3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Vmiért elállítodott az enyém :-(
Tök sötétek a képek, bármilyen beállítást, profilt állítok be. Megnyitok egy régi psd-t és azon is sötét, Viszont ha elmentem a képet, bármely képnézõben jó mutatja a színeket.
Nemrégiben volt egy vga driver csere, attól lehet?
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Aldaryn meg mocsok módon betette a fát elé :-)
Épületileg furik nekem azok a farkasfogak a homlokzaton. megnézném színes erkélyek nélkül is, de gondolom az volt a cél.
Sajnos egyenlõre a vicc kategória. Egyszerûbb termékvizualizációra jó lehet, de egy komplex belsõ tér esetén nemes egyszerûséggel elköszön. Amikor minden shader-t kicseréltem egy alap diffúz anyagra, csak a medence vízét hagytam víznek akkor hajlandó volt elindulni, de akkor a 100 pass a belsõ térre édes-kevés. Egy ilyen térben pont arra nem jó, amire kellene, nevezetesen a photonnal kezelt caustic kiváltására. Tehát, akinek ilyen vágyai vannak annak egyenlõre még mindig a maxwell és társai jelentenek megoldást :-( .
Még nem biztos, hogy mernék erre alapozni egy komolyabb belsõ teret. De most készítettem egy uszodát, azzal majd kpróbálom.
Amúgy jó ez a véréj hájom, a legnagyobb cucc elvileg az embree benne, de nálam ez nem mûködik mert régi a cpu-m. Csak olyan cpuval megy ami támogatja az avxet elvileg.
PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG
Mild Home
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Ja és mindezt egy nagyon komoly jelenettel teszteltem. Egy plane-bõl és egy teáskannából állt. Viszont a teáskanna 32 szegmensre volt osztva.
http://goo.gl/YyZQTp
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Elõre leszögezem, hogy kezdõ vagyok. Egy hete elkezdtem egy autót készíteni és egészen jól haladok. Próbálgattam materialokat szedni a vray-materials.de oldalról, de valahogy bután illeszkednek az Audi r8 oldalsó pengéjére ( ajtó mögötti légbeömlõ). Lehet azért mert. Nurbs? Mit lehet ezzel tenni? Szét van csúszva az egész sajnos.
PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG
pl: itt is van sok textura
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Hogyan lehet megoldani,hogy egy adott felületet, ami mondjuk egy téglatest egyik oldala, felosszak részekre adott koordinátáknál? Pl. van egy falfelületem és azon akarok különféle textúrákat elhelyezni.
A másik kérdés,hogy lambériát ,csempét hogyan szokás csinálni látványterveknél. Textúrával csak, vagy pedig szerkezetileg is?
Köszi.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Margóra: Ha valaki ráér, és érdekli, nézze meg a 3-as VRay-ben implementált vertex merginget, nagyon jó dolog. Nézzetek meg valami interior scene-t sok specular reflectionnel (pl. egy konhapult, inoxok, rozsdamentes edények, króm felületek, magasfényû felületek, üvegek kavalkádja) , bámulatos, mennyit ad az érzethez a speculat caustics, amit szokás lehagyni.
Valamint az open exr 2 kimenet is baba, nemrég próbáltam ki elég szopatós, post dof szempontjából bonyolult jeleneten, és dofot tettem rá Nuke-ban, hogy innye'! :D
per aspera ad astra
A videón az látszik hogy minden kijelölt vonal shape-nek van elnevezve az enyém line , hogy lehet átkonvertálni azt.
Egyébként külön van minden kersztmetszet és körvonal , szerkeszteni tudom segmensekként és vertexeként is,de itt mégis egy alaknak veszi.
de, ha megfigyeled, a köztes vertexek ott is egymás alatt vannak és egy vonallal összekötni õket 2 perces mûvelet.

max2011-ben ha PAtch modellezéssel akarok egy jármüvet elkésziteni akkor hogyan tudok a vonal hálóból felületet létrehozni?
Mert addig eljutottam, hogy vonalból kialakitottam a megfelelõ formát és tutoriálok alapján az is tiszta hogy a csomópontoknál fuse gombbal össze kell egyesiteni a vertexeket és surface modositót tenni rá.
A bajok ott kezdõdnek, hogy amikor kijelolok 2 vertexet és megnyomom a fuze gombot akkor látszólag megtörténik az egyesités és egyutt mozog a csomópont ,de pár ilyen után visszatérve ugyanarra a csopópontra már megint külön lehet mozgatni a vertexeket..
A felület létrehozásakor törekedtem, hogy 4 vonal határolja,de igy sem csinálja meg a felületet csak akkor ha vertexek csak a 4 csomopontban vannak .
Ha ha csomópontokon kivül még elhelyezkedik valahol egy vertex akkor már nem megy.
Nincs valami plugin vagy más eljárás hogy csak a 4 határvonalat vegye figyelembe és a vertexek számát nem?
Mert igy 2 lehetõségem van csak :
1: vagy kiszedem a köztes vertexeket,de ilyenkor torzul a test formája
2: a köztes vertexekhez is húzok bele vonalakat és plusz vertexeket, ilyenkor meg tul sûrû lesz a vonal háló nehéz lesz kiigazodni rajta és javitani a formát.
A következõ kérdésem, hogy lehet valahogyan csökkenteni a patch modell alapból polyvá konvertálás során keletkezett polygonszámot?
Mert 1es integritáson is jóval több mint a boxmodell alatt.
Boxmodell alatt 6000 poly az egész modell patchnál konvertálás után ennyi csak az eleje a gépnek.
Patch modellnél van olyan eljárás, ha az egyes részeket külön-külön megcsinálom és atacholás után ujra rajzolja a felületet , hogy egységes és kevesebb polygonból álljon ?
Tudodm, hogy nem a vray a leggyorsabb, a legmodernebb, a legoptimálisabb, de jó, gyors, modern, és pontosan tudom, mit kell beletennem, hogy a kívánt eredmény jelenjen meg a végén, és azt is tudom, hogy egy adott cél eléréséhez mire lesz szükségem. Production renderer. Vannak páran, MR, Renderman, stb. mindegyiknél lehet gyorsabbat és modernebbet találni.
per aspera ad astra
Interior kitchen, nem sok ertelme van valtani egyenlore.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
mondjuk ettol fuggetlenul nem egy nagy dobas , nincsen benne semmi jelentos ujitas. A sebesseg sem gyozott meg valahogy nem jon le az 1.5-5.0 gyorsulas. Lehet hogy haj kell hozza... de az meg nekem nem kelll... Szoval varok vele egy evet es akkor lesz hozza tamogatas es biztosan van meg benne par bug amivel nem szeretnek talalkozni munka kozben.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Majd egy ev mulva ha stabil lezz!
\"So always look on the bright side of death\"