3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez tök jó ötlet. És utólag PSben egymásra rakod rétegenként és azt mondod legyen a réteg típusa pin light vagy akármilyen ami világosítja?
Gondolom HDRben mented ki, de hogy tudod a fényeket külön külön kimenteni?
Mindegyik kikapcs, bekapcs egy, render aztán sorra a többi??
Youth
nem teljesen vagom, pelda?
ugy tudom vraynel nem lehet a fenyforras "fenyet" kulon passba renderelni.
Vagy igen?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Amivel én konkrétan foglalkozom most, az komplex belsõ tér világítása megannyi beltéri fényforrással, nem a sebesség ényében, hanem az utólagos szerkeszthetõségében. Azaz, hogy hogyn kell/lehet úgy passokban kirenderelni a képet, hogy az egyes fényforrások erõssége és színe utólagosan kompozitban változtatható legyen.
A "kutakodás" lényege ott van, hogyan érdemes a glossy mintavételezett felületeket beálítani, hogy a kompozitban zajmentesen jöjjenek ki, mégse legyen számottevõen sok (ötszöröse, hatszorosa) egy kompozitra beállított szekvencia renderideje, mint egy egyben renderelt képé. Ha csak kétszer, háromszor annyi ideig tart egy fényforráscsoportonként szétrobbantott szekvencia renderelése, már megérte, mert plusz idõráfordítás nélkül végtelen variáció készülhet belõle, és máskor is elbaszunk minimum 4-5 tesztrendert arra, hogy belõjük a fényeinket, és még úgysem lesz száz százalék, hiszen szorít az idõ.
Gondolom egint kimaradt egy rakatt karakter, ert gyorsan gépeltem, innen lehet válogatni akit zavar tegye a helyükre.:
jfklsdjfiwerozerlaspõe4mckapõeüreuagxckfwekufhkasjdhudkadzwalípxyv
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mit rontok el skacok?

Youth
GI szamolas nincsen benne, arra meg ra kell szamolni, bocs de most nem volt kedvem ujra szamoltatani.

Próbáld magát a fényt gyengíteni.
sokmindent atalakitottam, kicsit tulotte, de mostmar hagyom.
a GI viszont majdnem teljesen tiszta, es ahogy elnezem a kepet alabb kb 1/3a csokkent a renderido. (ahhoz hogy ugyanilyen tiszta GIt csinalj kb annyival tobb kellene, nem beszelve rola hogy meg tul is van love.)
egyebkent 1000 lightcache, low imap.
A glossy tenyleg nagy, de nem bantottam.

azt valaszoltam igen.. kicsit setetebb a kep.
Egyebkent gyakorlatilag mi az amit el szeretnel erni?
Gondolom zajmentes kep legkevesebb ido alatt..(?)
Youth
Benyomtam a HDRIm, ahogy mondtad, az értékeket nagyon nem állítgattam, kicsit a glossy subdt lejjebb vettem.

Youth
Modeling max, render na mi más..Vue
Itt nagyobban:
Watertown
És a modell, az unforgetable grebble közremûködésével. (noná)

<#worship>#worship><#worship>#worship>
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Így néz ki lerenderelve:
Aki akar, az nekieshet renderidõt optimalizálni, nekem nem volt kedvem. Vray 1.5RC4 minimum. Elég septiben összerakott, építészileg is tele lehet problémákkal, mivel nekem nem ez a szakmám. 😄
per aspera ad astra
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Kocsi materialokra van sok tutor
\"So always look on the bright side of death\"
A beállításai:
multipiller: 1,0
Searchdist: 5,0
Max photons: 60
max density: 0
Még sok vray tutort kell megcsinálnom mert még ezen a téren eléggé kezdõ vagyok.
Gondoltam amíg nincs bioshock addig befejezem az EVO8-at.
Elfogadok render/fény beállítási tippeket mert így elég gagyinak néz ki 😄
Ja és természetesen lesz majd normális környezete is...

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
per aspera ad astra
Pl ez mennyi lehet órában: link
Youth
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
per aspera ad astra
Teljesen hiheto lenne a kep!
Ha csak egy sima light lenne akkor nem hoza ki a skylight szineit..
Egyebkent valami biztosan van, mert az arnyekok kisse elmozdultak,
de majd ha kijon akkor kiprobaljuk es lassuk. Azert en nem irnam le.
Egyebkent vraynel is igy mukodik szo se rola, es ha ugyanolyan minoseget szereretnenk, akkor 0 bounce FG vel ahogy elnezem eleve lehetetlen lenne. Szoval az ido valszeg tobbszorose lenne a vegere, mint a skyportalos.
per aspera ad astra
Ha megnézitek, akkor a skyportal nélküli 9mp volt, a skyportalos 53mp. Ez ebben a jelenetben 480%-os renderidõ növekményt jelent! Mondjuk érthetõ is, hogy egy akkora area lightot ilyen szép simára számolni is sokkal lassabb, mint olyan kevés FGvel bohóckodni.
No, mindegy, szerintem ez megint csak MAX6 SP5 inkább. Ezeknek a funkcióknak régesrég bent kellene lenniük. Számomra a nagy jelenetek kezelése lesz érdekes, ha a max tényleg nem fog ezentúl padlót 15.000+ objektumnál, akkor kezet csókolok a felestõknek, mert jelenleg ilyen szinten egy név szerinti kiválasztás is nehezére esik.
Másik dolog meg, hogy Mr fejlesztése egy ideje kimerül a többi renderelõ featureinek pofátlan integrálásában, ezzel nekem semmi bajom, én azt várnám, mikor kezd ebbe bele VRay is mert elkéne oda is pár dolog.
per aspera ad astra
modelezes 35-37 perc
fenyeles, materialozas: masfel ora (LOL)
render: ugy 25 perc korul elfelejtettem kiiratni ra:S
wire: