3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még kezdõ vagyok és lenne egy kérdésem:
Hogy lehet azt beállítani hogy látszódjanak az élek az objektumokon amit épp szerkesztek?
köszi a választ elõre is!
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
(igazábol asse tom mire jó a hdri 😛)
Gondoltam berakok egy NFR-t, igazából HDRi tesztet akartam, de a haverom befenyített, hogyha mégegy MAX default teáskannát meglát a képeimen, akkor eltesz gép elöl...<#buck>#buck> Így hát vettem a fáradtságot, és gyorsan modelleztem egy saját teáskannát, mert ugye teapot rulez..<#worship>#worship>

Ki korán kel, poligont lel.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Legkozelebb mar tobbet varunk!😊 Ilyenkor meg mit irogatsz a forumba?! Normalis ember ilyenkor mar alszik, vagy Gothic3al jatszik!<#eplus2>#eplus2>
Legközelebb, ha lesz idõm nagyobb projectre, majd körbekérezem elötte, hogy merre felé tologassam a fényerõt/színeket stb... bár szerintem akkor is jönnek majd a sötét/világos/nem kontrasztos hozzászólások, de ez tényleg mindenkinél más... és a hibás úgyis az alkotó 😊
Oryon
\"So always look on the bright side of death\"
Ha végiglapozod ezt a tutorialt rögtön megérted miként is mûködik .
Illetve egyfajta smoothra gondolok, de a mesh, a turbo és a sima smmoth is 'túlsmootholja', csóval olyan nagyon 'ráncos' lesz az egész. probáltam polyban tessalatet adni neki, de attrol csak több polyja éesz de nem lesz szebb. segítsetek pls.
Sajna nem sok idõm volt erre tovább finomítgatni és így is el lettem havazva a diplomamunkámmal, szal most sajna csak ilyen gyors és "olcsó" minõségû projectre volt idõm :S
Összes ráfodított idõt nemtok, de nagyon sokat dolgoztam rajta az elmúlt hetekben / hónapokban :o)
Oryon
Scorpeeon: nem, nem vicces... az X360 egyaltalan nem gyenge. Nem sokkal gyengebb mint a Ps3, viszont PS3ban valami iszonyatos limitaciok vannak. (memoria, nehez programozhatosag, nehezen megoldhato threading szetosztas...)
Es ne feledd... A PS3ban levo Cell az elvben 7 core-t tartalmaz (amibol 1 levan tiltva... hogy miert? passz) mig az X360ban 3 darab dualcore G5 van... nem kell lebecsulni a box360at sem, abban is iszonyatosan sok szufla van, memoria meg majd ketszer tobb. (Ps3-ban kapasbol 60-70 mega elmegy az OS-nek, plusz csak 256mega van benne... suxx)
A kerámia materialt feltöltenéd valahová, szívesen megnézném hogyan készült ?
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
"So here we're using a full CPU core just for the phisycs simulation alone."
😄 Ezek sezrint két CPU volt a gépben, különben nem maradt volna szufla a többinek. 😛PP
Nagyon tetszetõs ez a game, fõleg a sztori. 😊
per aspera ad astra
van eg avi fileom ami az 54. másodercnél leáll, kifagy a player... olyan progit már találtam ami megtalálja a hibát, és megerõsít benne, de olyat nem amivel ki is tudom javítani... próbáltam párat, de semmi eredmény...
HELP!
OFF vége
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Szoval... a 4 magbol csak 1 teljesen a fizikanak volt szentelve, utana johet az AI, a grafikai elokeszites, stb...
A video szinert csak a 4 mag arra volt hasznalva, hogy a tornado fizikajat kiszamoljak.
"So here we're using a full CPU core just for the phisycs simulation alone."
Itt a video az intel developers conference 2006rol
per aspera ad astra
Te Atlagos jatekot mondtal, en mar next-genrol beszeltem. (box360 polo... PS3-at kevesnek tartottak AlanWake-hez, azert nem megy ra... legalabbis alitolag)
De sajat tapasztalat... sok olyan jatek van mar, ami szarnyakat kapott a 2ik magtol. Gothic3 vegre jatszhato lett a dual-core patch utan, quake4 is vagy 40%ot gyorsult, CoD2 is sokkal gyorsabb 2 magos procin.
4 mag... kilesz az hasznalva, foleg X360as jatekoknal (amiben ugyanis 6 mag van... 2 darab dual-core G5) mint amilyen az alan wake amit peldanak hoztam.
A kicsit több fehéret én is hiányolom,fõleg a külsõs képeken.
De ugye én ilyet se tudok😊
Elkészült az Aston Martin DB9, most inkább linkelek, szal bõvebben itt: ArtistPub topic
Üdv.: Oryon
Oryon
per aspera ad astra
Bar en jobb megoldasnak latom azt, amit az NV es az Ati gondol, hogy az SLI kartyak tarskartyaja szamolja a fizikat. De attol meg ugyan ott vagyunk... 1 kartya kell pluszban. Most, hogy mar 2 magos proci az atlag (aki ujat vesz, azok kozott) szerintem mar egyre inkabb kilesz hasznalva a masodik mag fizikara, jobb AI-ra esetleg. Szoval en proci szinten szeretnem, ha a fizikat szamoltatnak. Semmi kedvem nincs meg1 kartyat belerakni a gepembe.
Nézd csak meg a videókártyák egyedfejlõdését, kezdetben teljesen adott feladatra szabott célhardver. Most meg már C fordítón dolgozik az nvidia az új egységesített architektúrájú processzoraihoz...
Ráadásul néha a célhardverekrõl kiderül, hogy egy asztali intel proci gyorsabban számolja ki. (Lásd aegia tesztek... blah... 😄 )
Az meg megint egy msá kérdés, hogy egy ilyen speciális "renderhardver" ára kb ugyan ott van, mint egy rendernode pc összerakása. (cpu, vinyó, alaplap, mem, táp)
per aspera ad astra
Nem kell ahhoz max-ot telepíteni egy vasra, hogy számolhasson, elég lenne egy plugin hozzá, ami kezeli hálózaton keresztül, persze a 256MB még így sem sok. (én mondjuk fél gigára emléxem, de nyilván rosszul)
Van par negativ resze a Ps3nak...
1: 256 mega memoria. (3d-s progit kapasbol el se lehetne inditani)
2: linux futtathato rajta... erre max igen nehezen telepul.
3: vga kartya es a vinyo nem cserelheto, erosen szuk keresztmetszet, korrekt driver kiadva pedig nem hiszem, hogy lesz. (bar rendernel ez nem szamit... de eleg nagy hatrany a max memoria)
Bocsesz, ha illuzio rombolo voltam. Ha kell a Ps3 ereje nagytomegben lehet venni bivaj osszegekert az uj IBM Blade szervereket. (Persze attol meg max nem lesz futtatva rajta...😊 )
"Na a Folding@Home project fut, gyerekek egy unit kiszámitása 9 óra!
Ezzel szemben a Core 2 E6300 proci-s gépemmel 1.86Ghz : 2 nap 23 óra"
Ez azt jelenti, hogy 8szor gyorsabban számolja egy Core 2 Duo-nál. Ha be lehetne fogni valahogy renderre ilyen teljesítménnyel, akkor népszerû cucc lenne a PS3 a nagy max-osok körében 😊
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
par nap mulva.
(muter megbetegedett)