3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezek a hiper intelligens emberek kb. 10éve nyúzzák a max-ot és kicsit kiakadnak, amikor valaki olyan kérdéseket tesz fel, amit a help-ben kb. 2perc alatt megtalálna. ilyen esetben az a legintelligensebb reakció, ha nem válaszolnak.

Hihetetlen ha valaki mondd valamit vagy csak kérdez akkor jönnek a nagy hatalmas überbrutál franko híper intelligens atom mûvelt emberek, akik ugyan egy egy tök alap normális kérdésre amire egyébként tudják a választ szarnak rá, de ha valakibe egy kicsit is be lehet csípni, akkor azonnal billentyûzetet fog és fikázza ahol éri.... no comment

It\'s good to be bad.

nem a teljes egészére értettem , de "bizonyos billentyûkombinációk" változnak... ha pedig ilyen okos vagy akkor úgy látszik te nem használsz billentyûzetet. Jogos hogy nem volt pontos a megfogalmazás, de már javítva.

It\'s good to be bad.

Aldaryn
"mivel a billentyûzetkisztás minden maxban változik" Ejha, én ezt eddig mér nem vettem észre, pedig lassan már 5 generációnyi MAXal dolgozom, és 7 generációnyit ismerek tüzetesen.

per aspera ad astra

Kérek véleményt.

It\'s good to be bad.

na jó azthiszem még nem ért le a kávé. az egyik mondatot nem fejeztem be😄

It\'s good to be bad.

Még annyit hozzátennék, hogy tutorial tutorial... én sem rendelkeztem semmilyen 3d-s. kezdetnek viszont tudom ajánlani ,hogy ha már van némi képed a programról és mivel a billentyûzetkisztás minden maxban változik, kreálj magadnak egy sajátott nézetekre pl. pan, zoom, rotate. Elég komolyan megkönnyítik a munkádat a késöbbiekben, ezáltal gyorsabban építkezel.

It\'s good to be bad.

ok, belevágok. kösz!
hunkircsi
A kannacsalád amolyan egynapos kis project volt, napersze nem reggeltõl estig. Némi koncepció elképzelés, tesztelgetés külön az "arcmimikákat", és utána összeállítani valami kellemes társaságot. A modellezésbe nem haltam bele, meg lássuk be a textúrázásba sem. Ez amolyan alap kis marhaság.

A max kezdéséhez nemtudom, hogy mi a legjobb megoldás, minden verziónak van elõnye illetve hátránya, de a könyv például kezdetnek jó, ha tudod, hogy mit akarsz, és nem csak áttrágni rajta magadat az elejétõl a végéig.
Programozni nem kell tudni, "csak" a program használatát elsajátítani, plusz azon kívül még a 3D-s képalkotás folyton bõvülõ iratlan szakanyagát. Az utóbbit legtöbbször saját próbálkozások árán lehet elsajátítani.

Ki korán kel, poligont lel.

hunkircsi
Köszi a bíztatást, igyekszem mindig magasabbra tenni a mércét. A részletességet én is utólag vettem észre, de gyorsan betöltöm a szkínt, és nyomok a kannákra még plusz 2-3 részletességi pontot. (Mivelhogy az összes módosítás után még mindig nem konvertáltam Edit Mesh-é õfelséges nagyságukat <#ravasz1>)

Aldaryn
Aranyos lett. Mostanság egész kellemes dolgokat csinálsz, csak így tovább! Ebbe max ott lehet belekötni, hogy egyes részeken nem elég sürû a mesh, és darabos az él.

per aspera ad astra

nagyon aranyos. Grat 😊

It\'s good to be bad.

Nagyon tetszik! Kintuno munka. Foleg a kis fekete jon be 😄

szia! ez a kannacsalád mennyi idõbe volt? hogy kezdjem a 3dmaxot (könyv)? kell hozzá programozni tudni, vagy elég a programismeret?
hunkircsi
Üdv mindenkinek! Íme egy kis kannás NFR, csak mert már olyan régen volt kanna. Amúgy meg 3dsmax hiányom volt, meg kannahiányom is. Azt már mondtam, hogy szerintem kevés itt a kanna mostanság? <#nyes>

Gúdnájt!

lac coo
Banner , Tutorialok ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aquli
Vki tudna mondani 1-2 olyan, jól használható tutorialt, amibõl meg lehet tanulni, hogy interiort hogyan kell vrayben bevilágítani?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

BaliBoy
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Vray 1.5-ös verzióval kapcsolatban.
Adott ez a kép: Panel
A Translucency wax-al készült. Viszont az a problémám, hogy ok, hogy már nme lehet a panelon átlátni rendesen, viszont a vezetõ sáv mostmár túlságosan is homályos lett. A kérdés pedig az lenne, hogy lehet-e valamit állítani, hogy élesebb legyen a kontúr?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

hello, 15-20 képet szeretnék ráhúzni gömbfelületre (photoshop elég rosszul csinálja) 3dsmaxot egyáltalán nem ismerem képes ilyesmire és hogyan? köszi
sebaj, nah arra jutottam hogy egy target directional light-al sokkal egyszerûbb dolgozni, az mr sun + photon...too hard egyenlõre

It\'s good to be bad.

nem mentettem el.
bocs.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Na jó azt hiszem mára ennyi elég volt... Átdolgoztam megint elég pofásan néz ki, erre mikor kijelölöm az adott poligonokat hogy megadjam a material id-t jó ez lesz az 1es kijelölöm a maradékot jó ez lesz a 2es jó mondom ellenörzésképp átnézem rányomok selet material id 1 erre átugrik 2re és mindent kijelöl és ezt csinálja velem már 10 perce nem tudom megadni hogy mi mi legyen csak 1számra hajlandó ugrani ahh szétb..... az ideg

It\'s good to be bad.

Elkérhetném ezt a scenet? most kezdtem el komolyabban foglalkozni Global Illuminationnal és lehet,hogy megcsinálok belõle 500 tutorialt de az nem jelenti azt,hogy meg is fogom érteni, ha viszont bizonyos kérdésekben tapasztaltabb társaimhoz fordulok, gyanítom elöbb megértem😛

It\'s good to be bad.

egy picit azert, mert nem olvastal utana eleget, ha a helpen elolvasol egy oldalt akkor mar megtalaltad volna ra a valaszt. (azaz megerted a jelenteset) Egyebkent azert annyira nem ellenseges. :-)

egyebkent ha a falakat vastagabbra veszed akkor sokkal kevesebb photon is eleg, de mivel mental raynek iszonyat gyors a photon agyuja, 25 milla photont kilo 1-2 perc alatt, es boven oke egy vegleges kephez.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

még nincs kész Devil

It\'s good to be bad.

Miért érzem minden mondatodat egy kicsit ellenségesnek? Szimplá azért kerestem ezt a fórumot, mert gondoltam ilyen dolgokban esetleg válaszla találok, másrészt nem a te problémádat találtam viccesnek. Nem fogod elhinni én is ezt teszem "probalgatok, olvasgatok és tapasztalok"
Arra voltam kiváncsi találkozott e már valaki hasonló problémával és esetleg akkor nem 1 hét alatt és mondjuk nem 640k fotonnal csinálnám meg a szobám. Ennyi. Egyébként köszönöm.

It\'s good to be bad.

kep
25 milla photon
nekem nem vicces, hogy faj az oldalam..
Es .... sem vagyok, hanem probalgatok es olvasgatok, es tapasztalok stb

ThomasGins
Próbáld ki vray-t...

\"So always look on the bright side of death\"

Jobbúlást! Nekem mostanág a gyomrommal volt gond, utóbb kiderült ,hogy nem ehetek kefírt vagy csak keveset😄 Elég kellemetlen volt.
Azért vicces,hogy azért nincs kedvem modellezni a szobám mert leragadtam a "valós" fény/árnyéknál. Amig nem kapok olyan képet ami valóságközeli addig nem is folytatom. Sebaj van másik profekt, majd folytatom azokat. Aki esetleg megoldja a problémám üvöltös. Természetesen közben én is ezt teszem csak most egy kicsit pihentetem a dolgot hátha ráakadok valahol. Igazából emiatt a nap miatt sokat szívok, és az az érdekes,hogy valahogy ebben a szobábam nem úgy reagál ahogy kellene.

It\'s good to be bad.

Aldaryn
Jobbulást!

per aspera ad astra

vafeN
Valaki letudná, hogy hogyan lehet olyan fejet csinálni aminél lehet a szájt is mozgatni, meg a nyelv és a fogak is benne vannak. Ha tutorialtudtak adni vagy egy könyvet azt is megköszönném. Meg lenne még egy olyan kérdésem hogy ha már van egy kész karekterünk, azon meg lehet csinálni ezeket?

[O_O] (.)(.)

na majd maskor, ez mar eleg jo.
Megint szarozik a epe-helyem, faszom se tudja mar mit egyek, pedig vigyaztam, biztos csak gyorsan mulo valami de nem kellemes.

Aldaryn
Ez is õrület, szerintem nagyon pofás, csak sajnos kellene hozzá egy nagysebességû kamera. ^_^
Hogyan scanneljünk 3D füstöt?

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Szerintem van a spájzban eltéve Mr-es scened.

per aspera ad astra

Szép reggelt! a legutolsó linket töltsed le. Amit alul találsz azt igazából még magam sem értem miért csináltam úgy. Szóval ezt tessék letölteni! 😊

It\'s good to be bad.

Hat eleg erdekesen van modellezve... Minek annyi polygon egy sima falnak? A Shell a szuk sarkokban nem gyoz onmetszodo feluleteket letrehozni.
very nice! az alsó link rossz! feltettem végre ftpre :
Mentalray - GI

It\'s good to be bad.

Ha valaki esetleg szeretne szenvedni vele : myroom

It\'s good to be bad.

It\'s good to be bad.

Egészen elétszagu lett csak így elveszti a szineket. Azt hiszem most már befejezem a folyamatos irkálást, bizonyára sokaknak nem tetszik már.
http://iaro.3dmax.hu/kep/eletszag.jpg

It\'s good to be bad.

befarsztas?! Ne haragudj, de nem értem ezzel mit akartál mondani. Persze tudom és olvasgattam és tutorialoztam is vele, de más körülmények között már sikerült optimálisat csinálnom, de mivel elhatároztam ,hogy megcsinálom a szobám és ott nincs szabad kezem a méretekkel, így elég nehéz összehozni ,hogy azért elég életközeli képet kapjak.

It\'s good to be bad.

befarsztas ezzel a mental rayel, olvasni kell es tapasztalni,
de lasd hogy nem a levegobe beszelek csinalok egy scenet neked.
Aztn azt nezgetheted.

rendben egy fél órán belül feltöltöm. már átdolgozva. Egyszerûen nem értem miért nem szóródik szét a fény. viszont érdekesség ha a kép baloldali részén lévõ fal mögött van egy másik fal ami egy másik objekt akkor az pl beszórja a fotonokat. Úgyhogy értetlenül állok és nézek ki a fejembõl.

It\'s good to be bad.

Aldaryn
Itt valami gond lesz. Oké, hogy MentalRayel nem a legegyszerûbb, de akkor is. 😊 Tedd fel et a scenet-t is valahova, mert ennél csak jobb lehet.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, erre emlékszem, mármint a problémára. 😄 Arra emlékszem, hogy valahogy hátulról kellett fület vakarni, betenni a belsõ részt még egy dobozba, és annak fix szélességet adva kikerülni talán a vízszintes görgetõsáv megjelenítését, de ez urtoljára 3 éve volt, 😄

Az igazásg az, hogy majd minden auto value-t másként értelmez IE, mint a világ többi része. :| ÉS ez alól IE7 sem kivétel sok esetben. Blah...

per aspera ad astra

Az biztos <#vigyor3>
Kis color mapping esetleg?
Sztem itt valami komoly gond van egyebkent, mert ezek a foltok elrettentoek...

Ismerjétek meg új barátomat nap ami süt de nem lesz tõle fény a lakásban.
1x Sun mltipler, 3GI multipler. Lehet rossz minõségü szõnyeget és falfestéket vettem.

It\'s good to be bad.

Hova tünt a fény?😄
2000 Max.P/s
0,2m Max.sr
100000 Average GI P/L

It\'s good to be bad.

úgylátom ha egy fal nem áll két felületbõl akkor mindenképp atüt. Újabb gond. most meg nem szórja szét a fényt a szobában.

It\'s good to be bad.