63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Lol... bakker, ezen kinyúlok. Nem hiszem el. Kép mellékelve. Látszik, hogy a GI számolásban még float értékkel vesz részt az atmoszférikus effekt, a direkt renderelésben pedig clampolva. A szürke terület adott expozíción mért értéke 1,8 krüli, míg alatta a kanóc fényessége, ami csak a volumetrikus effektből jöhet az pediglen 5,3, namost nem kell matekzseni ahhoz, hogy kitaláljuk, 1,8-as erősségű pixelek nem fognak 5-re izzítani fel közeli felületeket... :D Beszarás... ezek után tényleg nem értem miért nem lehet a látott output is float.

Feltettem azt is, hogyan fest GI számolás közben az atmoszférikus effekt. Látszik, hogy ott még float. Szépen kijönnek a fehér "alatt" clampolt színek is (kékek, narancsok)

• Aldaryn
    Az a bajom, hogy mivel clamped, ezért nem működik együtt a jelenettel, nincs "ott", ha kilépek a 0..1 fényintenzitás skáláról, márpedig elég gyakran, mert szinte csak decayel használok lámpákat, vagy elég, ha a fizikai eget/napot említem, akkor már dobhatom ki, hiszen bármit tehetek, a lángjaim intenzitása sosem lesz több 1-nél. Nem kellene nekem GI, nem kellene, hogy a nyüves fényforrások megvilágíthassák, nem kellene nekem semmi más kompatibilitás, csak az, hogy miután a max atmoszférikus evaluátora átment az atmoszférikus effekten, ne clampolva adja tovább az értékeket. 2008-ban ez már elég kispálya szerintem.

Így marad a kompozitálás.
  • nenad
    de vrayben a teszt alatt bekapcsolod a color mappingot gondolom, teszteléshez.
    van egy ilyen jelented egyébként csak test scene egy-két textúrával
  • Met
    Az miért van, hogy a 0,3mm-es chamfer az egyik élen jóval nagyobb mint ugyan azon az objecten egy másikon?
  • Aldaryn
    Nem adom fel, de én emiatt nem dobom ki a hdr workflowmat. Túlságosan hozzászoktam már, hogy a kimenettel "nem törődök" és minden color mappolás postban külsős programban (ps, nuke), ehhez meg azért nem árt az unclampolt atmoszféra. Azt nem értem én, hogy pl. anno a phoenix tudott unclampedet, afterburn is tud, miért olyan nagyon nehéz betenni azt a kapcsolót?
  • nenad
    nekem is piszkosul bejött, az unclamp, nekem nem fontos.
    piszok jó kis program. Ne adjuk fel... ;-)
  • Free
    hm.. hát nem tudom nekem egész szépre sikeredett
  • Malakai
    És ne jpg-be mentsd az alpha mapot...
  • Aldaryn
    FumeFx + VRay = fejfájás, értetlen fejcsóválás, és mérgelődés.

(nincs unclamped outputja... hihetetlen)
  • nenad
    fumefx ;-)
  • zenoka
    0,0,0 hatha nem evidens :P:) Al dobtam mailt:)
  • Aldaryn
    Ha PSben csináltál gyertyaláng fotóból alfamaszkot, akkor érdemes biztosra venni, hogy ami fekete, az tényleg fekete-e, és nem csak a szemednek az.
  • zenoka
    vraylightnal van opacici lehetoseg..valamit rosszul csinalsz:)

Al..hmm nah jo ez teny;)
  • petesilver
    :) a gondom, hogy a lángon kívül eső rész alfázva fehér lesz a fekete helyett, de nem marad átlátszó.
  • Aldaryn
    Kb annyira, mint hogy nem a kanóc világít. :P
  • zenoka
    gondoltam ez evidens:D:D:D
  • Aldaryn
    A plane legyen kb akkora, mint egy gyertyaláng. És sokat segít, ha felfelé áll, valamint szembefordul a kamerával.
  • zenoka
    kanoc vegere egy plane arra egy alphas vraylight langot:D

• petesilver
    Köszi! Ez esetben a kanócnak adjam meg ezt a shadert, vagy a kanóc végére rakjak egy kúpos valamit, és annak?
  • Aldaryn
    VRayLightshader gyertyaláng mappel. :)
  • petesilver
    Sziasztok! V-ray segítséget szeretnék kérni: mi a legegyszerűbb módja, hogy a gyertyához lángot kreáljak, ami fényt is bocsájt ki? Egyszerű a dolog, de sosem csináltam gyertyát.
  • Free
    nekem dupla körlámpás piros Zsigulim volt :c))))))

Régi szép idők. Akkor még lehetett inni és vezetni egyszerre , és nem kapott el senki ha gyorsabban tekertem mint a megengedett, és csajozni is jobban lehetett vele :c)))))))))))

• Met
    nekem csak ez a tégla design rémlik
  • ThomasGins
    Akkor már értem miért nem volt nekem se:)
    Vmiért én ebből csak moszkvics tipusra emléxek,volt ebből hasonló baráti gyártmány is?
  • lac coo
    Csak tanács vagy Tsz elnök gyerekeinek volt ilyen :))))
    Mi csak kuncsorogtunk, hogy engedjen vele egy kört :))))
  • BaliBoy
    Ha esetleg valaki pöpec szivacs készítésben, szívesen venném ha adna 1-2 tanácsot. ;)
  • BaliBoy
    Ne is mond... Ráadásul a szomszéd srácnak volt. :))
  • Met
    amikor kis szaros voltam úgy szerettem volna ilyet :), persze nem kaptam :(
    most már, nagy szarosként ilyet szeretnék vagy ilyet de úgy érzem, ez a vágyam se fog teljesülni :(
  • nenad
    A szép szines autót meg kellet bolondítani egy kicsit.
    A pedálos játékautó nagyon szuper.
  • ThomasGins
    Moszkvics?:)

Rájöttem,Nenad autója higitóba gázol:)
  • npeter
    ez meg az én régi pedálos játékautóm :)
  • ThomasGins
    Erről kell mesélned ugy érzem h miért ilyen amilyen:)
  • nenad
    :-) ...
  • nenad
    sztem a legjobb megfogalmazas az, ha az adott targyat a kamera sikjabol szeletekre osztjuk
    es kulon targyaljuk az elmozdulasukat. akkor egesz jól meghatározható lesz.
  • Aldaryn
    No, ez így korrekt megfogalmazás. Az expozíció VRay alatt default, ha jól emlékszem, pon az adott framen van félúton. De mintha általánosságban ezt alkalmaznák. Aztán ott az állítható bias, -1 -től 1 -ig, adott végpontokban értelemszerűen elérhető hogy aktuális framen kezdődjön, vagy végződjön az expozíció.
  • Malakai
    Eredetileg ugye úgy lenne, hogy nincs egyértelműen mögötte-utána. A fotózás ideje alatt a mozgó tárgy az adott időpontban hol van és mennyi fényt kap így az adott részen annyira lesz látható a fotón, ezen változtat az említett vaku, hisz a vaku által egy bizonyos időszakban több fényt kap. Elméletileg ha egyenletes fényt kap és teljesen lineáris sebességgel tesz meg egy utat, akkor egyenlő mértékben lesz elmosódott a tárgy a kezdő és a végpozíció között. Legalábbis ez egy fényképezőgépnél, egy videókameránál más helyzet is fennálhat.
    A grafikában ugye nincs shutter speed, csak szimulálva van. Fel lehet tenni a kérdést, hogy az adott framen sütjük el a fényképezőt, vagy az adott framen zárt a gép? Vagyis, hogy milyen időszakot nézzen a rendszer, általában mindkét irányba szoktak számolni.
  • lac coo
    De viszont akkor azt nem értem , hogy rengeteg mozgó témát fotózván ez mi oknál fogva nem látszott soha a képeken ?! :DDD
  • lac coo
    De végig gondolva tényleg igazatok van, elméletben előtte is elmosódik !!! Illetve nem csak elméletben :)))

Egy példa : fekete háttér előtt forog fehér egy ventillátor..A lapát háta mögöt nyílván elmosódik mert elmozdul... De ugyanez megtörténik a lapát elején is ( csak fordítva...), "keveredik " a háttér és a lapát a képen, mert hisz az exponálás kezdetekor még csak a háttér látható ott , ahol a végén már a lapát lesz ...
    Nem tom érthető-e , késő van már ehez :))))
  • nenad
    ha jól értelmezem azt amit írsz, előtte és utána is van elmosódás. Előtte igen kicsi.
  • Aldaryn
    És a linkelést is elbaltáztam. Na, abahagyom mára a fórumozást. Kezdek fáradni. Szépestét mindenkinek.