3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Cuttal vágd ki a oldalkormányt , majd az új polikat kijelölve detach-old õket!Így a repülõgép megmarad symetri modosítóval, a szárnyacskád viszont egy külön új object lesz , osszekapcsolódva a két fél ...
Utána a hiányzó polikat ( ott ahol kivágtad lukas maradt..) create-al potólhatod körbekattintva a vertexeket ...

Így kv elõt kicsit nehéz a fogalmazás, de remélem érthetõ 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zsolesz92
hmmm...
amugy mivel kezdõ vagyok, és mostanában mégcsak nem is maxoztam, sajna nem tudok segíteni 😊

Malakai
Jah, olyan nincs, hogy a transzformációt átvigye a túloldalra, csak új geometria létrehozása.
Visszaút mondjuk pont, hogy több van, ha transzformációt viszel át, akkor törölheted a szimmetriát nem változik semmi, a módosítások megmaradnak.
Ami hibája, hogy egy szimmetria tengelyen mindig lesz egy él, amit utólag el kell tüntetni.
A workflow ma már annyira nem lineáris, mint régen, egy edit poly módosító ráhelyezésével lehet próbálkozni azzal, hogy módosítasz rajta, de azért itt vigyázni kell, hogyha utána aztán alámódosítasz vmit (alsó szint), ami a geometria számát is változtatja, akkor belefuthatsz hibákba.
Mellesleg jegyzem meg, hogy XSIben is bele lehet ugyanígy futni hibákba (ahol ugye a nem lineáris workflowt nagyon reklámozzák), talán kevesebb, de van.

Szóval, ha a symmetry után akarsz módosítani, akkor lehet pl egy edit poly módosítóval, vagy, ha már nem fontos, hogy symmetry megmaradjon, akkor collapseolod a modifier stacket, vagy átkonvertálod újra editable polyvá, a hatás ugyanaz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Az a baj h az egyikben "fehér" lötty van csak a displace átmegy rajta,ami a kisebbik gond.Amugy 5 óra volt a render mediumon kis light cachel megtoldva😞

\"So always look on the bright side of death\"

zsolesz92
miért mind a két pohárban piros lötty van? na ez egy szépen megfogalmazott kérdés lett 😄

ThomasGins
wip
Kérnék ötleteket hogy hogy oldható meg egy ilyen paca szépre,próbáltam ps-bõl menteni pathnak, meg zbrushban is,csuf volt, ez egy sima displace opacityvel,vmiért furi h nincs rajta refract és reflect.😞Meg valami alap textura is lehet jó lenne ha más nem viszonyitásnak.Szoval ha van ötlet ...

repvez
De én a tükrözött részével szeretném weldelni,mert ha csak behuzom középre akkor marad egy él a közepén.Meg igy akkor hogyan lehet megszüntetni a symetri hatását majd a vége fele amikor nemszimetrikus elemeket kell ráeakni,de mindkét felére szügségem van a modelnek.

A maxnak mindig is gondba voltam ezekkel a tükrözés és simetria dolgaival.Miért nem lehet olyan benne mint más proginál hogy kijelolom amit tükrözni akarok utánna megadok egy tetszöleges tükrözési tengeyt és kész, nincs visszaut ami ottvan az ott is marad.
Malakai
Továbbra se értem mi a problémád, sorry. 😛
Ha nem akarsz lyukat a testre, akkor csinálsz oda polyt és behúzod a tengelyhez, az weldelve lesz, ha a tengelyen, a thresholdon belül van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
mert ha kivégom az oldalkormányt akkor a belsö fele üreges lesz és azt akarom befedni polyval,de ha nem látszik a másik fél akkor nincs mihez hozzá weldelni a vertexeket.Azt meg nem akarom hogy középen legyen benne egy él.Sajna jobban nem tudom megfogalmazni. tükrözés után legyen egy test és ne két fél.
Malakai
A symmetryt mindig ugyanúgy hozzáadja, miért ne tudnál dolgozni csak az egyik felével? Ha az zavar, hogy nem látod a "másolt" részt, akkor show end result kapcsolót kapcsold be az Editable Poly szinten.
A nem szimetrikus részleteket meg add hozzá minden szimetrikus letudása után.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
közben a symetri modositos dolog sikerült,de most jön az hogy hogyan lesz egy test,mert ugye a jobb oldali menünél az editable poly fölött jelenik meg a symetri és ha átváltok vertexre vagy polyra akkor eltünik a tükrözött fele a tárgynak.Igy meg nem igen tudok hozzá kapcsolni semmit.
ez lenne a problémám
A függöleges vezérsikbol akarom kivágni az oldalkormányt, ugy hogy a tüktözés után egy test legyen.
Egyébként hamár beraktam a modellröl is jöhet vélemény jotanács hogy mit hogyan érdemes rajta modositani.
Malakai
Nem akarod képpel illusztrálni?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
A fö testnél jol is müködik a symmetri,de a kivágott résznél már pár cm-t el van csuszva a tengely és ezzel az a baj ha szerkeszteni akarom akkor eltünik a tükrözött fél.Nekem az kéne hogy egy szilárd testé álljon össze ,mintha egy test lett volna mindig is.
symetrinel tudod alitani tukrozes tengelyet eleve.. a masik meg ott van hogy a koztes vertexeket weldelje (weld treshold talan lusta vagyok megnyitni) e ha pontosan modeleztel akkor ennek mukodnie kell.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

repvez
Megakadtam egy kicsit megint.
Hogyan tudom azt megcsinálni,hogy ha egy testet tükrözni akarok akkor az egy egész test legyen a tükrözés után és ne két félböl .
A symmetria modositot is probáltam,de az valamiért nem pont a szimetria tengelynál tükröz,pedig a pivot az ott van.A mirrornál meg 2 felet csinál.És az se ártana ha automatikusan weldelné a szimetria tengelynél a vertexeket.Az nem fontos hogy a müvelet után egyformán mozogjanak a vertexek mindkét oldalon.
haat maradhatsz😄😄
igen erre gondoltam nagyon "tááág"nak tunt. probalkoztam en is vele anno..de aztan feladtam..marad hogy mi nez ki jol mi nem😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

vafeN
Vegyél NVidia videokarit

[O_O] (.)(.)

youth
Maya topicban házigazda váltás van épp készülõben, egy puccskísérlet áldozata vagyok. Befogadtok? 😊))

Na viccet félretéve. Hát nemigaz valaki dobjon hozzám már egy monitort, amin be tudom állítani a világosságot, kontrasztot 😊

Zenoka: elvileg a v-ray camera hasonló eredményt ad mint a valósgában hasonló paraméterekkel rendelkezõ fényképezõ, lencse. Bár igen... 3.5-ös rekeszt állítottam be és úgy tûnik mintha 1.4-1.8-as lenne.
Egyszer ha összejön végre a tökéletes hdr panoráma 😊 akkor szeretnék csinálni egy olyan tesztet, amivel megpróbálom reprodukálni a fényviszonyokat (ugye adva a panoráma) és valahogy úgy belõni a fényerejét, hogy a v-ray camera beállításai és a valós fényképezõ beállításai azonosak legyenek és az eredmény is. Nade ez még odébb van, még várom, hogy behozzák a gépet 😊 Addig tétlen vagyok. Rájöttem, hogyha valamit eltervezek azt be kell szorozni 1-2 évvel 😊

Youth

ThomasGins
Ez a függõleges csikozódás a causticsban mitõl lehet?Egy lathe van nurbs-é konvertálva.

faraszthatsz pedig😄
tenyleg beeget😊
felre a trefaaaat (tankcsapi utan szabadon):
igen faszantas a doffot kicsit tul erosnek tartom meg ilyen kozeli kepnel is. rekesz/zarsebesseg/fokusztav/iso?

ThomasGins
Jóóóféle

Free
naaa ez király lett :c)))

De kicsit világos és be van égve nem ?? :c)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Na szívküldi következik, ezt a képet Zenokának küldöm a segítségért cserébe. Többet nem fárasztalak titeket a rollerrel. Majd talán akkor ha lesz környezet meg anim belõle, de az egy másik project, lehet nem is lesz belõle semmi. Akkor íme:

Youth

azt hittem hogy foto es a dof rajta ps😊
de tenyleg tul sotet nekem egy hangyanyit😊

youth
vagy úgy értetted hogy ps, dof? 😊

Youth

youth
Nem ps dof hanem v-ray 😊 még mindig sötét behalok... na majd a következõt föléexponálom 😛

Youth

ps dof es tul sotet😊😊😊😊
irtam privat😊

lac coo
Ivy generátornál hogy tudom változtatni az uvw mapokat ? A növény szárán nincs megfelelõ korditáta és sehogy nem jövök rá hol vagy hogy változtassam ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

youth
Itt egy eredeti foto a rollerrõl <#finom>

Youth

hehe nincs mese innentol kezdve nincsenek titkok:
http://www.noslang.com/dictionary/b

bbq idobetelt megfejteni😄

Free
köszönöm...

Most legalább van idõm játszadozni mindenféle hülyeséggel abban az idõben amikor ébren vagyok :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Kabbe 😊

Youth

ThomasGins
Tényleg,kicsit rég volt már AP contest,nem lesz valamikor?

ThomasGins
idejössz beletursz a bannerba és egy hónapig semmi?😊

ThomasGins
lol😊

Aldaryn
Mondjuk azon minden sötét. 😞 Fene megette ratyi. No, ezzel el is intéztem a hozzászólásadagom erre a hónapra. Szépestét mindenkinek. Youth koma, örvendek, hogy ismét dobálsz ide képeket!

Free, jobbulást!

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, eszem megáll, hogy lehettem ennyire figyelmetlen,... a fényképezõgép LCD-jén is sötét, de ott nagyon. 😛

per aspera ad astra

Free
genya :c)))))))

majd kiköptem a gyulladt tüdõm a röhögéstõl..

Aldaryn
Hmm... most nézem, hogy a világosított képet setéteztem le. Milyen lehetett az eredeti? 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Setét. Setét a kalibrált crt-men, setét a középkategóriás lcd-n, setét a notin, a másik notin is, telefonon is, setét tovább az lcd tv-n, és az mp3 lejátszó kijelzõjén is, itt elfogytak a kijelzõk a közelemben, szerintem ne higgy a notidnak. Setét ez.

Amúgy faszántos! 😄

per aspera ad astra

atlagolj atlagolj😊
jo lesz😄

youth
Így már világosabb? áá így meg szar notin 😊 na jóvan megpróbálok összehozni valami használhatóbb képet...

Youth

youth
Tényleg a crt monitoromon elég sötét... Notin jónak tûnt pedig :S

Youth

Free
király lett csak nekem kicsit sötét a kép. egy jobb megvilágítás feldobná :c)))

youth
Aktuális projekt:

Youth

ThomasGins
w3d-n leltem a linket nagyon komoly😊
link

vafeN
Oké, megpróbálom, köszi.

[O_O] (.)(.)

Malakai
Animáld a kamerát a mozgáshoz.. Lehet 1-1 frame közt is gyors animációt csinálni, ami vágásnak tûnik, de inkább több kamerát használj és az adott részt rendereld velük, egyel csak macera van (key-ek módja, ha van motionblur, akkor máris nem jó)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

vafeN
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy pár képkockán egy helyrõl mutasa az object-et, aztán meg másik oldalról, meg kövesse?

[O_O] (.)(.)