63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    edit meshbol edit poly majd polygon szinten hozz letre smooth groupokoat es utana mehet az auto smooth modosito..
  • hunkircsi
    Hello!

Tudja valaki, hogy miért nem működik az EditMesh-es AutoSmooth a 3DS típusú MAX-ba importált fájl objektumain? Kijelölöm az object-et, EditMesh bekapcs, aztán kijelölöm az adott poligonokat, szépen pirosan virítanak, aztán rákönyökölök az autosmooth-ra, és nemhajnlandó elsimítani..:(

Valam CAD programból lett kiexportálva a 3DS file, és jó lenne, ha lenne erre valami trükk, vagy ésszerű megoldás.

Lécci segítsetek gyorsan, mert tegnap óta szívok az épülettel..

Köszi előre is!
  • zenoka
    pedig a hotelbelsohoz kell taviranyito:)
    szo nincs kibujjo:)
  • Free
    huh még egy kis OFF nem tudja véletlen valaki honnan lehetne letölteni a max logót is ábrázoló scenest?

Tudjátok ami a max indításakor is ott van a képen az az üveg hatású cuccos. én régen valahol megtaláltam leszedtem de azóta már 3 szor cseréltem vasat és eltünt :(
  • Free
    asszem marad a ps ben materialozás.
  • Aldaryn
    Hacsak nem hotelbelső a követekező speed, akkor velem ugyan nem... :D
  • pauly
    Na igen... de félig működik :D
  • ThomasGins
    Azt hittem Allal lesznek majd gondok
  • Malakai
    Jah, ez bizony egy tipik maradi maxos dolog.
    Hogyha mixel is csinálod a helyükön lesznek, csak éppen nem fogod tudni kiemelni a fehérre szánt mapet, olyan lesz, mintha egy szintben lennének.
  • Aldaryn
    Az egy megoldás, de akkor még mindig ott van a külön dedikált bump output. Szvsz hosszú távon sokkal jobban jársz, ha bitmapekkel, vagy a max natív shaderektől különböző procedurálisokkal dolgozol. Checkerre is van alternatíva pl. (maxplugins.de, tele van ilyenekkel)
  • Free
    köszönöm kipróbálom
  • nenad
    bug
  • pauly
    Használj mix-et.És a mix amount-hoz tedd be a checker-t,úgy működik...
  • Free
    És akkor erre mi a megoldás?
    mármint oké hogy meg lehet rajzolni a textúrát ps be is . de sokkal elegánsabb és menthetőbb küldhetőbb megoldás lenne az ilyen amatőr cuccokat megoldani maxon belül max shaderekkel nem ?

nem lehet ezt cvalahogy meghackelni ?
  • Aldaryn
    A MAX shadereknek van egy külön outputja, ami bumpba megy, nem a diffúz megy ki bumpként, ha a szoftver érzékeli, hogy bumpként lesz felhasználv. Nem tudom, mi a fasznak jó ez, már elnézést, de rengeteg fejfájást okoz. Rengeteget.
  • Free
    nah egy kis OFF: alőre szólok hosszú lesz képekkel illusztrálva de kezdek kiakadni hogy mennyire hülye vagyok és nem értem a dolgokat . ( amatőr kis csíra vagyok)

az első képen azt lehet látni, ahogy a checkert ráteszem bumpra. ezzel nincs is gond mivel a checker alapvetően fekete fehér pepita, így pepitában az egyik négyzet lejebb a másik feljebb van . a megvilágítás oldalról jön , hogy lehessen láti a bumpot

amint látszik semmi más material nincs rádobva
    eddig tiszta a dolog
    de fogom magam és teszek rá mondjuk egy márványt az egyikre mondjuk a fekete szin helyett
    akkor ez azt kell hogy eredményezze, hogy a pepitám az egyik síma lesz a másik márványos bump

tökéletesen működik is
    tiszta az ügy nins bonyolúltság
    nade
    amikor fogom magam és mondjuk a másikra teszek egy cellulart, akkor az ember arra számítana, hogy a pepita egyik négyzete márványos a másik meg rücskös lesz
    na de neeeeem

hanem mintha mix materalt használnál összeteszi a kettőt

gondolná az ember fia valamit elbaszott..
    csak poénból ellenőrzés céljáából áthúzza diffuseba a checkert hogy ellenőrizze

és lám csodát ott meg tökéletesen jó

na erre varjatok gombot

jah és a legszembb hogy ugyanakkor viszont ha az ember displaceba áthúzza ott már jó
    csak s kizárólag bump mapban nem működik

tudja erre valaki a megoldást?
  • nenad
    ilyen kitchendrwa jellegű softwerek nem léteznek?
    mármint amiből 3d expotr is lehetséges?
  • nenad
    az nem lenne fair... :D
  • pauly
    nyugi a távirányítót lehet hogy kihagyom úgyis :P
  • pauly
    :DD
  • nenad
    ez nagyon durva videó :DD
  • Atika :o)
  • nenad
    pauly téged ki foglak tiltani a versenyből, ha ezen kívül mégegyet nyersz zsinorban :DDD
  • zenoka
    kemeny vagyok mint a kotetlen beton:)
  • Free
    azon gondolkodtam , hogy ügye nekem is van egy csomó olyan melóm amit " elfelejtettek" kifizetni. lehet erre kéne szakosodnom :c))) behajtásra.
    Felhívnám az embert és ha nem fizet megmutatnám Zénóka fényképét hogy ő fogja elkapni ha nem ... és azonnal fizet :c))))))
  • zenoka
    ezek solid faszomtudja mivel keszulnek igy ranezesre..butortervezok eloszretettel hasznlajak mert parametrikus szarozashoz kifejezetten hasznalhato. tulkep latvanytervhez sok koze nincs de gyartashoz jo.. nekem is volt mar olyan melom hogy ilyen formatumot kaptam (bar ujra modelezni egyszerubb mint ebbol kiszedni valami normalis topologiat):) kiemlexik a szekrenyekre?:)))
    megrendelovel meg szerzodes kotes a nelkul meg kapja be..
  • nenad
    képek belőve, mehet a vote!
    :D
  • npeter
    Elég szomorú, hogy ez a mai trendi (legalábbis itt Mo.-n). Nemtom mivel készülhetnek az ilyen stílusú képek, de szerintem 1 power pointot nehezebb kezelni, mint ezeket. Semmi árnyék, nincs egy olyan ellem a képen, ami jólesik a szemnek :(
    Ezek tényleg igazi "parasztvakítós" képek.
    Ilyenkor szomorodok el, hogy mi a fenének feccölök bele éveket ebbe az egészbe, ha az ilyen stílusú "látványterveket" viszi a nép
    Igaz nálunk is volt már/lesz is olyan, akinek elég volt térben megforgatni ArchiCADben a házikót. Nem kell neki render, meg ilyenek, elég neki a perspektívikus nézet. Ő abból már látja, hogy milyen lesz. A rendes lemodellezett/renderelt képeket meg úgysem fizeti/né meg az ilyen fószer.
    Sorry, ha kiakadtam, de ballábbal keltem :( Meg 1ik kötsög megrendelő is felb@szott. 3 hete úgy eltünt, persze fizetés nélkül
    Na jó megyek vertexeket tologatni.
    Peace.....
  • ThomasGins
    Köszi,kipofozom majd egyszer mert bejön az ötletem.:)
    Modellkeresés közben leltem
    link
    Vicces a videó:)
  • Aldaryn
    Nagyon tetszik!
  • pauly
    Jó ez,nekem tetszik :D
    De hol van a tölcsér? megették?
  • ThomasGins
    Kromatikus aberráció,PS-ben lencse korrekciónál van...
  • ThomasGins
    Élek még,asszem.
    Bocs h csak most lett meg,elég kaki is lett,szószerint.
    Zánó kereslek délelőt...

wire
  • nenad
    nem tudja valaki mi az auger a ventilátoron? (a szó maga furót jelent)
  • tproli
    csakhát ehhez a minőséghez már renderfarm kell :)
  • Free
    azt azért elárúlhatnátok , hogy hol van elrejtve a kanna :c)))))))))))))
  • Free
    Magyarországra erre a minőségre van igény és pénz.. és ezt viszik mint a cukrot... :(((((

• Free
    jah igen .. ez kicsit olyan mint a citromsárga szobába fehér bútor berakva a képen vajszinű lesz és elkezd velem pörölni, hogy ő megmondta hogy fehér legyen és az istennek nem tudom meggyőzni még akkor sem mikor már kész a berendezés hogy egy sárga falú szobában a büdös életben nem lesz fehér semmi akkor sem ha reflektorokkal megvilágítva fotózza le. a poén az volt mikor lefotózta és bescennelve átküldte a képet meg amit én rajzoltam és poénra psben megnéztem ugyan azok a szinéretékek voltak ... de nem lehetett meggyőzni :((((
  • lac coo
    Ez a Boráros téri balhé ...?
    Mintha újságokban már láttam volna ...
  • Vorpal
    vizuális analfabéták