3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
jo ez a borostyan cucc.
lehet tenyleg at kene tenni maxra.
flip Y kapcsold be (vagy ki)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Rengeteg ismerõsöm van de senki nem mondja azt hogy elég az amit keres. független az életviteltõl. aki meg azt mondja hogy elégedett, annak van egy fõ és egy mellékállása és nincs ideje a pénzét költeni. kb ennyi nincs értelme gazdaságon és pénzen vitát indítani. sjana ez az a téma amiben mindenki csak veszít. aki 3d bõl akar megélni vagy szabadúszó lesz és vállalja a rizikót, hogy megzuhan a keresztbe számlázásokkal, vagy elmegy külföldre egy nagy céghez dolgozni mint ahogy itt is egyik kedves ismerõsünk tette, és ott értékelik amit mûvel.
Ma magyarországon nagyon nehéz számítástechnikával és annak bármilyen területével nagyot robbantani mert nagyon telített a piac. a 3d is mint minden most divat lett és a józsi bácsi unokája is összerak egy látványtervet és a pistike is le tudja programozni a scripteket. igaz ez a minõség romlásához is vezet és ezek a dolgok viszik lejebb az árakat is. nah itt a vége fuss el véle a láz szólott :c)
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
konkretan: barmilyen 3d-s szakteruleten atlag ceges alkalmazotkent megkeresheto a csaladfentartashoz szugseges osszeg?...nem hiszem...
maradjunk annyiban szerintem hogy ha mar az embert ezt valassza legyen annyi tehetsege/craftja hogy kiemelkedjen az atlagbol vagy merjen sajat ceget csinalni...vagy maradjon hobbista...legalabbis szerintem
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
sok függ attól is, hogy játékfejlesztés, mozi vagy (és még sorolhatnám) reklámiparban hasznosítja az ember ezt a tudását. második szempont a tapasztalat(években mérve). (nem flame-elés, de nem hiszem, hogy az átlagember úgy kezdi elsõ munkanapját, hogy ilyen helyzetben van...) és mellesleg a 200e FT nettó fizu nem álom. létezik.
Magyarorszagon egy atlag felnott ferfinak hogy csaladjat eltartsa (mondjuk a masodik gyerekkel gyesen levo feleseget plusz ugye igy a ket gyerek) szerintem MINIMUM 200 netto kell s akkor EPPHOGY eleledegelnek (nagyon szuken kislabon, had ne reszletezzem hogy mibe kerul ma a csalados elet). Szerinted mendenki aki ezzel foglalkozik ceges szinten megkap ennyit (felnotekrol beszelunk bejelentett munkahelyel s nem anyu/apu altal eltartott fiatalokrol akiknek ez hobbimunka(irigylesre meltoan))?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Sõt ez az érték is csak végtelenre állított fokuszpontnál igaz, ahogy egyre közelebb állítod , szintén csökken bejutó a fény mennyisége .
Azt nem tom, hogy a tied valami kompakt gép-e, vagy mindent állíthatsz manuálisan az objektíven , de elméletileg a legkissebb zoom értéknél hoznia kellene a 3,6 -ot .
De nem hiszem, hogy max-ban ennyire komolyan kellene venni ezeket az értékeket (talán ha így lenne , akkor nem ártana egy fénymérõ is a programba, amivel az adott objektum felületén tudnánk mintát venni bevilágítás után ,és ez alapján beállítani a kamerát...)
Free: minden jobb haztartasban van erre egy kiszuperalt PIII-as😊)
nincs vizsga(ez valamennyire minõsíti a képzést)
a gépek nem épp a legjobbak
további elõnyök:
-hivatalos autodesk tréning központ, hivatalos oklevelet ad, amit minden országban uúgy értékelnek(inkább a cégek válogatják meg, hogy nekik ez mennyit ér)
az önéletrajzot kétség kívül feldobja, de leginkább a saját készítményeket nézik.
most így hirtelen ennyi jut eszembe... ha van még kérdésed, szólj!
Én örültem volna, ha gimiben 3DsMaxot tolnak a fejembe.
index: Lélegzetelállító animációk a Marsról csinaltak valami terraingeneratorral egy marsszeru felszint s mindenkinek csorog a nyala hogy jee a mars😊))
ugy vettem eszre a legtobb tanfolyamonokitason a beepitett helpet kovetik. Kerdessemeg hogy milyen szintrol meddig s mennyi ido alatt kell ejutnotok.
No meg nem mindegy hogy leany gimi vagy nem leanygimi😛😊
De ez csak egy tipp... a fenti pelda egy regi Nikon Fe10-re vonatkozik. A kis kompakt Nikon 775-omon semmit nem tudok allitani.😞
A kerdesem az volna, hogy milyen tematika alapjan menjek? Tudtok ajanlani valami konyvet (ebook😄) vagy maradjak a max beepitett helpjenel? Esetleg sajat fejembol csinaljam meg az oravazlatokat? Azt ugyis kell irjak... szegeny kis gimnazistakat fogok tanitani ebben a felevben mar.😄
Elore is koszonom a segitseget!
per aspera ad astra
En kerek elnezest!😄
per aspera ad astra
Egy fix objektivnel igy hatarozodik meg ez az ertek. Legyen mondjuk 80as fix objektiv. Amiben a lencse mondjuk 10 milis. 80/10=8 -> Ez esetben F/8-as ez az objektiv.
Egyszeru, de nagyszeru.😊
Egy kis alap dolog... 1 rekesz ertek valtoztatas, felezi a bejuto feny erejet, ha half steppekkel dolgozik az ember. Tehat ha 2.8-4-5.6-8... igy jonnek a szamok. Ez esetben 2.8as ketszer tobb fenyt juttat be, mint a 4es.
Ez nem nem jar azzal, hogy a kis lyuk ahol a feny a kameraba jut a felere szukul ossze. (mer nem... na mind1)
Roviden ennyi lett volna... lehet szolni, meg dobalni rohadt teapotokkal!
Ez jó rég volt, lehet azóta változott, és figyeli.
Minden esetre nekem továbbra is úgy tûnik, hogy amikor megadod pl. hogy a Vraycamera film-je 35mm, akkor a 35mm-t nem úgy konvertálja su-ba, hogy megnézi, mennyi a beállításod, hanem unblokk 1su = 1m átváltással. Ezt persze kiküszöbölhetnék azzal, hogy a VRay kamera beviteli mezõi is mind su-ban vannak, (ahol értelmezhetõ...) mint a max többi beviteli mezõje, és csak a max írja ki mögé a mértékegységet, ha van beállítva valami arány. De gondolom nem akarták megilyeszteni a népeket azzal, hogy a film méretet su-ban kelljen megadnod, ha nem állítottál be arányosságot magadnak, vagy neadj meghökkenj, hogy "vazze, mér méterben kéri, amikor az milliméter?" ha esetleg méterben használtad a kiíratást...
Mindegy, szerintem marketing, ott a hiba. 😄
per aspera ad astra
irtak valahol?
erdekes, ezt tenyleg jo lenne biztosra tudni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
festék2Mb/swf
Kicsit csuf lett,batch renderbe vray frame buffer gamma beálitását nem mentette vmiért,utolag ps-ben meg nem lett már szép.Estére ujracsinálgatom.
\"So always look on the bright side of death\"
per aspera ad astra
[ Lázas vagyok bocsi ha nem jól fogalmazok]
Tesómnak itt van a félprofi gépe, azt kéne nyüstölni és abból kiderülne, hogy a valóságban milyen beállítás szokott az optimális lenne bizonyos esetekben.
a fokuszpont ugye az adott a kamera targetje...
a melysegelesegget ha bevan kapcsolva latod mutatja (a targetsik elott és mogott elhelyzkedo sikban "eles". Ugye a dofot a rekeszertek/zarido jatszassal tudod modositani de ettol fugg az is hogy tul exponalsz e vagy alul😊 A legtobb fotoskonyvben levannak irva az alapok hogy altaban mit szoktak/erdemes hasznalni (ha nem akarsz nagyon aldozni ra igen jo tipp antikvariumokban megnezni a fotoskonyveket ott meg normalisan irjak le nem ugy hogy tekerjuk a gepet automatara😉 )
jah erdemes megnezni a physical cam motion bluret...kifejezetten tetszet hogy szamitasba veszi a targyak sebesseget (tehat hogy x frame alatt megkora tavolsagot tesz meg) s attol teszi fuggove a bemozditast😄...inakbb nem olvasom visszamilyen suletlensegeket irtam mar megint osszevissza..
Bár itt a fókuszt nehezen tudom állítani. Kicsit érteni kéne a fotózáshoz és nem p*csölnék ezzel sem ennyit. 😊
Viszont azt elárulhatnád, hogy ebben a generátorban nem lehet valahogy kisebbre rakni a beimportált obj, képét, alig látni valamit belõle akkora nagy..persze egy villám-próba volt csak ,asszem nem cm.-ben rajzoltam, szal lehet, hogy valójában ekkora 😊 De hát ha egy nagy épületett akarnék beszõni , akkor ez így akkor is szívás...
(\__/) ( X.x) ( } . { )