3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló! Van egy kis gondom, mégpedig az, ha megnyomom az F9-et akkor fekete a háttér, de amikor az F9-es képernyőn szereplő képet elmentem, akkor a képen fehér lesz a háttér. Mit állítsak át, hogy fekete legyen?
Sziasztok,

3D látványtervezőt/modelezőt keresek teljes munkaidőben.

Elvárások:
3D Studio Max és Vray alapos ismerete
Photoshop ismeret textúra készítéséhez, illetve utómunkához

Előnyt jelent:
Animáció készítésben szerzett tapasztalat
Solidworks, Rhino vagy egyéb NURBS modelező program használata

Munkavégzés helye:
Budapest

Jelentkezni önéletrajzzal, referenciákkal és a fizetési igény megjelölésével az alábbi email címen (email méret ne haladja meg a 10MB-ot)

[email protected]
Aldaryn
:D

per aspera ad astra

ThomasGins
banner, áááá <#idiota>

\"So always look on the bright side of death\"

Vagyis elvileg jól betölti, mert rendernél jó, csak a viewportban nem...

Valami a vrayproxy betöltésénél szaródik el, mert ezeket a kis kockákat nem is a pivot szerinti helyükre rajzolja, hanem szanaszéjjel a jelenetben.

perspektívnél ()vagyis mellette, ahol állítani lehet az egyes nézetbeli különbségeket) jobb gomb, majd lighting and shadow-nál nézegess.
igaz max2014-et még nem használtam, de 2013-án így van.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Helló! 2014-es max-ből el lehet tüntetni a perspektív nézetnél lévő árnyékot? Alapból ami van ha csinálunk akármit. (nem rendernél)
Aldaryn
Adaptive degradation?

per aspera ad astra

Nektek volt már olyan, hogy a fájl kinyitása után a VrayProxy tárgyakat csak kis kocka formájában jeleníti meg? Amúgy jelen vannak az objektumok, mert ha renderelek képet, akkor jól a helyükön vannak. Ha kijelölöm a tárgyat és megjelenítési módot váltok nála, akkor viszont szépen kirajzolja...

Jim Morrison
igaz :(
És milyen kifizetődő! Tegnap is csomó érem esett a kajak-kenu vb-n <#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Aldaryn
Stadion minden 15 000 főnél nagyobb lélekszámú településre kell. Tudhatnád.

per aspera ad astra

Jim Morrison
szép és jó
csak az a fránya stadion<#kuss>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Aldaryn
Köszi! :)

per aspera ad astra

jol megneztuk nappaliban kiteve nagytevere:D fasza lett:)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
(Az a pár hónap lassan egy éve. Basszus. Repül az idő... )

per aspera ad astra

Aldaryn
Csináltunk egy ilyet még pár hónapja. Most lehet mutogatni.

http://www.youtube.com/embed/zsykQDjZ16U

(Állóképek a filmből ITT (Facebook) )

per aspera ad astra

Aldaryn
Tedd ki jobbklikkes menüre a trim és extend commandokat, akkor vertex és segment módban is megcsinálja. Igaz, egyből átvált spline sub-objectre, de legalább nem neked kell.

per aspera ad astra

vajon ki tudja, hogy mi a logikája annak, hogy a splineoknál segment módban nem működik a trim és az extend parancs? értem én hogy járt utat járatlanért el ne hagyj, de hogy a 3dsmax 10-15 év hordoz nagyjából változatlan formában egy alapvetően rosszul felépített vonalrajzoló metódust ez kiakasztó. öreg motorosoktól elnézést, szerintem fél évente kifakadok itt emiatt... :D

npeter
Interview with Tamas Medve
hmm szép képek.......

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

És ugyanezzel négyzetesen arányosabban kevesebbet lehet kérni egy melóért.

Aldaryn
Lemodellezni egy üdülőközpont kertjét - 4 óra. Collapsolni egy növény 13 ezer levelét egy objektummá 3 óra. :)

per aspera ad astra

Aldaryn
Valamivel kompenzálni kell, hogy itt kétszer annyiba kerül a hardver, mint USAban. :D

per aspera ad astra

Nalunk ezert van kulon Mail/Web/file szerver.
Amugy reszvetem :S
Hát, erre gondoltam én is... ha összeadnák számológéppel, kiderülne, hogy kinek van több a rovásán, mi? :D

Aldaryn
Gondolom a "Prog" és "Staff" nevű volume felvetne bizonyos jogi kérdéseket, de még körbejárjuk a dolgot, mert van benne realitás.

per aspera ad astra

Ez durva! Szerintem is tegyetek rendőrségi feljelentést! Vagy ez egyéb okokból kifolyólag nem járható út?

Kb kötelet az ilyennek.

the world is mine

Aldaryn
Azt még nem tudom, hogy magyar volt-e, van két leadás, amit elég kellemetlenül érintett a támadás, úgyhogy most próbáljuk utolérni magunkat, és újraalkotni az elveszett adatkat. (Aki MAX-ezik, annak ez rutin, uygebár...), ha azok megvannak, akkor tüzetesebben is meglesem, mit hagyott maga után a támadó.

per aspera ad astra

Nah az ilyet tenyleg meg kell csapkodni egy klasszikus T kormanyzarral.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
Magyar volt?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Az a vicces, hogy a névjegyét itthagyta, logfileokba írt üdvözlő üzenetet a kedves hekker... :D

per aspera ad astra

gondolom eselytelen visszanyomozni hogy honnan ki miert? :S

Aldaryn
Ma éjjel meghekkelték a szerverünk. Gyakorlatilag az egyik RAID köteten minden filet tönkretettek, ami kötet sajnos pont a Work volt, úgyhogy az elmúlt két évünk munkásságának oroszlánrésze kuka. Backup volt, de sajnos online (fizikai sérülésekre, meghibásodásokra készültem, nem arra, hogy valaki jön, és kalapáccsal szétver mindent...), és azt is megtalálta. Lehet a "work", mint név volt trigger a cuccnak. Okos...

Úgy fest, mintha beleírogatott volna valamit a fileokba. Lehet csak a headereket cseszte szét. Kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek itten tapasztalata ilyen jellegű adatmentésben.

per aspera ad astra

npeter
Gratula! :-)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Bug-okhoz még hozzátenném, hogy az új rss feed-ből nem lehet megnyitni a fórumot, ami nekem nagyon kellemetlen, mert miden oldalt rss-ből látogatok.

na, ez is negvan :) (magyarorszagon ennyi embernek van meg ez a vizsga/vizsgák ...)
Adobe master
Nem. Nekem is, 20asból is kettő van. Kicsit bug-os még ez az új design, más topicokba is, van amikor pl nem látszanak egyes hozzászólások.

npeter
két 06917-es hozzászólás van?párhuzamos dimenziók? vagy csak nálam műxik rosszul? <#confused>

ThomasGins
""elvileg"" van banner, jobb klikkre kidob egy flash linket.:)

\"So always look on the bright side of death\"

Oda mi is terveztunk egy csomo mindent de le nem irom nyilvanos forumra hogy mit:)

Aldaryn
:) A régi CCS-ből volt bent egy sor, ami a beviteli mezőre fehér betűket írt elő. Nem értem, hogy miért csak azt érvényesíti, a többi szabályt miért nem. (beviteli mező háttérszín a banner színéhez volt állítva, stb... ) No, majd kap egy redesignt a banner is, páran itt nekiveselkedünk, seccperc kész. :D

per aspera ad astra

Nincs banner.
Viszont allitgattam a beallitasokban es most mar legalabb latom amit irok.
Rhinoban nem van papirter :)
Atmeretezes utan jo, ha nem kell ujbol berangatni a meretvonalakat egyesevel. Amugy nalam a Rhino az egyik kedvenc multi tool.

Ferihegyre terveztek kavezot es annak a tetejere/frizre kellett nyomatot csinalnom (Alul viztintes ovalis, felul szinten ovalis, de szembol nezve a hosszu oldala szep ivben gorbul. Nemet epitesziroda nem tudott teriteket adni. Rhinoban kiteritettem ugy ket perc alatt. Majd az epitesziroda visszakerte a teriteket, hogy nekik is meglegyen. Alapteruletre nezve az ovalis ugy 25m x 6m volt. Szoval nem lett volna vicces kiserletezgetni a probanyomassal. Szerencsere elsore jo lett :) )
Nalam sem..

Aldaryn
A Banner csak nálam nem jelenik meg, vagy ez a helyzet mindenkinél?

per aspera ad astra

hat nem tudom a korabbinal is mukodott a telefonos resz..
mar egy ideje terveztek hogy at designoljak csak nem lehett sejteni hogy ennyire fossra...
(egyetlen ertelmes dolog hogy megjelent a nem vip tagoknak is a szerkesztes)

npeter
mi történt ezzel a fórummal. biztos telefonok miatt heggesztették át <#confused><#levele>

nem probaltatok ki a rhinot mint parametrikst? van hozza ugye vray is igy talan a renderek is mehetnenek abban.. mieee kell vakon gepelni???

Csak egy apro visszajelzes arrol amit irogattam. Hatha valaki hasonlo cipoben jar vagy kerul.
Megoldas:
1. Maxban elkeszul a tomegvazlat a butorrol (render es latvanyterv)
2. Tili-toli-val egyidejuleg elkeszul inventorban a parametrikus butor es minden modositas mar csak Inventorban keszul el es inventorbol exportalodik Max-ba. Texturazas vagy Max—ban vagy inventorban (ez meg keplekeny). A lenyeg hogy itt mar gyakorlatilag meretezett rajzok vannak papirterben, ha valaki erti az Inventort barmi modosul.
3. Mindenki mosolyog. (Designer/Asztalos/megrendelo)
A lenyeg, hogy tomegvazlat utan mar minden Inventorban keszul es onnan kerul vissza a Max-ba. Maximum egy-ket feluletet kell texturaval/UV val ellatni, ha az szukseges (bar szerintem ez inventorban is megoldhato es akkor meg ez sincs, csak a helyere kell rangatni). Ez egy olyan ont he fly megoldas ami meg finomitasra szorul, de majd referalok, ha elesben is bevetettuk.