3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvasgatom a honlapot, de nekem sajna nem a legjobb az angol tudásom. Valaki esetleg le tudná írni nagy vonalakban, hogy mirõl is szól ez a megoldás, illetve hogy egy maxos renderreléshez windows alatt is használható?
illetve ha jól látom a mûködési elv kicsit más: link
Nem lenne rossz. Persze azért egy MAX alatt készült tesztre kivi lennék. Ha csak 10x gyorsabb lenne, mint a jelenlegi procim, akkor is beruháznék rá. Persze kérdés a beszerezhetõség, a végsõ ár, a támogatottság, az alá épülõ alaplap, stb.
az AA tersholdot levettem 0.01re ezert lett ilyen iszonyat hosszu a render itt, csak proba volt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ez a -3/-2 es cucc, 41 perc az en gepemen.
link

ja azt en is neztem, fasz se tudja mi van ott.
lehet az egesz geomot at kene nezni, felul is kozepen megjelenik egy folt valamiert.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Jobb oldalt a bútorok fölött elég necces, de amúgy szép.
Mondjuk jobban megnézve az minden képen olyan. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

meg megy az uccso render, HQ, hehe, aztan fellovom az elozo verzsont

Scenet akarunk 😄 kivancsi lennek en is a renderidomre... 😛

Külföldön nem is, az de ahogy itt kaphatólesz Hunban már látni fogod az árkülönbséget.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Egy ilyenbõl kellene összeállítani egy rendszert:
http://www.hwt.hu/hirek/hir/tilera_tile64_64magos_processzor_intel_xeon.html
Mellesleg nem is drága.

Aldaryn
Igen, ez volt nekem nagy meglepi, régeben úgy ment, hogy bármelyiknél (irrmap/lightcache) be volt tikkelve, hogy store direct light, akkor a direkt fényeket mindenképp GI cahchebõl renderelte. (régebben, az olyan 1.45 korszak...) és éppen ezért nem is volt homloktárben, hogy ezt kapcsolgassam. Viszont basszus... O_o Kikapcsolva 24 perc az irradiance map pass, bekapcsolása után pedig 7 (!!!!) perc lett. 😊 Ráadásul sokkal simábbak a részletek.

per aspera ad astra

vagyis a lampanal (es ugye csak vraylight tudja ezt)
erdekes.

felulirja, ha az imapban nincen benne a store direct light akkor a fenyt directbe rendereli..

bocsesz, igazad volt, de tarolja a fenyforrast is a lightcache, erdekes, azt hittem hogy csak imap tudja.
mindez direct lightal.
Akkor az imap pontositja ezt le.

mondom hogy minennek OVerride material kell...
es a store direct light nem azt jelenti hogy
a fenyt a vegen a lchachebol rendereli, hanem azt hogy a feny erteket abban tarolja, magyaran nem kell visszatracelni a fenyforrashoz/skyhoz.

Met
vertexeket, hogy lehet egyvonalba igazítani? pl. van egy ives görbém amit ki szeretnék egyenesíteni
az align-t próbáltam de sose úgy mozdult el ahogy kellett volna

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Hmm, csak eltöprengve azon, hogy a 2000subdiv 32 perc a gépemen, kezdem úgy érezni, hogy annyira nem voltak szarok az eddigi idejeim. 😄 Ha nálad a teljes kép 40-50 perc. 😄

És kezdem úgy érezni, hgy lassú a gépem. Fenébe.

per aspera ad astra

Mire én ezt mind feldolgozom?!!! 😛

Aldaryn
Hmm... Érdekes, majdnem mindent így állítgattam be, és gondolom hasonló megfontolásból is, mint te. A lightcahe beállításaim 0,02, és 1500subdiv, de nem hiszem, hogy az a +500 annyi. Adaptive tracinget nem kapcsoltam. Az itt annyit számítana? Olyankor mintha ponthogy a sötét területekrõl hagyná ki a mintákat, és csak a hotspotokra koncentrálna.
Store direct light on. Hmm, ezt nem kapcsoltam. Nemrég volt egy projectünk, (beltér) ahol véletlen bekapcsoltam, fene se tudja miért. Aztán úgymaradt, és furamód elég sokat segített az irradiance mapnak számolódni, viszont a végsõ képen a direkt fényeket direkt fényekként, és nem gi cachebõl renderelte.

Na, próbálkozok még.

per aspera ad astra

aa, treshold 0.05
0/2
filter off
randomise samples on

system, face level coef, 0.5

bocs, remelem mas nem maradt ki

imapnal 25 az interpolate samples.

vray toon alig latszik itt, vray dirt az amit besotetit annyira, vray toon meghuzza a halvany vonalat ami ennyire halvanyan teljesen jo.

ket fo oka van a tiszta GI nak,
1 lightcache alapozza meg az egeszet,
2000, sample size 0.02, scale screen, STORE DIRECT LIGHT ON!, ADAPTIVE TRACING ON, FLTER NEAREST 20, Use lightcahce for glossy ray ON. Ez is sokat segit!

2, minden materialnak van egy gi materialja...
tehat vray override materiallal minden materialnak csinaltam egy GI
megfelelot. (ami egy diffuse color, a texturaknak is atlagoltam a
szinet)

3, az irradiance mapnal egesz nagy beallitasokkal is eleg gyorsan le fog
futni a lightchache store direct light miatt. -3/-2 110HSPH egyebkent
default low, on van minden mas, a qmc 0.005 es 0.95 azt hiszem ezen
volt a fileodban is.

4 Vray 1.5 ben verge kicsereltek hogyan mukodik a AS aa, emlekszem
regebben ha pl vraylightot, glossyt rendereltel, akkor az AS aa
hasznalhatalan volt, most mar faszan mukszik relatve zajos cuccokon
is. Mindenutt a reflectiont max 1re tettem, a padlon hagytam, 3 mat.
apro reszeletek kedveert. EGyedul a fotelon idozott el a cucc egy
kicsit. Termeszetesen a bucket sizet is felnyomtam az is jo tesz a
AS sebessegenek, lehet rajta nyerni par 10 masodpercet 😄
Vegul nagyon szep sima kepet kapunk. Egyebkent qmc aa valszeg
jelentosen gyorsabban vegezne, de zajos lenne a kep.

5 minden materialnal az optionsba at kell allitani hogy Treat glossy
rays as GI rays: ALWAYS?

// ha ujra akarod renderelni akkor el kell menteni a lcachet is es from file kell beolvasni, mert akkor tudja hasznalni lcachet glossyra.

fle go
Nekem 8800GTS van a full hangtalan léghütés nem valoszinü, hogy elérhetö de a Thermalright HR-03-al elég halk és jó hütést lehet elérni, mellesleg pl modellezésnél a gyári sem lenne túl hangos

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
kicsit off, 8800GTX kártyával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Megoldható lehat vajh egy ilyen full hangtalan léghûtése?

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem egyszerûen csak tetszik Nenadnak az a hatás, amit produkál. Ha akarja, akkor rendereli dirt-el, és akkor nem ilyen hangsúlyos, renderidõ nem lesz tõle olyan sokkal több.

Én igazán azt nem tudom kisilabizálni, hgy -3, -2-vel hogy a bánatba lesz ennyire foltmentes ez a sok vonalad. 😄 A részletek hiánya nem izgat, mert azt vissza lehet tenni toonnal, vagy dirtel, ez evidens, de hogy miféle beállítással lesz neked ennyire sima a GI, arra még nem tudtam rájönni, a közelébe el tudok menni, renderidõ olyan 40-50 perc környékén alakul, de ennyire sima nem lesz. Pedig végigzongoráztam már az összes interpolációs algoritmust is. No mindegy, kíváncsi vagyok nagyon a beállításaidra. 😄

per aspera ad astra

"...aztán a reflectre tegyél egy falloff materialt, amelyben mindkét szín kb 50%-os szürke" - ennek mi értelme? Elõtte a reflection színét már beállítottad, nem? Ráadásul a falloff-ot két egyforma színnel felesleges használni.

Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet a vray toon. Igaz, hogy az élek sok helyen szépek lettek, viszont sok helyen irreálisan sötétek. Ha viszont a GIvel szeretnéd elérni, hogy ennyire jól kijöjjenek ezek a sötétebb részek, akkor az gondolom baromira belassítaná a rendert, ugye?
Csak 9 et nem találtam, és a 7 hez van jó kódom...
PM be tudsz linket küldeni az általad felsoroltakról?
Megkszönném..

Am nekem nem haj kell, az cask 1 példa volt, hogy ha 2 testet 1 másnak tolok akkor van fizika.

ThomasGins
7es maxban nincs haj,csak ha felrakod az összes szerviz pakkot.De egyszerübb max 9-et leszedni.Fizikára meg ott van a havok féle reactor.Kipróbálás elõtt érdemes átfutni a helpjét és a saját tutorjait.

\"So always look on the bright side of death\"

Hi megint..
Régeben a fix.t v n volt a mac -kes mûsor, és abban bemutattak 1 modellezõ progit..
A nevét nem tudom..
Abban volt valós fizika, szal volt benne ilyen hejszerûség és ha annak neki húztad a másik testek akkor valósan elmozdult...
Nancs valami ilyen a max7 ben?
Vagy olyan, hogy nekihúzom az 1 ik tárgyat a másiknak és eldeformálódik?
Valami baleset lemodellezéséhez kéne.
Válaszokat THX.

ThomasGins
Free megõrülne ha ezt az Al féle képet nyomnánk neki fény és árnyékra😄

fuck:
wire

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

az ott fent rogton az elso kereszt "lecek"nel a csunya fekete folt az modelezesi difi?
kivancsi leszek a beallitasokra😊

ja egy kis fun Free altal hirdetett kovetkezo speed izere feny es arnyek temaban:
modelezes: 45 perc
rendersetup/lighting: 10 perc
material: 5 perc
render 175 sec vrayyel

wire

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

5perc ment le, hsph 75>>110
imap -3/-2
+ tobb mem.

AAt hagytam as-en

LOL!!!!

BP-t kéne lemodelezzi és egy GTA fillinges gamét csinálni belöle eskü megtudnátok csinálni <#taps><#hehe>

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

24 az rengeteg 0.95 os glossyra, minel magasabbra allitod glossy erteket annal kevesebb subdivs kell. Ez altalanosan igaz.

Effendi
Rengeteg lehetõség közül vélaszthatsz, és a krómból is van millió+1 fajta, ha egy alapot akarsz akkor itt az enyém:
(ezután már magad próbáld állítgatni az értékeket, és rájössz, hogy pár állítással mennyire megváltoztathatod a mat-ot.)

Vraymat, aztán a diff colort és reflectet állitsd mondjuk 60-70% szürkére, aztán a reflectre tegyél egy falloff materialt, amelyben mindkét szín kb 50%-os szürke.
Ezután a refl glossyra állíts mondjik 0,95-t a subdivet kb 24-re valamint a highlight glossyt is kapcsold be és azt vedd le kb. 0.54 körülire.
Minden más maradjon default.
Jó szórakozást.

ui. Ja és a világítás és a környezet is fontos, hogy kinézzen valahogy a króm.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Aldaryn
Hmm... fenébe is, pedig archive-ot nyomtam belõle, néha kihagy egy-két assetet, nem tudom miért. :| Szép lett, nálam itt ha jól emlékszem valahol 1:30 körül volt a renderidõ, bár, ha jól emlékszem te géped gyorsabb az enyémnél, vagy az a régi gépemmel volt? Fene se tudja.
Minden esetre eljutott odáig a dolog, hogy már én is a renderidõ lefaragásán dolgozom, nem pedig az eredeti fejlesztésen. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
bõr mintázat nagyon jó ezen

az aa meg mindig adaptiv subdiv ami itt mar nem szerencses, valszeg azzal legalabb 5 percet lehet nyerni, a szeken irto sokat tokolt..
A toon vekonyabba, es atetszobbe tetele is gyorsit egy kicsit
illetve a gi- atkonfigolasa, meg ket perc, igy jon ki kb 10 perc,
+ systemben is tobb memet engedelyezek majd.

ennyit sikerult elso korben.
holnap meg lefaragok 10 percet es jobb minosegu lesz a GI is.
sajnos a toont kicsit tullottem. Ez jott ki maxbol..

okidoki😊

nekem teljesen masmilyet renderel, valszeg a color map plugin miatt?

Hehe.Csak Pot-oknál megy😄
Hi, segÍtség kéne..
Ti, hogy csináltok chrome- ot materiál nak?
THX.

par map hianyzik..

Met
idáig abban a hitben voltam, hogy mentés max restart után megszûnik ez a jelenség de mégsem

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Fehercsoki
#39823 erre valaki?