3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha meg megis akkor marad az hogy retopozod szepen utana....
csodagomb nincs😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
"ó, de szép , ó de jó volna!"
Viszont az kicsit csalódás volt, hogy a többi a jólismert boolean. Én legalábbis azt vártam, hogy kezd valamit a loop-okkal.
probaltad mar a 3dcoat-ban a voxeles modellezest.. nagyon hasonlo cucc ehhez (bar nincs igy node-olva)..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Én mindig is boolean párti voltam, sokkal közelebb áll az emberi gondolkodásmódhoz ez a fajta modellezés, mint a subd.
\"So always look on the bright side of death\"
Most álltam neki a Maxnak és 3d modellezésben is elég kezdõ vagyok még.
Modellezgetés közben feltûnt egy furcsaság és szeretném megérteni, hogy miért is van ez.
Szóval egy kockából kialakítottam az alábbi kép elejét, ami eléggé szépen folytonosan jelenik meg.
Utána shift + egérrel, (edge)kihúzással folytattam a hátulját. 2 rész lett így eddig, ezt lehet is látni a képen.
Meg a határ is ameddig kockából formáztam és miután "kihúzással" folytattam.
A kérdésem, hogy miért van ez a különbség a modellen? Jól látható a képen. Semmit spéci beállítást nem változtattam, csak formáztam, de a kihúzásos módszer után ilyen szögletes lett.
Vagy legyen ilyen vagy folytonos, de ne a kettõ együtt. Hogy tudnám ezt megcsinálni?
Lehet azért van, mert a kockából töröltem edge-eket és emiatt nem tudja szögletesen megjeleníteni?
per aspera ad astra
ezért is kapálóztak annó a szoftvercégek, amikor valaki megpedzette, hogy azért a táska pénzért akár felelõsséget is vállalhatnának a munkájukért.
Letettem pár spotlightot, hogy a régi jó MAX-os volume light atmoszférikus shaderrel kombinálva készítsek egy volume passt egy animációhoz.
Pár tesztrender, minden OK, összeáll a hatás, amit szeretnék, mehet backburnerbe.
AA bekapcs, render kiad, jelenet elment, MAX bezár.
Késõbb észreveszem, hogy elég lassan jönnek a framek, és eszembe jut, hogy egy 1-25-ös AA ide bõven túl sok, elég 1-4 is, hiszem csak ahhoz kell, hogy néha ahol geometriát ér a volume, ott rendben legyenek az élek.
Job lelõ, scene újra megnyit, AA-t leveszem, és kíváncsiságból indítok egy rendert, hogy megtudjam, mennyi lesz a renderidõ.
Unhandled exception.
Újra, és újra.
Amikor a volume-hoz használt spotlightok elõkészítéséhez ér a render, akkor megfagy. Ennyi.
Gép újraindít, ugyanaz. Kiadom jobnak, az összes rendergépen ugyanaz.
Kitöröltem a lámpákat, és ugyanolyan paraméterekkel létrehoztam újakat. Most megy, minden fennakadás nélkül.
Ezt mér?
per aspera ad astra
Egy erõsebb FireGL kari kap majd még egy esélyt, de õszintén nem sokat remélek tõle, inkább csak az "ingassuk a fejünket ezen is" kategória.
Ezvan, ha annyira nem tetszene, akkor "nem muszáj ezt használni" esete forog fenn ugyebár.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
én meg szép csendesen lemaradtam a 2014-rõl.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLL!
:-)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Most írok elõször ide…eléggé zöldfülû vagyok minden téren (nemrég végeztem az egyetemen is)…
Szeretnék egyszerûbb 3D-s látványterveket megtanulni készíteni. A Civil 3D-vel már ismerkedek egy ideje, ebbõl az alaptudásból szeretnék kihozni valamit. Mit tudok nekem javasolni vagy egyáltalán jó helyre írok-e? Milyen programot tanuljak meg a látványtervek készítéséhez? A 3ds Max elég jónak tûnik ilyen szempontból… Esetleg iratkozzak be tanfolyamra, mert úgy se fog egyedül menni minden?
Egyáltalán, mint építõs van-e értelme ezzel a dologgal foglalkoznom?
Elõre is köszönöm szépen a válaszokat!
Tehát teszem fel egy rudat beleillesztek egy furatba, azzal eleve kizártam 2 tengelyt a mozgásból ha nem mennek egymáson átt a modellek és beleütköznek egymásba. Mert akkor csak forgatás és a ki-be mozgatás lesz lehetséges.
Ugyan igy a fogaskerekeknél is.
Tehát lényegében egy ütközés modell .
Mert én is szeretnék tervezni pár dolgot és leellenörizném elötte igy mielött legyártanám.
Gondolom inventorban könnyebb lenne,de ahhoz még ennyire sem értek 😊
A modellem Editable Poly néhány modifierrel, konkrétan ProBoolean-el. Gondoltam a ProBoolean okozza a hibát, így az egészet újra Editable Poly-ra tettem, de úgy is szétnyújtja. Ergo xar, így gondoltam áttérek a csontra, hátha.
Na tehát valahogy megpróbálok valami rajzokat feltenni és akkor többet láttok a történetbõl.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
kihasználod a max azon nagyon idegesítõ tulajdonságát, hogy ortogonális nézetben is 3d-ben snap-pel. rajzolsz egy plane-t a spline síkjára a pontfogást fölhasználva, majd az autogrid kapcsolót aktiválva kezdesz splinet rajzolni úgy, hogy ez a plane fog alapsíkként szolgálni.
meg lehet ezt csinálni valahogy: adott egy spline, amihez új szegmenseket szeretnék hozzárajzolni. jó lenne, ha ezek a spline alapsíkjában jönnének létre és nem a user griden, vagy az origo síkjában. van erre opció?
itt egy kis tutorial pl. auto-hoz
vmi ilyesmi kellene neked is szerintem.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
per aspera ad astra
A lényeg az lenne, hogy egy hasonló felfüggesztés kellene csinálni, mint egy auto esetén. Rugók, forgó részek, kardán tengely és annak csúszása, kerekek, azaz minden kellene hogy mozogjon. Ráadásul egyszerre, hiszen ha mondjuk megemeljük az egyik kereket, a másiknak lefele kell mozognia, a kardánoknak egyik oldalon szét, másikon összecsúszni, illetve elhajlani, forogni, rugóknak mozogni, stb.
A lényeg, hogy bonyolult és nem jövök rá hogy csontokkal hogyan lehet ezt megcsinálni, mivel nem tudom õket kifixálni, forgó pontokat csinálni, elágaztatni rendesen,stb. Tehát jelenleg még a felét sem értem el vele, mint amit akarnék. Ha volna valaki aki keni-vágja a témát, akkor egy kis segítséget megköszönnék, persze megfizetném a fáradozásait, egy pár órát biztos lehet vele pöcsölni...
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
HDRI-s akármit próbálok felépíteni, viszont az anyagmintákhoz érve ezzel a problémával találkoztam:
Szóval az lenne a gond, hogy ilyen foltos a textúra (meg kicsit szemcsés is, de azt betudtam a nagyon ló minõségre), pedig egy gyári VrayMtl-t tettem csak rá. Viszont ha egy sima Standard-et rakok rá, akkor semmi gond. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani?
Elõre is köszönöm!
További szép estét!
egyébként ez nem igazán grass generator hanem scatterer...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.