3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
ja de babaháznak tökéletes 😊
ciki😊 ezt passzolom😞😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Urak, olyankor mi van, ha egy mesh-t konvertálok editpolivá, és megmaradnak a háromszög alakú poligonok ????

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

marmint hogy hogy hogy?😊
valami nem stim abban a bal felso sarokban..meg egy kicsit tul alacsony a menyezet vagy minden mas tul nagy😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

acsati
még mindig tanulgatok:

amugy ablakot hogy kell?
en tudom Te tudod de a megrendelo nem tudja (meeg csokkentett az aron..) es webre megy fele felbontasban😊

lac coo
És az éleken megint keresztbe fut a textura 😉

Met
neeeeeeeeee, csak ezt neeeeeeeeeeeee<#zavart2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

fuu de nem mocorog a topic:S
ezert minden 22 oraban ha nem mozdul buntibol benyomok egy szekrenyt😊))
van boven kitartok😊

lac coo
Ha tudnád hány majdani képemet, mostani ötletemet vetettem már papírra 😊)))Talán egyszer lesz tudás is hozzá, hogy megcsináljam ...

Ez jó 5let,helyes! Csak arra ügyelj, hogy a szükséges technika, és annak ismerete nehogy elnyomja a képzelõerõt, mert azt nem pótolja a technika. Nem tudom érthetõ voltam-é. Én ezért picit irígylem a festõket, mert azoknál az alkotás lendületét nem fékezik ennyire az eszközeik.
lac coo
Igaz !

Ha majd egyszer valahára megtanulom ezt a 3D ipart , én is ilyesféle képeket szeretnék csinálni...

THX. A realitásból van elég.
fülesfotel= szexhinta 😄😄😄😄

zsolesz92
Mik azok a fülesfotelek?

a képen látom, de mire valók?

lol banner..
akkor pots

zsolesz92
azt hiszem kicsit korán kérdeztem 😊 Tehát ha trükközöm, akkor az pl nem fog fordulni az eredeti testtel, azt is tudom módosítani, ugyanugy mint a másik felét (ami mondjuk nem hátrány)

zsolesz92
Sziasztok. mi a különbség aközött hogyha egy tárgyra symmetry modifiert vagy csak szimplán egy tükrözést teszek?

lac coo
Tetszenek a képeid, olyan igazi "soha nem volt-soha nem lesz " fantázia ...<#eljen><#worship>

Na ja, csak túl bonyolult textúrát egy már eleve ragyás modellre nem túl szerencsés rakni, ezért maradtam a sima aranyhal like textúra mellett.
Ebbõl anim lesz majd, ergo most itt nem az volt a cél, hogy a modellek kidolgozottsága, ill csak azok szerepeljenek, hanem így egyben az egész magasplatós felhõk feletti feeling, de értem mire gondolsz.
A vitorlázatra itt kerestem példákat
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Segel_einer_Viermastbark.png
Érdekes, nekem a hátsók nem tetszenek annyira.

lac coo
Hehe... Errõl az oldalról készen le lehet szedni mindenféle lépegetõt (is) 😊))

lac coo
Szép, és elkészült már vele ? 😊

Az ablak feletti részen a fekete csíkok kis árkocskák lehetnek ? Megfontolandó ....

jó lesz ez!

egy kis inspiráció! tudom, ez AT-AT 😄

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

tök jó lett a mind a hajó, mind a hal modellje, de ebben a kompozícoóban valahogy nekem nem érvényesülnek. a hajó a szmbenézeti képen sokkal látványosabb a sok vitorla miatt, de ez oldalnézetben nem érvényesül.
a halnak pedig kell egy nagyon jó textúra,mert így kicsit lapos.
én a hajót küzelebb hoznám a képen a kamerához, és az orrát magunk felé fordítanám jobban. a 2 orrvitorla pedig kicsit hi-tech nekem, valami klasszikusabb kellene ide.

amúgfy nagyon jó alap, és egy fasza kép lesz belõle.

Jónagyot kívánok. Gondoltam benézek. Régen jártam erre.
És ha már, akkor postolok egy kis friss elborultságot.
Kicsiben, hogy ne húzzam a topicot.

A hajó szigorúan maxos elkövetés, lásd:
Maxshot
Hajómodell
A halat, mert lusta voltam inkább Zbrushban csináltam:
ZBShot

Az enviro, és a final render, meg Vue.
Itt a final nagyobban:
Luftfisch
eNiX
Legközelebb csaj legyen! <#nyes>

keine Signatur

Off:
AP-meetingre jon valaki?😊

lac coo
Vagy Lucas mondta vagy a belga Verlinden modellkészítõ cég ( vagy mindkettõ) : a lényeg a részletekben van ! 😊))

Attól lesz megfelelõen "megdöbbentõ" egy modell ....De legfõképp nekem nagyon jó ez tanulásra .Amúgy meg nem is részletes 😊

Free
Nem lesz rossz de szvsz beteg vagy hogy ennyire belemész a részletekbe :c) Gratulálok :c)

Vertigó jól néz ki ahhoz képest hogy csak úgy összerántottad :c) majd küldök át neked képet a felsõtestemrõl mintának mert ennek a mell izma nagyon aránytalan :c)))))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

(marmint csak sima box modelling)
Eszembe jutott egy polotolet, igy este fogtam magam, es boxoztam hozza egy probababat, termesztesen joszokasomhoz (lustasag) huen modell nelkul, igy az aranyokon lesz meg javitani valo, minden esetre napi NFR-kent gyorsan egy porgoset szamoltattam belole... ittttenvan!
lac coo
Ha már csináltam egy tesztrendert , berakom, NFR-nek jó lesz , lassan haladok , kevés idõm van rá és kb. vért izzadok néha, de akkor is megcsinálom 😊:

persze gyakorló max-os lévén én ezt már november végén észrevettem, ehhez képest nem siettek a hitfix-el. láma autodesk! 😄
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1024035655&no=41385

én már feltettem annakidején 😊

Aldaryn
max 2008 spline outline hotfix

Basszus, jan 18 as dátum, hogy a pitlibe nem vettem észre. Aki használ max2008-at annak azt hiszem jól jöhet. 😊

per aspera ad astra

Met
Köszi mindkettõtöknek, azthiszem a groupolás lesz a nyerõ csak még fel kell fedezni.😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Közben rájöttem: be volt kapcsolva az isoline display, az miatt cseszte el, bár nem értem ilyen esetben miért keletkeznek semmilyen élhez nem kapcsolódó vertexek....Kicsit fura, hogy amúgy szépen dolgozik az elrejtett élekkel is, de ha konvertálom akkor elfelejti létrehozni a nem látható éleket csak a vertexeit rakja oda 😊

Nem s smoothing group-al van valami? Esetleg nincs bekapcsolva a turbosmooth-nál a smoothing groups?

en nem szoktam collapsolni mert akkor mar nem leht visszaforditani adj hozza egy sima edit poly modositott
kep
egyebkent megneztem collapsal is nem cseszte szet..oo lehet hogy az alapmeshsel van bibi kenne rola smooth nelkuli kep😊
nah elmentem squasholni jok legyetek😊

lac coo
Értem köszi !

Na ehavi utolsó kérdésem , ez mos gyakorlatban rendesen megálított: mitõl van az, hogy az állábbi képen alul látható mesh-t poli-vá konvertálom, akkor ilyen csúnyán elcseszi a íves rész széleit ??? Az obejct eredetileg egy sima editable poli volt, turbo smooth-al, ezt caloopsoltam ekkor mesh-t kaptam eredményül de még dolgozni kellene vele leginkább editpoliban 😞(((

Kép ...

haat tenyleg sok sok vertex tologatas tobb nezetbol egyszerre nezve
pl anno ez is ugy keszult hogy tobb nezetbol igazigattam a vertexeket es hatterbe ott volt a ket targy (torzitott gomb es a kor) es neztem hogy hova kell esnie a vertexeknek saccperkabe topologia. ennel jobb modszert nem tudok vagy rhinoval-autocaddel es a hasonszoru programokkal biztos gyorsabb😄

lac coo
A képe speciel egy nagyon könnyû helyzet, de ha íves minden akkor már szopika... 😊)))

Nem találok semmi tutorialt, de el nem tudom képzelni a slice modosítóval hogy lehet két íves felületet kipucolni ....Poligononként levágni , majd a lyukakat-egymásbalógásokat tologatással kipucolni ?

bencsab maistronak igaza van slice es vertex tologatas..sajnos tologatni kell a vertexeket😊 de ilyennel mint a kep lehet jobban jarsz nurbsal😊

Free: haat igen mindig en vagyok a szemet😊)))

lac coo
<#zavart1>

Free
húúúúúúúú

Guruk mi ez a nagy help áradat?
Meg vagyok lepve...
Pozitív változás alig pár óra alatt 20 hozzászólás és csak 1 parasztozás.. nem semmi :c) már azt hittem valami flame lesz és élesítettem a kannám csõrét hogy Zénóka védelmére keljek 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

A slice módosítót ajánlanám.

lac coo
Hát nagyjából lefordítgattam, de semmit nem értek belõle 😊)))
De nem fontos, csak úgy eszembe jutott ...

Viszont ha már ilyen válaszolgatós kedvetekben vagytok ismét egy szokásos láma kérdés:

Van-e valami okosság arra, hogy az egymásba modellezett objectekrõl le lehessen szépen vágni a felesleges, egymásba logó részt, pl. : átlátszó material miatt ? Gondolom ha total más a két object rácsszerkezete, akkor elég cumi a dolog ...

Kép ....

Default geometry - internally V-Ray maintains four raycasting engines. All of them are built around the idea of a BSP tree, but have different uses. The engines can be grouped into raycasters for non-motion blurred and for motion blurred geometry, as well as for static and dynamic geometry. This parameter determines the type of geometry for standard 3ds Max mesh objects. Note that some objects (displacement-mapped objects, VRayProxy and VRayFur objects, for example) always generate dynamic geometry, regardless of this setting.

Static - all geometry is precompiled into an acceleration structure at the beginning of the rendering and remains there until the end of the frame. The static raycasters are not limited in any way and will consume as much memory as necessary.

Dynamic - geometry is loaded and unloaded on the fly depending on which part of the scene is being rendered. The total memory taken up by the dynamic raycasters can be controlled by the Dynamic memory limit parameter.

Auto - some objects are compiled as static geometry, while others as dynamic. V-Ray makes the decision on which type to use based on the face count for an object and the number of its instances in the scene.

Dynamic memory limit - the total RAM limit for the dynamic raycasters. Note that the memory pool is shared between the different rendering threads. Therefore, if geometry needs to be unloaded and loaded too often, the threads must wait for each other and the rendering performance will suffer.

lac coo
Vray-ben mi a System/ Dynamic memory limit (alapon 400 Mb..) beállítás ???

lac coo
Mert csak, nem tom 😊)))
Igazából semmi különbséget nem láttam OGL és DX között, de ha van mondjátok 😊)