63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#61289 Arra tökéletes.
Két opció van, vagy mindenre ezt fogod használni, vagy elő sem veszed egy hét örömködés után elfelejted. :) Én egy ideje aktívan használok egy ócsó wacom táblát, de néha azon kapom magam, hogy egérrel is vagyok annyira "organikus". -
bencsab #61288 Digitalizáló táblával kapcsolatban kinek van tapasztalata?
Egy ilyenen gondolkozom: http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuos-pen-and-touch-medium
Textúrák készítésére, módosítására szeretném használni, mint pl. koszolódások a járdákon, a zöldfelületeken természetes mintázatok kialakítása, stb... -
"MAX, én így szeretlek" -
putyi #61286 mai napi szopi: az összes textúra törlődött a jelenetben található shaderekből. -
GixEr #61285 Illustrator (vegso esetben Corel), Rhino vagy barmi mas vektorgrafikus program (mentesz illustrator 3-as AI-t es azt importalod maxba). Maxot nem erre talaltak ki, csak ezt is megoldhatod benne ezekkel a megszoritasokkal... -
#61284 Esetleg olyan megoldás nincs amivel egyszerüen ,pontosan lehetne a refképről a vonalakat lemásolni? és hogy a refképet jóbb minőségben nyissa meg?
Néhány részlet ugy is elveszik a képről ha be van állitva az opcionsban a legnagyobb bitmap. -
#61283 Tudsz olyat is, hogy kevered a kettőt. MS-ben a frame, C-ben a munkásabb rész. -
nenad #61282 c be sok ido. a kisebb hibak gyorsan kiderulnek de ha van valami mas hiba akkor vissza compile restart restart,
es az igazat megvallva csak a szamitassal van problema maxscript alatt a tobbi altalaban eleg gyors. De persze ha nagyon muszaj akkor c
Mas: vegul megis ugy dontottem amig nem esik be valami addig irok egy curve projectiont kovetkezo opciokkal, Ha valakinek van meg otlete esetleg plugin otlete irjon. Irtam hozza egy gyorsitot igy a sebesseg boven elviselheto lesz. Ha nem akkor meg mindig van rengeteg opcio.
curve projection:
active viewport or projection direction.
section line - pick two points - and/or use point helpers.
automatic sections - distance between sections.
radial sectioning - angle/center point
project to top or bottom option - only one side will be projected to.
strict follow, or loose follow - pontsuruseg, vagy tavolsag, curve point count.
offset.
face normal sinsuswave. -- wavelength.
offset perpendicular and then project. -- perpendicular offset.
offset random variants and then project. -- random values.
click points on curve to keep offseted. -- offset value. connection line,smooth.
-
#61281 Amúgy miért nem C-ben írsz plugot MAX-hoz, ha annyira zavar a MS lassúsága? Ahogy néztem, az API nyelvezete nagyon hasonlatos a MS classokhoz. Mert sajnos a pythonnal sem leszel beljebb, az csak a pipeline kompatibilitás végett került be. -
nenad #61280 Vegul lehet csak msx lesz belole irtam egy acceleratort hozza es lehet elhuzza, mint a tobbi...
de hosszu tavon mindenkeppen kell egy nagyon jo opcio.
javascript = msx*3000
+ 3 thread es annyi, masra ugysem kell mint szamolni. -
#61279 io.js-hez is van telepítő a honlapon (csak readme-ben nem említik), meg volt node fejlesztők viszik ugye. De természetesen jogos újdonság miatt távol maradni (egy darabig). -
nenad #61278 ja az ujabb dolok miatt, azonkivul a node.js csak egy exe file es nem kelle velem semmit sem szenvedni... -
#61277 Hátha te jobban belemerültél már, én még le vagyok ezzel maradva... Mi az ellenvetés io.js-el kapcsolatban? Vagy csak mert friss fork?
Újabb V8, jobb ES támogatás nem hangzik rosszul io.js kapcsán. -
nenad #61276 ja, akkor ok, van ilyen is maxhoz... -
#61275 ilyenre gondolsz?: glue -
nenad #61274 a shape mergen kivul ami azert eleg gaz, mert a curvet azt meg onnan ki kellene banyaszni valahogy nem? -
nenad #61273 A curve levetiteset egy meshre hogyan oldjatok meg maxban van erre valamilyen megoldas?
-
nenad #61272 meglatom, de akkor mar node inkabb.. -
#61271 Böngésző helyett node/io.js? -
nenad #61270 persze, irtam is benne jopar toolt.
Most azon dolgozom, hogy a maxos phytonhoz c++ kodot illesszek illetve a javasriptes csatlakozast megodjam.
ez a lassulast ami a transferrel jar nem szamolva akar 3000x gyorsulast is eredmenyezhet... -
GixEr #61269 Az uj MAX (2014-) (ACAD/INVENTOR) mar a phytont is tamogatja, probaltad mar? -
nenad #61268 multi threadiing in FF, javascript lesz az uj maxscript acceleratorom.
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.02.02. 12:27:45 -
Carl Davies #61267 Nincsenek. De most kipróbáltam úgy, hogy rendszergazdaként futtatom, most jó lett.
Köszönöm szépen. :D -
GixEr #61266 Renszergazda jogok vannak? Akkor csinal ilyeneket mert nem irhatja a konfiguracios fajlokat. -
Carl Davies #61265 Most vagy az én gépem szar, vagy a 14-es max más, de kezd felb...ni. XD Nem tudom egyszerűen beállítani amit akarok.
Configure Driver nem hajlandó elmenteni azt, amit bepipálok, ha mást választok, ott nem is tudok rá kattintani a Configure Driver-ra.
Valaki segítsen lécives :D -
nenad #61264 privi ment. -
Carl Davies #61263 Jó semmi. Valamit babráltam, még egyszer újraindítottam és jó lett XD -
Carl Davies #61262 Helló! 2014-es max-ban hogyan tudom beállítani azt, amit a srác csinál 3:55-től?
https://www.youtube.com/watch?v=JFB2RsXA8Xs
(Pontosabban megtaláltam azt, ahol kell, de nem engedi, hogy rákattintsak a Configure Driver-re ) -
nenad #61261 Ja azt nem irtam meg, hogy 3dsmax win8.1-en ssd-vel ugyananolyan lasssan jon be, hiaba toltodik gyorsabban mint sima vinyon.... LOOOL -
Norb37 #61260 Valóban,a 2014-es design-et használom.
Ez már automatikusan,és viszonylag hiba nélkül importálja az sw fájlokat.Igaz,itt el kell felejteni a színeket,textúrákat.
Viszont milliméter pontos a modell,és az sw-ből kinyert infók alapján rögtön mehet gyártásba a bútor.(én ezen a területen dolgozom)
Egyébként írtam Neked privátot.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:55:02 -
GixEr #61259 2012-es Max van nalam csak. A tied ujabb es meg se tudom nyitni :)
Kicsit nyomogattam az iventort es nezegettem a kapcsolatot MAX-al. Eddig ugy tunt, hogy a kozvetlen inventor fajl nyitasat el kell felejteni. Viszont, ha DWG be exportalok akkor gyonyoruen megjon a modell DWG link-el (nincs nyitott modell, anyagonkent egy objektum stb.) Elonye, hogy export utan minden modosito (UVW unwrap stb. hibatlanul frissul a beimportalt modelleken. Persze, ha kocka volt es gula lett ujra kell UV-zni) -
Norb37 #61258 Üdv mindenkinek!
Megnéznétek ezt a modellt?:
link
Solidworks-el terveztem,importáltam max-ba.
Véleményeket,hibaleírásokat várnék elsősorban,véleményetek szerint hogyan lehetne szebbé tenni a végeredményt.(gondolok itt a renderre is)
A link egy dropbox mappára mutat,itt láttok egy rendert is,v-ray,solidrocks.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:17:14 -
nenad #61257 hoho kinyirtam a max forumot!
adddig is, eladom magam matek feledatok megoldasara is:
fast line-circle intersection
-
nenad #61256 Akkor hatjs, kapcs be, tolj egy teapot halmot es annyi. -
#61255 ...2 hónapja nem kapcsoltam be a maxot, öregszek...:( -
Carl Davies #61254 Szép. -
murchi #61253 Eddigi munkáim közül egy modell:
http://www.kephost.com/image/FasW -
murchi #61252 Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy közületek valaki nem vállalna Vrayből "korrepetálást"? Egy fiatal srác vagyok Pest környékén lakom és természetesen fizetnék érte. Tudom, hogy rengeteg oktató anyag van fenn a neten, csak nem vagyok valami nagy penge angolból, továbbá szívesen megismerkednék hasonló érdeklődésű emberekkel. -
nenad #61251 a multkori beszolasam ami teljesen outrages volt a kulonbozo nyelvekrol, melle most beszurnam azt is, hogy javascript szolid 3637x gyorsabb mint maxscript. Durva! Javascriptbe egesz komoly dolgokat lehet ezek szerint csinalni...
-
GixEr #61250 En a mai napig illustratort hasznalok (+cad tools). Igy egy testhez azonnal megvan a texturam is amit kiexportalok. Ha meg gyartasra kerul a sor mehet szinte egybol a nyomdaba is. "Nagyon" bonyololult dolgokhoz meg ott a rhino.
Amugy probaltatok mar a perspective tool-t? Sketchupban nagyon jol mukodik (en meg 2012-ben ragadtam), ahogy neztem Max ban meg mindig nem vettek at, hogy jol be lehessen allitani a mereteket/meretaranyokat (vagy nem demoztak a videoban) Volt, hogy komplett helyszint modelleztem 3-4 meret alapjan amit felmertek.