3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Önkéntes Popeye.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
Ki van a bannerben? <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

BANNER LOL!!!!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Volt egy szkripthibás verzio is max 9bõl,lehet rosszat töltöttél le.

Még jó h nem 100 hibaüzitt nyomott max😊

\"So always look on the bright side of death\"

Free

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

WIN2000 en nem megy, ha ez az.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Honnan lehet letolteni a scenet en is tennek egy probat a gépemmel.
Hanyas max? A sceneben kell a beallitasokkal bibelodni vagy csak siman renderelni kell?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Sziasztok!
Szóval ott kezdõdött hogy felraktam a 3dsmax 9-et és elindítottam és mielött megjelent volna kijött csomó hiba üzenet belinkelek néhányat:

aztán miután nyomtam csomó ok-ot és bejött az ablak ujra jöttek az üzenetek:

szóval remélem tudtok segíten hogyi lyenkor mit tudnék csinálni mert a reinstall se segített
okés, köszi!

Aldaryn
Pöpec. Nekem az elõbbi, amin jobban kiéetted a külteret jobban tetszett, ott szvsz nagyobb volt az egység a képen.

per aspera ad astra

tuti.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Megjelent. Siggraph óta letölthetõ a Chaos site-járól az adott platformokra, és eltûnt az RC jelzés is. Egyedül a hardverkulcs kiszállítás bugzik kicsit, ezért jórészt csak amerikai userek használják, törés pedig nincsen még hozzá.

per aspera ad astra

Szerintetek tényleg megjelent a vray 1.5 final? 1-2 oldalon írtak róla, de aztán semmi újabb infó. Ráadásul amire hivatkoznak azok portálok, az egy egy évvel ezelõtti hír. Szóval nem pontosan értem.

szep a GI!!

youth
Elcseszõdött a rooter, úgyhogy csak most jövök az újabb képpel 😊 én még egy lépéssel le vagyok maradva 😊
3:45 óra volt mire egy elfogadható képet tudomta kihozni a hdri megvilágítással:

Youth

ky_surfaceblur

Malakai
És mijaz? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

megvan

volt egy plugin, vagy ilysemi regen egy orosz csavo irta,
azzal lehetett egesz jo glossyt fakelni. nem emlekszik ra valaki,
anno egy-ket videot is csinaltam vele.

Malakai
Lehet olyat is, de egy végtelen térben nem nyomhat csak úgy a semmibe top, bottom, centert, hanem egy másik testhez igazíthatod, erre való a snap és az align.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Met
Köszi, értem már (azthiszem)
valószínûleg idáig is megcsinálta csak a hülye 0-ra igazította.
Azthittem, hogy van olyan mint pl. Corel-ben, hogy valamihez lehet valamit igazítani, top, bottom, center-hez igazodjon.
Továbbá nehezíti a dolgot, hogy egy íves felületen akartam síkká tenni egy részt, de most rájöttem, hogy ez így nem lesz jó 😊
A Mustáng hátsó lámpájának keretével szenvedek, csak, hogy tudjátok mirõl van szó.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Malakai
Scalel is lehet, hogyha merõlegesek x/y/z-re, de local-al is lehet, hogy jól áll, arra a koordinátára 0-ra scaleled.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

akkor make planar vagy az elejetol fogva odafigyelsz a modelezesre 😛 😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

edit poly modban kijelolod a vertexeket es az edit geometry "ful" nel (ott van az edit vertex alatt a kovetkezo lenyilo) van egy olyan gomb hogy make planar..na vagy arra boksz vagy mellete van hogy melyik sikra akarod felfektetni az osszeset x,y,z 😄

Met
Köszi de csak el ill. összetolja a vertexeket.
Ezeket akarom síkba rendezni.

Effendi
huh már én sem tudok helyesen írni bocs: s=j

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Effendi
Kiselölöd a z egy vonalba állítandó vertexeket, és scale egy irányba görgetésével egy vonalba húzza azokat!

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Hat en is sirni tudnek a nalunk dolgozo formatervezok munkastilusan, eroforraspazarlok, mindent izombol megoldoak... stb, stb. Sajnos kikerult a 3D a kezem alol,de ha vegre jon friss hus, akkor visszakerulok bele. Addigis csak olvasgatok es raktarozom az itt elhangzott dolgokat.
repvez
Lenne pár kérdésem.Én is letöltöttem a scene-t és 25 perc alatt anyagok nélkül lerenderelte,de az mitöl van hogy ezeket a beállitásokat használva ugyan igy egy vray sunnal nálam a saját scenemet nem világitja be a fény csak az ablak elött ahogy odavetül és körülötte meg már majdnem fekete.

A másik kérdés inkább modellezés jellegü ezeket az állmennyezet diszléceket hogyan készititek és illesztitek a falakhoz,mert ebbe a szobába az is kéne és mindenféle kiugrok vannak benne?
Harmadik hogyan lehet a különbözö szöbarészeknek külön padlo anyagot adni ugy hogy egy kocka van a falak alá téve?
ezt tudjuk de ot nem dicserhetjuk folyamatosan😄😄

Aldaryn
Nem a quad érdeme, hanem Nenadé. 😉

per aspera ad astra

Hé, ez nem ér, ez quad 😄 most mar nem en vagyok a leggyorsabb 😞

HEEET perc? wtf?😊 ja quad😊

thx bencsab

Met
#39864<#help>

Lefuttattam ujra, ugy hogy csak ez futott:
14.34 eszmeletlen 😄
(egyebkent core2duo e6600es huzva 3.33ghz-re)
Sajna fR-el ennek a kozelebe se tudok erni egyelore minosegben, nemhogy renderidoben, de majd meg probalkozom.

texturak hianyoznak... ilyenkor mindig megno a renderido nem is kicsit vmiert..
toltsd le a filet alabb, es tedd be oda ahol a max file van.

Met
renderidõ 58 perc 27,8 mp
<#zavart1>

Aldaryn
Azt hiszem most már menti fileba az expót, és a curvest is.

per aspera ad astra

a framebuffernal a use colors curves correction, vagy mit nyomjatok be, nemtom hogy azt elmenti e a fileba.

csak aze nem mondjuk hogy mennyire fasza ez a beallitas hogy nehogyd elbizd magad, mert meg a vegen nem fogsz nekunk ilyen beallitasokat mutogatni😊😊

mindig is mondtam, ha a maximumot akarod kihoni vegyel szar gepet, s ha megtanultad a szoftver hasznalatat akkor vegyel egy atomeromuvet 😄

megnyomtam en is a render gombot:
25 perc lett :S 😊)

akkor, majd nekialliallok es megcsinalom hogy an en gepemen legyen 10 perc
😄 eddig csak szivattalak benneteket Heheh! ;-)

Aldaryn
Aztahétmeganyolcát! Lerendereletem, 20perc. Nenad, hoztada formád, gratulálok! 😊

per aspera ad astra

semmi info az FPUrol sehol. Sajnos.
az egyik forumon azt mondjak nincsen benne.(ceg forrasra hivatkozva)

jaja, en is utolag allitottam saturaciot es kontrasztot a vegso kepen.
nem olyan izmos az koma, az enyem igazan nem eros, laptop.
Asztali modellek siman lefikkantjak, ugyhogy barki lerenedereli gyorsabb lesz..

nem is rossz az a 18 perc 😄

Aldaryn
Izmos géped van! 😊

per aspera ad astra

Ja, meg annyi, hogy a winamp meg az utorrent ment a hatterbe, igy maxnak csak 93% proci jutott...

Na, lefutattam. A colormapping plugint sajna nem tettem fel, ezert kicsit kimosott lett, az asztal es a padlo texturaja alig latszik. A beallitasokon nem valtoztattam, csak megnyomtam a render gombot.

Most atviszem a modellt cinemaba es nekiesek finalrenderrel is 😄 Kivi vagyok ra mit hoz/hozok ki belole.