63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Hzsolesz
    A kép mutatja, hogy mit is értek töredezett alatt. Megpróbáltam megint, de nem vagyok elégedett a végeredménnyel...aztán lehet, hogy nekem túl nagy az elvárásom, hogy igazán sarkos legyen az a sarok és ne törje meg a sarok előtt egy picit se. Ezen tudok ugye azzal finomítani, ha a cylinder height segmenseit feltornászom maximumra...ezt értettem max szegmens alatt. Egyébként köszönöm a gyors segítséget...még próbálkozom, hátha én cseszek el valamit.
  • ThomasGins
    Ő az:)
    Az a vicces,hogy pl max 9esed van,és maxtudatlan az ember neki max 2009es tutor kell,ám ha szar a gépe nem rakja fel a mex 2009-et csak max7-et,mert 20 éves mercivel 110el lehet menni az ujjal meg 280an,és ha nem akar annyival menni akkor régi merci kell,mert ujjal nem lehet lassan menni:)
    Na mondtam is valamit meg nem is:)
  • zenoka
    nah ennek a hozzaszolasnak es neki megegyszer es az idegen szavakra keres ra a sugoban...
  • Aldaryn
    Nem tudom, mit értesz "töredezett" alatt, épp most próbáltam ki, mert ezer éve nem játszottam ilyennel, és nekem ugyan nem lett töredezett. path deform stretch paraméter állítása tökéletesen megfelelt. És mit értesz maximum szegmens alatt? Amúgy path deform előtt érdemes egy normalize spline-t nyomni a spline-ra, hogy elkerüld a különbözi kis khm... "pontatlanságait" :)
  • npeter
    itt van ni már ha ilyesmire gondoltál
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    Van egy vonalam, pl. egy ceruza hegyének az előre megrajzolt útvonala.Hogyan tudom animálni a vonalat, hogy abban a fázisban jelenjen meg, ahol épp a cerka hegye van. Enable in viewport Enable in Render-t ismerem, csak az animálásra nem jöttem még rá, pedig biztos tök egyszerű.Globális PathDeform módosítóval is próbálkoztam, de az meg nagyon töredezetté teszi a vonalat, még akkor is, ha maximum szegmensekkel dolgozok. Ötlet?
    Köszönöm!
  • npeter
    Volt szobatársam készítette anno a max4-es hez a magyar nyelvű pdf-et.
    Ehun-e ni a link
    Amúgy a beépített help-ben is nagyon sok dolgot meg lehet találni. Ha meg nem megy az angol annyira akkor ezt kell használni :)
  • lac coo
    Létezik egy 3DS Msx magyarul nevű PDF file, elég jó ... Ki kellene rakni bannerba , talán sokan letöltenék .... De komolyan ...
  • BaliBoy
    Maxot megnyitod és nyomsz egy F1-et vagy Help/Tutorials. (komolyan)
  • tapper
    sziasztok.
    mivel kezdő vagyok és tutorialt se találtam erre amit mso tszeretnék kérdezni igy felteszem ide.
    van 1 plane például.
    én abból kiszeretnék vágni valamit pl. 1 ablakot de nincs berácsozva sehol semmi.
    hogy tudom körülrajzolni az én általam kitalált formát.
    ha valaki tud adni ilyen él pont és stb. létrehozásáról és kivágásokról szóló tutorialt és belinkelné azt megköszönném már csak azért is mert nem akarom ezekkel a kérdésekkel szennyezni a topikot.
  • ThomasGins
    Azért én még várok,hátha lesz profi kezdő tanfolyam is...
  • npeter
    Mindez azért, mert bannerkészító tanfolyam is van itt, csak azt elfelejtették kiírni ;-)
  • MadBence
    Ebben a topikban a legjobbak a bannerek lol :D
  • putyi
    szerinted akik itt mindenért lebasznak, hogyan tanulták meg a programot használni. Úgyhogy nyugodtan csesszél el akár több órát is, mert többet tanulsz belőle, mintha valaki készen szállítja a megoldást.
    és nekünk sem kell mazsolázni a topic-ban, hogy írt-e valaki, valami értelmeset.
  • zenoka
    ehehehe:
    OKJ 31 6201 01 Mezőgazdasági gazdaasszony
    OKJ 31 6280 07 Növénytermesztő gépész
  • tapper
    Nem sértődtem meg csak találkoztam már olyan topikkal ahova fél percenként irogattak és lebasztak mindenkit minden kérdésért.
    Örülök hogy valaki segít.
    Tutorialokat meg nemnagyon találtam.
    minden segítséget örömmel várok.
    csak néha 1 űrát baszakszok mire kitalálom hogy kéne megcsinálni és a végén kiderül hogy az egész napos munkám nemér semmit.
    ezért akarom ujrakezdeni az egészet.
  • Aldaryn
    A nyolcszög jó barát! :) Általábana nyéggyel oszthetó szerkezetek működnek jól.
  • lac coo
    Ja, én is úgy csináltam . De tényleg 3 kattintás és kész van ....
    Ahogy egy barátom mondta erre: ezekhez a módszerekhez már eggyütt kell élni a MAX-al ! :))))
  • FRenkie
    Ez télleg jó, én eddig egy oktogont vágtam bele, így sokkal egyszerűbb. up! :)
  • lac coo
    Ha már megcsináltam és feltöltöttem egy mási ktopikba , berakom neked: ( 3D Totalon találtam ,szerintem marha jó ...)

• zenoka
    priv:)
    google, sugo:) rtfm:)
  • FRenkie
    CSÁ!

vki használ vray1.5sp2őt? Láma vagyok, és bárhonnan tőtöm le, nem indul el a setup, mert nem talál egy másik exe-t, ami ott van mellette.(32bites)
  • Met
    Nem kell besértődni, csak ahogy írtál a másik topicba az jött le, hogy értesz a Max-hez, erre jösz ilyen alap kérdésekkel, szóval nem értettem.
    Én nem értek a progihoz, annak ellenére, hogy összetákoltam 2 autót, tehát segíteni se nagyon tudok, nekem az Evermotion-os Car4ever video segített.
  • zenoka
    nezd:
    ha visszaolvasol a topicba lathatod hogy igen sokat szoktunk segiteni barmennyire szologatunk be...
    viszont egy kitetel szokott lenni olyan kerdesre amit ket perc alatt ki lehetne googlizni vagy megnezni a beepitett sugot arra igy reagalunk altaban..tudom nehez elhinni de ez csak a Te javadat szolgalna..
    mivel igy hasznalod az agyad egy problema lekuzdesere ami sokkal jobban megmarad..

ha meg tanulni akarsz akkor irany a net tele van tutoriallal linkeltek is autosat is: repvez altal linkelt LionTr fele tutornal jobban nem talalsz a temaban (kibaszott reszletes minden eddigi kerdesedre valaszt kapnal csak vegig kenne olvasni)

egyebkent lasd lejjebb segitettem, elso kerdesedre a valasz a symmetry a masodikra az alap cut/quickslice tool azzokal tudsz polykbol "kivagni ujabb alakzatokat"
    ha igy sem megy az cumi, ne vard azt hogy a eloragjak neked a falatot es csak le kelljen nyelni...
    es....tobbi mondanivalomat lenyelem mert nagyon nincs kedvem kifejteni ezt a halado nem halado dolgot..
    lehet megsertodni...
    /me go back work

• tapper
    nem.... nem ebbe vagyok haladó.
    arra törekszek hogy megtanuljak vagy "box"-al vagy primitívvel autót csinálni...
    kitartó vagyok de 1-2 segítség elkel ezér irok ide, hátha segít valaki.
    Eddigi segítségeiteket köszönöm !
    De ha nemakartok segíteni akkor nem kell.... majd szerzek máshonnan.
  • Met
    nincs msn, netem sincs, ki vagyok én?
  • zenoka
    Te hoztad ide tessek tanitani:D:D:D:D msn-t elo oszt okitas..jovo heten feleles polymodelezesbol:)

Dinike0009: ne ezzle foglalkozz kezdetben..regebben is igen fasza kepek szulettek amikor meg csak sima P4 es gepek rohangaltak (meg meg az elott) rendes render optimalizalassal tobbre mesz mert idot is forditasz ra es megtanulsz renderelni..
  • Dinike0009
    Értem, köszi srácok, egy intel core 2 quad ra gondoltam a 2.8 ghz 12 mega cashes-re meg 4 giga ddr3 ram valami faszányos alaplapon, elég lesz e ez, ha mondjuk olyan render időt akarok mint abban a bevilágításos tutoriálban a renderray.comon?? Valakinek van vmi tapasztalata?
  • Met
    már bocs, de ezt írtad a másik topicba mielőtt ideirányítottalak
    3dsmax programmal foglalkozó emberkét keresek.
    én haladó vagyok a programba de most elakadtam és elkelne 1 nagyon kicsi segítség

most vagy Te vagy én értelmezem rosszul a haladó fogalmát
  • zenoka
    1.) symmetry
    2.) edge-->quickslice/cut..etc
    heti jocselekedeim vege:)
  • tapper
    Hali.
    Megint lenne 1 kérdésem.
    Autórol lenne szó megint..
    Megcisnáltam a fél autót és az kéne nekem hogy ez tükröződjön a másik oldalra.
    Na ezt hogyan lehetne megoldani.
    Aki tud erről valamit attól szívesen várok infókat.
    MEg ha már itt vagyok még1 van pl 1 plane... és én azon kiakarok "húzni" 1 félkört azt hogytudom megcsinálni?
    nemtaláltam sehol tutorialt pls help.
    előre is kösz
  • gphilip
    Hali!

Lehet, h hallotatok róla, nemrég mgjelent egy elég színvonalat is album leírásokkal. Itt bele lehet lapozni:

http://shop.3dtotal.com/product_info.php?cPath=22&products_id=226

Sajnos 32 font :( az majdnem 10 rugó, és az sem biztos, h szállítanak kis hazánkba.
  • Geccoka
    ÁÁ, mar irtam lejebb...
    Vegyetek ugy, hogy az egy easter egg, rejtett poen :D

marcee: en mondjuk cinemaval csinaltam, de ez ugy keszult, hogy 6 db 90 fokos negyzet kepet rendereltem, minden oldalrol egyet, majd ezt a Pano2VR progiban tettem ossze ilyen flash panoramava.
    De lehet a box camerat is hasznalni, az egyben megcsinalja a rendert, de az meg nem megy fizikai kameraval.
  • kekpolos
    Nekem csak az a kérdésem van, hogy hol van ez az épület? Mert 12:54-et mutat a mikró órája, és kint már bőven a naplementében vagyunk. Vagy csak 13 percre beraktad a vacsorát? :)
  • zenoka
    eez valami kamu:D
    EOV, EUREF'89, WGS'84 johet:)
    kaptok helyszinrajzot hozza:)
  • Malakai
    Magyarországon kívülre van helyezve, úgyhogy hosszúsági és szélességi fokok: 27.25463, -69.455566 :)
  • zenoka
    adja mar meg valaki a bannerba levo max tanfolyam Pontok EOV koordinatajat..delutan elugranek jelentkezni:)
  • marcee
    Max 2009-ben szerettem volna 360 fokos panorámát renderelni, a panoráma exporter végig is nyomta a pass-okat vray-jel, de aztán a viewer csak feketeséget mutat és hibaüzenetet dob, ha quicktime-ba akarom menteni. (valami qt vr-t hiányol). Ha jpg-be mentem az is csak feketeség. Mit cseszetm el?
  • zenoka
    nah jo akkor otos:)
  • Geccoka
    Hat ő ezt nem latta :D
    Meg meg dolgozom a megfelelo workflow-n, szal ez felfoghato egy teszt panoramanak.