3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csakrájöttem!!!! Standard material 50%opacity (már átereszti a fényt és máris számolhatunk árnyékkal + mentalray connection(glow lume surface) ezekután már csak az a baj,hogy egy mr shadow kicsit nehézkesen számol vele :S de jó lesz 😉

It\'s good to be bad.

Aludni is alig bírtam, egész éjjel szenvedek ezzel a k. materiallal. Közben egy kérdés: Ha egy (mentalray shader) materialhoz hozzácsatolok egy fényt akkor teljesen mindegy hogy a térben maga a fény(pl:omni) hol helyeszkedik el igaz? Már ez a 30. próbáb,hogy hogyan hozhatnám össze. Ha fotonokkal, final gather nélkül renderelem akkor látszik ,de nem tökéletes, ha bekapcsolom FG-t akkor meg nincs fotons sehol 😞

It\'s good to be bad.

csupa nyál a billentyûzet, szép lett!
(fekete háttér lehet jobb lenne, minimálabb)
popec 😄
nagyon baszo a meterial😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Fasza lett a mat!

\"So always look on the bright side of death\"

Létezhet e hogy a final gather nem veszi figyelembe a fotonokat? mert úgy néz ki ,hogy igen...és ez lenne az utolsó simítás de nem akar vele együtt múûködni. úgy veszi mintha mindenhova azonos erõsségü fény menne és mondanom sem kell lof....

It\'s good to be bad.

modell kb 20 perc, a kocsanyt mar nem volt kedvem megcsinalni majd odaheggesztem psben kesobb, vagy maxban.
Materialokkal eleg sokat eltokoltem, renderido 25 perc, mindent belegettem az imapba, igy gyors volt utana a teszteles.
displace bump specular diffuse map, a citromon.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Milyen igazad is van. azért nem ment mert nem használtam mellég final gathert... köszönöm!

It\'s good to be bad.

Malakai
A fotonoknak nem sok köze ahhoz, ha azt akarod, hogy egy tárgy világítson. Final Gather és vmi durván világos shader, pl egy Glow a Surfacebe, aminek a birghtnesét emelgetheted.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Juteszembe pont ehhez a projekthez kellene: találtam egy mentalray : hogyan adjunk fényt egy tárgynak shaderekkel. El is fogadja hogy general photont de egyszerûen nem lesz fény... többször átolvastam de nem jött össze. Tudjátok mint scanline render alatt a radiosity. Aki esetleg találkozott már a dologgal és csinált ilyen materialt legyen olyan kedves és ossza meg velem 😊

It\'s good to be bad.

Azért nem tudom minek nevezni mert egy reggel a webkamerámra ránéztem és abból indult az ötlet...na de a végére már hasonlít ez vasalóbaintegráltwebcamiongenerátorra😄

It\'s good to be bad.

Aranyosak! 😄

It\'s good to be bad.

segitunk, variaciok a kepcimre:
az elso sakkeszletem, az elso biciklim, fájör, angelina jolie ahogy en latom, polski 500 the first car, aszteroida mezo, rét fûûûvel, zsándárk a híronõ 😊
bocsi csak viccelodom, tenyleg, nehagyd el a lelkesedesed😄 hajrá

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Életemben elösször a 7en kezdtem el patchel dolgozni...régebben fel se fogtam hogy ennyire jó. bár sokszor hiányzik egy-két dolog ami pl polyban benne van, de majd csak kialakul. péntekre megmutatom mit alkodtam szükség is lesz rátok. Annyit elárulok,hogy majd egy cím kellene a képnek😛

It\'s good to be bad.

Érdekes ,hogy én mint "kezdõ" is sokesetben használok modellezéshez inventort valahogy pontosabban lehet vele dolgozni. Örülök,hogy nem csak én küszködök ilyen problémákkal, de hogy még a nagyok is 😉

It\'s good to be bad.

borroka balls is szuzen kezdte...
kapni fogunk Al-tol

Free
jól van na... nekem annyi közöm van a CAD es cuccokhoz mint szûzlánynak a gruppenhez

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nahja meg a lisp miatt😄
gyaa egyszer lattam lispet amit egy erdelyi magyar srac irt/csinalt lispel animaciot, egy kalapacsal beveretet egy szoget valahova..mind ezt viewportba s meg acad 14 vagy 2000 alatt..kicsit durva volt😊

Free ugye ugye😄

ez elegge egyertelmu, gondolom sokan nagyreszt emiatt tartanak autocadet stb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
na jó nyertél :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

jah sorry mindenkitol ha tobb hibat vetek irasban/ertelmezesben mint altalaban az irasban de nem hoztam haza melobol a szemuvegem s szinte felvagon gepelek😊)

biztos lehetne az teny😄 csak hosszu evek ota nem ertem miert nem szeretne az autodesk hogy benne legyen..valszeg azert hogy vegyel mas szoftvert is😄

oke s mit csinalsz akkor ha az alapon nem meret van hanem mondjuk csak annyi van megadva hogy a ket fal 34,5 fokban metszi egymast? elkezdesz sinusokat szamolgatni? vagy esetleg van egy ives falfelulet ahol az iv kozeppontja nincs csak a sugara? kockahazaknal megoldhato par dolog de komplikaltabbaknal szerintem 2d resze igen problemas a maxnak (legnagyobb sajnalatomra)

Free
deméretre mindig cm ben van a unit nekem . és a rajzon lévõ méretek szerint csinálom. mondjuk néha számolganti kell de midnig a null pontról indúlva lazán lehet dolgozni vele

egyebkent az a vicces ebben hogy ilyet sztem siman lehetne irni maxscriptben.

benned mert nem meretre csinalod :-)
max kb meretre.

hat nem tudom en egy ilyennel igy hogy minimal meret van megadva s viszonylag realisan akarom megcsinalni valosaghoz kozelito adatokkal (tehat az ablakszelesseg ne 50,234 cm legyen) akkor joval tobbet szopok vele maxban mint 10 perc acadba meg boven nem tobb ugy hogy a nyilaszaroknak mar kivan vagva a hely..a falakbol no mindegy ki mihez van hozzaszokva😄

Free
épn nem tudom hogy van ez de ha nekem hoznak egy tervrajzot egy házról azt 10 15 perc alatt beviszem maxba splinevel majd kiextrudálom megcsinálom az alapot meg a menyezetet és kész. nekem pikkk pakk megy. akkor lehet velem van a hiba

naja a CADes adatbevitel hihetetlenul hianyzik nekem is..meg az epkezlab spline szerkesztes..trim, extend, s hasonlok amik igen megkonyitik az ember eletet ha vonalakat huzigal..meg pl az adatbevitelnel altalaban a cadekben megfogod a vonal veget beirsz egy szamot s amerre all a mutato arra olyan tavolsagba kihuzza. na itt ilyen nincs..szoval jo lenne hogy spline szerkesztesre ranyomulnanak.
multkor kiprobaltam ugyanazt az alaprajzot acadban 7-8 perc alatt csinaltam meg amit maxban uszkve 25-30 (oke nem vagyok max zsonglor)..s ez csak egy szint..nagyobb projectnel gondolom jobban kijonne😄

koszi
jah az veletlenul ugy marad adtam neki egy diffuset aztan nem foglalkoztam vele mert szivattam magam a fenyekkel😄 s a render utan lattam meg hogy hmm az ugy maradt😄 de 11 kor mar nem volt kedvm tokolni vele😄
majd kijavitom ha porfolioba teszem😄

gasoline22: a qmc csinalja valoszinuleg ezt a zajt ha feljebb veszed a subdivjet megszunik ha jol tudom..de en szeretem a zaj a baratom elrejti a hibakat😄

szep lett, a kocsany materialjan javitanek meg, a vegere valami sotetebb foltot tennek.

hat igen, ha maxot hasznalod modellezesre akkor szivattyu.
nem veletlen masok is ha mas nem az alapvonalakat masban csinaljak.

nagyon tetszik! mi lehet ez? almakilövõ...
naszóval, látszik a háttérben zaj, ez szándékos? mert nálam is vraylightnál elõjön. hogy lehet leszedni? köszi és grat!
Nekem 3 dolog hiányzik igazán belõle:
-egy hatékony viewport és objektum kezelés
-okosabb memóriahasználat
-normálisabb (CAD-szerûbb) szerkesztés és adatbevitel

Ebbõl az utóbbival nem tudom, hogy kezdenek-e valamit.

dwg solid object import, ez nagyon hianyzott mar..

yeeh kivancsi leszek a valtozasokra😊

anno asszem a leonardo (ez itt a reklam helye) boltba lattam valami ilyet es eszembe jutott😄 (jo kis kiegeszitoket arulnak)
de van rajta dof vraycamos..nem olyan gyors ez meg viszonylag uj gepem van tavaly hozta a jezuska..

Hát, ha mindez igaz lesz, akkor végre valami érdemleges az autodesk részérõl:
3ds max 2008

fle go
De szép is a DTP-s élet pláne ha még ilyenkor is nyomni kell a melót<#gun>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

zsolesz92
Köszi, de ez nem az amit majd beküldök, szal ez nem speedre jön, ezt inkább freenek mondom h ezt ne tegye, mert elkurtam.mzet akartam nem mézes nyelvet 😄
ügyes, de honnan a ...ból jutnak ilyen alakzatok az eszedbe? 😄😄
vagy mi ez? valamirõl másoltad?
az a müanyag.
ja ezen nincs DOF ugye? bár elég homályos... de akkor meg hh ilyen gyors?

ThomasGins
Fincsi

zsolesz jo pofa lett😄

Nah en is kesz lettem a gyumivel
otleteles: 1 nap
modelezes: 25 perc
material/lighting: jo sok jatek😄
photoshop: a csik meg egy hangyanyi kontrasz😄

zsolesz92
Elhülyéskedtem a speedet, mert láttam már ilyesmi képet, aztán gondoltammegprobálom. a végén elszartam a dolgot, és kezdhetem majd egyszer elõrõl:
ilyen volt

zsolesz92
hehe, naon teccik

ThomasGins
odaszexuál

jah csak smooth nelkuli modelre nyomd ra, vagy nezetablakrol egy printscreen vagy vraybe diffusenak egy vrayedgetex-tadsz meg..vraybe meg azt megtudod csinalni hogy a global settingnel van egy ovveride material resz oda behuzol egy ilyen vrayedgetexes materialt kipipalod s ideiglenesen mindegyik materialt felulirod ezzel😄

hunkircsi
Üdv! Végre valahára felkerült a netre a Blur Studios legújabb animációs rövidfilmje, a "Gentlemen's Duel". Íme a link, jó szórakozást hozzá, gyorsan tessék megnézni, mert ugye ki tudja, hogy meddig lesz fent..

A Blur Studio legújabb animációs rövidfilmje

Jó éjszakát!

Ki korán kel, poligont lel.

zsolesz92
wireben ugy kell nyomtatni hogy az összes materialnal amit használsz bejelölöd a mat editorban a woreframe-t? vagy hogy?

aa nem mindig segitunk ha azt kerdezted volna hogy kell embert csinalni akkor jott volna az akasztas😄

Köszi!

OFF : Úgylátszik ezen a fórumon segítenek az embernek 😊

ikszdé XD