63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#61329 Igen, köszi a tippet, most az csinálom. Kíváncsi leszek mekkora méretű lesz, biztos valami iszonyat nagy. :)
Amúgy a renderelést mi tudná meggyorsítani? Grafikus kártya? -
#61328 Renderelj képszekvenciába, és utólag abba tömöríted, amibe csak szeretnéd. -
#61327 Megnéztem, nincsen bekapcsolva.
Viszont kipróbáltam más tömörítésekkel egy kis részletet (DV és az Uncompressed), más felbontásban és azoknál nem jön elő ez a vibrálás. Úgyhogy most nekiálltam újrarenderelni az egészet. Csak ne tartana ilyen iszonyat hosszú ideig. :( -
#61326 A render options-nál a "render to fields" nincs véletlen bekapcsolva? -
#61325 Igen, az zavar engem is. Esetleg lehet, hogy ez betudható az MJPEG kódolónak?
Mert egyébként a fotóknál jó, csak a videónál jelenik meg ez.
Xvidet és Divx-et pedig nem ajánlott fel az avi tömörítéshez. :( -
Carl Davies #61324 Az én kezdő szememnek szép a modell, gratula hozzá. Csak ez a bizsergés eléggé zavaró. :S -
#61323 Becsületes első lépés jó irányba. Gratula! Mindenki elkezdi valahol.
A leginkább zavaró, hogy valami apróság rendereléskor félrement. Mintha nem progresszív kép lenne, hanem filedkre bontva renderelted volna, és ez durván kijön a youtube-ra feltöltött animációban.
Én azt javasolnám, első körben ezt nézd meg. -
#61322 Elkészültem életem első 3Ds Max munkájával. Szinte full nulla tudással, autodidakta módon álltam neki kiismerni a szoftvert és ezt sikerült létrehozni: https://www.youtube.com/watch?v=6KcWOa7q-3Q
Ezelőtt még sohasem használtam ezt a szoftvert és nem is igazán modelleztem, csak 1-2 nagyon kezdetleges dolgot, így ennek most nagyon örülök, hogy így sikerült. A profik mondjuk biztos rengeteg hibát találnának benne és a végén én is kiismertem még olyan dolgokat, amelyek ismeretében már máshogy fognék neki a modell létrehozásának, de mivel ez életem első ilyen munkája, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem kezdésnek nem rossz. Mit gondoltok? :) -
#61321 Nem aktuális már a kérdés, rájöttem. Azért köszi. :) -
#61320 Miért van az, hogy ha beteszek egy szobába egy Omni világítást vagy bármilyen mással szeretnék megvilágítani bármit, mindig sötétség marad. Egyszerűen nem működik a világítás?! :( -
nenad #61319 az sp3 ezer evig installalodott ssd-n. de aztan felvanszorgott... -
nenad #61318 nekem is rosszul ment fel elotte es utan a service pack sem ment fel normalisan...
nem is tudom hogyan oldottam mar meg... -
Carl Davies #61317 Köszi. Leszedtem, de valamiért a GE nem jeleníti meg. Mindegy majd nézek valami videót. -
#61316 Sziasztok!
Gondolkodtam, hogy a napokban elkezdenék megint foglalkozni 3D-vel. Régen használtam 3dsmax-ot, de azóta már olyan sok új verzió van. Ki melyiket ajánlaná? Jobbak az újabb verziók? -
#61315 Jó kis buja növényzetes képek :-)
két kérdés: a sziklás rész az zbrush vagy "csak" displ? illetve a függőleges növényzet az, hogy jött létre? (bokrok/fák ágai netán?) -
#61314 Rákattintok a képre, nézem Welcome to the jungle, mondom ezt hogy? Mert közben a GNR Appetite for Destruction lemezét hallgatom amin ugye az első szám a Welcome to the jungle. Hirtelen nem nagyon értettem most mi van :D
Más, van egy kerék abroncsom nincs smooth csak bend-el van meghajlítva, amióta be mergeltem egy jelenetbe iszonyat lassan reagál mindenre a Max, mozgatás, zoom stb.
Ha collapsolom akkor begyorsul? -
#61313 Köszi szépen, úgy tűnik sikerült az Orbitos dologgal! :)
Unit setup rendben van.
Viszont a Zoom mérték állítását nem találtam meg a 2015 Designban ebben a menüben, amit írtál, de mondjuk most már nem is olyan fontos. :) -
GixEr #61312 itt -
GixEr #61311 Apro "pici" update.
Ha leall a 2015 telepites hibaval akkor kell neki egy Windows patch ami javitja es akkor jo lesz....
Rament a napom az update-ra + UI + scriptek stb telepitesere/beallitasara. Telepito hibamegoldasara :S
Reggel 10:00-16:30-ig. Ekkor kezdhettem el volna dolgozni erdemben ugy hogy csak a MAX-ot inditottam el es allitottam be. A tobbi holnap jon. -
GixEr #61310 Meretarannyok stimmelnek? Nem tul kicsi? (unit setup)
Lehet allitani a zoom merteket (CUSTOMIZE/PREFERENCES/wievport ful/Wheel zoom increments)
Eleve a forgarasi kozeppontot tudod megvalasztani jobbra lent a ORBIT ikonjaval, azt allitsd be (3 mod kozul az egyik jo(bb) lesz)
Apro tippnek:
- Beraksz a szobaba egy kis kockat, majd "Zoom extend selected" utan tudsz korulotte forogni, ha az orbitot jol allitottad be.
- Beraksz egy kamerat es azzal Orbitolsz. -
#61309 Csináltunk Ilyeneket még régebben, ha valakit érdekel. Nem sok kép, kis projekt volt. -
#61308 Sziasztok. Létrehoztam a Max 2015-ben egy nagy házat. Először a külsejét csináltam meg, majd most kitaláltam, hogy az egyik szobát is le akarom modellezni. Viszont ha "bemegyek" a házba az egérgörgővel, akkor bent nem nagyon tudok mozogni, mert 1-2 görgetés és ki is "gördülök" a kertbe. Olyan, mintha egy óriási szemszögből nézegetném a belső teret. Erre van valami megoldás, hogy ha "belemegyek", akkor pl. egy ember szemszögéből tudjak mozogni bent a házban?
Így olyan, mintha bedugnám a fejemet, aztán ennyi. Remélem értitek mi a problémám, az a baj, hogy nem tudom másképpen elmagyarázni. :) -
Carl Davies #61307 Helló! Hol találok olyan plugint (vagy mit) amivel tudok Max-ből exportálni Giants Editorba? Szóval i3d file-t tudok csinálni. -
#61306 Van, hogy olcsóbb megvenni egy olyan rendszert, amit ismer, és kellő szinten kellő hatékonysággal használ a munkatárs, mint kitaníttatni vele egy újat. Ez is bőven szempont. Ha valaki fejszével szeret fát hasogatni, akkor adj a kezébe fejszét, és ne baltát. -
GixEr #61305 Igazad van, de valamiert egyszerubb gyorsan jobb eredmenyt elerni vray-el.
En meg csak ellennek MR-el is, de egy indoor jelenetnel mindig megizzadok, hogy ne legyen brutal foltos es a renderido is elfogadhato maradjon. 2012 ben hasznaltam csak a MR-tutoljara. Kivancsi vagyok milyen lesz a 2015-ben.
A PDF texturakezelest nagyon varom nagyon nagy szazalekban eleve abba keszul sok textura igy legalabb nem kell allandoan texturat mentegetni kulon.
Papir displayek keszulnek ArtiosCad-ben ami DAE-t nyom ki magabol jo UV-kkal (meg a hullamkarton texturat is jol UV-zza az elekre) es a teritekeik eleve pdf ben vannak. Ezakre Indesigban vagy illustratorban osszedobom a grafikat es mar enni is fogja (remelem), de ugyis elsore belenyulok valamibe amiert kifekszik majd a MAX. Pld CMYK pdf.
A Sketchupbol lopott kameramatch beallitas is jol jon majd, ha fotora kell illeszteni es nem kell ra kulon program.
Jovo het kedden telepitunk. Mar elore felek, hogy a Vray-es munkakat mind vissza kell konvertalni standard materialnak, ha hozzajuk kell nyulni. :S Demot mindenkepp fel kell raknom a Vraybol, hogy a multiconventor scriptet hasznalni tudjam hozza, de tuti nem lesz 100-as minden material :( -
nenad #61304 -
nenad #61303 tudom mennyire begyöpösödött vray felhasznaló mindenki, de azert le kellene szogezni par dolgot
- vray meg nem is letezett amikor mar mental ray regen megirta a rendereles alapjait.
- az osszes tudomanyos dolog, gi stb nem vrayhez kapcsolhato, lightcache, bruteforce, irradiance cache, photon map stb
Akkor most mi is van? Megy a kommersz balfaszoskodas? Egyertelmu, de erre semmi szukseg, mental ray is fejlodik, es sok sokkal jobb funkcio van benne mint vrayben.
pl ao stb distance funkciok hamarabb benne voltak, ray traced, fake highlights, stb
talan a legfontosabb kulso programozhatosag stb
-
GixEr #61302 A0-ban kinyomtatom, koszi :D -
zenoka #61301 en ezt mar mutogatnam a vezetosegnek:D:D -
#61300 Én találtam egyet, egész friss. -
nenad #61299 multi-threaded file save and packing csak igy lehet. De maxon belul ezt szinte lehetetlen max filetipussal megvalositani, lehet mas binaris file formatumba menne... Lehet c bol meg lehet hivni tobb streamet es ugy meg lehet oldani hogy bizonyos objectseteket mentsen ki
A betoltes igy talan.. meg gyorsabb is lenne...
A vault szerintem csak egy keretrendszer ami kezeli a fileokat es egy feluletet ad a munka leriashoz, fazisokhoz stb konnyu atlathatosagahoz stb.
-
zenoka #61298 kerestem tegnap este de nem talaltam ilyet...
es ha okos szakmai szavakat puffogtatsz az nem eleg? -
GixEr #61297 Utananeztem milyen csomagot vettunk is meg. Product Design Suite (Premium).
Tartalma: Inventor-ACAD-Mechanical Desktop - Raster Design (valami vektorizalos cucc kepek alapjan) - Recap(3d scannelt pontfelhobol helyszin hasznalata) - Vault (csoportos munkahoz project koveto) - 3DS Max Design - Navisworks Simulate (kb. mint a Recap csak szimulalni is lehet valamit amirol fogalmam sincs) - Showcase (interaktiv renderer az ugyfel hulyitesere. Amugy ez jonak tunik....)
Tovabbi csomag is erkezik a tervezokhoz az Minimum 4db ACAD+Inventor.
Mar csak a vray-t kell letolni a koltsegvetes torkan es en is boldog leszek :) -
GixEr #61296 Nem lattatok veletlenul valahol Vray-Mentalray osszehasonlito "tablazatot" a pro es kontra ervekrol?
Ra kene vennem valahogy a vezetoseget ~3k euro elkoltesere (meg nem akarok MentalRay-el dolgozni...) -
#61295 Kambodzsában kb. 500E HUF-nak megfelelő helyi valutából lehet tengerparti házat venni... és havi 30-ból egész jól eléldegélsz...
Kinek mi... :D -
bencsab #61294 Ennek az árából életed végéig eléldegéltél volna Balin koktél iszogatva... :D -
#61293 Pöpec! :) Elég konkrét beruházás. -
zenoka #61292 popec, nagy hajra!:D -
GixEr #61291 Indul a moka elesben...
4db Inventor2015/Acad2015/Max2015 liszensz megvasarolva. Erdekes lesz a kovetkezo par honap. :) -
bencsab #61290 A múltkor putyival beszélgettem telefonon 3dsmax-os hálózati csoportos munkáról, és megállapodtunk benne, hogy hiába van gyors hálózat, a fájlok mentése extrém módon le tud lassulni már párszáz MB-os fájlnál is. Azóta felfigyeltem erre: Autodesk Vault (mondjuk mindig is ott volt az orrom előtt a menüpont). Erről van tapasztalatotok? Valaki próbálta már?