63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Met
    Létezik még valami más oldal ami hasonló a netcarshow.net vagy .com-hoz?
    Pár napja nem érem el az oldalt, upc-s vagyok de más upc-s eléri, próbáltam másik gépen is.
  • Aldaryn
    Azért szemcsés, mert sokkal "magasabb" minőségben renderel, mint amit általában beállítanak Vray alatt. Jobb végeredmény - több idő. Irradiance map beállításainál kapcsold be a detail enhancementet, image samplerert tedd adaptive DMC-re, 1-100-ig, DMC samplerer beállításainál az adaptive amount-ot 1-re (Settings fül), a noise thresholdot pedig olyan alacsonyra, amennyire zajos képet szeretnél. Ha ezek megvannak, akkor a hagyományos VRay-ből is RT-hez hasonló fog kibújni. A renderidőt a noise thresholddal sazbályozhatod.

Az RT egy path tracing megoldása a dmc samplerernek, per pixel dolgozik, nem egyszerűsít. Ezért zajosabb, és ezért lasabb. De bizonyos irányokból használhatóbb, egyszerűbb, és van, amiben gyorsabb is. (pl. agyunk számára felismerhető, kiértékelhető képet alkotni rövidebb időn belül)
  • tilbury
    Sajna nem használtam még rt-t, pedig szívesen segítenék, ha tudnák :-(
  • Toofe
    Sziasztok! Tudom, hogy itt segítőkész emberek vannak, ezért fordulok hozzátok! 3DSMAX+ Vray Rt. Egy fürdőszoba fotorealisztikus látványtervét szeretném elkészíteni. Egy kis ablakon jön be a fény. Más fényt nem szeretnék kapcsolni. Ha rt-ben renderelek, akkor az árnyékos részek nagyon szemcsések. Már bármit állítok nem akar eltünni. Max sokkal hosszabb lesz a renderidő. Vray, de rt nélkül jó a kép, de nekem Rt-ben jobban teszik, valósághűbb. Egyébként mi a különbség a kétféle render közt? Segítsetek légyszi!
  • putyi
    Most olvasom, hogy Npéter is gyakorlatilag ugyanezt írta :-)
  • putyi
    Én sem :-).
    Majd' mindennap látom a plakátot és tök furcsa volt látni képernyőn a képeket, mivel monitoron nagyon gagyinak tűnik, kinyomtatva viszont teljesen jó. Ha engem kérdeztek, akkor zoa(bár ezt zénó jobban tudhatja), vagy Lőrincz Áron, illetve még lehet a föltörekvő ifjak egyike.
    Építészeti szempontból nekem kezdetektől antipatikus az egész, mert lelki szemeim előtt látom az újra megjelenő bódé erdőt, amit szívből utálok. Ezekben a dézsákban 8m-esre megnövő fákban meg nem hiszek.
  • bencsab
    Én tuti nem nyugati tereztem...
  • npeter

Úgy látszik manapság a "térkővesítés" a menő mindenhol. A zöldet elhagyni, marad a térkő meg a "dézsában" fa, bokor. :-(
    Felénk pl. a polgimester azzal indokolta az egyik utca teljes térkövezését, hogy úgyis letapossák az emberek rendezvénykor azt a kis (1,5-2m) füves területet úttest és járda között, hogy inkább legyen térkő :-(
    Már most éreztem késő nyáron, kora ősszel, hogy jövő nyáron kiba meleg lesz azokon az utcákon, tereken, ahol alig hagytak fákat, zöldet :-(
    Dehát nagy a térburkoló lobbi (egész országban) úgy látszik.
    Ahol mi lakunk (még) viszonylag sok fa van, simán érződik - főleg nyári melegben - a pár fokos hőfokkülönbség a "fő" utcához képest.
    Volt idő, mikor olyan helyen laktam 1-2 hónapot, ahol sok fa volt, szinte már erdő, hát összehasonlíthatatlan a levegő a térköves várossal. Na de mind1 ez nem ide tartozik ez nem az a fórum ;-)

Amúgy a látványtervekhez visszatérve: frankó a növényzet, környezet, emberkék viszonylag jól be lettek helyezve.
    elsőre nekem kicsit ZOA-s volt, de valszeg tévedek
  • Aldaryn
    Látványtervekhez nem kapcsolódón szerintem elég vacak designkoncepció. :( A "térépítészek" elég nehezen gondolkoznak térben. Az összes terv sík felület vonalakkal feldarabolgatva.
  • zenoka
    Hehe en is azt neztem hogy mintha mar ilyen stilusu kepeket lattam volna mar errefele:) elso blikkre bencsab vagy putyi juttott eszembe:)
  • npeter
    Nyugati téri látványtervekhez van esetleg köze innen vkinek?
    Egész pofásak.
  • bencsab
    Micsoda makulátlan minőség és profi munka! Gratulálok!
  • hunkircsi
    Big Thank You! Amúgy a kocsikönyöklős videó tényleg durva. :)
  • Aldaryn
    Köszi!
  • npeter
    Láttam már facén is, jópofa. Szépek az anyagok.
  • Aldaryn
    NFA
  • npeter
    Azért hogy halad a technika, "sima" parádézós, "kéccázezres" cuccal miket lehet már csinálni. Pár éve még csak gondolt ilyeneket az ember, ma meg már akár pl: az egész családodat benyomathatod archviz-be képekre :-)
  • Aldaryn
    Persze, hogy megy vele. A angsúly a multi pass render effecten van. Azt szedd ki, ha tényleg erről van szó.
  • hunkircsi
    De igen. Nézegettem youtube-on tutorialokat, és ott sima MAX kamerával is ment a VrayZDepth, a jelenetemben meg alap max kamera volt...
  • Aldaryn
    Nem muti pass camera effectet kapcsoltál be véletlen sima MAX kmaerát használva?
  • hunkircsi
    Üdv minden poligonharcosnak!
    Találkozott már valaki olyannal, hogy a MAX nem hagyja abba a renderelést? Beraktam egy VrayZDepht-et a Render Elements-ek közé, és azóta egyszerűen nem áll meg a renderelés. Megy szépen sorban, hogy "Light Cache", "Irradiance map 1-2-3", "Rendering Image" és utána kezdődik az egész elölről. :(
  • Aldaryn
    Vásári mulatságos kéccázezres' scannerrel készült. Erre pont jó. Sajnos a szoftver egy adott voxel/méter felbontásra veszi a teljes scannelési teret, ergó a kisebb scannelési területre több részletet rögzít, mint a nagyobbra. (baromság,...) Valamint ha valaki mocorog, akkor az a geometria átlagolása miatt "elmosdottabb" geometriát eredményezhet. Bertalan másfél fejjel és öt évvel kevesebb volt, mint Péter. :D

Ez a "parádézós" scannerünk, de erre a célra tökéletesen megfele. Egy ember kb. egy, másfél perc alatt van meg teljesen. Tudunk más eszközzel sokkal részletesebben is scannelni, de ahhoz 5-6 percig kell a delikvensnek többnyire nyugodtan maradnia, és ez alkalmatlan arra, hogy egy nyüzsgő kiállításon bevethető legyen, vagy nagyon ügyes embermenedzment kell hozzá.
  • npeter
    Jópofa. Frankó a shader. Mennyi ideig tart "bescannelni" egy embert?
  • zenoka
    fasza.. milyen scannerrel keszult...miert nem egyenletes? mert pl bertalan arca sokkal reszletesebb mint petere.
    bronz az zsir szerintem.
  • Aldaryn
    NFR. Ideis. AP-ról.

Volt egy rendezvény, ahol egyszerű 3D scannerrel sok embert bescanneltünk. Onnan ez egy válogatás, egy sorsolás győztesei. Procedurális bronz akarna lenni.
  • bencsab
    itt a vonatkozó topic:
    http://forums.cgarchitect.com/73983-problem-max-2014-object-disappears-when-i-go-into-sub-object-mode.html
  • zenoka
    2015 ben is benne van ez a hiba?
    egyebkent esetek nagy reszeben tok jol elvagyok 2011 el abban amit en csinalok nem kell evet lepni:)
  • Aldaryn
    Sajnos nem. :(
  • bencsab
    Nem lehet, hogy ez egy célzás a desktop kártyát használóknak, hogy térjenek át quadro-ra?
  • zenoka
    multkor megcsinaltam hogy ugyanazt a jelenetet visszamentettem 2011 be es ott is megneztem akkor a celobjectnelnem jott elo ez problem.. modellezgettem majd mentes es ujra megnyitottam egy ujabb verzioban es hipp hopp ott is volt hiba.. szoval szerintem ez valami viewport sajatossag lesz amit az ujabb maxok generalnak.. de tudja a hoher..
  • Aldaryn
    Van rá megoldás? :D Elég ritkán fordul elő itt, olyankor nekilátok vaktában dolgozni, és elképzelem, hogy ez most kemény veterán kiképzés.
  • zenoka
    ahh ez nekem is szokott lenni.. ujrainditas szokta hozni a megoldast.. vagy egy scene merge.. azt hittem en vagyok a hulye de akkor ezzek szerint nem..:D
  • bencsab
    Valaki mondja meg nekem kérlek, hogy mit kell telepítenem/beállítanom ahhoz, hogy ne jöjjön elő az a hiba, hogy a subobject módba belelépve mintha eltűnnének a vonalak, poligonok, amiket aztán csak a vaktában történő kijelölésük után lehet újra látni.
  • Carl Davies
    A fény mondjuk igaz, de különbség azért van a vray nélküli meg ez közt. A kanna meg azért ilyen mert azzal nem is foglalkoztam.
    Amúgy a linkelt oldal szerint állítottam be a dolgokat.
  • tilbury
    ööö, ez mi?
    írod: "fényekre meg minőségre gondolok", vannak fények? világít a kanna vagy mi? amúgy miért ilyen lowpoly a teapot?
    erre qrva sok az 50 min. vmit elállítottál a paramétereken.
  • nenad
    zeno, nezted? Kurva rohadt vilag, en is ilyeneken eltem egy ideig!

http://sg.hu/cikkek/107894/cukorbetegseget-okoznak-a-mesterseges-edesitoszerek
  • Carl Davies
    Szerintetek milyen elsőre? Fényekre meg a minőségre gondolok. Mondjuk nem tudom, hogy mi lenne ha jobban csinálnék, mert ezt is 40-50 percig renderelte :S

Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2014.09.21. 20:26:39
  • Carl Davies
    Jónak tűnik az oldal. Még csak egy keveset olvastam, de már sokat segített :D
  • tilbury
    Hi!
    Magyarul nem sokat fogsz találni, maga a program is angol, jobb ha olyan tutorialokat nézegetsz.
    Itt van pár magyar tutor: link
    Remélem tudtam segíteni valamit és kiolvasol vmi hasznosat a témában, habár ezek nem konkrét példák, hanem általánosan a vry-ről.
  • Carl Davies
    Helló! Valaki tud magyar V-ray tutorialt? Néztem angolt, de nem lett olyan életszerű mint a videóban :S 3.0-át töltöttem le.