3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

? ez hova illik?
AL jajaja vilagos csak keves a support meg, meg ki tudja mennyi bug stb... érdemes várni legalább egy service packet...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szerintem a fûre gondolt. sajna az orosz tudásom már megkopott így nagyon keveset értettem belõle.

Aldaryn
Hol van itt Hair? :D

HA nem babrált a tesztekkel, azaz ugyanolyan beállítások mellett ugyanolyan kimenet mellett tényleg kb. 20%-al gyorsabbak a jelenetek, akkor nekem pl. már megérné. Azért 20% az 20%. De még 10% is. Egy animációs projektnél nekem pl. nagyon nem lesz mindegy, hogy 200 vagy 160 órát renderelnek a gépek. Egyik esetben kilenc napig számolnak a vasak, másik esetben hat és felet. A fennmaradó két napban pedig már számolhatják a következõ melót.

per aspera ad astra

Jé, nálam sem mindig csinálja... ez a legjobb hibatípus!

2014:
ha külsõ pontra snappelve shift+mozgatok valami, akkor az új objektum amit létrehoztam instance másolatban nem látszik (bár a snap megtalálja, és ha újra megnyitom a fájl, akkor ott is van). másnál is ilyen?

a munka frontján harcolok.

szörnyû, hogy fog és hair render lett gyorsabb a többinél talán nem is olyan jelentõs illetve egy kis tweakkel a régebbi verziót is rá lehetr bírni...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

na hol a vray 2,4 vs 3,0 teszt?

akkor ok, bár nagy pörgés nincs már odaát...

koszi megkaptam;)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

atdobja valaki a linket privaba.. egyszeruen nem talalom mar:D

sajttorta fagyi, kiverte az összes szinten a biztosítékot!!!

Muhahahahaha, csak hardcore gyomorrontóknak!

köszi meglesem

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

létezik az, diszkont programok telepítésérõl lehet csevegni benne

a nem létezõ társfórumra gondolsz?

szóval coloredge

a color ege plug-in-nal megoldható.

a displace mapot lehet vhogy úgy beállítani, hogy adott objektumon pl. a szélei felé egyre kisebb legyen az értéke, majd a végén 0? procedurális maprol lenne szó.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

A társfórumba tettem egy kérdést, ha valakinek van hozzá affinitása megválaszolni, PLZ!

:D

Így nem kell usergrid, legalábbis nem létszükséglet!

én hardcore user vagyok, nekem nincs rá szükségem :-)
de mindig elgondolkodtam azon, hogy hogyan menedzseli valaki a user grideket, ha mondjuk márt 10-nél több van.

Aldaryn
Léteznek még fejlesztõk. :)

per aspera ad astra

Ez a miauu's work plane plugin nagyon nagy hiánypótló cucc. A készítõ nagyon rugalmas: miután kipróbáltam a plugin-t fél órán belül küldtem neki egy listát, hogy miket írjon még bele, vagy alakítson át benne, hogy használható legyen, másnapra meg is csinált benne mindent. Azokon túl, amit tudáslistában a weblapon is láthattok a legfontosabb mûködési elve, amit javasoltam: ezentúl bárhol a térben kijelölök egy objektumot és elkezdek hozzárajzolni splin-okat, vagy poligon, minden automatán a tárgy alapsíkjában jön létre. Plussz kattintásokra persze át lehet helyezni a work plane-t de ami a legfontosabb funkciója, hogy automatikusan a tárgy alapsíkjára rajzol, az bõven megéri az árát. Javaslom másnak is, aki max-ban szokott modellezni.

LOL

OK, de akkor legyen scanline-al renderelve... :D

miért nem, csak a render kedvéért collapse és mindig taratok egy másik verziót. file_0015, file_0016C aztán 15-t nyitom meg... nem tart sokáig... természetesen komplexebb jeleneteknél csak mert egyszerûbbekknél nem olyan nagy a különbség.

jaaaa értelmezem, egyébként pont ezért írtam...

A tesztet megköszönnénk, plugin nélkül is lehet fak/növények víz/glass stb, olyan általános jelenet, nem baj ha interiõr. valami komplex cucc.ha van használható régi jeleneted az legjobb - kevesebb idõ...

egy tesztet láttam 3-4 objektum volt rajta LOL(!) vagy haj (kit érdekel az archvizben).

A jövõ héten csinálok egy tesztet csak a kedvedért, mert van egy olyan jelenet, amiben nincs semmi extra plug-in. :-)

Nálunk ez továbbra sem jelentkezik. Mondjuk nincs bekapcsolva az auto backup és a file handling-nél csak az "increment on save" nincs kipipálva.

Te értelmezed is amit elolvasol, vagy csípõbõl válaszolsz? Írtam, hogy nem tudom, hogy javítottak-e a group kezelésen.
Az általad leírt collapse-os megoldásra kíváncsi lennék egy éles helyzetben, mondjuk egy pályázatnál, amikor folyamatosan változik a modell. szerintem a 3. újtramodellezés után már nm collapse-olnál.

Tanuló pavilonok, amiket nem fognak megépíteni. Ez amolyan építész fejlövés, hogy a városi ember a természetben is dobozba szeretné magát zárni :-)

konkrét jó oldalt nem tudok ajánlani, de a google.hu oldalról szinte bármit elérsz. az itteniek is ott szokták kezdeni, ha valamire kíváncsiak... :)

Ozzyehh
maxhoz*, bocsi gyorsan írtam :)

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Ozzyehh
Srácok szeretnék egy kis segítséget kérni:) hozzá jutottam a 3ds maxot, mert tanuló vagyok és szeretnék bele vágni ebbe a hosszú útba kicsit öreg vagyok már 23 éves xD, de szerintem soha sem késõ... amolyan hobbiként csinálnám viszont nem tudom, hogy hol kezdjem! tudna valaki egy jó oldalt mondani? egy pici tapasztalatom van már :)

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

VisualHarmony
LINK újra:D

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

VisualHarmony
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=4600 indul valaki?:)

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Adott áron lényegesen jobb teljesítményt kapsz. Ráadásul az új FirePro és Quadro kártyák már játékra is szuperek. :D Win-win.

per aspera ad astra

Már régóta nem quadro kártyát használok, de emlkeim szerint azt is ki lehet fektetni, de jóval több polygonnal, nint sima desktop kártyákat. Egyébként annakidején a spline-ok megjelenítésén gyorsított nagyon sokat. Amikor beimportáltam egy bonyoltult DWG rajztot amia sima kártáy 3-4fps-re kifektette a quadro ugyanazt meg sem érezte.

npeter
Jó lesz ez, csak nézd meg az oldalnézetet, eléggé szögletes az elsõ "sárvédõ", és az elején/alul van vmi gyûrõdés.
más: a dátumod és az idõd nincs jól beállítva:) vagy direkt? anno eleinte mikor ismerkedtem a programmal én is állandóan autókat modelleztem ;-)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

atila4
Render miatt van. Csak nyomtam neki egyet alap rendelerrel és semmi beállítással. Majd ha kész lesz csinálok egy clay render még a shaderezés elõtt.
Van róla egy ilyen képem még.

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

bencsab a quadro kártyákon is megvan az a lassulás ami vieport mozgatésal forgatással jár igaz?

egyébként van valakinek valamilyen renderidõ összehasonlítása vray 3,0 val? Valós munkán alapuló nem benchmarkon.

a távolban meglepõen szines nádas és a fák levelei ami + a közelben sajnos már nem ilyen jó a szitu fõleg az árnyékos helyeken....

Ez lol, a groupolás minidig is lassította a jelenet leképzését jelenleg az a leggyorsabb ha minden object/instance egyéni és editable meshbe van collapsolva...

npeter
Ami látszik nemrossz, túl sötét az egész. Mi az a fekete vonal,ív ott a jobb elején?

putyi: a Ludovikás cucchoz: mik azok a fa építmények a fák között elszórtan? közWC? pihenõk? vagy csak sima meetingelõ helyek?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

:D nálam 1-2 perc az idõlimit, után fejszéért nyúlok, és szétverem a gépet,,, de tényleg, én is néztem, hogy szerintem kézzel is gyorsabban ráírom a vinyóra, mint ahogy a progi csinálja

Aldaryn
A kedvencem, amikor a MAX file-t másodpercenként párszáz Kbyte-onként menti el, mondjuk 20-30 perc alatt.

per aspera ad astra

Nálatok is volt már ilyen?

Aldaryn
Ezt is de jó lenne felgönygölíteni...

per aspera ad astra