63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    kompozitálj. Egy PSt indítani, és betenni háttérbe a képet azért nem olyan ördöngős feladat. Hidd el, tíz látványtervezőből kilenc így csinálja.
  • hunkircsi
    Hello!

Valaki mondja meg kérem szépen, hogy miért homályosabb a V-Ray-el kirenderelt Environment map, mint a sima Scanline-al? Nagyon fontos lenne, mivel hátteret is kell renderelnem, és amíg nemtudom megoldani ezt a problémát, addig marad a kompozitálás, annak megismerése pedig még eléggé kezdeti stádiumban van nálam. Szóval mit kellene csinálnom, hogy a berakott Environment bitmap ugyanolyan minőségben jöjjön vissz a renderben, mint ahogy bitmapként visszavigyorog rám a képernyőről...

Köszi a válaszokat...életet mentenének...
  • zenoka
    vagyok:D
  • Dinike0009
    sziasztok, itt egy kép, most lettem vele kész, photoshopban kicsit átdolgoztam, raktam az egyik csésze fölé füstöt, nézzétek meg hogy korrekt e vagy még változtassak e vmit?

link: http://iaro.3dmax.hu/kep/sample_02.jpg

köszi:) ÜDV
  • ThomasGins
    Tolom. én én is a vertexet:S
    irj ide ha vagy még,bár gondolom nem,lekéstelek:(
  • FRenkie
    Szerintem jobb ha kirendereled külön passokban, és utána kompozitálod a háttérrel. Így még utólag is tudod szinkronizálni a fényt, színhőmérsékletet stb.
  • zenoka
    itt kidolt:) bar este o is hozott haza melot:)
    thomas jelentkezz tudom hogy te is tolod meg:))
  • Geccoka
    Fogadd egyutterzesem, en is izzasztom a procikat epp :D
    Bar nalam az asszony epp olvas...
  • zenoka
    maganyosan ulok pentek este...asszony alszik..tologatom a vertexeket...izasztom a procikat..valami langyos zene szol a hatterbe..probalok koncentralni...almosodom mert atleptem a heten a 69dik munkaoram..
    "imadom" neha ezt a szakmat...meg embereket akik hataridok talalnak ki ugy hogy fogalmuk sincs mi mennyi ido..
  • lac coo
    Valaki tudna segíteni hogy ide az első sorba mit kell beállítanom ? THX !

• hunkircsi
    Igen, köszi, valami ilyesmire gondoltam. Csak konkrétan nemtudtam a nevét, így nemtudtam helyesen keresni. Ezekután megtaláltam a tutort, amit annyira kerestem. Ez volt az.Architectural composition
  • BaliBoy
    Pont a héten találtam egy ilyen tutort. Nem tudom erre gondolsz-e: W3D
  • hunkircsi
    Üdv!

Adott feladat a lefotózott üres építési telekre rárenderelni, vagy ráutómunkázni a renderelt látványtervet.
    Namármost minden tutorial azt meséli, hogy csapjuk be a háttérbe (Environment) a kiszemelt telekfotót, de arról nemszól a fáma, hogy mivan akkor, ha a kirenderelt háttérkép még a kikapcsolt AA filterrel is homályosabb lesz a renderben az eredeti képhez képest. Na ilyenkor mivan? Hajtépés? Az megvolt.

Plusz ha valaki tud valami használható tanácsot adni az ilyan esetekre, hogy minél könnyebb dolgom legyen a MAX-os kamera+perspektívát összelőni a fotózott háttérrel, akkor privátban írja meg nekem. Ja, a telket is én fogom fotózni a jövő héten, igaz egy kommersz digitális géppel. Nemtom, hogy az ottani beállításokat össze lehet-e (érdemes-e) kombinálni a V-RayPhysicalCam értékeivel.

Minden helpet nagyon megköszönök előre is.

p.s.: Egyszer láttam valami hasonló tutorialt, amin a fotó perspektíváját valami referenciapontokkal belőtték, de sehol sem találom...
  • zenoka
    ehh mert poly modban a hide selectnel van alatta vagy melette egy olyan hogy unhide all azt kattintgasd ne az jobbklikkel object modot..:)
  • Szeki26
    Hát még amatőr vagyok a progival kapcsolatban,szal nemtom mire gondolsz.Amiről én beszélek,hogy kijelölöm element módban a tárgyat,aztán poly módban unselect amit el akarok tüntetni,jobb klikk hide unselect.Aztán akármit unhide-olok többet nem jön vissza.Akkor ez most bug lenne ? Amúgy Max 2008-at használok.
  • zenoka
    max 9 nel is 2009 nel is belefutotam..de hogy en hogy utalom a 2009 et:D
  • ThomasGins
    És ki hányas maxrol beszél?:)
  • BaliBoy
    Én mindig element módban szoktam unhide-olni és akkor nem bugzik. A hide-olás annál bugosabb. Poly módban hide-olva, vertex módban néha látszanak a pontok.
  • ThomasGins
    Nemtom mennyire vágod a progit,de poly módban hide-unhide, nem ugyanaz mint a jobb klikk-ben levő...
  • zenoka
    nekem edig cask annyilt bugolt hogy unhide utan a vertexeket cseszte unhidolni igy azt kulon vertex modba kellet unhideolni...vicces volt mert eloszor egy kurva irodahaznal jott elo kicsit betojtam hogy wtf (bizt mentes persze nem volt:P) :)
  • putyi
    ne használd, mert bug-os.
  • Szeki26
    Srácok ,ha egy edit poly-nál egy hide unselect parancsal eltüntetek egy polygon-t,aztán unhide all parancsra semmi nem jön vissza az miér van ? Renderbe szépen lerendeli,de eccerűen nem tudom visszahozni sehogy,már egy csomó dolgot próbáltam :) Mi a megoldás :) ?
  • kekpolos
    Ha rossz idő lesz hétvégén, beszállok én is.
  • ibor90
    ezt én most kipróbáltam...meg már láttam hogy iguana is csinálta egy ilyen rövid tutort ehhezt world3D-n is és most gondoltam megnézem
    semmi változást nem érzek...
    zbrushban próbáltam de ugyanúgy 2Gb-nál elkezdi tömöríteni a memóriát hiába vettem fel a compact limitet is...
  • Atika :o)
    koszi
  • marcee
    How to set /3GB startup switch
  • kekpolos
    Ezzel én is sokat szívtam, de megoldottam végül. kis optimalizálás, meg command line-ból renderelés, azzal sokat meg lehet spórolni. Meg hát a 2009-es max ilyen szempontból jobb, de lehet hogy a frissebb vray miatt volt hogy ugyanannál a jelenetnél nem fagyott. A textúráknál nem is gondolnád, de borzasztó alacsony minőségűre lehet tömöríteni (ps-ben közel nulla felé húzni) a diffuse mapokat és a renderelt képen nincs is különbség hogy mondjuk 200 K egy kép vagy 20, a maxnak viszont nagyon nem mindegy.
  • Atika :o)
    azt a 3GB kapcsolot holl kell beallitani?
  • ThomasGins
    Hát fekete lyukra nekem több vóóóót:)
  • zenoka
    jujuuu erre van otletem:D
  • marcee
    Akkor állítsd be a /3GB kapcsolót és 2GB RAM mellé kb 4GB swap-et. 32 bites windows-on ugyanis alapból 2GB memória címezhető egy programszálnak, a /3GB kapcsolóval meg 3GB értelemszerűen, ha ez sem elég, akkor át kell térni 64 bitre.
    Ha nem a memória kevés, akkor displace gondra tudok még gondolni, annál fordult elő nekem még, hogy csak úgy ukmukkfukk elszállt render közben, mindig ugyanott.
  • nenad
    [szin=red]Csá e hétvégén még only maxos speed. Téma, Gesztenye és gyufaszál, avagy építsünk valamilyen jelenetet belőlük.[/red]
  • spqr73sanyi
    Helló!

A segítségeteket kérem!
    A "Bevezetés a 3D animációba" nevű/ című dvd-t/ oktatófilmet keresem!
    Ötleteket kérek, hogy honnan lehet letölteni, vagy ha esetleg meg van valakinek.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • FRenkie
    32, 2009
  • marcee
    32 vagy 64 bites rendszer, max?
  • FRenkie
    Mivel orvosolhatnám azt a problémát, hogy a render elején, vagy közepén a max feladja, és kilép. Hol bug reporttal, hol anélkül. 2 gb ramom van, majd veszek még, de addig is lehet valamit ügyeskedni? Ehez kapcsolódik hogy mennyi virtuális memóriát ajánlott beállítani, illetve a C meghajtón kívül érdemes e a másikon is engedélyezni?
  • Malakai
    Jó kérdés..
  • Free
    És honnan lehet kideríteni hogy mi hiányzik neki ?
  • Malakai
    Általában hiányzó dll, vagy script okozza.
  • Free
    Ki találkozott már olyannal , hogy behív egy materiált és azt dobja ki hogy ParamBlock2 Error?
    mi erre a megoldás?