de nincsen.
ha megkérsz valakit levideózza neked, egyébként a tanár honnan gondolta hogy nektek maxotok van? vagy a laborban van?
-
Veno #41595 Hát igen, gondolom neked egyszerű mert használod a progit. De egy olyannak, akinek azért kell vele foglalkoznia mert egy merőben más profilú szakon ebből is van számonkérés mert a tanárnak ez a heppje, nem egyszerű. -
nenad #41594 ez kb olyan mintha azt kérdezted volna hogyan kell ket zsebkendőt úgy egymásra helyezni, hogy tuti ne illeszkedjenek tökéletesen egymásra...
bedobsz két gömböt és egy fényforrást a többi diszítés.. -
Veno #41593 Sziasztok!
Lenne egy nagyon sürgős kérdésem. Hol tudok olyan egyszerű feladatot találni a magyar neten, ahol lépésről-lépésre le vannak írva a "tennivalók"? Olyanra gondoltam, hogy pl. két tárgy egymásba van ágyazódva és ezek a szoba egyik sarkából meg vannak világítva. Egy vizsgához kellene ahol nem ez a tárgy a fő tantárgy. Légyszi segítsetek! -
kekpolos #41592 közben rájöttem, sorry -
kekpolos #41591 Sziasztok, ismét van egy kis porblémám. Lerakok egy reactor plane-t meg egy objektumot. Aztán rigid body, beállítok mindent a havok 1-ben, és az objektumom szépen le is esik. Ha viszont ráteszem a hair and fur-t, akkor nem áll meg a plane-en, hanem átesik rajta, és egy legalább mínusz 140 centire lejjebb zuhan a groundtól, és ott ér földet. Ráadásul nem is a paramétereknek megfelelően.
A másik probléma, hogy ha átnyomom havok3-ra az engine-t, létre sem tudom hozni az animációt (hajjal) mert feldob egy script ablakot meg hibát. A havok3-al amúgy a ruha animálása sem működik. Mintha nem is lenne ruha. Nem értem.
Valaki tapasztalt esetleg hasonlót? Mert értelmeset nem találtam sehol. -
gphilip #41590 köszönöm szépen a gyors segítséget! ;) -
Vicces kis plugin -
zenoka #41588 ugyanezt mondtam csak tomoren:P:)
Legyen maar evvege!!!!:):) -
putyi #41587 az a baj, hogy a radiosity a felület face-i mentén újraháromszögeli a felületet, és a fényinformációkat ezeknek az új háromszögeknek a vertexeiben tárolja. az olyan felületeknél, ahol ilyen hegyes háromszögek jönnek ki bajba kerül, mert nagyon egyenetlen lesz a vertexek eloszlása. alapvetően három megoldás van: más renderer(mental, vray, fr stb.), vagy újra modellezed poly-ból, harmadik megoldás, hogy adaptsubdivision-t használsz subdivide-nél plusz final gatheringet a rendernél(jó sok idő lesz). -
zenoka #41586 aze cseszi szet mert boolen hegyeket hasznaltal szerintem...
tuti hogy a modelfelepitessel van gond. (vagy tevedek) -
gphilip #41585 Kedves 3dsmax szakértők!
Radiosityvel ismerkedem és sehogy (ill sehol) sem találok megoldást a problémámra, pedig nyilvánvalóan evidencia, és ez rettentően dühít. Remélem tudtok segíteni. A problémám az, hogy egy USB dugót renderelnék radiosity használatával, és ekkor az objektumokat - gondolom a meshing miatt - "meggyűri", "horpadások" keletkeznek a felületén. Próbáltam játszani a Radiosity mesh beállításaival, kicsire venni max méretet meg a minimum méretet, de semmilyen beállítás nem működött. Sima Advanced Lightinggal pedig rendes, elvárt felületet dob ki, csak éppen a render nem annyira szép, mindenképpen radiosity kellene. Gondolom a probléma összefüggésben áll azzal, hogy az objektum mérete akkora, mint egy valódi USB csatié, úgy 1x3 cm, ami elég kicsi.
Mellékeltem a képet a "gyűrődésekről" és nélkülük.
Köszönöm előre is! -
köszi szépen sikerült. hát angolul még nem tudok annyira sajnos hogy megértesem a sugot de tanulok. egyelőre csak gyakorlok. köszi mégegyszer -
zenoka #41583 pff gondolom mar mondtak hogy kulon kepfajlkent ments el az animaciot es utana fuzd ossze egy erre alkalmas programmal...ha meg mindenkepp ragaszkodsz az egy az egybe aviba valo menteshez akkor a rendernel a common fulon van lejebb egy olyan hogy render output ott rabogsz a filesra megadod a helyet es a file tipust kivalasztod hogy avi majd a codecet...ugyanitt ha kivalasztod hogy bmp,tiff.jpg vagy valamilyen kepfile legyen akkor minden kepkockat elment...ja es ugye azt nem kell mondani hogy common paramtersnel meg kell adni a frameket amiket renderelni szeretnel...egyebkent ha atolvasod a sugot ez kiderulne mar nem azert a felpenzert ez nem kezdo problem hanem lustasag.. -
valaki légyszi mondja meg pontosan hogy kell egy animáciot avi-ba menteni. mert miután lerendereli és mentem csak az utolso képkockát menti avi
valaki segitsen légyszives (kezdö vok)
-
nenad #41581 fene se tudja igazábol, sokkal egyszerubb modelt használnak mint pl maxban, ugyhogy ha tamogatja a multi procit elkepzelheto.
-
Ezeket filmecskéket az editorban kockánként renderelik !!!! A játékban realtime néhány száz objectel is bajban van az engine, 4 magos procival is diavetítés .... -
nem nagy durranás de csak most ismerkedem az enviroment-el és barátaival :I majd tutor alapján fénytörést és árnyékot is vetek
kocka -
GixEr #41578 Egy kis fizika realtime