63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Fu de állat lett!
  • ThomasGins
    mint mindig, éjfélkor leszek kész vele:)
  • nenad
    /poenból megtanulom a blendert is, napi 15-20 perc. Úgy tünik nagyon feljődik, kiváncsi vagyok mennyire lehet használni. Yafraf is elég jónak tünik./
  • zsolesz92
    a textúrát mivel igazítottad rá? mostmár érdekel ez a dolog :)

csak sima uvw map, vagy unwrap?
  • zsolesz92
    király lett
  • nenad
    a tubusra holnaptól lehet szavazni, éjfélig a leadási határidő..
    THOMAS??? :-)
  • pauly
    ok,köszi :)
  • pauly
    ÁÁÁÁ imagehack-ről nem lehet linkelni?vagy én csináltam valamit rosszul? :/
  • nenad
    betettem, egyenlőre igen, 1 nap alatt dobtam össze, lassan lassan öszedobok majd egy másik verziót is ahol majd fel lehet tölteni stb.
    Egyenlőre nincsen időm rá.
  • pauly
    Áhh tudtam hogy nem lesz jó :P
    Na mindegy itt van akkor:
    http://img511.imageshack.us/img511/1512/tubusfl3.jpg
  • pauly
    Hali!

Na volt egy kis időm,így én is összeütöttem egyet :P Nenad a képet te rakod majd be? mert nem találtam semmi menüt az oldalon.Vagy ott majd csak szavazni lehet?
  • nenad
    egyébként lehet éppen emiatt vannak ilyen szinei, mert hdrbe nyomatod ki, szoval nincsen gond, csak after effects vagy ilyenekbe fogod tudni összerakni.
  • nenad
    vraylight,
    vraymat
    vrayproperties/matte shadow
    alpha contribute -1
    ez az alap. én nem renderelek ki külön elementbe felesleges, az alpha ugyis automatikusan benne van, és ha nem kell hdr kimenet akkor csak simán save png/alpha on
  • hunkircsi
    Szép napot mindenkinek!

Nagyon gyorsan kellene egy kis segítség, mert megakadtam a munkával...
    Szóval van egy kocsi, amit HDRi-vel renderelek, és úgy kell nekem, hogy csak az autó és az árnyéka. Namármost ez addig oké is, hogy Matte típusú a talaj, meghogy kirenderelem egy "Render elements" féle VRayAlpha-val, az alfát egy külön képbe. De az árnyékot nem sikerül kirenderelnem..:( Mert a VrayShadow féle render elements az alábbi képen látható szörnyűséget csinálja. Régen csináltam ilyen marhaságokat, de akkor nem voltak ilyen problémák. Mit csinálok rosszul? Plíz HELP.

• nenad
    követem, hogy kik regisztráltak.
    van egy ismerős is másik helyről, nagy ritkán benéz hozzánk.

használd a register-t az oldalon...
  • Aldaryn
    Azt be lehet állítani, hogy csak az szavazhasson, aki résztvett a versenyen? Mert szvsz úgy egész jó lenne a kontroll. Vagy most sem lehet csak úgy reggelni? Privátban kell accot kérni? Ha igen, akkor kérnék szépen egyet Aldaryn pass és f45z14m4 jelszóval. :D
  • Free
    A texturázás nem fért bele az időmbe :(
    Meg nekem sem erősségem az uwv
  • Aldaryn
    Egy parkot építek épp, ez még meló, ha befejezés után marad kedvem, biztos csinálok valamit. :) ötletem van, max "versenyen" kívül. :D
  • nenad
    vki más majd dobhatna a következő témára egy ötletet.
    viszont sztem 1 hét lesz a lejarati idő, így mindenkinek lehetősége lesz, hogy befejezze.
  • nenad
    valaki még tubu?
    Al lazíts egyet hétvége van, tubusoljál be egyet. :D
  • zsolesz92
    Köszi szépen
  • nenad
    te szegény. :D
    én sima spotokkal operálnék, attenuationnal. Sokkal gyorsabb, és annyira nem hinném, hogy látható a különbség.
  • Aldaryn
    Ha a MAXos volume light menne a fotometrikus fényekkel, akkor azt használnám scanline renderelővel. DE sajna nem megy, dittó, ha MR alatt renderelem. Épp ezért váltottam parti media shaderre MR-ben, mert az szépen reagál az IES mappelt fényforrásaimra. A siteon, amire ez a plusz effekt kellene kb 500 fényforrás van, nagyjából 7-8 különböző karekterű valós lámpával. (Súrolófények, spotok, reflektorok, mind mindnél fontos a jelenlegi IES képe) Ezeket mind reprodukálni standard spotokkal, hogy legyen volume lightom, meg árnyékom... nos, hát nem igen akad hozzá kedvem. :D

Malakai: Ühüm, láttam, bár nem tudom, hogy ez ugyan az a fejlesztés-e, mint amiből már bukkantak fel képek, vagy két külön projekt. Minden esetre az eddigi volume shaderes képek meggyőzőek, de arról semmi hír, hogy bármelyik is kikerülne kereskedelmi forgalomba egyhamar. Az is lehet, megmaradnak inhouse megoldásoknak, épp azért, mert "másoknak nincs".
    Bár, elég nagy ziccert hagynak ki chaosék még mindig azzal, hogy nincs VRay-ben
  • nenad
    egy apró érdekesség még az mr shadow map trasnparent opciójával kapcsolatban, ha bekapcsolod egy detail modót is aktivál, amivel egész gyorsan lehet komolyabb geometriát renderelni mint pl hair/fur
  • Malakai
    Ja én a parti-volume shaderre reagáltam csak, nem volume light megoldásokra. :)
  • nenad
    a photometrikkel nem néztem de használhatsz simát inverse square falloffal, bár sztem ilyen jelenetben nem számít, illetve a near attenutionnal szabályoznám be a gyors render érdekében.
  • nenad
    1 módja, mental ray shadow map, a transparent opció bekapcsolása,
    majd volume light, azán annak illetve a light paramétereivel beállíthatod.
  • Malakai
    A photometric light a baj, standard lightal működik.
    Ezt meg biztos láttad, de ha már említésre került a vray volume shader, akkor belinkelem. A képek jól néznek ki, kérdés mennyire gyors, na meg, hogy mikor/hogyan lesz elérhető...
  • Free
    opssss :c)))))
  • nenad
    a renderer/camera shadereknél próbálkozz, oda tegyél be valamit.
    de megnézem neked, asszem így kell.
  • Aldaryn
    Mental guruk, segítség kéne. történt az, hogy immáron sokadszorra kellene egy-egy jelenetet feldobni valamiféle fényszóró közeggel, az aktuális munka esetében esti párás léggel, ami megülte a várost, és szép csóvákat rajzol a homlokzatokat derítő reflektoroszlopok tetejéről. Mint megannyiszor ennek előtte is, inkább hagytam a dolgot, várva, hátha megkegyelmez rajtunk a sors, és valaki ír egy volumetrikus shadert Vrayhez. De még mindig nincsen. Viszont most erőt vettem magamon, és előszedtem a Mentalt, viszont sehogy sem tudok árnyékokat csalni a volumetrikus shaderembe. Az alanti kép illusztrálja a problémát. MAX fotometrikus fényforrások, shadow type lehet bármi, nem számít, a shader pedig egy MR shaded Parti Volume shaderrel a Volume shader slotjában. Én azt mondanám, hogy logikusnak úgy logikus, hogy innentől vannak frankón árnyékaim is. De nincsenek. Az oszlopon keresztülfolyó fénycsóva jól szemlélteti a probléma jellegét.
    Ötlet?
    Ronda tesztkép
  • nenad
    tennap meg ma reggelt elment az sg. Gondolom eszrevettetek.
    Azt hittem valamilyen megujitast terveznek.
  • Aldaryn
    Huh, a mai nap kicsit kiesett az életemből, mi minden történt itt... tubusok, jé!
  • nenad
    upgradelek később, party van! :-)
  • zenoka
    camera correction ra keres ra a sugoban..de csalodni fogsz..
  • Szeki26
    Sziasztok !

Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha egy kamerát beállítok egy szobába,és gyakorlatilag az egész szobát akarom látni,hogyan lehet úgy megoldani,hogy kizoomolva ne nyújtja a képet ? Elég amatőr kérdés,mivel amatőr vagyok :)
    Itt van a szobám ,amit próbálgatok : LINK
  • zenoka
    vakuljal meg vazze:D holnapig van a modelezes:D:D meg nem szavazhatsz:)))
    szoval van egy napod leadni a muvet:P:)
    1 es contestre szavazhatsz:)
  • Free
    vakuljak meg ha látom. gondolom nem a nagyítással kell szavazni mert én mindet végignéztem

• eNiX
    Nem rossz, jó lenne magyarul, de úgy látom elboldogulok vele. Az nem derül ki, hogy milyen képformátumot használ (pl transp. png, gif, jpg, stb.).
    Egyébként kösz!
  • zenoka