3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tisztában vagyok vele hogy mire jó a final gather azért kapcsoltam ki hogy mindenki jól lássa és ne rendereljen neki fél órán keresztül. majd megmutatom most hogy néz ki lassan nekiállok a saját függönyömnek is talán. Bár a függöny materiállal gondban vagyok ha túl erõs "szövet" akkor nem üti át a fény viszont ha növelem a fényt akkor kifehéredik a szönyeg szóval.

It\'s good to be bad.

Hihetetlen átdolgoztam úgy hogy 6 poly legyen a szoba ahogy kell...render erre megint összegyûlt...és mi volt a baj?! az hogy mögötte volt egy fal amivel ráadásul nem is érintkezett és mégis átütötte a falat mintha nem is tudom lézer lett volna...ahh

It\'s good to be bad.

A final gather nelkul semmi esely ezeknek az artifactoknak a letisztazasara. Az mindenkeppen kell, es egyebkent is foleg interornel, nagyon foltos lesz a kep, hacsak nem losz ki 10^10000000 fotont..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egyébként megoldodott igazából csak túlbonyolítottam..kicsit

It\'s good to be bad.

csak hogy tisztázzuk rengeteg mindent már kiszedtem és direkt kikapcsoltam a final gathert. másrészt ez nem a végleges munk "szoba" csak ,hogy tudjam nagyjából milyen körülmények között hogy fog kb kinézni. másrész a szobának azon felülete amin összegyûlt a fény sértetlen ha tudod mire gondolok.

It\'s good to be bad.

// kis css help kene.
Adva van egy nested box (div) amibe a cms berakja a tartalmat.
A overflow:auto -n van, es az internet explorer megis szarul jeleniti meg a cuccost, operaban es firefoxban no problemo.
A problema az hogy
1 scroll bart kiteszi a dobozon kivul,
2 ha hosszu szoveg van nem "tordeli" be normalisan a boxba es a horizontalis scroll bar is megjelenik. Gondolom ez egy kommon problema de nem tom mi a megoldas. Valaki esetleg? Al?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ahh... !X_X

per aspera ad astra

ja es a final gathert se felejtsd el bekapcsolni a fileban amit kuldtel nem volt bekapcsolva.

modelezd ujra...
vagyis inkabb tanulj meg modellezni egy kicsit, es utana.
Olvasgasd a tutorialokat stb.

Minel egyszerubb es minel tisztabb annal jobb..

rendben akkor ok. sajnos hirtelen nem volt jobb ötletem, de aki ismer normális oldalt azt ne fogja vissza magát.

It\'s good to be bad.

jon az, nem tul gyorsan de jon.

Na jó ez szar...Innen soha nem jön le. Keresek valami más megoldást

It\'s good to be bad.

It\'s good to be bad.

Igen ettõl a rohadt melegtõl mindenki szenved. itt a hibás max http://files-upload.com/391003/myroom.zip.html remélem hamar lejön. Ftp-m beszart, úgyhogy ide sikerült feltölteni. az is lehet hogyha a falat újratervezem megszûnik a sarokban felgyülemlett foton😛 Remélem valakinek sikerül rájönni.

It\'s good to be bad.

egyebkent faszom se tudja, lehet a kibaszott melegtol alszok ilyen szarul?
Csuromvizesen ebredtem 4 fele .

mar kezdik osszerakni az oldalt sajnos, meg szerencse hogy lementettem a poenos verziot idoben.

hehe, ez jo,
mar a parasztok is maxoznak a vetemenyesben.
Vazze elmegyek tanarnak! :-)

ThomasGins
LOL

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
index.hu ....

per aspera ad astra

Aldaryn
Én pl. felkeltem, hogy beérjek idõben dolgozni, mert Bp elõtt az órás dugó, az órás dugó. :|

per aspera ad astra

ThomasGins
Megetetjük a jószágokat,közbe futhat a render😄

bakker, ti mi a szart csináltok hajnalban itt?

Aldaryn
Hagytam a fenébe ezt a volumetrikus dolgot. Valaki, aki ért hozzá, elõbb utóbb úgyis megcsinálja. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Hja, nekem is annak tûnik, bár MAX9, akkor lehet van már benne check sample visibility is. 😛 Tiszta VRay lett...

per aspera ad astra

zippeld be a scenet valahova es tedd fel megnezem...

9es max. Metric (méter). fejbõl nem tudom de ezerféleképpen kipróbáltam és ez a legnagyobb problémám,hogy mindenképp ezt csinálta. Attól tartok lehet valamit elfelejtettem bekapcsolni, mert ennél a képnél napot használok és mindenre másképp reagál. bár nem is ez az elsõ ,.hogy ezzel a nappal dolgozok de ez a hiba most nagyon idegesít

It\'s good to be bad.

ha ja,
komam, melyik maxxal csinaltad es mik voltak a beallitasaid, (gi/gather)
es milyen unit setupban vagy?
(egyebkent nekem a search radiusos problemanak tunik vagy ilyesmi.)

A csapat nagyrésze vray-es, de hátha valaki vágja a mental rayt-t is. Talán Aldaryn vagy Nenad.

Met
az lesz a next 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Mivel nem kaptam válasz, akkor kérdezem másképp: foglalkozik itt valaki egyáltalán mentalray-el? és ha igen akkor Global Illumination-t használt e már?

It\'s good to be bad.

Boba
Jo valasztas <#eljen> (Transformers laz utan aszittem Camarok fognak megjelenni nem Mustangok...😊 )

Met
nah, rakok be képet én is 😊
ezen ügyködtem az elmúlt héten, remélem lesz idegem befejezni, lehet fikázni (bár még nem végleges) és dícsérni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Boba
A fene tudja... en meg diak vagyok, azt kell csinaljam amit nekunk tanitanak.😊 Amugy sok oszitarsam kever akvarellt tussal, diofapaccal es van aki meg golyostollal is belemegy.😊 En maradtam a tiszta akvarell technikanal.

De mind1... Vray Rc5ben van mar akvarell? Nem? Hatakkormeg?😄 Nimegyekinnendeazonnal?😄

Aldaryn
...ah, ezek teljesen értelmetlen viták, nem köztük, hanem egy ilyen kizárásos dolgon. Rengeteg olyan irományt olvastam, ahol a kedves akvarellista azt ecseteli, milyen izgalmas a gouche asználata itt, és ott, meg amott, valamint milyen frankó a gumiarábikummal kevert festék, mert attól az egész kép csillogni fog.

Persze, akvarellverseny, ahol a technikai "tisztaság" önmagában virtuozitás, de ettõl még sznobság, és egy elkészült kép szépségét nem a használt technikának kellene adnia, az elégé képmutatás, nem?

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha tényleg RC5, akkor idõben is interpolált irradiance map, animációkhoz. Nagy, nagy nagy thx érte chaosnak. Ez önmagában egy plsu subversion számra elég. 😛

per aspera ad astra

Boba
Feher nincs is akvarellhez... az mar gouche es kulon kaphato fedo festek (ami egyebkent iszonyat randan mutat...) a feketet pedig csak szimplan nem ajanljak hasznalni, mert akvarell keszletben nincsen alapbol, hanem szinten kulon kell fedo festekkent venni.

Es ezt miert mondom? Ha akvarell keppel nevezel kiallitasra, akkor az az elso, hogy feny fele tartjak, es ha van egy olyan pont is, ahol fedofesteket talalnak (fekete-feher) akkor maris kizarnak. Csak e miatt mondtam.

No flame ofkorsz.😊

ThomasGins
Ujitások lehetnek valahol vrayrõl?

Aldaryn
Ehhez még annyit, hogy a flameveszélt elkerülendõ, attól van herótm, ha valaki megmondja, mik azok a keretek, amik közé egy technikát be kell szorítani, mert azt úgy illik. Ha valaki elmondja, hogy szerinte egy technikát hogyn érdemes hatékonya használni, no, azzal semmi baj nincs, abból tanulni is lehet.

per aspera ad astra

Aldaryn
Blah, mi ez, hogy nem lehet 100% a fedettség? Az ilyenektõl mindig falra tudok mászni, amikor valaki megmondja, hogy egy technikát hogyan szabad használni. Fehéret nem szoktam, de nem látok sok különbséget aközött, hogy egy vérvörös lazúrt készítek, amin már nem tetszik át a papír halványan sem, vagy ugyan ezt fekete "síznnel" teszem meg.
Nem a használt technikától lesz szép, avagy kevésbé szép egy alkotás, de ezt pont itt, 3D-s közegben érdemes is hangoztatni, ahol valaki azt hiszi, hogy számít valamit, milyen renderelõrendszerrel megy neki egy adott feladatnak.
Tudom, hogy mindig morogtak rám, ha az órákon cerkás tónusozást elintéztem egy hanyag ujjböggyel maszálással, és a hibákat visszaszdegettem radírral, mert ez otromba, és barbár megoldás, de az ilyen megállapításoknak sosem láttam értelmét. Adott egy hangulatot a képnek, ha azt akartam, akkor volt olyan rajzom, amit 4H-s ceruzával tónusoztam apró vonalkákkal majd 1 hétig, amíg a portaszolgálaton unatkoztam. Ez van. 😛

Egyszer kipróbáltam, hogyan tudok erdõt festeni csak és kizárólag feketével, és okkerekkel, mert a kettõ keverékébõl szép zöldeket lehet elõcsalogatni, nah, az mondjuk egy izgalmas dolog. Még van 30 perc a volumetrikus szuperképõl. Lol.

per aspera ad astra

Aldaryn
Sikerült megoldanom a kamera space gridet. renderidõ 45 perc egyelõre... hehe. 😄 Thy az RC5 linket. Izé, akarom mondani, no warez! 😄

per aspera ad astra

Boba
A MIE-s festes tanarom mondta, hogy akvarell kepen feher/fekete festeket nem szabad hasznalni, mert azok fedo szinek, es ugye akvarell kepen nem lehet 100%os fedettseg... Venni se engedtek nekunk fekete es feher festeket.

ThomasGins
Vazz😛
Nah akkor teszteljünk.😊

lac coo
Csendben mondom, hátha érdekel valakit, GFX-en van Vray1.5RC5....
Bocsi 😉

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Pedig ha fizaikailag korrekt szinten szeretnél jelenetet építeni. 😛

per aspera ad astra

ThomasGins
annó próbáltam particle rendszerre volumetrikus fényszerüséget csinálni,az is szopatós,és nem szép😊

Aldaryn
Egy kis délutáni móka volumetrikus shaderrel VRay alatt. A shader egyszerûen felosztja a teret adott nagyságú kockákra, és azok mentén shadel, mintha egy finom átlátszó anyag volna. Egyszernek hangzik? az is. És emiatt bitang lassú is. Sõt, még interpolálást sem tudtam építeni bele, mert a matematikai ismereteim már ott kimerültek, amikor kamera térbe akartam rendezni a térhálót, hogy a sávozódás ne legyen olyan látványos.

Geometriailag úgy tessék elképzelni, hogy sok face egymáson. Azóta találtam egy szinte kódszinten meglévõ raymarcher libet, de hogy ezt hogy lehet vrayel összeházasítani, nos, arról inkább programozókat tessék kérdezni.

Kis ökörködésnek jó volt.

per aspera ad astra

Aldaryn
Hé, most nézem csak, nem is volatak egy mondatban.😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Miért? Régebben nagyon szerettem úgy festeni, hogy fekete, és még valamily szín akvarellt, plusz tust használtam. Nekem legalábbis bejött, és az a fekete, amit valami kimondhatatlan nevû szlovák akvarellceruzából kapok, majdhogynem ugyan oly mély, mint a mellé húzott tusvonal.

per aspera ad astra

Boba
Ejnye!😛 Akvarell + fekete szo ne szerepeljen egyszerre egy mondatban mert irgum burgum.😊

Ebben tökéletesen igazad van. Nekem az Auto Levels-el az az egyetlen problémám, hogy mindhárom csatornára (RG😎 egymástól függetlenül megcsinálja, ezáltal torzulnak a színek.

Inkább javasolnám a Levels-en belül az Options gombnál az Enhanche Monochromatic módot.

akit egyébként érdekel már pár munkámat feltöltöttem, talán majd egyszer mind felkerül http://darkergeo.deviantart.com/gallery/

It\'s good to be bad.