63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #61249 egynek jo neztem de eleg karcsu. :S -
zenoka #61248 snapek (kenyszeritett, nem kenyszeritett (!!!!) ), trim, extend, stretch, scale, align (az igazi) ugy mukodik mint a rendes autocadnel? az a bajom hogy ha valamelyik ki esik a munkafolyamatbol akkor buko a sebesseg. -
#61247 ...mondom a vonal rajzoló része... -
nenad #61246 konvert only, bar az utobbi evben nem probaltam, szerintem ugyanaz.. valahol be fog szopatni. x szintu fillet es egyeb utan. Egyszeru dolgokra, boolean stb jo.
-
#61245 Meglepő, de nPower powerBoolean-ban lévő power curve nagyon komoly CAD tudássl lett felvértezve. És működik. És nem fagy. A többiről ne beszéljünk, már skiccelésért megéri beszerezni a nemmondjukki verziót. -
#61244 ezzel a kis script-el sokat lehet(ne) könnyíteni a munkafolyamatokon :-) -
Norb37 #61243 Na ez az!
Szeretem,amikor elém tesz a megrendelő egy igényes látványtervet.
Tényleg profi munka,fények,textúrák jól ki vannak dolgozva.
Na aztán,amikor ezt át kellene ültetni a valóságba,akkor kezdődnek a gondok. -
zenoka #61242 mivel a max nem tervezesre van.. nezd csak meg a meretezesi, reszt benne:D
de en siman elhagynam a cadet ha normalis lenne a spline/line huzogatasa-szerkesztese. -
Norb37 #61241 Kinek a pap,kinek a max.
Érdekes,én el sem tudnám hagyni a cad-es tervezést. -
#61240 Nem olyan vészes, hasonló "rendertömegű" cuccot toltunk már 3-4 éve is 4 gépen... :)
Haa kliensnek gyorsan kell, akkor renderfarm. Mi rebusfarmot használunk, ha valami gyorsan kell. Árban kiajánljuk, ha kliens ígényli, akkor megy ott. De a kisebb itthoni farmunkon is egész jó sebességgel kijönnem már ezek, pont most készítünk egy 3000 frames animot, framenként 1h renderidővel 6,5 nap alatt megvan. Ekkora projektnél egy hét végleges rendernek véleményem szerint reális idő. -
zenoka #61239 szerintetek ilyen minosegu cumot ( http://www.ronenbekerman.com/making-of-eames-house-case-study-no-8/ ) csekely 3700 kepkockan milyen gepen/gepeken erdemes egyaltalan elkezdeni renderelgetni hogy ne osszuljon bele az ember... tehat hogy otthoni korulmenyek kozt egyalaltan van ertelme elgondolkodni rajta vagy renderfarm, esetleg betor az ember putyijekhoz vagy valami:D -
GixEr #61238 Ket problemank van jelenleg.
- A 4 formatervezonk "FAZIK" a CAD-es kornyezettol, bar ebbol ketto tanulta (inkabb a solidworks-ot)
- A ket konstrukciotervezonk remeg, hogy testet kell modellezni (ebbol az egyik neha azert hasznalja a masik meg 2D CAD guru es inkabb nezeteket rajzol atvetitve a nezeteket iszonyat precizitassal/sebesseggel) a maradek ket konstrukcios tervezot nem tudom. Nincs egy hete, hogy elkezdtek dolgozni.
De kitartok, hogy ez egy jo irany lehet. Nem latom tisztan az elonyeit a hatranyait meg annyira se egy eles bevetesben... -
#61237 ...persze teljesen vállalható lenne, ha a semmiből újraírnák az egészet, úgy, hogy az UI és kezelés nagy vonalai ne változzanak. Mégiscsak az Autodesk. Nem aprópénzekkel üzelkednek. -
#61236 Nem lesz. Megmondták, ahhoz újra kellene mindent az alapoktól írni, az pedig esélytelen. Pont ezért nem lesz paralell maxscript futtatás sem, ergó marad a MAX nagy része egyszálú. -
nenad #61235 ME GOT IT ON! >
enyhen szolva @bazdmeg! (bakker....)
gondold el mennyivel gyorsabb lenne max ha frissulne egy kicsit...
15000x ?
LOL
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.14. 20:08:22 -
#61234 A maxscript egy elég régi script framework, nincs ebben semmi meglepő. -
nenad #61233 kis teszt poenbol, maxscript vs php vs c++
maxscriptnal(46 milisec) php 15000x(0.003 microsec) gyorsabban szamol mig php-nal a c++ 10000x gyorsabb.... (317 clockticks) gyorsabb... LOOOL
a 317 clockticks nel annyi hogy a 10k iteraciora nem jon adott eredmenyt a clock, igy 99999999 iteracioval kellett szamolni lol...
for i=1 to 10000 do (
a=(457*789)-(458*89)+(151^2)
) -
Norb37 #61232 Akkor ezt lecsekkolom.
Most speciel solidworks-ot használok a tervezéshez,és a max tényleg csak renderelésre szolgál.
Ez is csak kényszer,mivel a "kedves " vevőnek hiába a dnék egy solid-os komplett műszaki rajzot,hogy így fog kinézni a konyhája,sajnos értelmezni sem tudja.
Kell,szükséges a fotó minőségű kép. -
#61231 Az inventor constraint és part library rendszere azért eléggé leegyszerűsít egy csomó dolgot... Havan jól felépített könyvtár, akkor pillanatok alatt fel lehet benne öltöztetni szerelékekkel egy dobozhalmazt. :)
Jó az inventor-max workflow, használtuk mostanában párszor, és revithez hasonlóan faszán tudja, hogy nem kell minden importkor újra felépíteni, anyagozni, megjegyzi, hogy mivel mit csináltál. Azért az elég komoly kényelem. -
GixEr #61230 Jut eszembe, par honapja irogattam egy design-gyartas-latvanytervezes munkafolyamatrol. Eddig ugy nez ki, hogy Max csak szinte renderelesre/anyagozasra lesz hasznalva. Minden mas: butor/display stb pedig mar a designerektol Inventorbol jon.
Elonye: Boxot/cylindert/esetleg formara stancolt oldallapot olyan mindegy hol rajzol meg. Viszont a MAX siman olvassa az inventor fajlokat, ha meg tervezesi szakaszba kerulne amit osszepakoltak akkor meg a konstrukcio tervezoinknek nem kell 0-rol felepiteniuk a modelleket hanem pontositva a mereteket (nem 178,7888584mm hanem 180mmre kerekitik es megtoltik muszaki tartalommal pld: zsanerok, atlapolasok, hajtasok, stb.. (mondjuk azert polyban konnyebb rangatni egy modellt...)
Meg alakulofelben van, de legalabb elindultunk valami fele.
Hatranya:
Bizony a designernek is elore kell gondolkodnia, ami mar rajuk fert... -
GixEr #61229 Baromi gyorsan kellhetett :)
Nalunk igy szuletnek a megrendelo altal kert "nemtudommi, de valami, gyorsan, olcson, de valami utos" latvanytervek. Legutobb a SPAR volt ilyen. -
#61228 Nekem tetszik :) -
putyi #61227 De így sokkal érdekesebb :-) -
#61226 Ha a fotó leírását szekeszted, akkor változni fog a szöveg is, ami a postban megjelenik. Fotóknál tudja ezt :) -
putyi #61225 vannak, de csak kicsit. a megrendelők általában meg vannak menve azért, hogy glédában álljanak :-)
-
#61224 érdekes ez a dark design, a megvalósítás az pöpec.
esetleg ha a székek random mozgatva, forgatva lennének kicsit, lehet dobna a képen. -
putyi #61223 Kár, hogy nem lehet egyszerre több választ írni.
Nenad
Szóval a termékek am és dosch meg még volt talán m+m meg.
Zénó
igen, lwf. egy blackbox-szerű tér így működik, ezért nehéz ügy.A padló közel fekete elemes padlószőnyeg, a bútorok selyemfényű fekete mdf-ből készülnek az össze szerkezet feketére van festve, mázolva. a pult körüli teret egy barisol mező világítja meg. röviden ennyi. szerintem elég ritkán lehet ilyennel összefutni látványtervezés során, ezért is osztottam meg.
Al
Már van(elméletileg a napokban átadták), a Korona szálló(Kálvin tér) két szárnyát összekötő hídon üzemelő vip lounge felújításához készültek a képek. A fészbúk engem is meglepett az új tudásával, hogy az exif adatot kiírja, mint leírást, csak már nem volt kedvem törölni a posztot, majd újrarakni. Legyen ez a festékpötty a vázán :-) .
-
#61222 Miféle hely lesz ez? Gourmet önkiszolgáló étterem?
FB-n képleírásokban az OpenEXR által generált exif data van kint. :) -
zenoka #61221 ez linear workflow? egyik helyen szanaszet van egve a kep masik helyen szerintem tul sotet a fenyek mennyisegehez kepest..
a plafon es a padlo az valami furcsa anyag... ez most annyira nem tetszik:S -
nenad #61220 Az termékek archmodells vagy valami más?
-
putyi #61219
Szép fekete képecke :-)
A többi egy itt:
https://www.facebook.com/pages/homologue/180573689045 -
#61218 Sok szép kép! -
#61217 VRay alatt Raw total lighting pass pl. ez. Átlátszó anyagoknál affect channels-t all-ra teszed, és uzsgyi. -
nenad #61216 Al most neztem a phoenix 2.2 es szerintem nagyon gyors... -
nenad #61215 valamit elbaxtal nalam elsore jol futott le... vagy mas tipusu anyag vagy egyeb volt... igy jartal..
link
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.07. 11:43:01 -
nenad #61214 lol a programsorokat jelzo szamokat kitorolted? -
#61213 kösz, meglesem a kis programot én is, tetszik. -
zenoka #61212 syntax errort irt ki elso sorra rogton.. hagyd a francba, megoldottam maskent koszi. -
putyi #61211 andreamosaic a program neve. minimális ismétlődés van, mert nem volt időm, türelmem pont annyi képet kiválasztani, miant amennyi pontosan kitölti a teret(bruttóban ennek legalább a 3-szorosa készült, ezek csak az elfogadottak). -
#61210 jópofák kicsiben is, van köztük pár ismerős kép :-)
amúgy mivel rakod össze a sok kis képet, van köztük pár ismétlődés ha jól látom