63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #61409 ment privat:D -
#61408 SSD-ből vegyél SX910-et, arra 5 év gari van -
szempo #61407 Sziasztok!Tudna valaki segíteni?
Esetleg egy linket adni.Ahonnan le tudnám tölteni a Dreamscape 2.5 plugin-t.Előre is köszi. -
zenoka #61406 velemeny?
A-Data 128GB 2,5" SATA3 Premier Pro SP920 Series
Ár: 19 453 Ft
Asus B85M-E alaplap
Ár: 23 637 Ft
Asus DRW-24F1ST fekete DVD író
Ár: 4 789 Ft
Asus GTX960 4GB DDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 videokártya
Ár: 82 166 Ft
Cooler Master Hyper T4 RR-T4-18PK-R1 processzor hűtő
Ár: 8 400 Ft
Corsair 2x8GB DDR3 1600MHz CMZ16GX3M2A1600C10R memória
Ár: 40 044 Ft
Intel Core i7-4770 processzor
Ár: 96 200 Ft
Thermaltake Berlin 630W W0393RE tápegység
Ár: 15 465 Ft
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez
Ár: 15 789 Ft
Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház
Ár: 13 139 Ft
-
zenoka #61405 aham. -
putyi #61404 csak gép?
-
Akee #61403 Köszi. 16/256 megoldotta :) -
zenoka #61402 Sracok!
milyen gepet pakolnatok most ossze 300-320K bruttobol? kb ennyi a keretem. -
nenad #61401 az AA bealitast fel kell venned.
ha az van minsamples 1/4 max 4 akkor probald 1 - e el vagy nagyobban mint pl 2-4
ha 1-125 van akkor probald 2 125 vagy nagyobb mint pl 3 125 -
zenoka #61400 keptomorites.. vagy rendernel sampling.. csak ilyenre tudok gondolni. -
Akee #61399 Sajnos max AA-n is dobja a hibát.. -
zenoka #61398 AA beallitas lesz ez szerintem. -
Akee #61397 Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy a varratok miért nem jelennek meg rendesen? Közelről OK. de távolabbról kihagy részeket..
MAX13, mental ray
Köszi előre is.
-
GixEr #61396 Valami a raytrace beallitasoknal nem stimmel. Probald ki, hogy nem rayrtace material hanem a reflectionra raksz raytrace-t standard material reflectionjara. -
putyi #61395 Dönyöjű!
-
KnightRider #61394 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ősrégi Max 9-emben dolgozom a Star Trek Enterprise csillaghajóján. A hajtómű elején lévő üvegbúra okoz sok fejtörért. Már alakul, de nem tudom, mi rajta az a szögletes szélű, világos folt.
A material raytrace alapú, nincs reflection, diffuse material-nak egy noise van beállítva.
Légyszi, segítsetek, hogyan tudom eltűntetni azt a furcsa foltot. Valami fény visszaverés lehet, mert a fényforrást "követi".
Előre is köszi.
-
#61393 Köszönöm a tippeket, Ha lesz időm, akkor kipróbálom őket. -
GixEr #61392 A shaded nezet nem igazan arra van, hogy arnyekokat nezz rajta az csak egy durva elonezet.
Hirtelen ranezesre a shmooting groupokkal(is) van gond. Ez adodhat abbol is hogy a vertexek nincsenek ossze weldelve (ket polygon/face kozos sarkan nem egy vertex van, hanem ketto es mivel nem egy felulet ezert nem "simitja" ossze) Elsonek a modositok kozul tedd ra a shmooth modositot es probalgasd a beallitasait, ha szerencsed van akkor megjavul, ha nem akkor a modellezesi problemakat kell javitani rajta.
Ahogy nezem texturankent kulon objektum az egesz, nem tudom ez kovetelmeny-e a beimportalaskor, de lehet ezt is javitod akkor jo lesz (miutan visszaigazitottad a texturakat amik valoszinuleg el fognak csuszni) Valamint csekkold a dupla face-eket amik egymason vannak 0 tavolsagra egymastol, mert azt sem szeretik a programok.
Utoljára szerkesztette: GixEr, 2015.04.04. 11:36:02 -
#61391 Sziasztok!
Látom itt sok hozzáértő ember van jelen, remélem tudtok segíteni. :)
A Train Simulator programból emelek át modelleket a Train Fever játékba, amelyeket a szerzőik engedélyével publikálni szeretnék. (Értelem szerűen a nevükkel együtt.)
Ugyanakkor egy problémába ütköztem. Kép 1 Az árnyékok megjelenítése problémás. Nem kellene ott lenniük a homlokfényszóró két oldalán, a két fényszóró között, vonóhorgon és még pár helyen. Ugyanakkor tökéletesen "viselkednek" a szélvédőn, és a pályakotrón. Csináltam "wireframe" megjelenítéssel képet, hátha segít. Ha kell, akkor elküldöm a modellt is textúrákkal.
A Train Fever játékban, amúgy már így néz ki: 1. kép, 2. kép. Jól sejtem, hogy ez a probléma okozza ezt a "látványt"?
Próbáltam egy "meshbe" áttenni az egész mozdonyt, de akkor is fennáll ez a hiba. -
#61390 Rendereltünk egy ilyet. Nagyon nagyban, nagyon sokáig. Érdekességnek. -
#61389 ez nekem is így volt, hogy a hazajövetel előtti napra sikerült összehozni. ráadásúl másnap reggel le kellett vezetnem kb. 100 km-t oda vissza a kórházba. de sikeresen megjártuk :D -
putyi #61388 Nem baj. Innen már csak rosszabb lesz :-) . Én az irodába járok regenerálódni :-) . -
zenoka #61387 hehehehe en megusztam a hajnali hanyast:D, azert vannak a jo baratok hogy ezt atvallaljak, me' nekem meg dolgom van/volt ma:) egyebkent meg rajovok mindig hogy sokkal szarabbul regeneralodom mint 15 eve:D -
putyi #61386 a fiam tejfakasztóját addig húztam, míg végül a hazajövetel előtti napra került. reggel hánytam egy jót, majd irány a kórház. ó régi szép idők. -
putyi #61385 A perzsák rossz fát tettek a tűre az új maxszal :-) ki is lőtték a szerverüket :-)
-
zenoka #61384 ki van.. nem is ertem:D
Koszi!! haat ha tegnap lett volna a tejfakaszto akkor az max egy sor.. a keddem hetfo reggel kezdodott:D eleg hosszu volt:D szoval ma lesz a bebaszcsi:D -
#61383 costumize user interface -> keyboard-nál active ki van pipálva?
amúgy Gratula itt is a gyerkőchöz, de neked nem inni kellene most?
Utoljára szerkesztette: npeter, 2015.03.24. 22:07:02 -
zenoka #61382 nah ilyet csinalt e mar nektek a max?
egyszeruen semilyen billyentyuzet nem mukodik max alatt az F1 kivetelevel.. meg egy sima F beture levo front nezetet se hozz be..
googlen nem talaltam semmit
-
#61381 Köszi, de sajna ezeket én is megtaláltam a neten, és egyszerűen nem működik. Hihetetlen, mert egy sík egyszerű dolog, és nem lehet megoldani. :( -
GixEr #61380 Nem probaltam, de gondolom ezt keresed.
1. Click Start – Run , type REGEDIT and press enter. This will open theWindowsRegistryEditor.
2. Now, navigate through to
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
Image
3. Look for the DWORD “ShowInfoTip“, right-click and select Modify and change the value data as required
1 – Enable ToolTips (Default)
0 – Disable ToolTips -
#61379 Ja, igen, majd elfelejtettem: Windows 7 és MAX 2011 -
#61378 Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert sehogy sem sikerül. Hogyan lehet kikapcsolni, hogy a MAX-ban, ha egy gomb fölé megyek az egérrel, akkor kiírja az adott gomb nevét? Végignyálaztam a netet, és akárhogy próbálkoztam, sehogy sem sikerült. :( Rohadtul idegesítő, mert digitális táblával mindig van egy kis eltérés a point és a click között, így egy csomószor a kiírt infóra megy a kattintás, és olyankor nem nyomja meg a gombot. :( Sok fórumon olvastam, hogy egy oprendszer szintű funkció, de ott sem sikerült kikapcsolni... Plíz Help, Tenkjú!
Heva nájsz déj! -
tilbury #61377 van vmi kihatással a fájlra a Compress on save?
vagy csak az, hogy tömörít, lassabb a mentés? mármint stabilitásra, ilyesmire gondolok.
Utoljára szerkesztette: tilbury, 2015.03.18. 10:32:05 -
#61376 Köszi, gondoltam hogy az lesz a baj -
GixEr #61375 Benne van a kerdesedben a valasz: Bolean.
Szatyor eleje (a fules) shape+EditPoly, duplikalod es lemodellezed 5perc alatt. Nincsenek geometria/shmooting group problemak stb. Utana mar csak UV-zni kell. -
#61374 Van ez a papír szatyor látványterv, miért vannak azok a vonalak amiket bekarikáztam?
Próbáltam hogy még kötözgetek a fül nyílásához vonalakat de azok is meglátszanak.
Plane és boolean-al vagy proboolean-al van kivágva a nyílás.
-
putyi #61373 ööö izé... ez a vray saját konvertere jobb klikk quad menu alsó szakasz.
ez a sókéz nem sokkal különb, mint a max viewport render :-). -
GixEr #61372 Van benne szotymorges meg elnagyolas rendesen :)
Putyi:
Rakerestem, de 2015 alatt a script hibat jelez es le se fut. (legalabbis amit en talaltam)
Maradok a multyconvertor-nal. Elvileg abban is lehet allitgatni konvertalaskor milyen "slot"-ot minek ertelmezzen. Tablazatszeruen lehet allitgatni, de meg kicsit zavaros. Majd egyszer kijavitom. Addig inkabb kezzel atpakolaszom akkor a hibas texturakat a helyere.
Mas: Showcase-t probalta mar valaki maxbol hasznalni? Egyik kollegina ra van kattanva, de valahogy nem az igazi. Maxbol exportalok FBX-et be van kapcsolva a shmooting group-ok hasznalata az exportban, de megis mintha minden egyes haromszoget mas groupba rakna ezert pocskul nez ki akar mit csinalok vele.
Nagyon Alias vagy egyeb olyan programra talaltak kia ami felulet/test modellezo (ProE, Inventor stb.) De a polygonos modellek ocsmanyul neznek ki benne (vagy csak en vagyok bena). -
putyi #61371 a vrayscene converter tök jó az archicad-os importra, csak arra kell odafigyelni, hogy blinn helyet phong shading modellt használ. -
putyi #61370 nagyon messze van a nullától.