3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blinkye
Na mind1. Tanultam a dolgoból. Megcsinálom C gyökérbe a vray mappát.. az mindíg ugyan az lesz...

3Ds MAX :)

Blinkye
néztem. köszi.. Meg is adtam egy csomó alternatívát elérési útnak.. de semmi... A material library-t kéne tudni,hogy hova menti az adatokat. Még az is jó ha materialonként csak egy file-ban kéne átírni az útvonalat.. Nem pedig berakosgatni a képeket egyes materiáloknál akár 5 félét.

ThomasGins
Jópofa grassgen
link

\"So always look on the bright side of death\"

nézz szét a Customize->Configure User Path résznél

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Blinkye
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. Új rendszer miatt újraraktam az összes max ot 😊 A Vray material -ok a dokumentumok könyvtárban voltak a c:-n. Viszont most más lett a számítógépnév, így az útvonal megváltozott. Hiába másolom át. újra külön külön meg kell adni a képek útvonalát. Esetleg nincs erre valami megoldás,hogy egyben meg tudjam változtatni? Nem nagyon szeretnék kb 150 materialt egyesével újra csinálgatni 😊

de meeert nem?😊
elinditod a parancsot kivalasztod az objectumot.
megadod az elso pontot majd hogy hova akarod igazitani aztan a masodikat es annal a celpontjat es kontinyuuu (3 dik pont altalaban nem kell) majd meg rakerdez hogy nagyitani is akarod e vagy csak elso pontot helyere tenni es iranyba tenni..
annyira fasza tool😄 meg fizetnek is erte ha lenne maxhoz😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Az éles sávnál kezdõdik egy öböl, amiben szigetszerûen úszik egy épület. A pálmák alján pedig az elszáradt levél van, az látszik valami termésnek. A homik textúrák(illetve egy textúra), de a födémek meg vannak építve.

Én meg beszállok ezzel, amit szintén mûködésre bírtak újra, és ez jó dolog:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/stone-placement-tools

2013-as alatt teszteltem, mûködik (a hozzászólásokban van a megoldás).

npeter
Tetszetõs darab, igaz 1-2 dolog kicsit furi nekem: jobb oldalt az az éles sáv a vízen, ott direkt elfogytak a lámpások? Meg a fáknak az a sárga termése? vagymi elég nagynak tûnnek.
Mi ez amúgy vmi szállodakomplexum?
A homlokzatok textúrák?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Hétvégére szeretettel. Asszem belefér az NFR kategóriába, mert kb. egy napom volt rá.

nekem az elmúlt 15 évben nem sikerült használnom :-) tökéletesen más lett mindig az eredmény, mint amire számítottam.

mennyivel jobban orulnek egy autocadhez hasonlo align scriptnek..
csillio idot sporolnek..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Király!!!!!!!!

chamfert vagy valami mast?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

én ajánlanám az amd vonalat, fx 8350 proci 50e alatt van, irodai másik gépben i7-3770 procinál picit gyorsabb, elvileg alaplap is olcsóbban van alá, 20-30ezret szerintem lehet ezen fogni. Keress rá régebbi tesztekre, mindenben fikázták ezt a procit, kivéve a renderben, ott szépen dolgozik. A felszabadult lóvét meg vga-ba ölni. Bár másfél éve kutakodtam utoljára a témában, akkor az amd mellett döntöttem, nem tudom a mostani i5-ök hol járnak.

atenza
i5 jött ki belõle 16gb, 120ssd normális proci hûtõ meg egy nv gt620 vagy 630, 550es táp, 500as vinyó. Igazából csak arra lettem volna kíváncsi h az i5-ben vagy i7-ben lévõ integrált vga elég-e a viewporthoz.

Egyébként nem nekem kellett csak segíteni próbáltam valakinek.
Nyilván a kerethez képest a legjobbat szerette volna.
A normálisan felépített scenet is gyorsabban rendereli egy "erõs gép" mint egy gyenge.

Na, ha ki van kapcsolva a gamma és úgy nyitok meg egy gammás fájlt, akkor rákérdez, hogy mi legyen, de ha be van kapcsolva, akkor szarik rá, nem jön fel a párbeszédablak... Ezt hogy a bánatba tudom szabályozni, hol van erre paraméter?

Hogy lehet az, hogy beállítok egy bizonyos gamma értéket (mondjuk 1,8) és elmentem azzal a fájlt, és ezt nem tárolja bele??????? Magyarul ha dolgozok mondjuk egy fájlal, aminek 2,2 a gammája, és újra megnyitom az 1,8-ast, akkor kérdezés nélkül 2,2-vel folytatja..... áááááááááááááááááááááááááá.

az animáció mindig az objektum saját pivot-jához viszonyítva történik, ezért kell folyamatosan bekapcsolva tartani az animate gombot, ha azt szeretnéd, hogy egy transzformáció animálva legyen.

egy modell általában akkor normális, ha magadnak építed. mostanában egyre erõteljesebb a tendencia, hogy az irodák adják a modellt és nekünk "csak" anyagozni, renderelni, meg utómunkázni kell. hát ami azokban a file-okban van.... az a mennyiségû digitális szemét! sokszor a takarítás és az újramodellezés annyi ideig tart, hogy az egészet újra el lehetne készíteni. de nem is megyek bele, mert estig tudnám írni.

+1 😊

A hiba ott van, hogy mindenki ugy all naki a MAXnak, hogy "eros gep".
Nem, nem eros gep kell neki, hanem normalisan felepitett modellek, jelenetek.Rendesen beallitott renderbeallitasok.

Ma epp megfejeltem az asztalomat mikor egy 4x3cm-es plan-en talaltam egy 18000x X pixel felbontasu texurat ami bent volt kb. 150x (arjelzo cimke az asztalok sarkan). A bolean sokszoros hasznalatat nem is emlitve, pedig szukseg az nem is volt ra.

Visszaterve a gepre. I7 lehetoleg legutolso kiadas, X GB memoria (minel tobb annal jobb, passzolva az orajelekkel stb.), Swap-ra SSD (windows sajatja is oda pakolva), Videokartyanak meg barmilyen GTX ha az Nvidia palettajat nezzuk, de ez szinten penztarca fuggo. Nagyobb szam-nagyobb power)
De ez csak az en velemenyem.
Üdv Mindenkinek. Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de tudnál segíteni egy problémában ? Van egy olyan gondom a Max-ban, hogy ha egy objektumra rakok egy eltolás/position animációt, (ArgBased Position) és ezek után elforgatom az objektumot (nem animáció), akkor az objektumra rakott eltolás-animáció nem marad meg az objektumhoz (önmagához) képest.. Hogyan tudnám az eltolást az objektumhoz "kötni", hogy az eltolás az objektum tengelyein maradjon és ne mindig a világ tengelyén mûködjön az elforgatás után is?...Ha ArgBased Rotation-t animálok az objektumra az hozzákapcsolódik az objektum tengelyéhez. Utána forgathatom amerre akarom és a forgatás animáció az objektumhoz kapcsolódik és nem a világhoz, de sajnos az ArgBased Position az nem...Elõre is köszönöm a segítséget.
nettó, vagy bruttó? mert nagyon nem mindegy.

atenza
Tudnátok mondani 3ds maxhoz gépet, a keret 200k. Egér, bill, monitor nem kell.
16gb ram meg 120as ssd gondolom szükséges, de hogy intel vagy amd meg vga kell-e azt nem tudom.

A belsejét illetõen kicsit csalódnál.

Ne álmodozz, csak rajtam csusszant keresztül:-) . Persze miután meglátták, már ment a sóhajtozás, hogy hû de szép!

npeter
jó az atmoszféra, környezet. kár, hogy több nem látszik a házból, szívesen belenéztem volna 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Hét-nyolc évente keresztülcsusszan egy eõs kép a marketingeseken. 😊

per aspera ad astra

Na mégegyszer:

Csak egy érdekesség:
3dsmax 2014
Ha backburner munkát, ami éppen fut (a saját gépemen), csak úgy ad-hoc módon, a renderelés félbeszakítása és a feladat törlése szándékával csak úgy kitöröl az ember, akkor a 3dsmax elfelejt egy csomó beállítást (pl billentyûk, a preferences beállításokat, lebegõ paletták), úgy indul, mintha elõször futtatnád.
Csak szólok...

NM. Természetesen megtanulható azzal is, de én azért azt javaslom, hogy frissíts mert sok újdonság, optimalizálás és hibajavítás van már az újabb verziókban, azért majd tíz év nagyon sok. Ha most kezded el tanulni, akkor tanuld a 2015-õs el, nagyrészt a régi tutorialok is jók lesznek hozzá másrészt a jó plugineket rendermotorokat úgy is hamar egy két hónapon belül megjelenik rá, pont mire megtanulod vele az alapokat.

https://fxmason.blogspot.com/

Köszönöm a választ!

Most kezdtem el tanulni a program használatát és úgy voltam vele, hogy az alapokat megtanulni elég egy régi verzió is, vagy rosszul gondolom?
Tegyél rá egy cap hole modifiert. Egyébként elég friss verzió az a hetes, lassan már nagykorú, 12 éves. 😄

https://fxmason.blogspot.com/

Sziasztok!

3ds Max 7-tel kapcsolatban lenne hozzátok egy kérdésem:

Ha kreálok egy objektumot, például egy boxot, majd kettévágom valamilyen szögben a Slice modifierrel, akkor úgy kezeli a testet, mintha annak csak oldallapjai lennének, ergo "belelátni" a box belsejébe.

Hogyan tudom azt megoldani, hogy a vágási felület mentén is egy síkot kapjak, mintha a test "anyaggal kitöltött", tehát tömör lenne?

Válaszotokat köszönöm!
a másodikra az a magyarázat, hogy megint belenyúltak valamibe, ami jól mûködött , aztán ki kellett adni a programot az meg úgy maradt, ahogy hagyták, félkészen.

Közben én is rájöttem a megoldásra, de a második kérdésem magyarázatára nem.

a megoldás kettõvel lentebb :-)

Két dolgot magyarázzatok meg légyszíves (3dsmax 2014):
- Ha letiltom a gammát a preferences-ben, vagy h engedélyezem, de 1.0 gammát állítok be miért nem ugyanaz a kép végeredménye?
-Ha mondjuk 1.8-as gammát állítok be, akkor a bitmapoknál miért 2.2-vel olvassa be a képeket?
Nooormááááááális....? 😄

Aldaryn
Én is bedobok egyet a közösbe, ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, vagy nem tudott volna róla még:

Pro Trajectory Handles

Nem keveset gyorsít a munkafolyamatokon. Van diszkont verzió is a perzsa boltban.

per aspera ad astra

npeter
Következõ olyan lesz, legalábbis megpróbálom;-)
amugy volt mar nadasos kepem is

megnéztem. gyönyörû. de jobb volna valami békalencsés sásas növényzet a parthoz és több fa a szomszédba, fõleg fûzek és nyárak.

npeter
nekem is jobban tetszenek az estiek, megnézem 2. képet, ahogy ajánlottad.
jah és Holt-Körös partja ;-)

ja és a folyóban nincsenek lótuszok :-). de az is lehet, hogy ez egy holtág. :-)

a ház jobb, mint az elõzõ munkánál a környezet, viszont nem annyira. az elõzõ természetesebb volt. nekem még a dof-ok is egy kicsit erõltetettek. kicsit olyan, mintha rossz lenne a szemem. nincs pariban a perspektívával. ekkora dof 200mm fölött van, a képek meg ránézésre olyan 24-35mm-rel készültek. a 2. kép sokkal szebb lenne, ha az elõteret kennéd el egy kis dof-fal. az estiek sokkal jobbak.

😊) ezzek a negylabuak eleg csalafinta joszagok😊