63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    még mindig kíváncsi lennék arra , Piktor barátunk melyik részeken dolgozott. most min dolgozhat ?
  • Boba
    Naggyon sutti:)
  • GixEr
    Majdnem OFF

De jo :)
  • lac coo
    Rég jártam erre, végigrágtam magam 1200 üzin :DDDDD nagyjából ....

Making Of Transformers...Vótmá?
  • repvez
    Mégcsak probálgatom a tudásom és a lehetöségeimet, hogy melyikkel mit tudok könnyen és egyszerüen megcsinálni.De valahogy a rhino féle material editor és renderelés nem akar összejönni maxba már azért kezdem kiismerni magam.És azért ott több lehetöség is van.
    És ugye az uj dolgokat egy egyszerü modellen érdemes begyakorolni,hogy késöbb már tudjam hogy melyik modszer vált be.És azért kérdezlek titeket,mert nektek már a kisujjatokba van az egész (legalábbis amilyen képeket linkeltek) nekem viszont ez lesz az elsö ha nem cseszem el.Ezért ha lehet a buktatokat szeretném kikerülni mielött elmegy a kedvem töle.
  • nenad
    egyébként van vray rhinohoz, ugyhogy emiatt nem érdemes maxba átenni, főleg nem egy ház miatt.
  • Malakai
    Töltsd le az autodesktől.
  • Hzsolesz
    Jah...erre gondoltam már én is, de akár hiszitek, akár nem, nincs Help-je a Maxinak.Azt hiszem sethető, hogy miért.De azért köszi!
  • Malakai
    Jaja, súgó az ajánlott, ott minden alap benne van úgy, hogy az is megérti, aki elsőnek ül elötte. Perszer angol nyelvtudás erősen ajánlott, vagy türelem a kézben egy szótárral és kis intuícióval (régen sokan oldották meg így :).
  • zenoka
    lehet tenyleg akkor inditani kenne a max beepitett sugojaval szinte vegigvezet mindenen es az a legkezenfekvobb:D F1

Repvez: pedig tenyleg sok van interior vray lighting tutorial ra keress ra angolt meg tudod, hogy muszal eroltetni.
  • eNiX
    Köszi! ;) (Bármily meglepő, az egyik favorit autom logoja:))
  • repvez
    Sajna én még eggyel sem futottam össze amiböl megértettem volna a helyes beállitásokat, pedig szinte naponta keresem a netet és a CG-s forumokat hasonlo dolgok után.Persze az a fránya angol nyelvtudás hiánya is hátráltat.
  • Hzsolesz
    Sziasztok!Biztosan lenne válasz a kérdésemre a korábbi hozzászólások között, de ahogy nézem itt pezseg az élet, és mire átböngészném ezeket...
    Egész egyszerűen világos és egyértelmű tutorialokat keresek, amiket egy kezdő is megért.Nem nagyon találkoztam ilyenekkel még, és a Bibliáért meg nem szeretnék egy vagyont kiadni.
    Ha jól sejtem elször olyan tutorialokat kellene csinálnom, ahol modellezési alapok vannak, aztán meg animációsakat.
    Köszönöm!
    Csáó!
  • zenoka
    szerintem ezt nagyon sokan leirtak mar a neten hogyan lehet interior lightingot beallitani vraysun vraycamera komboban...
    egyebkent mint irtam en csak a splineokat(alaprajz) szoktam cadbe tobbit maxba a falakat nem mert autocadbol is szarul importal..
  • nenad
    ezt nyugodtan kibooleanozhattad volna, semmi pillanat és kész.
    bár talán így sem tartott túl sokaig.
  • repvez
    Eddig idáig jutottam:ház
    Hasonloan készitettem ahogy irtad,csak most ezt kéne átvinni layerestöl a maxba.
    Egyébként hogy szoktad bevilágitaniés bekamerázni az ilyen épületet,hogy minden szobába megfelelö fényviszony legyen?Lehetséges jo eredményt elérni ha csak egy vraysun van a sceneben és vrayphisic camet használva?
  • zenoka
    nem bonyolitom tul a dolgot az epulet alaprajzait szoktam cadbe megrajzolni es a spline viszem at maxba. utana extrude parancsal kihuzom a falakat splinebol majd polymodellingel kivagom a nyilaszarokat..viszonylag gyorsan megy a dolog egy atlag helyeseg (90 nm2 5-6 myilaszaroval max 15 perc ha van normalis alaprajz) es miutan megvannak a falak jon a normalis modelezgetes (butor etc.).
  • nenad
    nincsen maxom már jóideje.. de ha lesz időm megnézem neked.
  • repvez
    Sajna nem a házunkat akarom lemodellezni és az épületet akarom átvinni a maxba,hogy a belsö dolgokat ki tudjam részletezni és az anyagok meg a vray-es dolgok maxban jobban mennek.
    Maxban meg a mérethelyes vonalas rajzolás nagyon körülményes ezért azt rhinoba csináltam,de a polygonos dolgokat már maxba akarom.
    Ha jol tudom,te is CAD/max vonalon mozogsz, milyen tanáccsal tudnál egy ilyen épületmodellezésnél szolgálni?
  • zenoka
    ize ha csak maga a targyat akarod renderelni akkor miert nem teszed azt rhinoban elvegre van mar hozza vray is:)

Nenad: itt is esik a ho (bp 7 ker) azzaz kezd elallni:S
  • repvez
    Köszi nenad ,de esetleg tudnál egy kis pontosabb infot adni ami nálad jo eséllyel bevált a maxba valo átvitelhez,mert az angolom hagy némi kivánnivalot maga után és nem igazán tudom kibogarázn a nekem valo infot.
    Sajna ez van olyankor amikor valamit az egyikben, valamit a másikban tudok jobban és nem tudom egy progival megcsinálni mindent.
  • nenad
    dobd fel valami retros autos oldalra, hatha megteccik valakinek. :-)
    Csak nehogy azt gondolja valaki hogy leszedted a kocsiról, mert meglincselnek :D
    EGyébként nem roszz.

Itt már esik a hó! :-)

• acsati
    már rájöttem
  • acsati
    hellotok
    több tutorialban is láttam hogy a viewport-okban a nézet ugy van hogy smooth + highlights + wireframe igy ránézésre. én olyat hogy tudok beállitani? egyszerre a kettöt nem tudom
  • eNiX
    Elkészült az első háttérképnek mondhato képem: Njoy :)
    C&C
  • nenad
    Azt benézted, rengeteg tipus közül lehet választani.
    Egyébként sok probálgatással rá lehet jönni hogy az adott max verzióból melyikkel, és milyen beállítással megy át a legjobban.
    Arra emlékszem, hogy jo ha mindent shrinkelsz mielőtt egyeltalán hozzákezdesz a próbálkozáshoz...
    Egyébként a www.rhino3d.com oldalon van a newsgroup, (menj a webesre) és ott talalni fogsz rengeteg választ és megoldást a problémáidra. Én is ott keresek ha végképp nem talalok megoldást.
  • Vertigo
    OFF: a heten moziztam egyet, megneztem a westendes 3Ds vetiteset a Beowulfnak...

Szerintem a technika miatt erdemes megnezni (latvanyos volt a 3D hatas nagyon), habar maga az anim film mind tartalmilag, mind kivitelzesre erosen konvergal a tehenlepenyhez...
  • Aldaryn
    Ejha, pedig kerestem, kerestem sokszor, de ezek szerint nem megfelelően, vagy nem eléggé körültekintően.
  • bencsab
    Már hogyne lenne:

http://www.newplugins.com/
  • Aldaryn
    nPover sotware power translator. Pl. Sajna nincs ingyé, de ez pont arra jó, ami neked kell.
  • repvez
    Ha iges-re gondoltál akkor az nem jo mert csak 5-ös maxot lehet választani és inportáláskor improper file formatot ir ki a max.
    giest meg nem találtam a felajánlottak között.
  • ThomasGins
    Asszem gies-be kell menteni,azt tudja importálni max.
  • Kontrakcio
    már megoldottam...
  • Kontrakcio
    szevasztok! miért van az h max 8-ra felcsapom az SP1-et és a betölti a fájlokat de a max starting-nál nem történik semmi, nme hozza be a kezelőfelületet?
  • zenoka
    haha:D:D:D
  • zsolesz92
    loool

Indiana Ian
  • Malakai
    A kérdésedben ott a megoldás: Curve Editor.
  • kassaidezso
    Sziasztok. Tegnap kérdeztem egyet, animációs témában. Gondolom nem tudtok rá a 9-ben megoldást, ezért nem írt senki semmit. Esetleg ha van rá plugin, mert én nem találtam, akkor megköszönnék egy linket hozzá, vagy egy nevet hogy beszerezhessem. Egyenlőre ennyit tudtam kihozni kézi tologatással:
    http://www.youtube.com/watch?v=YL1AYa37NpM
  • repvez
    Valaki le tudná lépésenként irni,hogy hogyan lehet Rhino4böl max9be átvinni ugy egy modellt,hogy megmaradjon olyannak amilyen a rhinoban,ne konvártálja át mindent 3szögekre és minden layer ugyan ugy maradjon.Probáltam obj és 3ds formátumba is,de mindegyiknél szétcseszi.
    Ha ugy egyszerübb akkor el is küldhetem a fájlt,hogy le lehessen tesztelni vagy javaslatokat hogy hogyan kéne bevilágitani, hogy minden szoba mefelelöen világos legyen.
  • zenoka
    hmm akkor en vagyok bena..na majd este...:D