63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ma éjjel meghekkelték a szerverünk. Gyakorlatilag az egyik RAID köteten minden filet tönkretettek, ami kötet sajnos pont a Work volt, úgyhogy az elmúlt két évünk munkásságának oroszlánrésze kuka. Backup volt, de sajnos online (fizikai sérülésekre, meghibásodásokra készültem, nem arra, hogy valaki jön, és kalapáccsal szétver mindent...), és azt is megtalálta. Lehet a "work", mint név volt trigger a cuccnak. Okos...

Úgy fest, mintha beleírogatott volna valamit a fileokba. Lehet csak a headereket cseszte szét. Kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek itten tapasztalata ilyen jellegű adatmentésben.
  • npeter
    Gratula! :-)
  • marcee
    Bug-okhoz még hozzátenném, hogy az új rss feed-ből nem lehet megnyitni a fórumot, ami nekem nagyon kellemetlen, mert miden oldalt rss-ből látogatok.
  • GixEr
    na, ez is negvan :) (magyarorszagon ennyi embernek van meg ez a vizsga/vizsgák ...)
    Adobe master
  • PacsutaTibi
    Nem. Nekem is, 20asból is kettő van. Kicsit bug-os még ez az új design, más topicokba is, van amikor pl nem látszanak egyes hozzászólások.
  • npeter
    két 06917-es hozzászólás van?párhuzamos dimenziók? vagy csak nálam műxik rosszul?
  • ThomasGins
    ""elvileg"" van banner, jobb klikkre kidob egy flash linket.:)
  • zenoka
    Oda mi is terveztunk egy csomo mindent de le nem irom nyilvanos forumra hogy mit:)
  • Aldaryn
    :) A régi CCS-ből volt bent egy sor, ami a beviteli mezőre fehér betűket írt elő. Nem értem, hogy miért csak azt érvényesíti, a többi szabályt miért nem. (beviteli mező háttérszín a banner színéhez volt állítva, stb... ) No, majd kap egy redesignt a banner is, páran itt nekiveselkedünk, seccperc kész. :D
  • GixEr
    Nincs banner.
    Viszont allitgattam a beallitasokban es most mar legalabb latom amit irok.
  • GixEr
    Rhinoban nem van papirter :)
    Atmeretezes utan jo, ha nem kell ujbol berangatni a meretvonalakat egyesevel. Amugy nalam a Rhino az egyik kedvenc multi tool.

Ferihegyre terveztek kavezot es annak a tetejere/frizre kellett nyomatot csinalnom (Alul viztintes ovalis, felul szinten ovalis, de szembol nezve a hosszu oldala szep ivben gorbul. Nemet epitesziroda nem tudott teriteket adni. Rhinoban kiteritettem ugy ket perc alatt. Majd az epitesziroda visszakerte a teriteket, hogy nekik is meglegyen. Alapteruletre nezve az ovalis ugy 25m x 6m volt. Szoval nem lett volna vicces kiserletezgetni a probanyomassal. Szerencsere elsore jo lett :) )
  • zenoka
    Nalam sem..
  • Aldaryn
    A Banner csak nálam nem jelenik meg, vagy ez a helyzet mindenkinél?
  • zenoka
    hat nem tudom a korabbinal is mukodott a telefonos resz..
    mar egy ideje terveztek hogy at designoljak csak nem lehett sejteni hogy ennyire fossra...
    (egyetlen ertelmes dolog hogy megjelent a nem vip tagoknak is a szerkesztes)
  • npeter
    mi történt ezzel a fórummal. biztos telefonok miatt heggesztették át
  • zenoka
    nem probaltatok ki a rhinot mint parametrikst? van hozza ugye vray is igy talan a renderek is mehetnenek abban.. mieee kell vakon gepelni???
  • GixEr
    Csak egy apro visszajelzes arrol amit irogattam. Hatha valaki hasonlo cipoben jar vagy kerul.
    Megoldas:
    1. Maxban elkeszul a tomegvazlat a butorrol (render es latvanyterv)
    2. Tili-toli-val egyidejuleg elkeszul inventorban a parametrikus butor es minden modositas mar csak Inventorban keszul el es inventorbol exportalodik Max-ba. Texturazas vagy Max—ban vagy inventorban (ez meg keplekeny). A lenyeg hogy itt mar gyakorlatilag meretezett rajzok vannak papirterben, ha valaki erti az Inventort barmi modosul.
    3. Mindenki mosolyog. (Designer/Asztalos/megrendelo)
    A lenyeg, hogy tomegvazlat utan mar minden Inventorban keszul es onnan kerul vissza a Max-ba. Maximum egy-ket feluletet kell texturaval/UV val ellatni, ha az szukseges (bar szerintem ez inventorban is megoldhato es akkor meg ez sincs, csak a helyere kell rangatni). Ez egy olyan ont he fly megoldas ami meg finomitasra szorul, de majd referalok, ha elesben is bevetettuk.
  • ThomasGins
    Hát itt mi van...., jó ez a szürke alapon fehér hozzászólóablak:)
  • Carl Davies
    Sziasztok! 3ds max 2014-ben szerettem volna kipróbálni azt a populate dolgot.
    Viszont amikor rajzolnám az emberkék útvonalát, akkor nem is csíkok látszódnak, és Simulate után nem jelennek meg az emberek sem. (kép: http://kephost.com/image/Z2D )

A másik dolog, hogy ha lerakok egy Free light-ot, akkor nem bírom állítgatni a következőket, vagyis bírom csak rendernél nem változik semmi. (kép: http://kephost.com/image/Z2d )

Kipróbáltam a 2009-el is, azzal sem. Régen a sima 9-el próbálkoztam, azzal ment, bár lehet valamit kihagyok.

Válaszokat előre is köszönöm.
  • putyi

• bencsab
    Akkor bocs a szándék feltételezéséért, azt hittem tréfás kedvedben vagy és azért variáltad meg a szöveget... :D
  • putyi
    Idiot mobilos billentyû. Kelly-kell.
  • repvez
    Akkor én kérek elnézést, hogy (bár OFFtéma),de érdemesnek találtam a társaságot, hogy talán szakmához kapcsolódóan tudnak segíteni egy kicsit.A képet is ezért tettem be,mert eléggé szokatlan a beton szarufa ,mer akit kérdeztem mindenki azt mondta hogy ilyet még nem látottt. Ugyhogy ezért a tanácstalanság.

DE akkor off vége!!
  • bencsab
    putyi egy kis iróniával szándékosan szakkifejezésnek tűnő szavakatt rejtett el a szövegben. kell=kell IG=így
  • repvez
    Ha tudnám mi az a kelly fej lehet jobban el tudnám képzelni, a googli csak kelly nevű emberek arcképét dobja rá :)
  • putyi
    A lentebb látható rajz derékszögû element Kelly fejjel lefelé betenni és megfelelő csavarral dübellel rögzíteni a falhoz. Az IG kialakult akasztófaszerû cucchoz Mar tudod alulról rögzíteni az ereszdeszkázatot és a rovarhálót. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor T alkúvá bővíted a der3kszöget és a font részben kialakítasz egy diafragmát.
  • repvez
    Csak pont ez a gondom, hogy a szarufa nem fa hanem beton, igy ahhoz nem tudok semmit sem szegelni, sőt a tetőlécek is drótozva vannak hozzá ami fogja a palát.Ezért ha ahhoz rögzitem és nem birná el a dobozt és eltörik a drót akkor meg a tetölécet huzza magával és jön a tető is vele.
  • marcee
    Elég csak a szarufához rögzíteni. A vízszintes elem lehet szarufa szélességű, oldalról szeglemezzel vagy alulról csavarra rögzítve a szaruhoz, a függőleges pedig két oldalról léc fogópár szegezve.
  • repvez
    Nem a formával van gondom hanem hogy hogyan rögzitsem fel, mivel szegelni sem csavarozni nem tudom normálisan.
    MErt ugye a 10cm szigetelésbe nem máll meg a betongerendába meg megint nem tudom és megfurva meg félek, hogy szétfesziti és széttörik a gerenda.
  • marcee
  • repvez
    Elég off,de Pár ember épitész körökben mozog ha jol tudom vagy legalábbis tervez épületeket .

Szóval van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne kivitelezni és felfogatni fa dobozolást a tető alá ?
    Nehezitő körülmény a falon 10cm-es szigetelés a tetőgerendák meg betonból vannak.
    Mert igy a verebek befészkelnek és kieszik a szigetelést meg odahordják a fészeknek valót és a bejárat elött televan füvel tollal meg a kikotort szigetelés darabokkal.
    Ide kéne a dobozt felrögzíteni.
  • tilbury
    az valszeg selfie-nel jon jol. ;-)
    sorry
  • Zokni
    A minap felfedeztem, hogy a VrayCamera clipping plane-t lehet minuszba vinni. Ennek konkrétan milyen körülmények között lehet értelme?
  • Aldaryn
    (ha valaki nem tudta volna még, nem okoskodásnak szántam)
  • Aldaryn
    Erről jut eszembe:

Ha valaki akad itt, aki Nuke-al összetettebb dolgokat kompozitál, és VRay-el renderel exr-be, mielőtt bármit tenne, az első lépése az legyen, hogy a VRay block módban kiírt EXR-jeit konvertálja át ccanline módúvá. Sajnos VRay nem tud scanline exr kimenetet, Nuke viszont nem tud blokkokban olvasni, így az egész exr-t be kell olvasnia, mielőtt bármit tudna vele kezdeni. Scanline exr-t viszont tud scanlineonként adagolni magának. Sokat fog gyorsítani az I/O-n.
  • Aldaryn
    Akkor számít, ha rendernél szükség van rá. :) Sajna 32GB ramnak is a végére lehet érni, és ez csak egy a sok közül. Mondom egy nagyon más jellegű példát, ami nemrég előjött: egy 2.5K kompozit leszámolása 43mp, framenkénti olvasás/írása 8 csatornás EXR-ben "lassú" SSD-re 47(!)mp, gyors SSD-re 21mp. Ha több ezer framet kell átpörgetni többször, akkor ez a 28% gyorsulás elég sokat könnyít a dolgon. :)
  • bencsab
    Még nem ástam bele magam ebbe, de emlékeim szerint használat közben nemigen veszel észre különbséget a lassabb és a gyorsabb ssd-k között, magyarul nem a sávszélesség a szűk keresztmetszet.
  • Aldaryn
    Tényleg, jut eszembe kezdenek szállingózni az m.2 csatolóval szerelt alaplapok. Érdemes ssd végett azt választani, ha valaki most újít gépet, gyo-o-ors.
  • Aldaryn
    Hát igen, valahogy így kellene kinéznie a VRay Flake shadernek is. A stochasztikus részével nincs gond, de a részecske reprezentációja kicsit nevetséges, látszik, hogy gyorsan összecsapták.
  • putyi
    Hétvégére, ha nagyon unatkoznátok.