3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hehe, en hasonloan erzek a maxal kapcsolatban 😄 (C4D-t hasznalok ugyebar...)

Azért szerintem ebben a Brush vezet...
Bár ha az ember beletanult szerintem zseniális, hogy ez a maya-val is így van e azt idunnó.
😄
Aldaryn
Egyszer használtam pár napig... a végén a barátaimnak kellett utánam jönniük, és visszaráncigálni haza, mert félúton voltam hogy agyonverjem a maya UI designereket...

per aspera ad astra

ThomasGins
rasszista😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Mármint mi? A borostyán? Szerintedén hozzányúlnék mayához? Soha többet... elég folt terheli már a lelkemet így is...

per aspera ad astra

bakker szentul hittem benne hogy ez mayahoz van.
akkor este en is nekiugrok ennek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
És az enyémen jó irányban állnak a levelek! ^_^

per aspera ad astra

Malakai
Malakai
Ha már VRay kiegészítõk, Dieter Morgenroth se lazsál, miközben az Isosurfacen dolgozik közben csinált egy plugot, amivel az alfát lehet közvetlenül rgb csatornán renderelni, ami késõbb azért lesz jó, mert nem kell kirenderelni az egész képet, és még AA is kerül rá. Ja meg egy fake SSS megoldáson.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
vray hdri tetszett meg elõször😊

nyultap
az egyik kép mintha ismerõs lenne<#wave>
itte

amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

Malakai
Innen az isolate polygont és a VrayLightListert már használtam, de amúgy tényleg jó scriptek. ^_^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins

visszaterve a multkori vray cam-hoz meg hogy milyen ertekeket kenne sacc/kabe itt van egy kalkulator hatha kiindulasnak jo lesz😄
kalkulator

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ok, átnézem köszi.

Amúgy jó a progi, csak egy két dolga van ami nem szimpi.
fle go
Egy kicsit bonyin irtad a dolgokat, igazabol nem is ertem mit szeretnel...de ha nem tevedek akkor ezeket a muveleteket az Anchor point Tool-al lehet megoldani. Vagy is Pen tool alatt nyilo ablakban van az osszes.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Lehet a "toltotoll" tool-t nyomvatartod akkor kilyilik es kivalasztod azt amelyik csak ket palcikabol all es nyilhegyet formaz, azzal az ALT/CRTL/SHIFT valamelyikevel kulon tudod allitani a fogopontokat (nincs elottem most illustrator es nem emlekszem mit nyomok, nem szoktam nezni 😊 )
THX
ezer jo rhino, kiralyul ki lehet tisztitani kulonbozo parancsokkal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Felnyomtam a Corelt, de végül maradok az illustratornál.

Egy dolgot viszont nem találok, ami tuti van benne, de nem lelem. Olyan opció kellene, mint maxban a bezir/corner, corner, bezir állítási lehetõség. Hasznos fature, de illustratorban alapból csak bezirt tudok, meg cornert és ha át akarom konvertálni az egyik pontom bezirrõl cornerre, vagy fordítva, az sincs meg, bár gondolom ahol ez van, ott lenne a bezir-corner megfelelõje. 😊

Na ezt jól megmondtam. De azért remélem érthetõ voltam. 😉
Malakai
Akkor nemtom', én már hoztam be maxba 3-4GB-ost is és megbírkózott vele.
Igaz, az még 1el korábbi RF és annak megfelelõ plugin volt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
130megásnál nincs nagyobb mentésem és minddel elküzd

Malakai
Kétlem, bár, ha sok az adat (pár giga vinyón), akkor elég sokáig tölti.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
vagyis a be nem töltõdés

ThomasGins
realflownál természetes a fél órás fájlbetöltõdés?

Kedvet kaptam amúgy is, még csiszolgatom.
Szép lettTT.
Dankeschön.
M0rph3u5-ha ezt az index.hu látná... LOLLER lenne

Met
na ja😊
ha pdf-ben van az is jó formátum

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Az kb annyi ido mig megrajzolod 😊 es akkor nem toldozva-foltozva van.
Met
hát igen, egyik sem végez profi munkát, mindíg javítani kell

Modjuk a Clipart Cd-ken szokott lenni....
(a vektorizalo programokat "En" nem dijjazom, szeretem optimalisan lerakni a pontokat, akkor tuti tiszta vektoros format kapok)
Met
Adobe Streamline, Corel Trace és az Illu is tud vektorizálni.
Nem kerestél neten? Lehet már valaki (sõt biztos) le vektorizálta.

en autoCAD-be csinalnam😄
gyorsan lehet a formakat rajzolni modositani s egesz jol parameterezheto a sraff/kitoltes😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Elotte ctrl+c aztan ctrl+b aztan johet a tukrozes. Smart guide on, hogy pontos is legyen. 5 masolat utan mar eleg ha csak Alt lenyomasaval arrebb rancigalod.
Amúgy néhány ország zászlót kéne vektorizálni. Mivel érdemes nekilátni? egyszerû kitöltések, ismétlõdõ formák, de gondolom mindenki látott már zászlókat. 😊 Szóval lehet nem illustrator kéne hozzá?
Az nem lenne rossz. Lehet felrakom kipróbálni.
Met
Corelben lehet Klónozni az objektumot és ha módosítod az eredetit akkor a másolat is változik.

😄

Nem mondasz hülyeséget, de azért jobban örülnék, ha illustratorban is lehetne rajta utólag finomítani, ha esetleg szükség van rá. Na majd nézek valami plugint, viszont az vicces, hogy a maxban sokkal jobb vektor szerkesztési lehetõségek vannak, annak ellenére, hogy nem errõl szól.
ThomasGins
És ha maxban vektorozol és azt exportálod?😊

Köszi, bár nekem nem egészen ilyen kellene. Olyan kéne, mint maxban, ahol meg lehet oldani, hogy reflect után csinál belõle egy másolatot, amit átforgat, majd az folyamatosan úgy módosul, ahogy a referencia testedet módosítod. És ha megoldható úgy mint a maxban, hogy több mirror, vagy symetry módosító van rajta, akkor akár elég csak az egyik csücskét mozgatni és a másik 3 is úgy idomul (2 módosító esetében) + a symetria középpontokat is lehet mozgatni / forgatni, az lenne az igazi. Ilyet akkor gondolom csak pluginnal mi?
(mindjart írhatunk is hozzá egy "idea for max" plugint 😄 )
Met
ojjektum kijelöl, object menü-transform-reflect

Aldaryn
Nálam a sötétszürke háttér elõtt sötétsárga, szürkéskék, és szürke feliratok (figyelemfelkeltõnek sárga és fehér) valamint sötétszürke és fekete kiegészítõ grafikák az ami bejövõs. Persze, emebre válogatja. De a legtöbb stúdiószoftver, ahol sokat kell nézegetned a felületet, ezt pártolja tapasztalataim szerint.

per aspera ad astra

bazz 😄
off:

Van valakinek tapasztalata illusztrátorral? Kéne nekem egy olyan tool, amivel a vektorokat tükrözni lehetne, akár többször is és így nyílván csak egy szegmenst kéne megcsinálni, a többi alakulna az az egy mintájára (mint a maxban a symetry, meg a mirror módosító.

Kerestem rá neten, de csak plugin volt, amit ráadásul meg kéne venni (vagy nem 😊). Viszont számomra elképzelhetetlen, hogy egy ilyen programban nincs beépített.
ThomasGins

hmm..En a szurke szinre eskuszom legtobb programba amit hasznalok probalom bealitani a kozepszurke hatteret...valahogy jobban fexik mint a tulsotet/fekete hatter mivel ott a sarga/feher betuknel akkora kontraszt lesz hogy bantja a szemem..de lehet hogy csak bebeszelem magamnak😄

ThomasGins
Batch igy se megy😞

Aldaryn
😄 Minek neked az? Ottvan az ame-dark séma, használd, és élj boldog szemfájdalommentes életet! 😊

per aspera ad astra