Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ha a MAXos volume light menne a fotometrikus fényekkel, akkor azt használnám scanline renderelővel. DE sajna nem megy, dittó, ha MR alatt renderelem. Épp ezért váltottam parti media shaderre MR-ben, mert az szépen reagál az IES mappelt fényforrásaimra. A siteon, amire ez a plusz effekt kellene kb 500 fényforrás van, nagyjából 7-8 különböző karekterű valós lámpával. (Súrolófények, spotok, reflektorok, mind mindnél fontos a jelenlegi IES képe) Ezeket mind reprodukálni standard spotokkal, hogy legyen volume lightom, meg árnyékom... nos, hát nem igen akad hozzá kedvem. :D

Malakai: Ühüm, láttam, bár nem tudom, hogy ez ugyan az a fejlesztés-e, mint amiből már bukkantak fel képek, vagy két külön projekt. Minden esetre az eddigi volume shaderes képek meggyőzőek, de arról semmi hír, hogy bármelyik is kikerülne kereskedelmi forgalomba egyhamar. Az is lehet, megmaradnak inhouse megoldásoknak, épp azért, mert "másoknak nincs".
    Bár, elég nagy ziccert hagynak ki chaosék még mindig azzal, hogy nincs VRay-ben