63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Vorpal
    fagyi, jól van - modellezzetek csak
  • zenoka
    told be ide oszt jolvan Nenad majd lementi:) vagy Nenadnak:)
  • kekpolos
    Sziasztok, én is neveznék a gombóc fagyival. Kinek is kell küldeni? Mert ez a része nem esett le.
  • zenoka
    Te most vagy irtozatosan hulye vagy, vagy rajatszol mert szerinted humoros:) de tenyleg... egyebkent ha mi nem tudunk segiteni szerintem a cgblog.hu-n tudnak ott erdemes korulnezned vagy ujra megy a d21 szoval hajra:)
  • szaki
    szerényen mondom és halkan - computeranimáció, filmkészítés, filmvágás, hangosítás, forgalmazásuk, multimédia, programozás, számítógépes grafikai munkák, nyomdai előkészítés, látványterv készítés, szóval minden, ami érdekel, csak eleinte hobby volt, aztán minden átment élesbe, és a környékem sokszor jót mosolyog rajtam, mert látják, hogy állandóan a gép előtt ülök, kivéve, amikor filmfelvétel van
    amúgy mutassa má meg valaki, hogy kint az eperföldön vajon hogy lehet animációval foglalkozni, na de annak is megtaláltam a módját, bármerre megyek állandóan fotózok, oszt amikor a földön textúrát látok, szerintem tökre őrültnek gondolnak, mert meg szoktak mosolyogni, amikor végig fotózom az utat, múltkor is dugóba kerültünk, aztán miközben ácsorog fincsi ki kocsisor, há mondom jé, textúrának való, oszt kiszálltam elfotóztam ami köll és csak jóval utána indult a tömeg. A mai digigépeknek ez az átkuk, persze jó értelemben véve, mert iszonyat éles képeket csinálnak és azok aztán hopp, katt, és már rakom is box-ra oszt amikor mutogatom és nincs valaki beavatva a 3dsmax környékébe, akko nagyot néz hogy miként is megy
    újabb szórakozásom, hogy ismerősöket körbefotózok oszt csinálom a fejéről az alakot és nagyon néz, hogy ezt meg hogy csináltam, de ti már nyilván ismeritek. Jómúltkor meg kellett egy mozgássor, oszt frankó postásunk csak nagyot nézett, amikor tele voltam marker golyókkal és nyilván nem tudtam lekapkodni csak a felét. Na volt ám vigyorgás, hogy így meg úgy, most álljak neki magyarázkodni? Inkább elmarháskodtam, hogy fehér pöttyö kiütéseket kaptam a szomszéd utcába, górékoám oda ne vidd ki a leveleket, hanem dobd be ebbe az utcába, majd ők átdobolják a kerítésen.
    há csak ennyi
    hali
    de azért köszi a kérdésedet
  • putyi
    neked valmi iszonyat mennyiségű időd lehet. mivel foglalkozol?
  • szaki
    Hé de figyusz má, most attó jojózik a hemed, hogy a sarki póznát rendőrnek nézted, vagy attó, hogy a rendőr nézett sarki póznának?
    kerestem a Gugli Gézán pattanásokat, meg forgó szemű fószerkét, aki mellett pislákoló közlekedési lámpa van, csak emberfejnek álcázza magát
    rühelem, de nem adott ki semmi találatot, legfeljebb a pislogó lámpára, me azt írja egyik web-hely, hogy akko akkut köll benne cserélni
  • Met
  • szaki
    dehogy sértődök, már vagy 3-4 éve ideszoktam a nagy 3dsmax-os brigádho (z)
    jó, használom az emotionokat, de figy má, ez az emotion mi a francé nem tapad a palterra, banyesz, hogy vray-vel kell alapozni, erre is rákeresek a Gogli Gézában, juhééé
  • zenoka
    hasznald az emotionokat vagy keres ra a wiki-n hogy miert hasznaljak...:)
    egyebkent meg ne sertodj mert kihal a topic:P:))))
  • npeter
    gondolom viccnök szánta, mivel szmájli az van benne dögivel :-P
    de, ha nem, akkor én kérek elnézést
  • szaki
    figyu má zenoka, há mé vagy má ilyen lelkem galambom nagy maxmester, há monn má meg, hogy hányszóó vibálóztam meg a netkábeled
    de ha vicc vót akko semmi gond, addig jó amíg az ember nem szívja mellre, mint Pali bácsi tubákolás közben
  • Free
    csinált már valaki vray el distributed renderinget?

akár mennyi tutorialt olvasok mind mást és mást mond google a barátom de nekem valami épkézláb emberke kellene.
    valahog ynem komuznikálnak a gépek . sem tűzfal sem semmi nem gátolja őket. a közpotni gép a license server minden gép külön külön tök jól tud ezzel a license serverrel együtt dolgozni. de mikor beindítom a distributedet nem komunikálnak.

kéne egy kis ötlet ..
  • zenoka
    ehehe:) kepet:)rendersetupot:) oszt osztjuk azt eszt mint szakinak:P:)
  • Free
    nem a fagyihoz ... hanem nagy álltalánosságban ..
    Egyre több interiőrre kapok felkérést. és mivel a tudásom a béka popsija alatt van sokat kell próbarenderelnem ehez kell a renderfarm :c))))
  • zenoka
    fagyigyar?:)))
    szimulalni fogod a kesziteset is?:)
  • nenad
    aki még nem szavazott az huzzon bele! :-)
  • nenad
    a képeket folyamatosan mentem, de csak vasárnap fogom mosmá kitenni őket, még a logóval is adós vagyok.
  • Aldaryn
    Fagyihoz? :D
  • Free
    én is csinálom a fagyim majd csak most kaptam 4 gépet és próbálok egy itthoni renderfarmot öüsszehozni :c)))

Tök jó elfoglaltság :c))
  • nenad
    hehe, sok a dolgom, de meglesyek vele vasrárnap estig, ha törik ha szakad.
  • Aldaryn
    tl;dr nekemezmár.
  • Aldaryn
    O_o

(Én meg szakitól kérdeztem, hogy egyáltalán elolvasta-e, tudom, hogy mijaz a paraméter. ^_^! )
  • szaki
    Rendszertulajdonságok/ Speciális/ Teljesítmény/ Beállítások/ Speciális/ Virtuális Memória/ Módosítás, és most vagyunk meghajtók listájánál és lent nálam bekapcsolva ez : 'A rendszer kezelje a lapozófájl méretét'
    Itt pedig most BE/egyéni méret, ahol van 'Kezdeti méret' és 'Maximális méret'. Itt pedig gondolom a 3000M-át írjam a Maximális méretre és a 'kezdeti' akár 2000M is lehet. Erre a memóriabeállításra gondoltál? Vagy van más javalatod?
  • szaki
    hali
    tudom, de gondoltam ha jön info, akkor elolvasom, ha nem veszed rossz néven
  • bencsab
    Ja, amúgy szinte biztos, hogy a /3gb kapcsoló nagy előrelépést fog jelenteni a memóriakihasználtságban. Azzal kezd az optimalizálást.
  • bencsab
    Azt én Aldarynnak írtam, nem neked.
  • pauly
    tuti :P
  • zenoka
    hajra sracok remelem Nenad is eloall valami szajtatossal:)
  • zenoka
    greesmonkey ba lehet olyan scriptet irni hogy egy forumban bizonyos userek hozzaszolasa ne jelenjen meg nekem?:):P ha mar plusz smiley-kat be lehet tenni:):):)
  • ThomasGins
    Nekem már félig kész,remélem még magleszek vele
  • pauly
    Én is csinálok fagyit,csak még nem nagyon volt időm... :) úgyhogy 3-an indulunk majd :D
  • szaki
    Van valami kézzel fogható megoldás arra, hogyha az objectek közül némelyiken van Filtering/pyramidal, akkor azt miként tudnám látni, vajon melyik tárgy anyagában van? Mert egyesével vagy 150 objectnek nézegetni és állítgatni az nem hemmi. Scriptben kiírattam az anyagokat, de azokon belül a filtering-et kell látnom, de sajnos csak a nem vray-s anyagokat látom, pedig abban van a dirtben bitmap-os anyag, ahol ugye szintén lehet ilyen. Megoldás erre van valami?
    előre is köszi
  • szaki
    hali
    Azt mondod, hogyha ezt állítom akkor szintén kevésbé lesz gondom a kiakadástól? Még pedig 5*8M körüli alak kerülne be a jelenetbe, de azokra nem raktam map filtert szerencsére.
    Ebben a sorban az írod, hogy az átlátszó anyagoknál van szerepe. Nálam talán van ablaküveg és utcai lámpabúra, de az talán az egész jelenet 1%-a sincs. Akkor talán nincs is semmi hatása igaz? De sok kicsi sokra megy. Jegyzetelek mint a nagyok, meg tesztelek, de egészen jó az eredmény eddig, aminek nagyon örülök. Há me csak.
    Egyik nap a max8 nyakába raktam a max9-et vray-vel, aztán max 2008-at vray-vel, de 2009-hez még nincs vray, mert mindenki azt hajkurássza a neten, mint Pali bácsi a Mari nénit a veteményesben, minthogy hagyná magát.
    Számítok rá, hogy összegabalyodnak a max-ok egy kicsit, mert régen volt ilyen a max 5 és 6 körül.
  • zenoka
    raerunk nem hajt a tatar ugy tunk ketten indulunk:)
  • ThomasGins
    Szemrákot kapok ennyi betűtől
  • bencsab
    Max. transp levels - this controls to what depth transparent objects will be traced.
  • szaki
    szia
    Igen, megnéztem 50 helyett 20-at állítottam be, de lefutott
    sajnos gépcsere lesz ebből, mert itt ez a gép, amin éppen szoktam nyomni éjjel+nappal az ddr memóriás és 15e lenne 2db 1G-ás. Na mondom, akko ez az összeg megy bele a másikba, mert 9e 2G-ás ddr2-es ram. Iszonyatosan sok helyen, hát persze, hogy a Gigli Géza jóvoltából, megnéztem teszteket és képzeljétek el majd leesett az összes állam. Az evermotionon van ugye fent egy dzsipp és aki teszteli az beírja a gép konfigot és a renderidőt. Nálam ezen a gépen 42perc alatt futott le, a laptopomon 43 perc volt, a többi gépet nem említem. Há me nem. Na mindegy, fószerkámnak 2db xeon gépében és 3p5mp körüli idő jött ki. Utána néztem, mert teljesen felesleges, hiszen 9 perc körüli idő alatt ment le a quad 6600-nál. DDR3-as memóriáknak meg semmi értelme, mert 5%-os talán a sebességnövekedés, az meg kevéske. A legjobb megoldás sok szervízes és ámítástechinkai cég szerint, hogy 4db ddr2, jobb lenne xp 64bites, aztán quad 6600, de nem sok értelme egy 9300-nak, mert ott is kicsi a sebességnövekedés. A többi meg, alaplap és egyéb, amik éppen lekezelik, de én asus párti vagyok. Azért mert az egyik gépben az alaplap 2 éves garancia után 2 hónappal pusztult ki.

Aldaryn: ha közben eszedbe jutott bármi megoldás még a a renderkiakadással kapcsolatban, érdekelne, mert a szemcse azért jobb, ha nem jelenik meg.
    Az a ciki, hogy a film kezdetén sajnos, de hát ez van a storyboardban, nagylátószöggel kezdek és nagy fűterület látszik. A kamera talajszinter ereszkedik és akkor válnak láthatóvá az alakok és ide pedig belóg a nagy fű része. Ez pedig displacementes. Ezt sokszor kijelezte a render során, mert ez egy viszonylag nagy, de akkora gizmos, hogy ne látszódjon az ismétlődés. Van ehhez persze az alap fű és a displacement, ami helyneként alacsonyabb és magasabb füvet eredményez. Próbáltam ezt a területet besikálni paint-el, de egy picike is iszonyatosan megnövelte a max file méretét. A memória már akkor elfogyott, amikor a max file 75Másként mentődött a jelenet összeállítása során, de azt már a gép nem tudta visszatölteni. Nem okozott gondot, mert addig is van mit mozgatnom az alakokon. Az meg iszonyatosan lassan halad. Olykor teszt miatt elszoktam küldeni 2 ismerősnek, hogy amit én nem vettem észre, azt ők rögtön lássák. Ez a tutibb. Szerintem ilyen intenzitással még lesz vagy 4 év, hacsak elegem nem lesz belőle.
  • szaki
    szia, örülök, hogy örülsz, örüljünk együtt a tavasznak, ez így szép és ez így jó
    Annak idején az egyik beosztottam aranyfalatként megkérdezte, hogy ez meg az mondjuk egy 3d filmfelvétel során hogy működik, mondjuk éppen egy handíman kameraállvány, amit ugye kézben kell tartani és azzal oylan felvételeket lehet készíteni, mintha repülnél. Főleg az, hogy 3d-ben láthatod, sajnos még 3d-s szemüveggel, mert a fene vigye el ez a technológia még valahogy nem érkezett el a meglét birodalmába. Namármost aranyfalat beosztott, akit soha, de soha nem néztem le tudatlansága miatt, emrt ugyebár van, amit meg én nem tudhatok, akkor rögtön segítettem neki elmagyarázni, hogy amikor a handyman állványt kiegyensúlyozod akkor ne keress rá a kedves Gigli Gézán, mert fogalmad se lesz vajon mit is keressél, milyen címszó alapján, hanem figy, ezt így vagy úgy kell megcsinálni. Sőt elmondanám, hogy ő egy nő volt, akinek tökre viccesen nézett ki a kezében egy ilyen állvány, mert ugye, legalábbis szerintemm, a nőket hagyni kell érvényesülni, ő van amit azóta igencsak jobban csinál, mint. Pont azért mert az ilyen csapatban ahol te is benne vagy most itt, önzetlenül először elvezetsz arra az útra, amelyet más is kínok közepette enyhe tudatlansága miatt nem tud, te tökéletes segítséget adsz másoknak is. Ez tényleg dícséretes. VAn, amit az ember tud, van amit meg nem. De az, hogy olykor az ember nem tudja vajon mi a frászt írjon be a gugliba, az mán ciki. Azzal, hogy beírtál a keresésbe, az nagyon szép és jó, hogy ki is ad sorokat, de azokban részletes leírás csak nagyon elvétve volt, habár a 132 googli egyezés nagy részét megnéztem, de ennek ellenére nem lettem okosabb. Semmi gond. Nálam ez soha nem okozott gondot. Mindenkit úgy kell efogadni éppen amilyen.
    Amúgy teljesen igazad van. Mert képzeld el a következőt. Mondjuk, de csak tényleg fogjuk rá, hogy 3.éve dolgozok egy másfél órás animon. Ennek az eleinte nagyon lassú előrejutásnak sok-sok ára volt. Sokat tanultam és mások önzetlenül segítettek. Ezeket a jó infokat elejétől kezdve, még akkoriban, amikor az Amiga 500, majd 2000, végül a 3000-es gépen létrehoztam, az akkoriban egy szép átlátszó, iszonyatos fénytörésű üvegpohár volt. Akkoriban ez volt a divat és örültünk ha bármi megmozdul. Az üvegpoharacska másfél órás rendert mutatott, ma meg már a 30MHz-es ilyen gépeket felváltották részemről a pc-k, s természetesen veled együtt én is úgy kezdtem, hogy piszkosul semmit nem tudtam. Aztán voltak emberek, akik amikor már nagyobb tudással rendelkeztek, azt rögtön fittogtatni kezdték, jómagam pedig nagy halgatások közepette bevegyültem a többiek közé.
    Tudom, hogy ez az előzmény téged maximálisan hidegen hagy, de gondoltam felvázolom azokat az időszakokat, amik téged úgyse érdekelnek, mondjuk a zx81-es számítógép iszonyatosan rossz képi megjelenítését, vagy éppen a nyomogomb érintőborzadályának használatát. Úgyhogy azt mondanám, először megkeresek olyan embereket akik önzetlenül elmondják mit javasolnak, minthogy átnézzem a vray 1.5 demo leírását, amikor fogalmam sincs vajon hol keressem meg a vray kiakadási gondot okozó problémámat. Ha ezzel kapcsolatban leírsz bármit, ami ebben némiképp előrevisz akkor azt megköszönöm. Ha pedig én tudok másnak segíteni, akkor nyugodtan kérdezz, amiben tudok válaszolok.
    Lehet kérdésed max script, vagy éppen karakteranimáció területén, de akár hd film vágás, vagy éppen hangosítás se áll túl messze tőlem. Nem vetem meg a multimédia készítést, de ha kell akár programozok is. Emlékszek, hogy annak idején a fincsi kis pc 286-asomban, amit még akkor a cégnél tudhattam munkatársamként, nem volt benne hd, és minden reggel floppyról kellett az oprendszert a nyakába nyomni. Az akkori dolgoknak nagyon megfelelt és az volt a normális. Emlékszek arra is, hogy c64-en készítettem egy 3d tervező prg-ot és előadásokat tartottam cégek képviselőinek. Akkor az a gép volt a normális.
    De legközelebb, miután fogalmam se volt róla vajon mi a figyfenét keressek a google-ban, ezért ha nem sértődsz meg, közvetlenül téged foglak megkeresni.
    Há banyesz, mi a frásznak írsz (mármint én) annyit, amiko másokat mi a frászt érdelni az ámítógépes multad. Há menjé má fát vágni, na má.
    Amúgy a computeranimot már vagy 20-30 alkalommal abba akartam hagyni, főképpen, amikor biped szinten 15percnyi animációt elkészítettem és az egyik fórumban 1 hónap alatt 350 bejegyzés volt. Na ekkor kezdtem természetesen mindent elölről.
    Ezért mondtam nektek annak idején, hogy mivel itt igencsak sokan vagytok, akik nagyonis vágjátok a 3dsmax környékét, miért gyakoroltok inkább egy storyboardos történeten. Mindenki tud valamit. Ha úgy gondoljátok midenki próbára tudtok tenni. Msn vagy skype kapcsolatban lehettek egymással. Régebben le is írtam egy történetet, amiben egy helyiségben életre kel egy figura és tesz vesz. Miért nem. Ha akarjátok ma is megcsinálhatjátok. Ez csakis rajtatok múlik. Mindegyikőtök munkáját már láttam. Ha úgy gondoljátok és már csak azon múlhat, segítek akár karakteranimban. Nem mondom, hogy Pixar, de próba szerecsen.
    Ha érdekli valamelyikőtöket ez a téma jöhet megint a privát. Amúgy innen a régi szép időkben már 2 ember talált a munkája során elhelyezést 1-1 cégnél. Úgy fogalmazok, hogy saját magának köszönhet.
    Ritkán jövök erre, de akkor beszoktam pótolni.
    hali
  • npeter
    köszi:-)
    hát ez a krém tulajdonképpen új fajta ízesítésű: vanília + vegyes gyümölcsös + hát a piros benne az paradicsom :-(
    ilyen is van. tuti. a mai világban? vmi hóldkóros izlésficamos cukrász már biztos készített paradicsomosat is még kiwit is akartam beletenni, de a zöld az már nagyon brutál lett volna rajta :)
    Zenoka: wire-t majd csak este dobok fel, mert otthoni gépen van a cucc :-(