63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Szaki adja a MAX topic karaktermennyiségének 53,9%-át. :) De nem baj. :D
Megnézted, mit csinál a max transp. levels? :) -
zenoka #44224 mcfury:))
nahyon f@szan nez ki:)))
wire-t:) -
Én a húsz soros hsz-eket el sem szoktam olvasni, úgysem érteném ...:DDD -
nenad #44222 a tölcsér tökéletes. Flawless! :-)
a krém is jól néz ki, csak olyat még nem láttam ezért nehezebb elképzelni.
-
bencsab #44221 Kedves Szaki! Öszintén örül itt mindenki szerintem a lelkesedésdnek, különösen a verbális fogalmazás terén hihetetlen termékeny vagy. De csak zárójelben megjegyzem, hogy a saját ujjaidat nem érdemes, a fórumozókét pedig nem illendő olyan kérdésekkel terhelni, amit a google az első helyen kiad találatként. -
na kicsit agyonteszteltem a vray-t, olykor annyira annyi volt neki, hogy párszor még reset is kellett, de megérte
köszi mindenkinek, mert úgy tűnik megoldódott, super, hogy el ne kiabáljam
a vray/ Global switches/ Materials/ KI/Filter maps-al nem állt meg a render
a Max transp.levels 50, ami az alap volt, most 20-ra állítottam, hiba nélkül lefutott és már csakis a gépben lévő 2G memória kezdett alaposan fogyni, olykor csak 20-30M, csoda, hogy a próbarenderek lefutottak
amúgy ez a filter maps az anyagon lévő pyramidal/None-al van kapcsolatban? Mert render után szemcsés volt jó néhány helyen, amikor közelebbről megnéztem. Biztosan lá tesz egy lapáttal a Max trans.levels is.
Megpróbálom majd finomítani és van esély rá, hogy a szemcsézet kicsit eltűnjön
thnx mégegyszer -
-
Hali!
az én fagyim...:
-
bitmap pager: customize/peref/rendering
Nálam már volt ugy h csak parancssorbol indult,aztán onnan se,és egy vrayreszettől már ment alapbol is.Bár sok logika nincs benne:) -
A Bitmap pagert a max beállításai között keresd, nem VRay specifikus. A filterelést VRay globális beállításaiban lehet kapcsolgatni nos, globálisan. :) -
zenoka #44215 Dr. Gujgli a baratod:
minden segitseget megkaptal megmutatom hogy haszanld:
1....2....3..... muuukogyyyyyy
csiribicsiriba -
első menetben beállítottam a max tree depth-et 60-ról 30-ra, de ugyanúgy, szinte ugyanott áll meg a vray render indítása után nem sokkal, de a gi 3 menetéből az 1. menetben
hiába állítom dynamikusra, amit már kínomban egyik nap ki is próbáltam, semmi javulás, megpróbáltam ugyanitt a face level coel-t 2.0-ről 1.0-re állítani, szintén nem lett jobb, mintha ez kifújt volna
a max memóriátját felnyomtam, amit írtam is, 4096-ra de azzal se volt változás
akkor amikor a bitmap filtered-nél None-t állítottam be az változást jelntett, és majdnem végigment, biztosan vannak még nem None-on lévők, de vajon a 150 anyagból miként tudom kiszűrni, hogy melyiken van nem None?
használj bitmap pagert - ez mit jelent? hol tudom állítani
kipróbálnám ezt is és egyszercsak majd össze jönnek a dolgok
előre is köszi
hali -
aztán meg máglyába kell tömöríteni őket
-
Dehogy! Csak gondoltam mindenkinek jó kis edzés, ha felhasogat pár megabyte bsp fát kis kilós tönkökbe. -
zenoka #44211 LOL:)
-
pauly #44210 Ezzel amúgy mondani is akartál valamit? 
Vagy hülyeséget írtam neki?
-
pauly #44209
-
Vágj bináris térparticionló fát szekerével! -
pauly #44207 vray:system/Max tree depth,gondolom erre gondolt a fa mélységnél...
Ugyanitt lehet állítani a dinamikus memóriát is... -
szia, megyek má hozzád egy kis okosságért
Ha nem gond kicsit részletezném, hogy jó helyre gondoltam-e amit írtál:
Bitmap filtereléseket kapcsold ki - arra gondoltál ezzel, amikor a Bitmap Parameters-ben a bal részen a None/pyramidal van és ott None legyen? kivéve, ha messzebb futó vonalak vannak, amitől azok kiélesednek? a többinek meg úgyis minek, igaz?
válts dinamikus memóriára - az xp Rendszerbeállítások/ Speciális/ Teljesítmény/ Beállítások/ Speciális/ Processzorvezérlés/ itt van BE/Programokhoz és Háttérszolgáltatásokhoz alatt a Memória, benne a BE/Programokhoz és Rendszergyorsítótárhoz, ezeknél így van beállítva. Alatta a Virtuális memória/ MÓdosítás: most BE/A rendszer kezelje a lapozófájl méretét, de próbáltam a fenti részen a max méretre 4096-ot adni, semmi hatás. Itt melyiken legyen, mert a 'válts dinamikus memóriára' ezt nem értem pontosan, de csak okosodok még egy ideig.
csökkentsd a raytracer fa mélységét - ezt merre találom?
használj bitmap pagert - ezt se tudom merre van
használj proxy geometriát - a bonyolultabb tárgyaknál szokták, de sajnos 1db nagy van, de éppen részt vesz az animációban, jól kell tudnom pozícionálnom a karaktereket
ha van valami nagy geometria, indítsad parancssorból a rendert - szeretném látni render közben, mert amikor kiakad látom hol a hiba, de amúgy ez a legjobb, lefut és nincs gond vele
állíts be 3GB switchet XPnek - fent a memóriabeállítási részben utaltam rá, de akkor itt is azt szeretted volna mondani, szerintem igen
előre is köszi a válasszodat, hogy egyértelmű legyen, ami nem teljesen világos
a végén a stb.-vel milyen egyéb beállításra gondoltál?
közben egyes tárgyakról amik távolabb vannak és nem feltűnő, levettem a bitmap filter-t None-ra, aki nézi úgyse tudja milyen az eredeti, de mindenképpen később állt le a render, tehát biztosan jó irányba haladok a segítségeddel
szia -
szia
köszi a gyors választ, fel se tettem és már írtál is
máris próbálom
thnx
-
Bitmap filtereléseket kapcsold ki, válts dinamikus memóriára, csökkentsd a raytracer fa mélységét, használj bitmap pagert, használj proxy geometriát, ha van valami nagy geometria, indítsad parancssorból a rendert, állíts be 3GB switchet XPnek, et cetera... -
sziasztok
Sajnos van egy kis proplémám a vray-vel, mert elég sok textúra van egy scene-ben és hiába van a gépben 2G memória, amikor betöltöm a scene-t, akkor marad is belőle olykor 400-500M is, de amikor vray-ben ráindítom, akkor látni is, hogy a textúrák rátöltésekor valamelyiknél megáll és out of memory... üzenet jön. A textúrák jpg-k, van köztük nagyobb méretű is, de a legnagyobb 5M körüli, az összes, ami a scene-ben van az 300M lehet.
Amikor ez a hibaüzenet jön, akkor megy tovább a render, de valószínű ahol nem tudta továbbtölteni a textúrákat ott érthető módon fekete lesz, mert ugye nincs rajta anyag.
Mit tudnák a vray-ben beállítani, vagy az xp-ben, hogy mindez megszűnjön. Ha elfogyna a 2G memória, akkor érthetően az lenne a kevés, de itt más memória is van. Azt is megcsináltam, hogy az xp lapozómemóriáját 4096-ra növeltem, de semmi eredmény. Másik gépen is próbáltam és ugyanúgy gond volt a textúrák betöltése közben.
előre is köszi a segítségeteket
hali
-
zenoka #44202 a masodik az ket naruto (igen szoktam nezni:P:) ) kozti masfel perces szunetben keszult raadasul a dispet elallitottam ott:S -
pauly #44201 :))
amúgy jó lett,főleg az első! -
zenoka #44200 nekem kb 30 perc volt referencia keresessel egyut:)
tolcser-> cylinder egy szegmenses magassag ->edit poly (edge extrude poly inner etc.)-> kore egy helix spline vastagsaggal sacc per/kb-> smooth..
fagyi-> szinten helix spline->edit poly-> noise-> edit poly-> smooth
tarto-> tube-> edit poly -> smooth
noh kesz is a gyors tutor:)) -
Na ez fasza! Thx, nem ismertem! :) Nálam ott bejövős, hogy tud openexr-t olvasni... :D -
nenad #44198 hdrshop pluginok naivan futnak benne. -
nenad #44197 tényleg ingyenes multi-core támogatással tome mapper?
picturenaut
nagyon coool! Nenad bácsi is ezt használja, Hehe -
nenad #44196 tényleg a képenek ilyen neveket adjatok ha lehet,
nicknév_téma
pl
nenad_fagyi
(kösz zénó te már látom észrevetted) -
Mindenkinek a lelkiismeretére van bízva. :)
Nekem összvissz annyi bajom van GIMP-el, hogy nincs rendes hdr támogatás, de ugaynez a bajom PS-el is, ezért igyekszem más, kicsit komolyabb, munkára is használható 2D-s alkalmazások felé mostanság... -
pauly #44194 Én is akarok fagyizni! :)Meddig lehet beküldeni akkor? vasárnap az utolsó nap?
ja és most akkor van valami kikötés hogy modellezés kb 1 óra lehet,vagy ami belefér? -
zenoka #44193 jah tudom szerintem is:) Szoval Nenad kerlek majd az elso verziot pakold be a speedhez:D -
nenad #44192 a mostani gimp, sokkal jobb mint a régebbi csak más a használata. -
A Blenderrel jobban vagyok, mint Gimppel. Azt a szoftvert régebben PS mellett sokat használtam. De tényleg igaz, hogy mindenre létezik használható, effektív ingyenes szoftver. -
nenad #44190 gimp/blender meglepően jó alternativa, yafray/indigo/khertikya meg elés jó rendererer trió ingyén.
az egyetlen dolog, hogy át kell szokni.
-
:DDDD -
Ah, csak elrontanák... csak elrontanák... Megyek, inkább főzök valami finomat, fenének idegeskedek itt hajnali egykor. :D -
Még sose utáltad maxot:D
Átirjuk linuxra?
Ha lenne ps meg max linuxra,nem nagony vennék elő winemulátort... -
Előző szebb volt. Mondtam már, hogy utálom a maxot? Képes belefagyni abba, hogy mergelek egy teljes darab álmennyzetet, ami nagyjából 80 vertex. Ráadásul kicsi file, kevés shader, semmi spéci... a teljesen normális, nyugot tempójú munkamenetet teljesen megöli az ilyesmi.