3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Kacérkodtam a gondolattal, hogy nekiveselkedek, de mivel a sokadik éjszaka telik el kattintgatással, nem hiszem, hogy lesz rá lehetõségem. :| Azért jól megkritizálni jó köcsög módjára meg fogom õket. 😄

per aspera ad astra

az meglátásod matematikai szempontból logikus, de szerintem abban te is egyetértesz vele, hogy felhasználóként ne nekünk kelljen már azt sakkozgatni, hogy a program hogy tudja saját magának a memóriában elrendezni a dolgait. csoportosítsa egy belsõ algoritmus szerint ha õ jónak láthja, nem?

lattam az admin listan, de nem mondok velemenyt mig az osszes palyamu be nem jon😊
remelem Aldaryn is beszal majd a kontest kiertekelesebe es esetleg megmutatja az o elkepzeleset😄D

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

jéé most nézem csak, én az sp4-rõl is lemaradtam...

mihez sp5? vray?

:-)

van sp5 is neztetek az sp4 et eltuntettek... LOL

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

x = 0.1111
append xarray x
(#0.255465) ???????

x = 0.1111
x2 = x
append xarray x2
(#0.1111) XOOOOOLLLLOOOOOLLOO!!!!!!

es utana...
x = 0.1111
append xarray x
(#0.1111)

.....
kesz...
random software error...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

te is éccakázol?

Aldaryn
A MAX boszorkányság és varázslat.

per aspera ad astra

csak ne instance másolatokat használj.

npeter
hááát én összedobtam vmit, aztán majd meglássuk... :-)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

arra próbáltam rávilágítani, hogy, ha group-okba rendezed a tárgyakat akkor lényegesen csökken a jelenet mentési ideje. ezen sírtatok a múlt héten, én pedig írtam, hogy valszeg általános adatbázis kezelési probléma, nevezetesen, kevésbé terheli meg a processzort, ha n mennyiségû adatot struktúrálva kell kezelnie, mintha ömlesztve. ezzel az jelenséggel szoktunk akkor találkozni, amikor meglepve tapasztaljuk, hogy több milla polygont forgat a max, ha egy objektumban van és teljesen széthullik ha 10-20ezer külön objektumban a töredéke poly van. és szintén erre a problémára írtam ábrándozásként, hogy milyen jó volna, ha a layer már önmagában egyfajta struktúrálást jelentene.

valaki indul az APos contesten?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Ezt legközelebb figyelembe veszem, ha munkát vállalok. Majd szólok a megrendelõmnek, hogy sok lesz ennyi tányér azokra az asztalokra... 😄

LOL! xDDDD

most ott jár a dolog, hogy 8-ból 7 esetben sokkal gyorsabban menti el a jelenetet, ha a 40-50e objektum group-okba van rendezve.

Az fasza... akkor egyedi hiba.

a második próba már nem feltétlenül igazolja....

ThomasGins
<#vigyor3>

\"So always look on the bright side of death\"

Hiába, érzelmekben ne keress logikát... 😄

cégünk legújabb k+f eredménye....
... ha 30000(copy) objektum van egy jelenetben akkor a mentési idõ 5-10 perc. Ha mindez 100 group-ba van csomagolva kevesebb, mint egy perc. :-)

Aldaryn
Igen, régebben képes volt elrontani a színeket, de még most sem célszerû használni. Inkább PS és egy új map. Sajnos.

per aspera ad astra

a colorcorrection map másként számol 2014 alatt, mint 2012 alatt. a saturation érték kimenete nem ugyanaz, így egy 2012-ben jól beállított jelenetet 2014-ben másként renderel. mondjuk 2014-ben logikusabb, mert régebben ha míniszban toltam a saturation-t, túl hamar elment a színe a textúrának, most egy kicsit lineárisabb lett.

mûveletekkel

állítólag a komplex ûveletekkel jobban bánik.

Aldaryn
Ha az architektúra más, épp elég nyûg, hogy újra kell írni amit már az egyikre megírtál... 😄 PowerPC és x86 architektúra között is volt emlékeim szerint automata fordító, csak az automata programok hatékonysága hagyott némi kívánnivalót maga után. 😄

per aspera ad astra

jaja az idõ szalad és sajnos a pénz nyer mindig...
nem hinném hogy open cl és cuda között jelentõs különbség van...

hogy elszaladt az idõ! Muszáj lesz újra utána olvasni. Azért csodálkozom ezen a tendencián, mert állítólag az open cl-t könnyeb kezelni programozási szempontból(de persze, int ahogy Al is írta van az a pénz), valamint a gcn arhitektúra alkalmasabb a renderelési feladatokra, mint a kepler maxwell stb.

lol

Aldaryn
Chaosgroup meg is írta, hogy az nVidia technikai és anyagi támogatás kellõ érdek volt a CUDA mellett az elején...

per aspera ad astra

ez nem így van, sokan kikapcsoltak az opencl-t de sokkal inkább biznissz miatt semmint programozási vagy performance problémák miatt..
a legfontosabbak, octane, arion, azt hiszem vray is kinyirta az open clt, persze mind ott vannak az nvidia weboldalán listázva mint kiemelt partnerek...
érdekes hogy vray opencl-el kezdett aztan váltott cudára.

Aldaryn
Minden onnan jön, és oda tart...

per aspera ad astra

meg köll becsülni a p-át, mert ilyeneket lehet fejleszteni belõle.

Aldaryn
Docler 😄 Hehe... hehe... he... 😄

per aspera ad astra

a renderer-ek nagy része open cl használ. ebbõl van a konfliktus, "merugye" rendereled open cl-ben majd utána az utómunkához meg cuda kellene. ezt egy gépen belül megvalósítani igencsak problémás. mellesleg asszem a nvidia is tapogatózik az open cl felé.

Malakai
Nitrous DX11 gond tudtommal (gondolom bizonyos gpu driver kombóval), DX9 alatt nem jön elõ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ugy gondoltam hogy most kifejezetten renderer pluginokrol van szó.... mert ott nemigen van változás.

pl. foundry, adobe

például melyik cég(ek)?

Azzal nincs is semmi gond, de mindig van lejjebb.

Naigen, hosszú évek tapasztalata alapján én is fenntartásokkal kezelem azt, ha "megvan a modell".

Engem sokkal jobban idegesít, hogy kapok egy modellt, aztán meg elmondják néhány kör egyeztetés után, hogy mit kellene változtatni rajta.

Olyan frusztráltak vagytok. Kellene egy kicsit dolgozni :-).
Én már simán átrepülök ezek fölött, nincs rá idõ, hogy foglalkozzam velük. Mondjuk a 3. után már elhangzik egy ku..(tyafá)...ját.

npeter
nah megnyugodtam, nem csak nálam csinálja ezt <#wow1>
valszeg ezzel is javítani szeretnék a reflexet, pontosságot, percizitást,stb..... 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Nem értelek... Az AMD proccok mellett mindig kiállsz, hogy így meg úgy az ár/teljesítmény arányban verhetetlenek, ha valami, hát ez igazán igaz az AMD VGA-król. Ráadásul a legtöbb cég erõsen elmozdult a CUDA only policytõl.

per aspera ad astra

Az mitõl van, hogy a ha belépek a max fõmenüjébe, és nem vagyok elég gyors akkor lekapcsolja, és miért nem tudták ezt kijavítani amióta ilyen a fõmenü?

http://prohardver.hu/hir/msi_radeon_r9_280x_gaming_vga_megduplazott_memoria.html
megint 6gbos kartya.. igaz ati sajnos.