63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
De, tényleg ott van. Annyira vak voltam, hogy az már büntetendő. Csakmert belémrögzül a régebbi verziókból, hogy a Translucency paramétercsoport felett van az "Affect Alpha" kapcsoló, és mellette nem is kerestem. Leszűkült a látóterem néhány 10 pixelnyi szélességűre. 
Sorry mégeccer is, csak eléggé kapkodás van így a leadás napján...:S -
Nem, nincsen glossiness, teljesen tiszta üveg. Nézegettem a gugliban a fórumokat ezekben a problémákban, és ott is ezt írták, hogy "affect alpha", csakhogy égen földön nem találom ezt a kapcsolót..:((( 1.49-es V-Ray-em van. És nincsen ott az a nyüves "affect alpha" a Material Refraction részének paraméterei között.
Egyéb ötlet?...
-
Ha nincs glossiness, akkor affect alpha a materialnál, de a renderben lévő environment akkor is át fog tűnni vmennyire. -
Hello!
Megen belefutottam egy problémába, amivel eddig nem hozott ösze a sors. Nagyon jóljönne az itteni tapasztalt MAX-osok segítsége. NaSzóval látványtervezek egy épületet, és a háttérbe fotót rakok utólagosan Photoshoppal. Tehát a nyers renderelt kép Alpha csatornával van elmentve, amit a fotosopp-ban maszknak használok, és minden szép és jó.
Csakhogy, és itt jön a gubanc, a mostani épületen, elég sok az üvegkorlát a teraszon, és a normál alpha nem érzékeli az üveg alapú testek áttlátszóságát, így maszkolni sem tudom normálisan a hátteret.
Tudna nekem valaki erre gyorsan valami megoldást mondani?
Tenksz előre is.
u.i.: napirajz FOREVER!..
-
zenoka #44461 napirajz az fun:) -
begin OFF:
fun:
kicsit megsütött a nap fűnyírás közben 7végén. annak tudom be legalábbis, hogy ezeken a képeken vagy fél órát röhögtem, könnyeztem, stb...
ernoke1
ernok2
sorry.....
end OFF
-
ezzel én nap mint nap összefutok . nekem az szokott segíteni, hogy a polyhalmazom konvert mash majd vissza konvert poly és minden jó és szép.
nekem most az a bajom, hogy a max valahogy hülyén jeleníti meg a dolgokat. régen ha egy modelt (poly) kijelöltem minden fehér volt benne a kijelölt cucc meg piros.
a Vertexek kis keresztek stb....
most őújra lett rakva a gép a max a minden.
a vertexek pöttyök, és hiába van kijelölve az objekt a vonalak akkor is default szinűek ...
ki érti ezt ? -
pauly #44458 Aha,értem,köszi.mondjuk a fillet az egyértelmű hogy úgy nem lenne jó...
Mondjuk ezt a toleranciát akkor régen lehet hogy nem is nagyon néztem,csak azt tudom hogy felidegesített oszt hagytam utánna a fenébe akkor :)
majd felteszem,oszt belemélyedek kicsit jobban.(csak előbb kell majd egy windows install :P) -
nenad #44457 tehát ha egy modellt cm építem fel, legyen az egyik oldala 1 cm magas, az oldalon futó éleket (alul - felül) mér nem filletezhetem le 0,6cm mert a két fillet egymásba ér...
a fenti példán alapulba
illetve ha a model cm-ben van és 0,3 cm magas, a a fillet 0,1cm a tolerance meg 0,1 akkor nem lesz jó, a toleranciának minimum 0,01 - nek kell lennie, de jóbb a kis méreteknél a 0,001 es tolerancia.
a tolerenciát a filletnél illetve a tools/options/units/absolute tolerance -nél lehet beállítani.
ugyanez megy a booleanra is.
-
pauly #44456 na majd nekiülök akkor,ki tudja,még a végén megszeretem majd a nurbs-t :))
-
nenad #44455 tolerance, vagy szimplán nem kivitelezhető (bármily meglepő ilyen is van) az esetleges bugokat leszámítva -
pauly #44454 Régen próbáltam én már a nurbs-t maxban,meg a rhino-ban is,de akkor nem igazán jött be...Igazából nekem az volt a bajom vele,hogy ha nem csinált meg valamit jól,akkor sehogy sem tudtam legtöbbször rájönni hogy miért.Mint a max boolean,vagy megcsinálta jól,vagy nem :)
De rhino-nak adok még egy esélyt szerintem...
Áhh most nem,lehet elkezdem a rhino-t,oszt vagy összejön valami vagy nem
-
zenoka #44453 nahja:) bar multkor belefutottam egy erdekesbe:
adott egy objektum..kijeolok benne jo par polyt majd shift balgombal arebb huzom hogy duplazzam..ez meg is tortent majd dolgozom tovabb az adott polyhalmazon...majd miutan befejeztem nagy meglepetesre tapasztalom hogy az objectum tobbi reszen eltuntek a vertexek..polyk ott maradtak ki is lehet jelolni de a vertexeket nem..igen erdekesvolt....semmi nem gyogyitotta meg sem a reset sem pedig mergeles egy masik scenebe:) -
nenad #44452 végul is polymodellezeésben is lehet copy pastézni nem? ;-) -
zenoka #44451 ejej..en akkor is kimodelezem maxban ha ki kell dobni a monitort az ablakon:) legalabb pici trening a sok archviz utan ami nem epp csalafinta:) -
nenad #44450 rhinoban kb 4-5 funkció kell egy távirányítóhoz.
az egyszeri módi, loft, cap, fillet, boolean difference, and extrude surface/curve
(meg curve rajzolás)
akinek uj rhinoja van ne felejtse el a historyt alul bekapcsolni.
ugy érdekesebb,
Pauly megint nyersz. (egyébként nekem is ez a röhögő smilie tetszik a legjobban)
-
pauly #44449 Eh semmi kedvem pepecselni maxban távirányítóval :/
Lehet előveszem én is rhino-t oszt hétvégéig megtanulom gyorsan
-
zenoka #44448 haat milyen dolog ez keremszepen tessek szepen kimodelezni:D -
Új nap, új lehetőségek! -
Elfáradtam, marad a holnap. Felköltözök valakihez speedek idejére, hogy ne fél ötkor keljek. :D -
Hajrá! -
Vagy mégsem? Indítottam egy rhinot-, maxban ez nem megy. -
Hagyom. Majd holnap. -
Ah, csak 3. de akkoris: Bakker! -
Na most elszállt 4 óra távirányító, és backupom sem volt, mert f@szláma vagyok... bakker. Bakker. Bakker! -
:D -
Neeee, annyira adja magáát! :D -
nenad #44438 nézzé képeket a neten, ha nincsen ötletem én is mindíg így kezdem.
-
Erre a távirányítós dologra semmi ötletem ....
-
Köszi! Hivatalos, persze. :)
Amúgy sztárépítész, vagy sem, ez egy kívülről igen nagyvonalúságot ígérő, hazudós ház. A belbecs sajnos elég póri, és kifejezetten magyar valóság. :( És gondolok itt a konkrét architektúrára, ami nagyjából nulla százalékban használja ki a külső forma adta lehetőségeket. Mondjuk nekünk mindegy, mi kívülről néztük. :D -
zenoka #44435 tetszetos volt az de en azt hittem hogy az wip meg es lesz nagyon odabaszos kornyezet pl.:) -
Lehet, bár a múltkor postoltam a sütödémet, de nem aratott nagy sikert. Igaz saját terv, nem holland sztárépítész háza :) -
jééééé téged is lehet látni ???? -
Fú apám, elég jó! :)
Azt hittem már Oosterhuiséknak dolgozol :)
Most akkor ez hivatalos dolog vót, vagy "csak" ugródeszka? -
Már az "értelmes"-en megbuknák:D -
Igen, az jó lenne ...
egyébként ha asztalosként hozzászólhato ka témához: ezeket a látványterveket ingyen adják a konyha mellé, hetvenhétszer átalakítják stb, én spec hjó 15 ezret ki tudok harcoln iegy ilyen egyszerűbb rajzért ....
Ami , ugye a kivitelezőnek napi szinten csak kockázat. vagy lesz belőle meló vagy nem ... -
nenad #44429 és ha megkérhetnélek benneteket terjesszétek az igét
12 studentnak van hely.
-
nenad #44428 Emberek,
Angolul jól beszélő értelmes emberek akiket érdekel a spiritualitás,
huzodjanak dánia irányába, egyenesen a www.rfh.dk weboldalhoz.
31.08 - 20.12. 2008 hosszu kurzus, mindenki akit érdekli nézzen el, és jelentkezzen hamarosabbnál is hamarosabban, azaz akár most.
az applikációs formot le lehet tölteni innen,
http://www.maharishi.hu/letoltes/application.doc
a hivatalos invitációt pedig innen.
http://www.maharishi.hu/letoltes/invitation.doc
(drogosok kizáró indok..)
-
És/vagy tools/snapshot szkecsáppnál láttam mar furcsaságokat... -
Ismerjük a trükkjeidet:P