3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Elõbb rendereltem, kb 2 órája ment lightcach végzett imap 3/3 pass végefele tartott, amikor elkezdett jégesõ esni és megállt a gép, gondolom ingadozott az áram és ezt nem szereti. Ha renderelek éskihúzom az aksiról a töltöt, megfagy mint most, hogy miért... rejtély számomra.

Youth

Ez nalam is volt maxnal, mikor megprobaltam kivenni valamilyen objektumot, hogy atvigyem cinemaba. C4D-ben ez attol van, hogy az az objektum amit epp kijeloltel, ahhoz tul kozel van a kamera es igy finomabb mozgast is lehet vegezni, de maxban hiaba jeloltem ki masik, tavoli obj-t akkor is lassu maradt. Szal engem is erdekelne!

Met
az miért van, hogy néha belassul perspektívikus nézetben a zoomolás és a kamera mozgatás (amikor középsõ gombot lenyomva tologatom a képet)? és nem is tudok annyira rázoomolni a dolgokra

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

All az alku 😄

ma vagy holnap belovom ezt a scenet aztan kozreadom, de cserebe aki letolti az egyszer lerendereli es bemonnya az idot es hogy milyen gep.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Fehercsoki
3ds max 9,konfigom: 2.8 Ghz proci,1 gb ram,Gef 7600 GT,szerintem ezen futni kéne.

light portalt en sem probaltam meg, ez ugyanaz a scene.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ilyen nagy felbontasban az interpolacio hatranya mar elonnye valik.
Gyorsabban es tisztabban lehet nyomatni kepet, mint path tracingel, (hasonlo reszletessegel) PT nek oriasi mennyisegu minta kell hogy kitisztuljon..

Fehercsoki
Felraktam a trial verziót de nekem nem indult el,vistám van,azt írta ki hogy a mûködése leállt.

majd kiprobalom en is.

Nekem az elõzõ kicsit jobban tetszett. A padló textúrája jobb volt szerintem, illetve itt kicsit (inkább nagyon 😊) zavar a bútorokon a feltételezem kis mintavételezésû glossy. Nekem nagyon zajos így. Az AA néhol az erõs fénynél nem jó, bár ebbe már én is belefutottam és kivi lennék, hogy hogyan lehetne javítani a dolgot. A fal foltosodása pedig annyira nem vészes. Mennyi volt így a renderidõ?
youth
Interpoláció nélkül tényleg jobb de lasabb, de nem vártam meg hogy leszámolja csak fenn egy csíkot hagytam hogy lemenjen.

Youth

youth
Kurvajó!!!

Youth

Aldaryn
Elismerésem, a GI foltosodását ennyire nem tudom eltüntetni, bár light portalokkal még nem próbáltam, lehet az sokat segítene storewithirrmap módban. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Épp ezt nézem én is, olyan, mintha a lightcache arra esõ részletessége szólna bele a dologba. Nekiláttam én is optimalizálgatni, meglátom mi sül ki belõle, bár nagyon gyorsan nagyon jót én biztos nem tudok majd renderelni belõle. 😊

Addig is, itt egy javíott verzió, több kütyüvel, hogy kicsit izgalmasabb legyen. Bár így utólag belegondolva nem ezt a garnitúrát kellett volna beletenni. 😄

A scene textúrákkal, mindenestül letölthetõ innen.:

per aspera ad astra

Itt az uccso, ugyanolyan meretben, ezen van ao+toon. talan mar egy kicsit sok, de a renderido meg mindig eleg alacsony, talan egy 15-20 percet le lehetne huzni meg rola esetleg.

es megis a kozepso hidon egy csomo hiba van, az miert van vajon?
nekem nem jott ki ott semmi sem, most nezem nagyobba hatha majd ott latszik.

gyerekek en csak lessek..😊)
/me figyel tanul jegyzetel

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Meg semmi interpoláció, és ezért 9 óra. 😄

per aspera ad astra

nagyobb a kep az is sokat szamit..

youth
Jaja, jópofa 😊

Youth

ThomasGins
Egy másik scene engem is érdekelne az elõzõt nem tudom behivni valamiért 10 perc csámcsogás után kilövöm maxot.

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Tök jó kis móka kerekedett ebbõl. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
ez a vraytoon ügyes ötlet😊

\"So always look on the bright side of death\"

youth
Ennek a scenejet nem raknád fel? érdekelnének a beállítások hogy lettek ilyen szépek a részletek...

Youth

Aldaryn
Nekem is! 😊 A plusz kontraszt is jót tesz neki.

per aspera ad astra

sztem szuper lett! Nekem bejon!

en arra gondoltam amikor csak a kamera mozog, ekkor is kell tradicional modon ao pass minden framre, mig vraynel nem kell minden framre imap.
Igy ertettem.
Egyebkent jo az AO semmi bajom vele..

youth
És akkor egy esti fostaliga:

2 óra...

Youth

szvsz ahol mozog valami ott minden képkockára van AO (ami egy shader)
egy példa: http://www.alonelysky.com/b29_breakdown.htm
Aldaryn
Ah, szerintem tökéletes. 😊 Komolyan.

per aspera ad astra

arrol nem beszelve hogy animnal minden kepkockara kene az AO pass is.
ami mar messze nem gazdasagos ugymond.

ez az utolso render, kicsit felhuztam az ertekeket de nem sok ertelme van ugy tunik...
alig van kulonbseg a plafononon.

eh...tutorial=plugin😄 csak szanaszétvoltam
youth
Amúgy ilyet Józsi... Tesztelésre felépítessz egy ilyen kurvajó belsõ teret, egyre jobban tetszik 😊 ha már így ráérek, csinálok egy iccakai képet.

Youth

Csáo! valaki nemtudja véletlenül annak a futónövény tutorialnak a nevét? már mindenhol szétnéztem de nemtalálom
titok 😄

a passokba renderelés bevett gyakorlat animációs filmeknél ahol képek ezreit kell renderelni vagy még többet. a GI kiváltására pedig ambient occlusion-t használnak általában, ami persze nem annyira pontos de azért elég jól közelítés és gyors. a megvilágítás arányait pedig csak kompozitban hangolják finomra, és még egy csomõ egyebet, pl a mélységélességet is kompozitban adják hozzá, mert csak egy z-buffert renderelnek, ami szintén gyors. mindezt persze állóképeknél is alkalmazható, csak az a kérdés hogy ott megéri-e mindez idõben egy-egy kép erejéig.
Aldaryn
Jaja, ott figyel, mostanában mindenre teszek kb annyit, amennyit egy párhetes koszolódás már indokolna. 😄

per aspera ad astra

youth
Ez elég pöpec!

Youth

Aldaryn
Akkor ki vele, mik voltak a beállítások! 😄

per aspera ad astra

azert itt is ott figyel a dirt meg... :-)

en sajat shadert hasznaltam GIra...
egyebkent en is csiteltem, ilyen tiszta gI-t ilyen rovid ido alatt 😄
vraytoonal rajzolom meg a vonalakat, de annyira finoman hogy siman gi arnyeknak latszik.. 😄 Ne tudjatok meg miota vartam arra hogy vraytoon/object szinten mukodjon 😄

Aldaryn
És reinhard color mapping modellel, de nem vrayes implementációjával, hanem külsõ progiban. (mert ott interaktív... ezt sem fogom sosem érteni, miért nem lehet vray framebufferbe beletenni egy realtime color mapping dobozt, annyira kényelmes lenne, így el kell indítani plusz egy programot... )

per aspera ad astra

Aldaryn

😊 Unbiasolt render, 9 óra core2 duo 2,24GHzen, 1600px felbontásban, 1/50 adaptive qmc, 0,005 noise threshel, szerintem egész sima lett, és a 9 óra sem vészes, egész maxwell, vagy fry mellé tehetõ érték.

per aspera ad astra

Aldaryn
Megoldható, csak még azt kell kitökörészni, hogy gazdaságos is maradjon. Próbálok közben valamiféle szabályszerûségeke is összeírni, hogy esetleg scriptelhetõ legyen, belsõ tereknél sokat segítene, legalábbis nekünk.

Jaj, a scene-el kapcolatban még azoknak, akik GI optimalizálással akarnak játszani: kapcsoljátok le a fal shaderében lévõ VRayDirt-et, mert most van rajta egy halovány, hogy megrajzolja a finomabb vonalakat, kikapcsolás után jobban kijönnek a GI hiányosságok, és foltok is.

per aspera ad astra

tesztelj...😄

youth
Na amíg Al válaszol addig had kérdezzem meg, hogy mitõl lehet a foltossák?
Lightcach? Imap? Melyik paramétertõl lesz pontosabb a dolog? persze, mindegyiktõl 😊

Youth

youth
Egy valaki tudja 😊)

Youth

sztem ez tul komplikalt lehet komplex scennel, de ha a rendszerbe lenne intergralva, vagy scriptel lenne vezerelve... akkor hasznalhato.
De meg mindig nemtom vray tud e ilyet.

Index-elt fényeket a vray-be!