3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"So always look on the bright side of death\"
Viszont amikor rajzolnám az emberkék útvonalát, akkor nem is csíkok látszódnak, és Simulate után nem jelennek meg az emberek sem. (kép: http://kephost.com/image/Z2D )
A másik dolog, hogy ha lerakok egy Free light-ot, akkor nem bírom állítgatni a következõket, vagyis bírom csak rendernél nem változik semmi. (kép: http://kephost.com/image/Z2d )
Kipróbáltam a 2009-el is, azzal sem. Régen a sima 9-el próbálkoztam, azzal ment, bár lehet valamit kihagyok.
Válaszokat elõre is köszönöm.
DE akkor off vége!!
MErt ugye a 10cm szigetelésbe nem máll meg a betongerendába meg megint nem tudom és megfurva meg félek, hogy szétfesziti és széttörik a gerenda.

Szóval van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne kivitelezni és felfogatni fa dobozolást a tetõ alá ?
Nehezitõ körülmény a falon 10cm-es szigetelés a tetõgerendák meg betonból vannak.
Mert igy a verebek befészkelnek és kieszik a szigetelést meg odahordják a fészeknek valót és a bejárat elött televan füvel tollal meg a kikotort szigetelés darabokkal.
Ide kéne a dobozt felrögzíteni.
sorry <#pias>#pias>
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Ha valaki akad itt, aki Nuke-al összetettebb dolgokat kompozitál, és VRay-el renderel exr-be, mielõtt bármit tenne, az elsõ lépése az legyen, hogy a VRay block módban kiírt EXR-jeit konvertálja át ccanline módúvá. Sajnos VRay nem tud scanline exr kimenetet, Nuke viszont nem tud blokkokban olvasni, így az egész exr-t be kell olvasnia, mielõtt bármit tudna vele kezdeni. Scanline exr-t viszont tud scanlineonként adagolni magának. Sokat fog gyorsítani az I/O-n.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Proxyt annak idején arra találták ki, hogy lényegesen csökkentse egy jelenetben a memóriafelhasználást azzal, hogy a geometriának csak referencia térrészeit tárolja el a és amikor a raycaster egy ilyen térrészhez ér, akkor az ahhoz tartozó geometria adagot on-demand tölti be vinyóról.
Ha befér a a jelenet a memóriába, akkor proxyval renderelni lassabb. Ha nem fér bele, akkor csak azzal lehet.
per aspera ad astra
A memóriából természetesen gyorsabb a beolvasás, de ez nagyban múlik a program memória menedzsmentjétõl is. Például egy idõben azt vettük észre, hogy hiába beleférne a jelenet a memóriába, a proxy-kat a page file-bõl olvasta a program, jelentõsen lassítva ezzel a rendert. Ezen mostanra túlléptek(azt hiszem).
putyi: és ennyi mennyiségû ram esetén pl. proxy objecteket alkalmaztok-e? igaz memóriából még mindig gyorsabb olvasni, mint ssd-rõl, van errõl vmi tapasztalatotok? Csakhát az a sok gaz belefér-e a mem-be?#conf]
Esetleg egy meeting valamikor?

Jelenleg I7, 32GB ram, 500gb HDD, 60GB SSD, Nvidia gtx680 alkotja a munkaallomast (6db).
Amit erdemes szem elott tartani, hogy minosegi alkatreszekbol kell epitkezni (ASROCK pld alaplapnal szoba sem johet +5-10% sebessegkulonbseg stb.) Es meg igy is, hogy teljesen ugyan az a konfiguracio, sirni tudnek mikor beulok egy masik gephez!
Íme egy kép:
Tükrös-tolóajtó szekrény,tv fal,ajtó,bordûr,ágy keret SW,egyebek(ruhák,dekoráció) textúrázás,fények,kamera,render 3ds.
kép
Ha lerakok új cylindert annál is ilyen rögtön... Viszont oldalirányba jó minden. Próbáltam pivotot forgatni, xformot resetelni, allignolni egy dobozhoz, valamint attachelni egy dobozhoz, mert a doboznál jól mûködik, de semmi nem segített... Ötlet?
Intel parti vagyok, ezert nem neztem amd konfigot. Plusz azt irtak a hardware-es topicban, hogy amd-s lap dragabb, + a gyari huto zajos, tehat cserelni kell. Viszont tuningolhato, de lenyegesen tobbet fogyaszt.
Tuningolni nem tudok, es nem is akarok 😊
Ezt a gepet 4-5 evre tervezem. Nagyon ritkan jatszok vele, de akkor GTA,FarCray... E miatt is valasztottam a gtx 760-at
A tapbol mar kerestem egy 600W-ost, Ram-hoz +8gb-tot, es most utana nezek a 750Ti-nek 😊
Az Al alta emlitett Vga sajnos nem fer bele a keretbe+AMD. Mashol emlitett Quadro, Firepro kartyak szinten dragak... 😞
Megegyszer koszi mindenkinek, sokat segitettetek!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Aldaryn egész jól összefoglalta.
A lényeg, hogy döntened kell.
Ha interaktív render irányba mozdulsz, akkor elég egy egyszerûbb proci( ad abszurdum egy sima egy magos sok gigahertz-cel a legoptimálisabb), viszont sok videókártya. Én ahogy láttam mostanában a nv 750ti a legjobb ár-érték arányú, de a vrayrt-vel lehet(sõt biztos), hogy az amd termékei jobban muzsikálnak. ehhez pedig 16GB ram-ot tennék.
Ha hagyományos render, illetve egy univerzális gép irányába mész, akkor jöhet az i7 4790 (bár a tesztek alapján az amd 8350 csak olyan 10-15 %-al van lemaradva) 32 GB ram, egy egyszerûbb videókártya(valamilyen közép, vgay közép-felsõ amd), vagy az Al által emlegetett w5000.
Ssd témában:
Nálunk két verzió van:
1. opredszer, programok pagefile az ssd-n
2. oprendszer, programok hdd, pagefile ssd
az elsõ fölállás érzékelhetõen gyorsabb render közben(20-30%).
a végére pedig egy kis tapasztalat:
az eddigi 16 év és a nem tudom mennyi gép azt mutatta, hogy egy pc munkallomás 200 000 Ft. Bármit, bárhogy csináltunk pár ezer forint eltéréssel, mindig ez jött ki.
Jó vásárlást és szerelgetést.
VGA-ból én munkához AMD W5000-ret javaslok mint ár/teljesítmény középút, ez lehet egy késõbbi bõvítés, ezzel játszani is tudsz majd, de sokkal faszábban hajtja meg a viewportokat. Az NVIDIA hasonló megoldásai drágábbak sajnos, viszont némely program csak Cuda-t hajlamos használni. Az általad megjelölt VGA önmagában pedig kevés lesz renderelni, ha valami interaktívat szeretnél egy "sportkocsi áll a Nap alatt a semmiben"-nál bonyolultabb jelenetben. Egy 780TI már egy beltérrel is elboldogul kellõen interaktívan, kettõ ilyennel pedig nagyon jól érzi magát a VRay RT. 😉 Ezek is lehetnek hosszútávú bõvítési célok, fõleg, hogy egy év múlva fele annyiba kerül majd.
per aspera ad astra
De azert kivancsi lennek, h putyi mit javasola 😄
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Azert koszonom a valaszokat. A heten jonnek hozzank Autodesk-ektol, hogy adott problemara ajanljanak valamit vagy otleteljunk. Csak gondoltam itt is futok egy kort 😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Putyi: nem vagyok nagy guru...Te mit modositanal? Tudom, tobb ram, de procit? Milyenre? ...es akkor milyen VGA-t ajanlsz? en ugy tudtam ez is fontos...
jól meggondoltad?
egyébként a max leginkább a page file-t és a ram-ot használva kerüli meg a dx hülyeségét így a vga-nak leginkább a processzora számít, azon belül is a frekvencia. Azaz a napi munkához nem valami firnyákos kártya kell(nincs opencl cuda), hanem egy szimplán erõs gpu a megfelelõ directx támogatással+ sok sok ram és ssd. Az ssd tekintetében a legújabb samu-val jársz jól, az eggyel régebbi evo elég lassúka.
nálam is 550-es táp van.
Itt meg tudod nézni, valójában mennyit is eszik egy ilyen rendszer:
http://prohardver.hu/teszt/geforce_gtx_760_teszt_review/tesztkonfig_fogyasztas_tuning_specifikaciok.html
Szinte még egy csúcsminõségû 400W-os táp is elvinné ezt a gépet.
Nekem egyénként egy hasonló teljesítményû gépem van (i7 4770K - 32GB RAM - GTX 760 - 3db vinyó + SSD), 550W-os táppal. Mûszerrel mérem a konnektorból felvett fogyasztást és a 400W-ot még sohasem lépte át úgy, hogy a procin van 20% tuning is.
Ram-bol eddig 6gb-tal egesz jol elboldogultam, ezert gondoltam 8gb-ra. De a 16gb meg belefer a keretbe...
A tapegyseget azert gondoltam 750-est, mert csak a VGA-nak kell 500w ehhez jon az osszes tobbi, plusz a monitor is onnan megy.
Munkara szantam, de ha van egy jo jatek, akkor nem baj, ha megy rajta 😊
Vray-t hasznalok, ehez valasztottam VGA-t. (Aki hasznal ilyet, az adna egy kis vemenyt?)