63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#46190 ok koszi -
#46189 Én frankón használok 2008-ra is. Chaosgroup download sectionben is van 09-től felfelé mindenhez. -
#46188 Sziasztok vray 1.5 SP2 csak 2009-es maxra letezik?? -
#46187 privik mentek, bocsi, kicsit lemaradtam az elmúlt héten. -
Geccoka #46186 Al, a multkori privimre irjal valamit legyszi. Kösz -
#46185 Sziasztok!
Eladó Canon EOS 5D váz, kitűnő állapotban van, gyakran tisztítom a CMOS érzékelőt. 340 000 HUF ért árulom.
Bocs a reklámért :S -
zenoka #46184 en inkabb ugy fogalmaznek mar amennyire tapasztaltam hogy a rhino az autocad egy butitott formaja (2dben, gepesz "egyszeru" muszaki rajzokra jo..nekem par dolog hianyzik belole egyeb meloknal) es kib@szott fejlesztett formaja 3dben:) -
nenad #46183 autocad majdnem olyan mint rhino mint rhino bizonyos értelemben.
Akkor ti sem dolgoztok kevesebbet, én is át szoktam, jobb esetben felül szoktam rajzolni.
-
#46182 Bár mindig fintorgok, hogy acadban mennyivel kevesebb anyázással megvannak a vonalak (nem pont a trim miatt) maxos trimet egész nagy hatékonysággal lehet használni, ha kapcsolgatod az "infinite bounds"-t ki/be. Azt sajnálom nagyon, hogy ennek a kapcsolónak nincs dedikált max commandja, nem lehet kitenni jobbklikre, vagy hotkeyre. -
zenoka #46181 mondjuk en az epiteszek rajzait is atszoktam rajzolni elso korben mert az esetek 95% ban pontatlan:)))
nenad: ha autocad akkor erdemes a 2008as valtozatot hasznalni, 2007 felejtheto, 2004 az jo volt 2005 os szinten szar 2006 egesz turheto...ebbol kovetkezik hogy a 2009 es az megint szar lesz:) -
nenad #46180 melyik autocadet. -
putyi #46179 ja de a kedves építészek megrajzolják az alaprajzot stb. és mi azt használjuk. amikor mondjuk nekem kell a homit kiszerkeszteni, akkor azért az acad-ot használom. annyira nem vagyok hc. -
#46178 -
#46177 customize/pref/veiewports -
#46176 Azt hol tudnám beállítani, hogy a bacface cull beállítás soha ne legyen kipipálva alapból ?
THX ! -
zenoka #46175 hidegver?:)) maxnal?:) haat az elszallt evekkel ezelott:) nalatok is ez a workflow nem? autocad+max?
bar lehet hogy nem archviznel nem mukodne..nemtudom regen nem foglalkoztam komolyabban massal:) -
putyi #46174 amúgy egy kis hidegvér, meg alap ábrázoló geometriai gyakorlat, no megy egy kis max-os alapismeret és egész gördülékeny. -
putyi #46173 és akkor te még nem is dolgoztál az 1-esmeg 2-es max-szal, ahol külön módosító volt... -
zenoka #46172 nekem meg mindig gyorsabb igy (line, spline cadben esetek 95% ban) minthogy kib@sszam a gepet az ablakon a sok idegeskedes miatt:) -
bencsab #46171 Képtelenség mindent egy másik programban megrajzolni, mert megőrülök a sok export/import-tól. Szerintem elég jól lehet szerkeszteni maxban is, de az a fránya trim... -
zenoka #46170 mert splineokat nem szabad maxba rajzolni:)
de tenlyeg erdemesebb valami normalisba rajzprogramba (cad,rhino)...legalabbis pathon kivul mas nem mernek maxba rajzolni ha pontos es gyors eredmenyt akarok:) -
#46169 helo.
segitséget szeretnék kérni.
csináltam egy kisebb animációt, és amikor renderelném, akkor az egész feketefehér... de nem úgy mint pl egy tv, hanem a háttér fehér (vagy inkább átlátszó:) ) az alakzat meg tök fekete:SSS
pedig vannak rajtuk textúrák, stb. -
bencsab #46168 Egyet mondjatok meg nekem! Miért van az, hogy a 3dsmax-ban ősidők óta szarul működik a trim a spline-oknál, és képtelenek kijavítani... -
#46167 Nos igen, ezzel már én végig szlopáltam max alatt a témakört, próbáltam így is, particle rendszerrel is, talán egyedül scripttel lehetne megoldani normálisabban, viszont ahoz is nagyon sok vertexet kellene létrehozni a spline-on, hogy jó legyen... a megoldást számomra egy aftereffectsben elkészített animáció hozta, amit simán alfás textúraként beraktam maxba és összelőttem az animációk hosszát. sztem ez a legegyszerűbb (after effects alapból tud ilyet, hogy animálva kirajzol mondjuk egy .ai spline-t) -
#46166 A Zénó félére,de köszi!
(A magyarok kisnyilaitol,ments meg Uram :D) -
zenoka #46165 nem, arra gondolt hogy bemeretezzen egy objectumot:) tehat a mereteit ilyen kis csini nyilakkal meg hozza tartozo szamocskakkal:)
-
Harleyta #46164 Blueprintnek hívják...
Van 1 fényképed pl. azt megjeléeníted abba a bizonyos programba és az körülrajzolja neked.
erre gondoltál ?
-
#46163 Köszi, megnézem ! -
zenoka #46162 Thomas, Lac coo: ez kellet nektek szerintem:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/dimaster -
#46161 Hú, az nekem is jól jönne, ha megtalálod rakd majd be ! ;) -
putyi #46160 www.scriptspot.com, de a nevét nem tudom. -
#46159 Annó vki belinkelt egy scriptet ami műszaki rajz szerűen beméretezte az ojjekteket,nem emlékszik valaki a nevére nem találom neten:( -
nenad #46158 sztem mental azért még más, brazil szintén. ott elég gányra sikerült az irradiance cache.
nagyon sok hasonló opció van benne azért gyanus.
viszont a secondary multipliert fel lehet nyomni 100% felé, illetve per object szinen lehet állítani a saturációt és az enegriát, a gi generate és receivenél, ami nagyon hasznos lehet, a "padlószinű fal" effekt elkerülése végett. Viszont a többi reflekció meg mehet, így a realizmus megmarad.
-
Harleyta #46157 Nem tanultam még meg hanem próbálom a segítségek alapján amit itt találtam. ! -
bencsab #46156 Bocs, akkor félreértettem az előzéményeket. Én úgy fogalmaznék, hogy gyorsabb mint az sp1-es. -
putyi #46155 tehát a buhera sp2-es verzió gyorsabb a gyárinál? -
bencsab #46154 Ez nem így van! Sőt! -
zenoka #46153 szerintem ezt a beszelgetest privatba folytatjuk tovabb;)
kuldtem:) -
putyi #46152 ja, csak az isten gépe nem elég hozzá. legalábbis ezt írták a hozzászólásokban. -
Szeki26 #46151 Köszi a választ,ez gyors volt