3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

awesome <#eljen> mint egy fotó.

the world is mine

egyeb cukoszemcsek scatter...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

megvilágítás sima hdri.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nfr,

2 kulonbozo displace cukornak es a fank feluletnek,
16 - 128 aa
max 1024 subdivs.

a habos rész sima paint deformation.

hosszú hónapok után be kellet már dobni valamit.

Met
Autón a tükrözõdésnek a peremét lenne jó elmosni mert akkor nem HDR Light Studióban raknám össze a világítást.

UV mapra van valami egyszerû megoldás? Egyszerûbb, "szögletes" autókat mappoltam már fel de most egy R8-at kellene azon meg annyi és van...
Az is jó lenne ha mondjuk oldalnézetben ami látható poly arról lenne egy map.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
VRay plane implicit geometria shader, nem hiszem, hogy lenne vertex color infója.

per aspera ad astra

Rég nem használok maxot, pláne vray-t, de szerintem worn edges-el a vertex colort bekötve az alphába simán meg lehetne csinálni.

https://fxmason.blogspot.com/

Aldaryn
Sok mindent lehet tenni vele, de nem hiszem, hogy geometriában ezt tudja. Én rátennék egy falloff mapet mondjuk opacityben a shaderére distance módban. Pl. ha mindenképp azt szeretném, hogy renderben pont a vray plane széle "mosódjon el", vagy ha nem zavarja a jelenetet, akkor tennék be egy fogot ami egy idõ után kitakarja. De ha nem ragaszkodnék a jelenetben megoldáshoz, akkor nagy valószínûséggel postban intézném.

per aspera ad astra

Met
Mit és hol kell állítani hogy a v-ray plane széle el legyen mosódva? Tehát hogy nem egy éles peremû téglalap hanem a széle felé ellágyul?
Valamelyik tutoriálban láttam régebben de nem emlékszem melyikben 😞

Háát, a politikától függetlenül engem inkább az érdekelne, hogy mivel is képviselném magyarországot...

malom, szénaboglyakert stb

gáz...

Aldaryn
Meggyõzõdésem, hogy az ingerküszöb újabb kontrollált szondázása történik épp.

per aspera ad astra

😄 Ezt én is gyakran alkalmazom, ha más megoldás csõdöt mond...

repvez
ez is magyarosra sikeredett.

Nem láttam a beérkezett pályamüveket ,csak láttam, hogy a malomba volt bedolgozás innen.
Met
Jó nekem a paraszt megoldás, köszi 😄

Aldaryn
A paraszt megoldás, hogy leteszel egy dobozt, vagy bármit, és hozzáattacholod. Ez mindent resetel. Halálbiztosan. Van rá amúgy script is.

per aspera ad astra

Met
Régebben már szerintem kérdeztem de nem emlékszem a válaszra (feltéve ha volt egyáltalán)
Adott egy objektum amit forgattam torzítottam stb. a pivotját beigazítottam 0 pontohoz, ha ráteszem a symmetry módosítót a mirror pont el van forogva és nem oda tükrözi ahova kellene.
Volt már pivot reset, align to world, az objektumon collaps all de a pivot jól áll a mirror meg el van fordulva, hogy lehetne ezt resetelni?

Aldaryn
Valahogy én is hasonlóan vagyok ezzel. 😊

per aspera ad astra

a második helyezettet illetõen elõször nekem is kerekedett a szemem, de( és uyge mindig a de utáni rész számít) a malom elsõ helyezése leginkább a dizánynak szólt nem pedig a tartalomnak. Anno, amikor megláttam az eredményt két dolog jutott az eszembe, faszán néz ki, meg mitõl magyar egy ilyen vízimalom a búzamezõ közepén. A második helyezett szellemiségben, mondanivalóban fényéveket ver az elsõre, kár, hogy ezt nem sikerült a megfelelõ színvonalú köntösbe bújtatni. És félreértés ne essék, ez nem a látványterv bírálata(mert azzal igazából magam köpném szembe), hanem az épület, az építészeti mondenivaló kritikája.

gratula!

npeter
nézz körül itt vagy itt

Al. gratula, szép kis videó lett belõle.<#worship> azt a második helyezettet nem igazán értem mit is akarna lenni, de tuti bennem van a hiba <#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Ha valakit érdekel, feltöltöttük a Malomról készült kis filmünket YouTubra, nagy felbontásban is.:

Régen volt, tán igaz se volt. Kis kötetlen örömrenderelgetés, viccesen a mindennapi malomkeréken túl, kívül.

per aspera ad astra

Helló! Blueprintezni szeretnék, de akadt pár probléma.
1. A képek pixelesek, ha rájuk közelítek, pedig ugyan az a felbontást adtam meg a planenak, ami a képé.
Ott a Preferences menüben a Veiwport-os dolgot megcsináltam, de a max újraindításkor nem jegyzi meg.

2. Meg-e lehet oldani azt, hogy különbözõ nézeteknél (front,left,top ...) lássam a texturát?

Kb ennyi, 2009-et használom (ehhez találtam normális 64bites letöltést), és ha valaki esetleg tud magyar videót errõl, az is jó lenne.

A válaszokat elõre is köszi.
Csak, most kaptam levelet a nemzet védelemtõl gondoltam betolok valakit.. XD
Da ha nem akkor nem....

<#idiota><#eplus2><#hehe>

rossz vicc volt

nem.
gettoban nevelkedtem.
miert?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Te zeno, te nem orosz származású vagy?

ThomasGins
Ment egy privi.

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
NFR
a bortartó archicad-ben készült

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

az csak azt írja ki, hogy mi hiányzik, de azt nem, hogy melyik objektumhoz van rendelve és milyen anyagnál.

ThomasGins
asset tracking nem jó?

Ilyen témában kinek van tapasztalata:
Kaptam egy fájt, amiben van sok-sok anyag, de hiányzik pár textúra. Hogy lehet megkeresni, hogy melyik materialnak van hiányzó textúrája, hogy manuálisan kicserélhessem másikra?

9-es maxból próbáltam régebben max7 meg max5-be rakni dolgokat, obj formátum segítségével, de nem igazán sikerült, ha emlékeim nem csalnak szétesett az autó darabjaira, bár az tényleg régen volt, lehet én is félre állítottam valamit, lehet érdemes lenne újra megpróbálni hátha.....

Pontosan nem tudom, hogy hogyan mûködnek ezek a pluginek, illetve mire valók, ha jól látom ezek valami Richard Burns Rally-s dolgok. Amennyiben megoldható (ezt te minden bizonnyal tudod), akkor a munka oroszlánrészét elvégzed mondjuk 2014-es Max-ben, és csak arra használod a 7-es max-et, amire a pluginek miatt szükség van. Ha máshogy nem, akkor obj formátumban biztos, hogy "átjárható" egymás között a két program.

Pl.: (tippelek) Max7 indít, pluginnel importálod az autót, elmented, átmész 2014-esbe, megcsinálod amit akarsz, vissza Max7-be, majd onnan exportálod a pluginnel, vagy fordítva.

Sajnos bizonyos pluginok nem mennek az újabb maxokkal.<#szomoru1>
RBR autóépités - Max5
RBR pályaépítés - Max7

Hát, errõl fogalmam sincs, de lassan lehet, hogy ideje váltani a 7-esrõl. Amennyiben az erõforrások miatt aggódsz, nem feltétlenül igényel több erõforrást az újabb. Ha mást nem, nyugodtan lehet próbálkozni a 2009-essel, de szerintem akár nyugodtan a 2014-essel is.

Max7-ben is lehet globálisan állítani? (én még nem találtam meg)

Nagyon szépen köszönöm!
Backface culling az, ami neked kell. Bekapcsolható globálisan, vagy objektum szinten is.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amely a 3D Studio Max-et érintene.
Hogyan lehetne (viewport-ba) egy "textúrázott plane" másik oldalát elrejteni. Röviden; ha hátulról nézem ne lássam. (Akartam linkelni egy képet hogy mire is gondolok, erre azt írja a képfeltöltés.hu-ról nem linkelhetek, így frankón írhattam újra -.-)

Az esetleges válaszadást elõre is köszönöm!
Sziasztok!

Gondoltam valakit érdekelhet itt is. Közös workshop indult a 3DSurvival.hu-n ahol második világháborús jelenetekbe lehet asseteket modellezni. A kész képek kiállításon fognak megjelenni. További részletekért keressétek a workshop szervezõjét:

D-Day 70 (3DSurvival Workshop)
Blinkye
grey roof ra rákeresel sokat dob ki.

3Ds MAX :)

Blinkye
Hali. ilyenkor én azt szoktam,hogy google képkeresésbe beírom,hogy szürke pala tetõ. Lehetõleg nem magyarul 😊 Többnyire rengeteg féle házat kidob és ott látsz többféle színû falat is. Kiindulásnak jó. Mondjuk én legtöbbször bútor parketta kombónál alkalmazom ezt.

3Ds MAX :)

repvez
Hát most is valami olyasmi a szigetelés Glett anyaga miatt,de ugy olyan félkésznek hatna a hát . mindenképp valami szint akarok.
Majd probálkozok PS-el is,de Nem nagyon értek hozzá, hogy a végeredmény jó legyen , nem nagyon tudom, hogy csináljam hogy csak a falak szinei változzakak,és ami árnyékba van az is megkapja a szint csak az árnyékkal korrekcioban.
Met
Valami halványszürke?
De photoshop és lehet próbálgatni a színeket 😊

repvez
Eléggé OFF téma,de itt azért van pár szakember architect témában.

Szóval be szeretném szinezni kivülrõl a házat,de nem igazán tudom milyen szin lenne a jó választás ami menne egymáshoz. a tetõ szürke pala , a kerités mahagóni és sok a zöld terület, Fehér ablakkeret és fehér bejárati ajtó. Most fehér köporos a ház(illetve szürke a külsõ szigetelés maitt és erre jönne rá a szines vakolat .

Szóval ki milyen szint ajánlana
npeter
jópofa 😊
elsõre észre sem vettem a kannákat 😛

ha csak a teto lenne ko akkor meg meg is csinalnak nektek😊😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Ideális eljegyzési gyûrû.

ThomasGins
nagyon nfr😊
link

vagy próbáld meg a 3dsmax.ini filében szétnézni, ott mik vannak megadva útvonalnak.
keress rá C meghajtón

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.