3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Maxwellnél pl így megy, hogy tudod menet közben is akár állítgatni a fényeket külön külön.
Ez tök jó ötlet. És utólag PSben egymásra rakod rétegenként és azt mondod legyen a réteg típusa pin light vagy akármilyen ami világosítja?
Gondolom HDRben mented ki, de hogy tudod a fényeket külön külön kimenteni?
Mindegyik kikapcs, bekapcs egy, render aztán sorra a többi??

Youth

ez erdekesen hangzik, es mukodhet is?
nem teljesen vagom, pelda?
ugy tudom vraynel nem lehet a fenyforras "fenyet" kulon passba renderelni.
Vagy igen?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ahh, félreértettetek, én nem pöcsöltem a beállítások optimalizálásával. Medium irrmap preset, meg mert láttam, hogy zajos, felvettem 100-ra subdivjét. egészen másra kellett nekem ez a tér, nem is nappali bevilágítással tolom, csak így volt szép bemutatni. 😊 De örülök, hogy így megmozgatta a fantáziátokat, meg azon sem lepõdöm meg, hogy nenad pofátlanul alacsony renderidõket tol ide be. 😄

Amivel én konkrétan foglalkozom most, az komplex belsõ tér világítása megannyi beltéri fényforrással, nem a sebesség ényében, hanem az utólagos szerkeszthetõségében. Azaz, hogy hogyn kell/lehet úgy passokban kirenderelni a képet, hogy az egyes fényforrások erõssége és színe utólagosan kompozitban változtatható legyen.
A "kutakodás" lényege ott van, hogyan érdemes a glossy mintavételezett felületeket beálítani, hogy a kompozitban zajmentesen jöjjenek ki, mégse legyen számottevõen sok (ötszöröse, hatszorosa) egy kompozitra beállított szekvencia renderideje, mint egy egyben renderelt képé. Ha csak kétszer, háromszor annyi ideig tart egy fényforráscsoportonként szétrobbantott szekvencia renderelése, már megérte, mert plusz idõráfordítás nélkül végtelen variáció készülhet belõle, és máskor is elbaszunk minimum 4-5 tesztrendert arra, hogy belõjük a fényeinket, és még úgysem lesz száz százalék, hiszen szorít az idõ.

Gondolom egint kimaradt egy rakatt karakter, ert gyorsan gépeltem, innen lehet válogatni akit zavar tegye a helyükre.:
jfklsdjfiwerozerlaspõe4mckapõeüreuagxckfwekufhkasjdhudkadzwalípxyv

per aspera ad astra

youth
Dell 6400-es laptop. Core2 2.0 GHz, 2 giga ram.

Youth

gep?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Ja ez 17 perc volt.

Youth

youth
Na kivettem a HDR képet és visszaraktam egy v-ray skyt, valamivel jobb lett a kép de még mindig elég gánynak tartom a kis árnyékfoltokat...
Mit rontok el skacok?

Youth

13:50 GIal

reinhard color mapping, adaptiv subdivision aa
GI szamolas nincsen benne, arra meg ra kell szamolni, bocs de most nem volt kedvem ujra szamoltatani.

inkabb az hogy a glossynal meg mindenutt textura alapu volt a beallitas, most szedtem ki oket.. Sokkal gyorsabb.

Gondolom az is levett a render idõbõl, hogy nem volt meg a padló texturája. Al tényleg feltolhatnád azt is, hogy annyival is korrektebb legyen az összehasonlítás. 😛

minimal power managemeneten volt 😄

Ahol erõsek a kapuk ott spóroltak a fallal!
Próbáld magát a fényt gyengíteni.
ThomasGins
800 MHz-el jó idõ ez szerintem

\"So always look on the bright side of death\"

hspht is visszavettem 50re.

hat nekem full mas lett a kep, meg renderel,
sokmindent atalakitottam, kicsit tulotte, de mostmar hagyom.
a GI viszont majdnem teljesen tiszta, es ahogy elnezem a kepet alabb kb 1/3a csokkent a renderido. (ahhoz hogy ugyanilyen tiszta GIt csinalj kb annyival tobb kellene, nem beszelve rola hogy meg tul is van love.)
egyebkent 1000 lightcache, low imap.
A glossy tenyleg nagy, de nem bantottam.

Evogordon
Az evo festésén javítottam de azt az erõs fényvisszaverést nem tudom gyengíteni.. <#fejvakaras>

beolvasasnal rakerdezett adoptalja e az uj modot ahogy tud renderelni...
azt valaszoltam igen.. kicsit setetebb a kep.
Egyebkent gyakorlatilag mi az amit el szeretnel erni?
Gondolom zajmentes kep legkevesebb ido alatt..(?)

texturakat is dobd fel legyszives..

youth
Miért olyan foltos benn a szórt fény, árnyék? lehet kisebb hdr környezet kéne? Semmi lámpa csak az a naplementés cucc amit átküldtem egyszer.

Youth

youth
Köszi Mester!
Benyomtam a HDRIm, ahogy mondtad, az értékeket nagyon nem állítgattam, kicsit a glossy subdt lejjebb vettem.

Youth

Malakai
A munkamenetrõl majd írsz, hogy min kísérletezel? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Látványos, vue-ba nincs AA?😛

Én is kihasználtam a freetime-ot, csináltam egy külsõt.
Modeling max, render na mi más..Vue

Itt nagyobban:
Watertown
És a modell, az unforgetable grebble közremûködésével. (noná)
Illúzióim nem voltak a sebességgel, mert ugye minden jobb engi a reális fizikát matekolja, az meg számításigényes.
Huh, en epp egy hasonloan ciradas orosz epuletbelson dolgozom es meg itt is ezt kell latnom 😄

ThomasGins
F*szányos,ha lesz idõm belepiszkálok tuti

Koszi mester!
<#worship><#worship>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Nagy rámszakadt szabadidõmben egy újfajta fényforrás kezelési munkamenetet próbálgatok épp ki, aminek a lényegéhez az alanti képnek *semmi* köze nincs, de felteszem ide, mert a módszer próbálgatásához szükségem volt egy viszonylag összetett belsõ környezetre, és mivel nemrég épp ilyen cirádás belsõket építgettünk, ezért gyorsan összedobtam egyet. No, a lényegre térve, ha kell bárkinek, akkor innen: letöltheti kedvére a geometriát, mert ugyan 20-25 perc alatt kész volt a tér, de sokszor jól jöhet, ha ennyit sem kell szüttyögni, ha gyorsan tesztkörnyezetre van szükség.
Így néz ki lerenderelve:

Aki akar, az nekieshet renderidõt optimalizálni, nekem nem volt kedvem. Vray 1.5RC4 minimum. Elég septiben összerakott, építészileg is tele lehet problémákkal, mivel nekem nem ez a szakmám. 😄

per aspera ad astra

ibor90
köszi..nem láttam

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ThomasGins
Na ezt kapcsold ki,felesleges kicsit😊
Kocsi materialokra van sok tutor

Evogordon
Ja megvan Vray: caustics. Igen van rajta.

A beállításai:

multipiller: 1,0
Searchdist: 5,0
Max photons: 60
max density: 0

Evogordon
Bocs elég hülye vagyok még ehez 😄 Az a foton pattogás? (Indirect illumination(GI))??

Még sok vray tutort kell megcsinálnom mert még ezen a téren eléggé kezdõ vagyok.

ThomasGins
Van rajta caustics?😊

Evogordon
Sziasztok
Gondoltam amíg nincs bioshock addig befejezem az EVO8-at.
Elfogadok render/fény beállítási tippeket mert így elég gagyinak néz ki 😄

Ja és természetesen lesz majd normális környezete is...

ThomasGins
#39589😊

ibor90
hmmm...hol van már az új contest csinálnám már azt is. 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Aldaryn
Standalone. Mint minden valamirevaló renderer. 😄 Én is kb 1 órára sacoolnék, de renderidõket tekintve nyugodtan vedd alapul Maxwellt. Azt hanáltál már, tudom, és userek állításai alapján kb ugy ott vannak idõben.

per aspera ad astra

youth
HM. Most nézem, hogy nincs ott a renderelõk között, ez külsõ progi? :S

Youth

attol fugg milyen geped van, egy atlagos dual core-on sztem 1 ora max, a zajossagbol kinezve.. Meg ez exterior, itt relatove gyorsabban lesz tisztab a kep.

youth
Ez a fryrender mennyire lassú? Ez is ilyen hogy hány óráig renderelje?
Pl ez mennyi lehet órában: link

Youth

thanxi majd lehet csinalok egy javitottat contesten kivul😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Malakai
Jah, hát az is jó kérdés, hogy vajon mennyire jó módszer egy programot ennyire felértékelni a marketing során, hypeot keríteni köré, hisz alapvetõen szakmai rétegnek szól a marketing is. De majd mindegyik programot így promóznak...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Én nem az Mr-t fikáztam, hanem a zokásos "minden szép, minden remek" marketingrizsát, és a fogásait. Az is tetszett, hogy a review-t egy tucat dobozon, meg három fényen mutatta be. 😉

per aspera ad astra

a kotel sokkal jobban nezne ki ha nem ilyen mereven raknad le.
Teljesen hiheto lenne a kep!

a hangot meg benyomom en is ma.

na, azert az elso kep inkabb latszik photon mapnak mint regathernek.

Ha csak egy sima light lenne akkor nem hoza ki a skylight szineit..

Egyebkent valami biztosan van, mert az arnyekok kisse elmozdultak,
de majd ha kijon akkor kiprobaljuk es lassuk. Azert en nem irnam le.
Egyebkent vraynel is igy mukodik szo se rola, es ha ugyanolyan minoseget szereretnenk, akkor 0 bounce FG vel ahogy elnezem eleve lehetetlen lenne. Szoval az ido valszeg tobbszorose lenne a vegere, mint a skyportalos.

Aldaryn
ha csendben próbálok gépelni, akkor mindig kimarad egy doboznyi karakter... elnézést.

per aspera ad astra

Aldaryn
A skyportalos résznél igazán sépen elsumákolta a csóka, hogy az a rengeteg részlet odabent nem csak az FGtõl van, hanem attól, hogy a skyportalt direkt s taceli, mint direct light, de mindegy. 😊 Meg a renderidõket is elsumákolja keményen.
Ha megnézitek, akkor a skyportal nélküli 9mp volt, a skyportalos 53mp. Ez ebben a jelenetben 480%-os renderidõ növekményt jelent! Mondjuk érthetõ is, hogy egy akkora area lightot ilyen szép simára számolni is sokkal lassabb, mint olyan kevés FGvel bohóckodni.

No, mindegy, szerintem ez megint csak MAX6 SP5 inkább. Ezeknek a funkcióknak régesrég bent kellene lenniük. Számomra a nagy jelenetek kezelése lesz érdekes, ha a max tényleg nem fog ezentúl padlót 15.000+ objektumnál, akkor kezet csókolok a felestõknek, mert jelenleg ilyen szinten egy név szerinti kiválasztás is nehezére esik.

Másik dolog meg, hogy Mr fejlesztése egy ideje kimerül a többi renderelõ featureinek pofátlan integrálásában, ezzel nekem semmi bajom, én azt várnám, mikor kezd ebbe bele VRay is mert elkéne oda is pár dolog.

per aspera ad astra

Na a "hangot" kiadom
modelezes 35-37 perc
fenyeles, materialozas: masfel ora (LOL)
render: ugy 25 perc korul elfelejtettem kiiratni ra:S

wire: