63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #61046 Van tapasztalata valakinek központi adattárolás terén? Pontosabban elmondva a terven az lenne, hogy ha 2-3 ember dolgozik együtt, akkor a .max fájl és a textúrák is egy NAS szerveren lennének tárolva, ez ésszerűbbnek és gazdaságosabbnak tűnik egy RAID-es adattárolás felépítése szempontjából. Viszont: sebességben mekkora visszalépés ez egy helyben HDD-n tárolt módszerhez képest? -
zenoka #61045 2012 -
#61044 Halihó. Lenovo G510 laptopra ti melyik studio maxot ajánlanátok ? i5-ös processzor van benne, 4GB ram és jelenleg az alaplapi videokártyát használom ami egy Intel HD Graphics 4600, windowa 7 64bites oprendszerrel -
#61043 Köszi, remélem nem fog visszatérni a hiba. -
#61042 Windows Aero off-ot próbáltad? -
#61041 Valaki arra talált már megoldást, hogy a jobbgombos menű ne tünjön el? igy nem lehet semmi értelmeset alkotni ha gombokra vadászok.
2011-es max 64bites rendszer win7 és amd VGA 13.9 es driverrel a 4850es VGA-hoz ez az utolsó támogatott. -
putyi #61040 dehogy nincs!
csak mindig kidobnak újabb verziót és nem tudom tartani a lépést :-)
-
#61039 Hááát igen ez egy olyan téma, amiről oldalakat tudna írni innen szinte mindenki (megrendelők hozzáállásáról), - tisztelet a kivételnek - de sajna úgy veszem észre ez is olyan dolog, ami nem fog változni egy jó ideig még :-(
Nekem csak az nem fér bele a fejembe, honnan a fenéből veszik, hogy 1-1 látványterv pikk-pakk megvan?
Másik meg az a fránya mani, de ez szerintem megint csak az előző mondatomhoz vezethető vissza (időarányosság).
Pont a héten is (megint) belefutottam olyanba, hogy srác (ismerősnek az ismerősén keresztül) utolért, hogy sürgősbe, másnap délutánra kellene neki vmi látvány egy fabodé árusítóhelyről ,de én vagyok a 4. már akit megkeresett, mert a többiek nem vállalták.
Nem nagy szám tényleg kis 3d, fotóba helyezve. De mégiscsak idő.Amíg meséli az elképzelsét én közben agyalok a piszkos anyagiakról, mikor közlöm, le volt hüledezve: huh ez ennyibe kerül, de neki nem kell nagy vami csak úgy nagyjából rajzoljam meg, ő csak pár ezerre gondolt.
Ilyenekből van jópár :-( akinek rögtön kell, de szinte igyen, mert Ő azthitte ez olyan gyorsan, könnyen megvan.
-
zenoka #61038 nalad nincs telepitve "make miracle" plugin? :) -
putyi #61037 Ez most valami gyosan terjedő vírus az építészek és kuncsaftjaik körében. Azt gondolják, hogy ez egy gombnyomás és kész, abba nem gondolnak bele, hogy egy játék fejlesztése mennyi idő. Ha meg meg sem röccen a gépén, vagy nem úgy néz ki, mint a render megy a duzzogás. -
zenoka #61036 jo dragan megcsinalni unreal4 ben a cuccot es majd les hogy az otthoni core2duo ja meg sem reccen:) -
#61035 Nézegettem én is, elég jó kis scriptjei vannak a srácnak.
más: a héten már második kuncsaft (mind2 főnök haveri köréből) azzal jött, hogy ő is forgatni akarja otthon 3D-ben az épületet, mert akkor olyan jól néz ki, tudja mutogatni. Mondtam kaptok pár képet, különböző kameranézetből és ennyi.
Én voltam a hülye amúgy, mert mutattam nekik perspective nézetet :-( -
#61034 Iparágban ismert textúrázási technika. A srác többi scriptje is elég frankó. Debris maker-t fizetős melóban is használtam már, sokat segített. -
#61033 Lazy UVW editior-t próbálta már vki, van vmi tapasztalat vele? -
nenad #61032 Olyan hibat lattam ma maxban amitol az allkapcsom lezart...
Kijelölnék egy objektumot es egy teljesen masikat jelol ki amelyik semmilyen kapcsolatban nincsen a kijelolendovel... Ezt mi okozza?
Csak egy merge tudta megmenteni a jelenetet... -
#61031 Köszi a tippet, bár még nem találok a driver-t a neten, alapból meg nincs a listámban. Van egy letöltő link esetleg? A 3DS MAX 9-t használtam eddig, azzal is előjött ugyanez a hiba, ezért váltottam 2009-re, hátha attól elmúlik, de nem.
Nem Messer, hanem Morava FSX-hez :)
-
#61030 most látom a fájlnevet , de az sem rossz, mindegy csak repülő legyen :) -
putyi #61029 próbáld ki az opengl helyett a nitrous-t használatát. -
#61028 Sajnos nem tudom mitől lehet,de nálam a 2011esnél a jobbgombos menü csinál hasonló jelenséget csak ott programon belül eltünik és csak akkor válik láthatóvá ha az egeret fölé viszem,de igy elég necces kitalálni,hogy hol melyik menü van.
Amugy ha jól látom a részleten egy Me262-est készitesz? jónak néz ki lehet látni belőle többet is? -
#61027 Üdv
Tud valaki megoldást az alábbi hibára ? A képernyő egy része egyszerűen "lefagy" és kitakar mindent ami mögötte van. Csak a program újraindítása segít, de aztán újra előjön. 3DS MAX 2009 a program. A hiba teljesen véletlenszerűen jelentkezik, hol 1 perc után hol fél óra után. A hiba elhelyezkedése és mérete szintén teljesen változó.
-
putyi #61026 Az is lehet, hogy közkívánatra visszatették a 2014-esbe ezt a "funkciót". :-) -
bencsab #61025 De a másik fájl is 2014-ben készült... Legközelebb gyakrabban takarítom a fájlokat, az tuti! -
putyi #61024 Gondolom azért jelentkezett,mert mergelted a másik file-ból.
Amúgy meg benne van a nevében:klíner :-) -
bencsab #61023 a max 2014-ben vagyok egyébként, így itt is jelentkezik a jelek szerint... a gond nem az volt, hogy nem emlékeztem a scriptre, hanem nem gondoltam rá, hogy ez lehet a háttérben -
putyi #61022 A notetrack probléma a2013-asban már nem jelentkezik, de addig nagy szopás volt. A múltkor már ajánlottam bencsab-nak a cleaner nevű kis scriptet, de úgy látszik elfelejtette, pedig az utóbbi idők egyik leghasznosabb alkalmazása. -
#61021 Kis izék, amik gyűlnek. Olyan a jelenet, mint nyári éjszaka egy felkapcsolt lámpás. A Notetracke-ek meg elkezdenek gyűlni a fényénél.
Valami plusz objektum, amit hozzá lehet kapcsolni az objektumokhoz, és adatot, infót tudsz benne tárolni. -
bencsab #61020 De mi a tököm az a notetrack? Bármi is az a k* anyját, mert elbaszta a tegnap éjszakámat rendesen. -
#61019 Jee, a NoteTrack-ek mellé jött még valami, amiből gyorsan összegyűlik pár tízezer objektum egy jelenetben láthatatlan.
Köszi! -
bencsab #61018 Okulásul a csapatnak:
Négy óra baszakodás után úgy tűnik, hogy az alábbi megoldás segített:
http://area.autodesk.com/blogs/maxstation/n170-filebloat-removing-lots-of-empty-retimers -
bencsab #61017 Ilyet még nem pipáltam: van egy viszonylag összetett jelenetem. Ebbe szeretnék merge-el beemelni egypár objektumot egy másik fájlból. Az alap fájl simán kinyitja, a bemergelendőt is külön, de ha megpróbálom bemergelni, akkor kiakad rajta a max. A proci pörög, a memóriafoglaltság semmit sem változik. Ezzel baszakodok már két órája. Van olyan limit a programban, hogy objektumok maximális száma egy jelenetben? -
#61016 Sziasztok!
Készítettem egy földgömb-szerű 3D modellt 3DsMaxxal egy honlapra. A modell kész van, de a többiben elakadtam.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám adott honlapra felkovácsolni ezt a modellt úgy, hogy az oldal látogatói tudják forgatni a gömböt erre-arra. Gondoltam az SVG-re. Tudok valahogy SVG-be exportálni Max-ból? Ha igen, hogyan? Mert nem találtam eddig semmilyen megoldást rá. Esetleg másmilyen megoldások is szóba jöhetnek. Köszi a segítséget előre is. -
#61015 Ahogy Bencsab is mondta, bár serintem nem annyira vészes a helyzet. Attól függ, mire használod. Egy középkategóriás VGA-n (60-80E HUF) már elfut olyan sebességgel, hogy fények, anyagok állítgatásához használható közepesen bonyolult jeleneten. Egy GTX 780-al már kifejezetten használható szintén előnézetre. Ha pedig ugyanebből kettő van, akkor gyakorlatilag tökéletes előnézeti eszközzé válik, és bizonyos megkötésekkel végleges renderre is teljesen alkalmas. A végleges render dolgot értem úgy, hogy az RT korlátozásai, és nem a sebessége teszi még alkalmatlanná, hogy komoly munkakörnyezetben végső képeket renderelgessen vele az ember.
Véleményem szerint egyértelműen a GPU renderelés fele kell mozdulni. Kis és közepes stúdióknak is sokkal jobban skálázható, tervezhető, és valahol 6-8 felső-kőzép kategóriás GPU körül iszonyatosan nagyot fordul a világ. :)
Más kérdés, hogy egyelőre az Octane az, ami használható. Bár aki jól elvan VRay-el, annak az Octane is kézreáll. -
bencsab #61014 Ne táplálj hiú reményeket a VrayRT nagyon gyengén muzsikál a jelzett árkategóriájú kártyákon. Egy GTX780 SLI rendszeren már úgy-ahogy elpötyög, de ott szerintem kérdéses a megtérülés. Ha ezek ellenére mégis RT mellett teszed le a voksod, készülj nagyy adag türelemmel. -
bognor #61013 Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni (3ds max) Vray RT témában? Videokártya cserét fontolgatok, a keretek sajnos adottak,( max 60eFt).
Eddig GTX660-as kártyát nézegettem, mert elvileg ezt (és a CUDA-t) jobban támogatja a RT. De egyre szinpatikusabb kezd lenni az AMD R9-es széria is R9 270 2GB. Ugyanakkor sehol nem találok olyat videót, beszámolót, stb, ahol egyértelműen kiderül, hogy JÓL működik AMD R9 kártyán a RT. (Egész pontosan egy darabot találtam, ahol a Vray 3.0 RT ment egy R9 290 kártyán, de hát ugye az egyelőre több, mint amit szánnék rá, és nem tudom, hogy milyen hegesztés ment a háttérben, hogy egyáltalán elinduljon)
Ti mit ajánlanátok? vagy mik a tapasztalatok?
(tudom, vegyek Titán, de hát váccság van, meg recepció, meg kisgyerek, és jön a tél :D)
Ezt a kettőt néztem eddig (sorry, 30 napig nem tudok url-t beszúrni):
http://ipon.hu/webshop/product/palit_ne5x66001049_gtx660_2gb_gddr5_pcie___________/299348
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_r9_270a_cnfc_r9_270_2gb_gddr5_pcie/580020
Utoljára szerkesztette: bognor, 2014.10.14. 13:53:51 -
Toofe #61012 Köszönöm a válaszod. Ki fogom próbálni és visszajelzek az eredményről. -
zenoka #61011 egyebkent jo a zene! (sakura sakura (cherry blossomot)-t eljatszom ukulelen (persze csak valami butitott valtozatott):P )
-
#61010 Ó, tényleg. Csak a feliratokat igazítottam a zenéhez. Ejj, mindegy, most már így maradt.
A zene amolyan egyéni agybaj volt. Nekem bejön, de általában mások nagyon nem tudnak mit kezdeni vele. -
zenoka #61009 nekem csak a zene nem megy hozza.(hianyzik az utemvaltas a kepeken ami azeneben van). de ez egyeni szoc problemam
-
#61008 Tetszetős, viszont a szememnek kicsit sok a fehér. Dehát végül is nem lehet fekete egy fogászat.
Lehet, hogy ez a rohanó mai világ miatt, de nekem kicsit lassúnak tűnik a videó.
-
Az állóképeket pár hónapja mutogattam itten, ha jól emlékszem. De most volt egy fél nap, hogy összefűzzem, és rendes köntösbe csomagoljam az animációt.