63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #61369 nah igaz de a fiatalember latod kezdo szoval ra meg vonatkoznak a szabalyok:) -
#61368 lehetnek néha kivételek ;-) -
zenoka #61367 nem szabad a lyukakkal kezdeni:P tudhatnad, be kell melegiteni elotte:) -
#61366 vagy így: a lyukkal kezdve :-)
vagy így -
zenoka #61365 pl
https://www.youtube.com/watch?v=nIklzTmqRQs
csak szepen ugyesen nem kapkodva.. -
Carl Davies #61364 Mindenki azt írja itt, hogy boolent nem nagyon használjon senki. Felnibe akkor hogyan csinálja a csavaroknak lyukat? -
GixEr #61363 re
(azert az erdekes, hogy mobilon tud villogni, hogy privim erkezett. Igy weben meg meg se mukkan...)
Utoljára szerkesztette: GixEr, 2015.03.12. 21:05:09 -
nenad #61362 privi :D -
GixEr #61361 Nincs valami tippetek jol mukodo material konverter scriptre (standard material ->Vray mtl esetleg oda-vissza)?
Jelenleg a multyconvertor -t hasznalom, de kepes csodakat muvelni. Archicadbol exportalt SKP-t kapok, de van, hogy egy beton anyagra kepes a refractionra rakni a diffuse vagy bump texturat. Eleg maceras atnezegetni az anyagokat, ha sok van.
Nyitott vagyok minden otletre :) -
nenad #61360 privi -
#61359 Azt hiszem a modellezés és a render között is kell egy kis szünetet hagynom.
Mert régebben a modell végét már összecsaptam, belefáradtam csak legyen kész, most már több részletben csinálom. De most ha már készen van a modell akkor gyorsan a render legyen készen.
A következőnél a modellezés után hagyom kicsit ülepedni a dolgot és akkor már agyilag tudok a renderrel is foglalkozni.
Amúgy a tükröződést HDR Light studio-val csináltam, a render setupot meg Solid rock-al. -
#61358 sokat dobna a fényezésen, ha lenne ami visszatükröződhetne.
meg elhagynád ezt a fekete parkettát, máris lehet, hogy nem lenne makettos.
nézz szét itt, hogyan prezentálnak járműveket -
#61357 Nenene, nem vagytok "szemetek", örülök ha valamelyikőtök véleményezi a munkámat, ti értetek ehhez én nem, én csak magamnak bohóckodom ezzel, ti meg napi szinten dolgoztok vele. Nem sértődtem meg mert nem mondtátok hogy hú de fasza.
A kamera szögekre nem gondoltam hogy számíthat, a festést meg nem értem miért van műanyag hatása.
-
zenoka #61356 attol hogy carpaint siman muanyagnak nez ki.
ne legyel Hungy (egy cinema4d-s srac).... azert mert valaki kritikat mond es nem olyan pozitivat mint amit vartal nem a kritizalo a "szemet".. mert vege az lesz hogy semilyen kritikat nem kapsz...
en ezzekkel a linkekkel eltoltenek 1-2 napot
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=how+to+photograph+cars+ -
#61355 Pedig a festés v-ray carpaint :(
A nejed mikor volt szemésznél?:D
A kamera szögekről hol lehet tájékozódni, hogy mi az ideális?
Utoljára szerkesztette: Met, 2015.03.09. 21:10:38 -
zenoka #61354 ranezesre olyan mintha makett volna es nem egy 1:1 es meretu auto..
az oka:
-kameraszog
-anyagok inkabb muanyagra hajaznak mint mondjuk autofenyezesre.
-ilyen studio setupot nem szoktak autoknal hasznalni hanem inkabb maketeknel.
+1 a felesegem ide nezett a monitor fele es csak enyit mondott tavolrol anelkul hogy barmi elozmenyt tudna: jeee jaaatekauto:) -
#61353 Mi makettos?
Azért ilyen sötét mert nem tudok mit tenni a háttérbe, próbáltam studió rendereket de nem tetszett a végeredmény :S -
#61352 Eléggé sötét az egész kép :-(
Direkt makettos feeling? -
#61351 Ez is kész.
-
#61350 Természetesen építő jellegűnek és köszi szépen! :)
Ez életem legeslegelső munkája a programban, szóval örülök az ilyen észrevételeknek. :)
Most egy kicsit szusszanok majd és ezekkel folytatom. ;) -
GixEr #61349 Gratula, szep munka!
DE, most kezdj el rafekudni a texturazasra/anyagozasra es bevilagitasra.
Rengeteg helyen befoltosodik ami vagy shmooting group problema vagy modellezesi problema, de lehet vilagitasbol adodo is. Ranezesre GI-t egyaltalan nem hasznaltal, kicsit ugy tunik mintha scanline render lenne az egesz+shadow map arnyek. Igazabol texturakat nem is hasznaltal csak a belso padlon es a kepeken meg par butoron, de ott is csak nagyon kis felbontasban. Az AEC fak utottek :D. Hatternek rengeteg ingyenes spherical map letoltheto amikkel akar be is vilagithatsz (Fo napfenynek illik SPOT helyett Directionalt hasznalni mert akkora tavolsagbol a nap szinte egyenes arnyekot vet es nem szettartot.)
Remelem epito jellegunek fogadod a kritikamat es nem degradalonak, csak igy tovabb! -
GixEr #61348 a 3ds fajl tele van korlatokkal a DOS-os hagyomanyai miatt. Szerintem FBX-ben hurcolaszd at a dolgokat es minden jo lesz. A 3ds-t el kell felejteni. Esetleg OBJ formatum ami meg jo lehet.
Ja es meg egy. Mivel a MAX transzformacios gizmokat hasznal ezert azokon az objektumokon ami barmikor scale-vel lett bolygatva es azokon barmilyen modosito lett hasznalva (pld spline+extrude) elore lathatatlan dolgok fognak vele tortenni ezert export elott melegen ajanlott az xform modosito hasznalata+collapse!!! -
#61347 Újrarendereltem az egészet, majd videószerkesztőt használtam a videó létrehozásához, ez lett az új eredmény:
https://www.youtube.com/watch?v=o_5dQPrzelI
:)
Utoljára szerkesztette: MirP, 2015.03.06. 22:26:30 -
zenoka #61346 itt unit vagy mertekegyseg hiba van... nezd csak meg jobbkozepen lent hogy a koordinatakat...
vagy meg az lehet hogy van valahol egy kosza vertex ami csilliard tavolsagra kerult az origotol..
ha ekkora teruleted van meterbe modellez. -
labbi #61345 Szia!
.max kiterjesztésű fájlból. Eddig 2009-est használtam, de át kellett álnom a 2013-ra, a Windows 8 miatt. A 2009-ben bármekkora fájlt kitudtam menteni .3ds-be. A 2013-ban ez nem sikerül.
A mérete szerintem nem nagy, amit modelleztem azt láthatod a "Top" nézetben.
Remélem jól értelmeztem a kérdésedet.
Köszi. -
GixEr #61344 Mibol mented a 3ds-t?
Azzal tisztaban vagy, hogy 65500(kb) face-t tartalmazhat egy 3ds fajl? Regi DOS-os hatar a 3D studio r3 idejebol. Raadasul a texturak neveit is bukod, mert ugye akkoriban mega fajl nevek 8+3-bol alltak. -
labbi #61343 Köszi!
Az a bajom nekem a 3ds max 2013-as verziójával, hogy egy nagyobb méretű fájlt, nem tudok kimenteni .3ds-be mert a ez a kép fogad.
Erre van valami megoldás?
Hiába resetelek, nem lesz jó.
Utoljára szerkesztette: labbi, 2015.03.06. 18:56:35 -
montressor #61342 szervusztok
megvalnek ezektol a konyveimtol, ha valakit erdekel:
-3ds max 5 gyakorlatok (2500,-)
-3ds max r3 biblia I-II (5000,- I+II+cd)
Erdeklodes: elektrongyorsito at gmail dot com
koszonom
-
GixEr #61341 Szerintem itt talalsz.
Maxplugins.de -
#61340 Rendben így lesz :) Már ki is próbáltam, menni fog :) Köszönöm a segítséget!
Azt nem értem, hogy miért tök fekete... mindegy, húztam rá egy alap szürke materialt. -
labbi #61339 Tiszteletem!
Egy kérdésem lenne.
Autodesk 3 ds max 2013-ast használok. Alapból nincs benne, hogy .x mentés.
Honnan tudnék letölteni hozzá plugint?
Illetve egy apróság még. Lehet, úgy menteni a .3ds fájlt, hogy régebbi verziókban pl.: 2009-es is meglehessen nyitni?
Köszönöm.
-
GixEr #61338 Mert teglalapokbol epited fel es azt nem kene.
Illuban Pathfinder/Unite -al egyesitsd oket vagy maxban Shape modban booleanold ossze extrude elott.
A zajossag a realistic mod miatt van (Ambient occlusion minosege alacsony) Utalom ezert sima shaded/edged faces-ben hasznalom :) -
#61337 Ó köszönöm szépen, egyre jobban halad a dolog. A méretek már stimmelnek.
De még mindig bénázok valamit
A megjelölt helyekre miért nem került vertex?
(meg egy apróság, hogy miért ilyen zajos, zavaros pár felület?) -
#61336 itt egy video tutor a dwg importálásra. customize --> unit setup metric legyen cm. illetve system unit setupnál is az egység legyen cm.
link -
#61335 hamár igy szóbakerült más rendszerben elkészitett rajz DXF vagy DWG formátumba való megnyitás maxban.
Arra van valami ráhatáson, akár a külső programban vagy maxban, hogy mennyi vertexből áljon a spline amit a importált fájl megjelenit?
MErt ugye a patch vagy nurmbs modelezéshez csak egyenlö számu vertexű cross sectionböl lehet megfelelő felületet kreálni -
#61334 Köszi a választ! :)
Lenne hozzá pár kérdésem. Megrajzoltam Ai-ban méretarányosan, exportáltam, majd 3dsmax-ben importáltam, majd húztam rá extrude-t, de nem tudom jó-e ez így. Extrude-nál 22 egységnyi magasságot állítottam (mert 220 cm a valóságban) akkor most a maxban is 22 cm? Bár ránézésre jónak tűnik.
A színét miért nem sikerült megváltoztatnom?
Itt egy kép, mit, hogyan csináltam: kép -
GixEr #61333 Drasztikus, de ujrakezded megrajzolni spline-okkal mar meretaranyosan (scalezni/boolenolni amugy is buntettnek szamit maxban), esetleg ACAD, Illustrator,Corel-ben pld 1:10 ben)
Az ott szuletett "rajzot" kiexportalod/lemented 3-as AI/dwg/dxf formatumba es azt importalod maxba. Radobsz egy Extrude-t (ami a teljes belmagassag merete). Ez utan Editabled Poly-va alakitod (az ajtoknal/ablakoknal erdemes vertexet beiktatni).
Ha ez megvan akkor edge modban felszabdalod (csak elotte jelold ki a fuggoleges osszes edge-t, de legalabb azokat a falhoz tartozo fuggoleges edge-ket ahol a nyilaszarok vannak) az ajtotokok/ablakok also-felso magassagaban a SLICE-tool-al (jobbra valahol kozeptajekon). Utana BRIDGE tool-al (polygon modban) Kivagod/osszebridgeled ezeket, igy kivagja az ablakokat ajtokat.
Legalabbis en igy szoktam, de mindenkepp mar az elejen szokd meg, hogy meretaranyosan modellezel mert az sok kellemetlensegtol fog megmenteni...
Ezt leirni hosszabb mint megcsinalni :D -
#61332 Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni (akár tutorial formájában) házmodellezés témában. Kis hétvégi házunkat szeretném lemodellezni mérethűen. (kezdő 3dsmax-es vagyok)
Hogyan a legegyszerűbb méretarányos dolgozni?
Például itt az alapja a háznak, (ez egyelőre nem méretarányos) hogyan tudhatnám meg a kijelölt polyk méreteit centiméterben vagy milliméterben megadva?
Példa kép
Utoljára szerkesztette: acsati, 2015.03.03. 17:54:30 -
#61331 Valamint ha a MAX beépített régi, scanline renderelőjébe beépülő GI izét használod, akkor az alapjáraton rettenetesen lassú. -
zenoka #61330 renderelest alapesetben egy jo proci gyorsitja..masod/harmadsorban tudja a jo gyors memoria es ssd is. de alenyeg hogy legyen egy bika i7 es procid:D