63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Az ok h füvet,csak milyen mapokkal?Gondolom jópár noise.
    Ő az,csak nem volt időm anno kipróbálni.
  • nenad
    Érdekes ma már nem ingyenes, de emlékszem hogy volt ingyenes is,
    lehet hogy akció volt.
  • nenad
    füveket,
    egyéblént anno kiadtak egy igen profi plugint ingyenesen amire direkt erre találtak ki, sajnos elfeljtettem a nevét.
    TextureShaker talán. Azzal lehet randomizálni.
  • ThomasGins
    És miket mixelsz?:)
  • zenoka
    jo az kell neha a fizikai munka:)
  • Aldaryn
    Mix mapekkel a legjobb a fű!

Amúgy a linkelt képen szvsz ugyan olyan vastagok a kváderek, mint a modellezetten, csak a modellezetten ne ilyen szélesek. Max a lesarkítás hiányzik róla, de az nem jellemző mindig.
  • bencsab
    ha már versenyezni kell, én inkább gereblyézésben indulnék, ugyanis 1000-el tereprendezek, mert már el vagyok csúszva a füvesítéssel P)
  • zenoka
    modelezesi contest?:D ezt a kepet lemodelezni?:D
  • bencsab
    bocsesz, nem akartam szétcseszni a topicot egy ilyen nagy képpel, csak véletlen szúrtam be link helyett... remélem az admin elnézi :)
  • zenoka
    tuti, vagy az epiteszeti felmeres lett felemas:)
    egyebkent hihetetlen hogy mennyi szakszo van nem gyozok neha szotarazni:)
  • bencsab
    biztos, hogy ilyen vékonyak azok a kváderek? valahogy ezek vastagabbak szokatak lenni jóval.
    pl:
  • zenoka
    epulet model (csak modelezes) de csak ennyit mutathatok belole egyenlore:S
  • nenad
    ez mire lesz?
  • zenoka
    na hogy kep is legyen:)
    egy kis modellezos melo..talan ennyi reszletett meg feltehetek legfeljebb leszedem:)
    itt
  • ThomasGins
    Köszönöm:)
  • zenoka
    sima retanglebol csinaltam en a pathot (ket veget lekerekitettem) lehet hogy tenyleg csak zartra megy..ennyire nem mentem bele..de arra jo amire kozephaladoagi-nak kell szerintem:) majd megmondja gondolom :)
  • nenad
    végül kiprobáltam de nekem csak nurbs curvéval ment zárt splinera.
  • zenoka
    Nenad ezt a hozzaszolast elmentem:)))
    nem is tudom mikor hasznaltam en is utoljara talan valami osregi tutorialba olvashattam anno:))
  • nenad
    sztem meg profi, én pl nem ismertem a path deformot/ soha nem használtam
  • zenoka
    miert haat nem?:) legalabbis az enyem az az mind altalaban mindig nem vagyok en profi sot meg kozephalado sem:))) igy a megoldasaim favagoak:P
  • nenad
    ( a mosolyt azt elfelejtettem )
    :-)
  • nenad
    mondjuk a favágó az egy kicsit kemény volt.
  • zenoka
    amivel minap ket orat csesztem el az az volt: hogy van egy path azon vegig megy egy plane amin alfamapos ficko setalgat es a jelenetben van egy osszevissza meno kamera..na most a plannek folyamatosan a kamera fele kell nezni de ne doljon be ha valtozik a kamera magassaga csak a tengelye korul forogjon a plane mikozbe mozog a pathon:) de megoldottam:D
  • nenad
    micsoda csudálatos megoldás.
    :-) ugyes
  • zenoka
    valami ilyesmit kapsz vegeredmenynek ha erre gondoltal
    http://iaro.3dmax.hu/kep/preview.mov
  • zenoka
    eljenek a favago megoldasaink:)

jah azt elfelejtettem hogy pathdeformnal a percented kulcsold.
  • zenoka
    szerintem siman csak eleg megrajzolnod a mozgas palyajat valami planet a reklamfeluletnek es path deform(WSM)mel (nem contstraint) jatszani ne bonyolitsd tul:) aztan azt keyyeld szepen ahogy neked kell..
  • nenad
    animáljad a material textúrájának offsetjét...
    egyszerű fejfájásoktól mentes megoldás..
    :-)
  • kozephaladoagi
    Sziasztok, uj vagyok itt. Az animacioval akadt egy kis gondom. Olyan mozgast szeretnek csinalni, mint a mozgo reklámozo szalagok a villamosmegallokban. A gondom abbol adodik, h a szalagok mozgatása ellipszis palyan tortenik. Rajottem, h constrainttel kell, path constraint, look at, viszont az hogy tudom megcsinalni, hogy a look at csak az ellipszis ket hosszabbik atlo vegen maradjon csak aktiv? Nem tudom ertheto-e a dolog. Vagy valami mas megoldas kell? Ha valaki tud, segitsen legyszi, mert eleg fontos, surget az ido.
  • nenad
    akkor még itt is befér egy jókívánság.
    boldog születésnapot!
  • zenoka
    haat majdnem elfelejtettem:)
    boldog szuletesnapot ThomasGins!:P
  • Szeki26
    Sziasztok !

Milyen okok miatt szállhat el a vray rendering ? Mert már ráuntam ,hogy 2-3 percenként elszáll ismeretlen error-ral.Általában ha a material editort megnyitom mindig akkor lép ki.Próbálgatom a mental ray-t de nekem nem tetszik,a vray olyan eccerű és naccerű,de mindig kifagy.Most olvastam,hogy mellette kellene futni vray server-nek vagy minek,én sose futattam max mellett,ez lehet a baj ?
  • nenad
    ez tök jól néz ki.
  • Dark Geo
    ha már azt feltettem akkor az elődjét is megosztom. battlefieldezés után sikerült ezt a riektör fíld-et összeraknom. Pihenésben gazdag hétvégét mindenkinek!
  • Dark Geo
    Mivel NFR így ne törődj vele, egyébként nem rossz:) Nenad idővel le fogok szokni az olyan kérdésekről, amikre másnap kelésnél rájövök, sajnos egyenlőre azért lehetséges ez mert mindig akkor ülök le maxozni, mikor már alig látok!:) Ezt meg azért mert már nincs kedvem többed foglalkozni ezzel a témával. Reactorfield
  • marcee
    Szöszösség hatására bekövetkező effektusnak is elkönyvelhető az alacsony felbontású map hatása, főleg így dof-fal. Nekem tetsz.
  • ThomasGins
    ó:)
  • nenad
    én sem pöcsölnék vele többet, be a galériába és kalap :D
  • Aldaryn
    Jajj... ne tégy már tönkre egy frankó képet alacsony felbontású mappel. Rossz nézni, olyan, mintha agon tömörítetted volna a képet. Ha nem lelsz neten hatalmas felbontásút, akkor fess egyet, nem olyan nagy örödöngősség, MAXben megrajzolod splineokból, referencia pedig akad rengeteg, pl. itt, itt, vagy itt. Utóbbiak magyarázattal.
  • zenoka
    nekem bejon:D