63011
![Kinetix](http://thegreypixelworkshop.com/upload/maxlogo_sg.png)
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #61126 lemaradt a link: 15:50-tol. -
GixEr #61125 Igen. Mert amikor static mesht csinalsz akkor csak egy tested van ami UV val rendelkezik amit az FBX-bol hoz magaval. Be kett importalni a texturakat, ha megvan akkor egy materialt kell letrehozni (ha egy testen belul tobb van akkor mindegyikhez egyet) es egy kis node kotozgetes utan a material editorban elkeszul a material. Ezt a materialt kell a static meshez adni. -
nenad #61124 egy dolgot itt nem ertek, azt mondtad hogy a behivas utan meg kelle adni az anyagnak hogy melyik objektumhoz tartozik? -
A screen space reflection mappinggel már egész közel jutott a realtime grafika oda, hogy a specularokkal és tükröződésekkel se kelljen *annyira* sokat szopni. És lassan a GI is OK. Kíváncsi vagyok, mit raksz össze belőle! -
GixEr #61122 A minap nezegettem es annyira nem veszesen bonyolult. Gyakorlatilag maxbol ki kell menteni FBX-be amit az editor megeszik (multi-sub material mukodik), behivod a texturakat az editorba (van jo material editorja is) es rahuzod az objektumra. Igy van egy anyagozott Static-mesh amit mar pakolaszhatsz barhova.
Kitalaltam magamnak, hogy egy meglevo latvanytervunket atultatem az unnepek alatt. Meglatjuk mi lesz belole. Nyomozgattam hogy ne csak spot es omni fenyforrasok legyenek, akkor bukkantam ra hogy hogyan lehet vilagito materialt letrehozni. Elvileg minden adott, de majd meglatom hova jutok vele. -
Ugyanaz a "baj" vele, mint egy CryEngine-nel. Egy bejáratott MAX-Vray vagy hasonlóhoz képest sok plusz meló, hogy igazán szép legyen, de ha azt a munkát beleteszed, akkor bámulatos végeredményt lehet kihozni belőle. Érdemes akárcsak egy Uncharted 4 gameplayt megnézni, hogy mit tudnak mozgatni realtime manapság a gépek, és aztán elgondolkozni azon, hogy milyen iszonyat munka van mögötte, hogy azok az assetek és shaderek úgy működnek, úgy néznek ki, hogy létrehozzák ezt a bámulatos hatást. -
GixEr #61120 Ezt probalta mar valaki latvanytervezeshez (parasztvakitashoz)?
UDK (Unreal Development kit)
pld: link
Utoljára szerkesztette: GixEr, 2014.12.15. 13:23:50 -
putyi #61119 Azért teszik, hogy minél nagyobb területre áradjon a szaga(figyelmeztetés gyanánt). Amikor nincs magas pont, akkor jön a kaparással fölbolygatás(ami olyan, mintha el akarná ásni).
Az adatbázist még böngésztem egy kicsit. Vannak elektronikai elemek is :-) -
Kerítés alapozása, kettétört kilóméterkő, bármi, ami kellően magas. Kerestem, de nem találtam erre sehol irodalmat, hogy vajh' miért. :)
A modelladatbázis kifejezetten hasznos, job itt, egy helyen keresgélni, mint húsz gyártó saját rendszerében szimultán. -
putyi #61117 Egy nagyon hasznos oldal, ha nem akartok túl sokat bajlódni a gépelemek modellezésével, viszont szeretnétek pontos modellt készíteni. -
putyi #61116 nálunk a belvárosban az autók lökhárítója volt a magas pont. elég égő volt, amikor a tulaj pont akkor szállt ki. -
Ebben az az igazán vicces, hogy a kuytánk valami fura oknál fogva szereti magas kiszögellésekre tenni a dolgát. Elég bizarr látvány, ahogy azon ügyeskedik, hogy egy betoncölöpre vagy hasonló, vékony és mgas tárgyra kerüljön a csomag. -
Ügyes kutyád van hogy fel tud szarni a fára:D -
nadekérem, fáról vettem le az udvarban! -
putyi #61112 akinek két anyja van az tisztogasson ilyet :-)
már eleve a tény, hogy a kutyaszaros utcáról a lakásba viszel elyeneket! utána meg még tisztogatni is... bele sem merek gondolni, hogy mik azok a feketék rajta! :-)
-
Ez a nyers pointcloud. Ezt lehet nekilátni tisztogatni. -
nenad #61110 ez eleg szoros lett.... ki lehet valahogy tisztitani? -
kompromisszum? :) -
putyi #61108 posta? -
bencsab #61107 honnan szereztél ilyenkor levelet? -
Light cache GPU-n. :) nyamm.
(Kergetek most egy érdekes elképzelést. Scanneltem be leveleket 3D-ben, kíváncsi vagyok, egy erdőt lehet-e így renderelni point cloudokból ) -
putyi #61105 Te kis huncut! Az vray3 sp1-et tesztelted? -
nenad #61104 a gpunal valami elmozdult szerintem azert ilyen... -
nenad #61103 latom a desc.-ben van. -
nenad #61102 nalam semmi sem tortenik ha a detailsre kattintok.. -
putyi #61101 gondolom az eltérő algoritmus miatt. -
(érdekesség, hogy a GPU renderen a bump sokkal erősebben jelentkezik, mint a CPU renderen.) -
Kis érdekességnek a témához:
CPU Bruteforce, GPU Bruteforce, CPU GI cache. Kb. próbáltam hasonló zajszintre belőni mindet, a GI cache kakukktojás, ott ugye a GI zaj "nincs", vagyis sokkal nagyonn léptékű. Info gomb jobbfelül időkért, adatokért. Nem sebességteszt volt, teljesen mást tesztelgetek, melléktermék. -
Ismerős érzés (sőt, mint a reklámban: megfizethetetlen ) Igaz nálam archicad-nél jött elő ilyen, hirtelen kell módosítani 2002-es!! terveket, mert úgy néz ki lesz beruházó rá (talán). Még anno AC7-el lett készítve, de eléggé nyöszögős volt vele dolgozni, azóta már AC17-es is kint van és visszafele csak pár verzó kompatibilis :-(
Pl: sz@ros plotmaker is minden egyes nyomtatás után kifagyott:-( nem bírja új hálózati nyomtatót -
Csepelben még scatter sem volt. :D Valamelyik nap kerestem, és még fenn van neten a film. -
putyi #61096 Aha, és szokás szerint egy nap(se) van rá. Aztán kerekedett a szemem, amikor megnyitottam és megláttam, hogy milyen kövületek vannak benne. A jó az az egészben, hogy összetört az az elképzelés, hogy egyszer majd megnézek egy régi jelenetet régi max-szel és élvezkedek, hogy milyen gyors. Nos, buzi lassú, sőt. a Max szenved (és vele együtt én is), mert millió ponton akad a mostani driverekkel, hardverekkel. -
nenad #61095 privi check pls -
zenoka #61094 biztos mazoista:P -
Előjött vmi régi meló vagy mi érdekből? -
putyi #61092 Újra retró!
Max 2010, vray 1.5sp5, vrayscatter.
Egy élmény :-( -
putyi #61091 prohardver-es hír volt.
azt is hozzátették, hogy csak 300w hőt disszipáló pengeszerverbe ajánlják :-) -
nenad #61090 displacet csak a cpu version tamogatja nem? -
Displace van, Proxy van, instancolás van, render passok vannak, motion blur, dof, volumetria, minden, ami kell. És ez csak egy "kísérleti" motor, ami a VRay RT. Kicsit máshogy kell a shadereket felépíteni, kevesebb eszközből lehet gazdálkodni, de működik. Eddig nagyon szegényes teszteken engem meggyőzött a sebessége. Most érkezik egy nagyobb pakk komolyabb GPU tesztelésre, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ellenkező esetben se aggódok, tudjuk majd 3 UHD monitoron tolni a soron következő Crysist :D -
nenad #61088 haat sracok , szerintem en voltam itt a legnagyobb realtime-videokaresz renderer orult, de azt latom, hogy sajnos ez meg 1 alom ma.
Esetleg a 6GB-os kartyakbol 24-et osszerakva lehetne ezt megoldani de ugy hogy a splitter koztes tarkent vagy automatikusan fel tud tolteni minden kareszra adatokat egyszerre a bandwith szetosztasa nelkul... Alternativ megoldal pci-e v12.0, es marad 4-6 gep kartyakkal, halozaton. LOL.. (100MB/s top)
Szoval az adatok lassan mennek es a render zajos lesz es nincsen displace es egyeb. Meg irradiance chache se tettek ra pedig azt megtehettek volna... -
És idehaza árulja valaki 500 dollárért? :D Mert mindig ez a kérdés. Szegény amerikai ismerősök mindig tömött táskákkal érkeznek látogatóba.