3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HAYES
Hello!

Még kezdõ vagyok és lenne egy kérdésem:
Hogy lehet azt beállítani hogy látszódjanak az élek az objektumokon amit épp szerkesztek?

köszi a választ elõre is!

zsolesz92
köszi szépen, sokat segítetek nekem

lac coo
A www.immi.hu -n találsz egyet !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zsolesz92
HDRI tutort tudtok adni, vagy vmi magyar leirást. ha olyan képes tutor az nem gáz ha angol, csak annyira nem vok jó angolos.
(igazábol asse tom mire jó a hdri 😛)

ThomasGins
Szép lett!
Sötétebb padlóval nem próbáltad?😊

\"So always look on the bright side of death\"

hunkircsi
Üdv mindenkinek ezen az esõs szombat délutánon.
Gondoltam berakok egy NFR-t, igazából HDRi tesztet akartam, de a haverom befenyített, hogyha mégegy MAX default teáskannát meglát a képeimen, akkor eltesz gép elöl...<#buck> Így hát vettem a fáradtságot, és gyorsan modelleztem egy saját teáskannát, mert ugye teapot rulez..<#worship>

Ki korán kel, poligont lel.

hehe na elarjuljam a legvegen a kerdesre a valaszt?😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

watch your mouth! <#hehe>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
ehh mindneki kinyalhatja majd 1 órát rabolt el az életembõl.. nagyon bejön nagyon szépen van megcsinálva :c) De azért nem éártana megtanúlni angolúl is :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

es kira a 3d is benne..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
Jo kis játék <#email>
http://www.gettheglass.com/

Boba
Altalaban fotos oldalakon szokott elojonni ez a "tul vilagos, tul sotet" bar a colorcorrect Shake-ban pont erre valo, hogy ketto kep szineit osszehangold.

Legkozelebb mar tobbet varunk!😊 Ilyenkor meg mit irogatsz a forumba?! Normalis ember ilyenkor mar alszik, vagy Gothic3al jatszik!<#eplus2>

oryon
Én tft-n készítettem, szal lehet azért 😊
Legközelebb, ha lesz idõm nagyobb projectre, majd körbekérezem elötte, hogy merre felé tologassam a fényerõt/színeket stb... bár szerintem akkor is jönnek majd a sötét/világos/nem kontrasztos hozzászólások, de ez tényleg mindenkinél más... és a hibás úgyis az alkotó 😊

Oryon

zsolesz92
köfi, naggyábol megvan, csak mostmeg eldeformálódott az alakzat. vmiért a csúcspontját összekötötte a rtövével 😛 lehet h modeleezési hiba is van benne csak összevissza csinálgattam 😛

ThomasGins
Laptop monitorán nézve viszont nagyon ott vannak a szinek,bár gondolom ezt hiába mondom mindenkinél más.

lac coo
Hát ha jól értem a problémádat, akkor neked a Smoothing Groups kell .
Ha végiglapozod ezt a tutorialt rögtön megérted miként is mûködik .

zsolesz92
hali, csináltam egyilyen vmit, az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám a pengéknek(vagy mik ezek) eltüntetni a kiálló részeit.
Illetve egyfajta smoothra gondolok, de a mesh, a turbo és a sima smmoth is 'túlsmootholja', csóval olyan nagyon 'ráncos' lesz az egész. probáltam polyban tessalatet adni neki, de attrol csak több polyja éesz de nem lesz szebb. segítsetek pls.

oryon
Thx ThomasGins és zenoka 😊

Sajna nem sok idõm volt erre tovább finomítgatni és így is el lettem havazva a diplomamunkámmal, szal most sajna csak ilyen gyors és "olcsó" minõségû projectre volt idõm :S

Összes ráfodított idõt nemtok, de nagyon sokat dolgoztam rajta az elmúlt hetekben / hónapokban :o)

Oryon

ThomasGins
Nins semmi más(z) 😊

lac coo
Akkor iylent már csináltam én is de nem volt ilyen szép . Az a "máz" anyag nincs rajta? ( Nem jut eszembe az angol neve 😊)

ThomasGins
Semmi extra,reflect fehér,fersnel bekapcs,kis bump rajata.

Boba
"Full CPU core" azt jelenti, hogy a 4 core-bol 1et teljesen a fizika zabalt fel. Es igen... szerintem is ezt mondja!😉

Scorpeeon: nem, nem vicces... az X360 egyaltalan nem gyenge. Nem sokkal gyengebb mint a Ps3, viszont PS3ban valami iszonyatos limitaciok vannak. (memoria, nehez programozhatosag, nehezen megoldhato threading szetosztas...)

Es ne feledd... A PS3ban levo Cell az elvben 7 core-t tartalmaz (amibol 1 levan tiltva... hogy miert? passz) mig az X360ban 3 darab dualcore G5 van... nem kell lebecsulni a box360at sem, abban is iszonyatosan sok szufla van, memoria meg majd ketszer tobb. (Ps3-ban kapasbol 60-70 mega elmegy az OS-nek, plusz csak 256mega van benne... suxx)

lac coo
Ez szép !
A kerámia materialt feltöltenéd valahová, szívesen megnézném hogyan készült ?

scorpeeon
Az azért vicces h PS3 kevés hozzá, x360 meg nem. Ha vminek erõs a procija, az pontosan a PS3. Ez az Alan Wake nem tudjátok, hogy mikor jön? Nekem a Max Payne-ek tetszettek, és ez is ugye hasonló lesz, csak "enyhén" felturbózott dolgokkal. Ezekszerint viszont a P4-emen nem fog elfutni, csak a Core 2 Duo-s gépemen, abba meg kell egy videókártya addig 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Aldaryn
Kellemes lett a kerámia shader!

per aspera ad astra

ThomasGins
Idõt, pénzt, fáradtságot, bort, nem kiméltem...😊

Aldaryn
Pedig ezt mondja....

"So here we're using a full CPU core just for the phisycs simulation alone."

😄 Ezek sezrint két CPU volt a gépben, különben nem maradt volna szufla a többinek. 😛PP
Nagyon tetszetõs ez a game, fõleg a sztori. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins

OFF:

van eg avi fileom ami az 54. másodercnél leáll, kifagy a player... olyan progit már találtam ami megtalálja a hibát, és megerõsít benne, de olyat nem amivel ki is tudom javítani... próbáltam párat, de semmi eredmény...

HELP!

OFF vége

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Baró a játék. Nem csak grafikailag, de a történet most felkeltette a figyelmem.
tetszik kifejezetten az animnal a vegen a kamera rangas de szerintem ennel csinaltal mar sokkal de sokkal jobbat marmint igy a materialok teren gondoltam😊 mennyi ido alatt let kesz?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Boba
Hat nem elirtam?

Szoval... a 4 magbol csak 1 teljesen a fizikanak volt szentelve, utana johet az AI, a grafikai elokeszites, stb...

Boba
"atlag 1 mag teljesitmenye egy ilyen modern procinal megfelelo egy atlagos jatek futtatasara. Eleg sok plussz power van meg ott."
A video szinert csak a 4 mag arra volt hasznalva, hogy a tornado fizikajat kiszamoljak.

"So here we're using a full CPU core just for the phisycs simulation alone."

Itt a video az intel developers conference 2006rol

Aldaryn
Wow... nem is hallottam még errõl a gamerõl. Egyik kedvenc scene setupom, kedvenc környezetem. Whoa... nah, akkor még valami, amire várok, de nagyon.

per aspera ad astra

Boba
Nenad... En Alan Wake-t hoztam fel peldanak. Ott 2 magos proci lesz a minimum 1 magoson el se indul.
Te Atlagos jatekot mondtal, en mar next-genrol beszeltem. (box360 polo... PS3-at kevesnek tartottak AlanWake-hez, azert nem megy ra... legalabbis alitolag)

De sajat tapasztalat... sok olyan jatek van mar, ami szarnyakat kapott a 2ik magtol. Gothic3 vegre jatszhato lett a dual-core patch utan, quake4 is vagy 40%ot gyorsult, CoD2 is sokkal gyorsabb 2 magos procin.

4 mag... kilesz az hasznalva, foleg X360as jatekoknal (amiben ugyanis 6 mag van... 2 darab dual-core G5) mint amilyen az alan wake amit peldanak hoztam.

azert sztem marad ott masra is ido, negy mag rendsen szolhat ott, gondolj bele, atlag 1 mag teljesitmenye egy ilyen modern procinal megfelelo egy atlagos jatek futtatasara. Eleg sok plussz power van meg ott.

ThomasGins
F*sza lett!
A kicsit több fehéret én is hiányolom,fõleg a külsõs képeken.
De ugye én ilyet se tudok😊

oryon
Sziasztok!

Elkészült az Aston Martin DB9, most inkább linkelek, szal bõvebben itt: ArtistPub topic

Üdv.: Oryon

Oryon

Aldaryn
Szerintem hamarosan elvesztik létjogosultságukat a videó, emg hasonló 'kiegészítõ processzor" kártyák. LEsz egy CPU, aminek van 8-16 core-ja, és ezek közül pár a grafikát számolja, pár a fizikát, pár a... stb, stb... 😊

per aspera ad astra

Boba
Aegiarol. Egy quadcore valoban kepes megjeleniteni olyan szintu fizikat (Alan Wake-t azzal promoztak), csak az a bokkeno, hogy akkor a procinak mar nem marad masra ideje. A fizikai kartya pedig ettol mentesitene.

Bar en jobb megoldasnak latom azt, amit az NV es az Ati gondol, hogy az SLI kartyak tarskartyaja szamolja a fizikat. De attol meg ugyan ott vagyunk... 1 kartya kell pluszban. Most, hogy mar 2 magos proci az atlag (aki ujat vesz, azok kozott) szerintem mar egyre inkabb kilesz hasznalva a masodik mag fizikara, jobb AI-ra esetleg. Szoval en proci szinten szeretnem, ha a fizikat szamoltatnak. Semmi kedvem nincs meg1 kartyat belerakni a gepembe.

Az aega teszteket én is néztem. Egy másik fórumon megvitatták, hogy a tesztek nem referencia értékûek, mert a CPU még lazán leszámol pár objektet, de ha pl már mondjuk részecskerendszert kell szímulálni, akkor fordul a kocka. Nem tudom ez mennyire igaz...
jobbulast neki!

Aldaryn
A célhardverekkel az a gond, hogy mindig végigjárják ugyan azt a kört a mérnökök. Kitalálják, hogy precízen megtervezett céláramkörök sokszor gyorsabbak, és megépül egy chip. Megy is, jó is, szuper is. Eljön a továbblépés kényszere, eljön a kiegészíthetõség kényszere, aztán hopp, egyszercsak odáig jut mindez, hogy építenek egy teljesen generikus számolásokra alkalmas processzort.

Nézd csak meg a videókártyák egyedfejlõdését, kezdetben teljesen adott feladatra szabott célhardver. Most meg már C fordítón dolgozik az nvidia az új egységesített architektúrájú processzoraihoz...
Ráadásul néha a célhardverekrõl kiderül, hogy egy asztali intel proci gyorsabban számolja ki. (Lásd aegia tesztek... blah... 😄 )
Az meg megint egy msá kérdés, hogy egy ilyen speciális "renderhardver" ára kb ugyan ott van, mint egy rendernode pc összerakása. (cpu, vinyó, alaplap, mem, táp)

per aspera ad astra

Boba
Nem rosszul, csak a fanboyok kicsit furan fogalmaznak. Valoban 512 mega memoria van benne. A bibi az, hogy ebbol 256ot az RSX (a gpu kodneve) birtokol, szoval valojaban csak 256 megahoz ferunk hozza.

RenderDrive

Nem kell ahhoz max-ot telepíteni egy vasra, hogy számolhasson, elég lenne egy plugin hozzá, ami kezeli hálózaton keresztül, persze a 256MB még így sem sok. (én mondjuk fél gigára emléxem, de nyilván rosszul)

Boba
Egy quadcore C2D teljesit kb olyan szinten, mint a Ps3. (ALU, FPU teren)

Van par negativ resze a Ps3nak...
1: 256 mega memoria. (3d-s progit kapasbol el se lehetne inditani)
2: linux futtathato rajta... erre max igen nehezen telepul.
3: vga kartya es a vinyo nem cserelheto, erosen szuk keresztmetszet, korrekt driver kiadva pedig nem hiszem, hogy lesz. (bar rendernel ez nem szamit... de eleg nagy hatrany a max memoria)

Bocsesz, ha illuzio rombolo voltam. Ha kell a Ps3 ereje nagytomegben lehet venni bivaj osszegekert az uj IBM Blade szervereket. (Persze attol meg max nem lesz futtatva rajta...😊 )

De nem lehet, hogy olyanokra van optimalizálva a CPU, amiket a gyerek tesztelt rajta? Szerintem nem biztos, hogy annyival jobban menne egy max render alatt. Inkább el kéne kezdeni normális PCI-EXpress felületre csatlakoztatható fényszámító kártyákat gyártani. Régen tudom hogy voltak, csak irreális áron. Ráadásul szerintem nem is kompatibilisek, csak 1-2 progival. Erre kéne szvsz rágyúrni (na persze nem lenne olcsó mulatság, hiszen nem lehet belõle nagy mennyiségben árulni, max akkor, ha olyan teljesítményt érnének el, hogy Realtime játékok alá is be lehetne rakni, az viszont nagy elõre lépés lenne).
scorpeeon
PS3 topicban vkinek már sikerült beszerezni egy PS3-at a hivatalos permier elõtt. Ezt írja:

"Na a Folding@Home project fut, gyerekek egy unit kiszámitása 9 óra!

Ezzel szemben a Core 2 E6300 proci-s gépemmel 1.86Ghz : 2 nap 23 óra"

Ez azt jelenti, hogy 8szor gyorsabban számolja egy Core 2 Duo-nál. Ha be lehetne fogni valahogy renderre ilyen teljesítménnyel, akkor népszerû cucc lenne a PS3 a nagy max-osok körében 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Na skacok, akkor most hazamegyek! :-)
par nap mulva.
(muter megbetegedett)