63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#46550 Egy 2000x1200as képet akartam VFB ből kimenteni, erre aszongya: Vray can't save bitmap. ? -
zenoka #46549 hehe...aha..csak egy kicsit bonyodalmasabb es kave nelkul nehezem foghato:D
bovitsuk...kozel van mint max user az orulethez?:) -
#46548 Belegondolva azt is mondhatnánk, hogy
"messze, mint a MAX beállításokat tartalmazó foldere a telepítési könyvtártól"
? :D
-
#46547 Ah, értelemszerűen a 2008-64bit\ alkönyvtár változhat... :D -
#46546 Ezt is fel kellene írni a fejlécbe. :)
A teljesen magátólértetődő helyen lehet meglelni:
%HOMEPATH%\Local Settings\Application Data\Autodesk\3dsmax\2008 - 64bit\enu\defaults\MAX\CurrentDefaults.ini
ebben aztán lesz egy
[Scene Explorer]
SelectByNameUsesSceneExplorer=1
bejegyzés. Értelem szerűen ezt kell átírni. -
zenoka #46545 deli csucsok..gyalog..:) -
marcee #46544 Nem volt még ilyen problémám (szintén 2009 - vista x64), de akkor talán ne engedd ki a tűzfalon.
Al: Jól értem, vissza lehet kapcsolni a régi select window-t???? Hogy? -
exoterm #46543 helo!
az a problémám h ha van internet kapcsolat akkor nem indul el a max 2009, hibával kidob töltés közben :( pedig eddig nem volt ilyen problémám.....
( vista x64 ) -
#46542 Autodesk most erre gyúr. ACAD 2009-be is sikerült beletenniük egy olyan feature-t, ami a kijelölés általában tizedmádosperces folyamatát megszáz- (inkább ezer...komolyan) -szorozta. Még szerencse, hogy mind a maxos buziboxot, mind az acados lassító megoldást ki lehet kapcsolni a csudába. :D -
nenad #46541 engem a select ablak zavar, de egyébként sztem jó volt. -
#46540 Afrika melyik része? Északi csücsök viszonylag közel van. Déli annyira nem, bár csak értékrend kérdése. :P -
#46539 szerénység árad belöled :D -
zenoka #46538 profitol en olyan messze vagyok mint ide afrika..:) -
#46537 hát nyilván te nemvagyok olyan pancser benne mint én,igy számomra most az uj programverzio uj dolgokkal elöny,viszont nálad mint tapasztalt profi,kiismered a programot,igy lehet hátrány is :D -
zenoka #46536 nem mert volt hogy ugy kaptam adat szeruseget hogy 2009 es verzioval lehetett csak megnyitni..de hasra nem estem meg toroltem belole egy ket dolgot ennyi:D -
#46535 szóval akkor visszaraktad a 2008-as verzsönt ? :D -
zenoka #46534 mivan vege a house-nak?:DDD -
zenoka #46533 sok kulonbseget en nem vettem eszre az elozo verziok ota..max az hogy szarabb a viewportja es torolni kellet par gui file-t belole ugy hasznalhatobb:D -
#46532 Fújd ki a füstöt! -
#46531 eszméletlen jó ! iszonyat ! ilyet még nem pipáltam ! egyszerüen már 1 orája csak nézem a programot,annyira jó ! -
#46530 Jó vagy rossz értelemben ? :))) -
#46529 ez ez ez a 2009-es 3d studio max valami eszméletlen ! -
#46528 -
zenoka #46527 forumgyilkos :DDD -
tilbury #46526 Úgy néz ki nagyon lesokkoltam a népet:( -
tilbury #46525 hátha vkit érdekel az F1-es modell verseny -
tilbury #46524 köszi, belenéztem a tutorban, tok jó. vannak benne hasznos infók.
kicsit más kérdés: bump/displace mapot hogy szokás készíteni, csak simán adni neki szürkeárnyalatot és fényerő/kontraxal állígatni? -
zenoka #46523 van vraynel ilyen kulso programja (valahol a vrayes konyvtarba, irmap viewer asszem) ahol osszetudod fuzni az elmentett irmappokat..
hat ha ilyen kamera animvan flytrough es jo lassu a kamera akkor multiplier es irmappot is erdemes hasznalni..gyorsit..de a spot3d van egy eleg fasza tutor azt erdemes vegig tolni
http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm
-
tilbury #46522 aham, kösz szépen. de gondolom ha nem csak a camera mozog, hanem a jelenetben is vmi/k, akkor már nem jó imapot elmenteni. ezt a 5-10-20 frames dolgot úgy érted, hogy pl. 5-10-20 frameknél leszámoltatom imapot, elmentem más-más fileba, majd csak ezen a szakaszokon külön-külön renderelem a scenet és majd a végén összefűzöm?
mert gondlom azt nem lehet megoldani, hogy megadjuk a vraynek, hogy pl. első 10 framet ebből az imapból, másdik 20-at a másik imapból számolja -
nenad #46521 ugyanaz, animációnál viszont sok időt lehet sporolni, ha csak minden 5-10-20 framnél számoltatod az irradiance mapot. -
nenad #46520 ez komoly, nem is bírok aludni tőle..:DDD -
zenoka #46519 linket:)) -
#46518 Olyan lányt találtam, aki aranymetszést tetováltatott magára matematikai kifejezésként. Biztos akad minimalfelület is... :D -
zenoka #46517 passz:D gugli dobta ki a teapot tattoo kifejezesre:D:D:D
egyebkent en is elkgondolkodtam egy utah teapotos tetkon:D:D ha mar a tetovalasomat beleepitettem az egyik elso interioromba akkor forditva miert ne:)) mar csak megkenne rajzolni valami franko nonfigurativbol a utah teapotot:D -
#46516 Ez kész... komolyan... van esetleg minimálfelület tetkós csaj is? :D -
tilbury #46515 Sziasztok!
Vray-es kérdésem lenne:
próbálta már vki, vagy esetleg alapból tudja vki, hogy melyik a gyorsabb módszer?:
1. 'high' beállítással renderelek vagy
2. szintén 'high' beállítással "csak" leszámoltatom a GI-t, nem rederelek és elmentem az imapot és utána már az imapból számoltatom a végleges képet
Nemtom érthető-e amit kérdezni akarok? lehet h tök hülyeség az egész amúgy is :( -
#46514 igen erre gondoltam én is,nincs más hátra tovvább probálgatom:)
-
zenoka #46513 ehehe1
eleg mediteran a holgy:)
fokusz:
tulkepp nem tudom mit kenne kritizalni: rendertestnek: fenyek nem az igaziak anyagok sem jok..
ha a modellek a tieid azokat meg nem igazan lehet latni normalisan az anyagok miatt:D de isten hozott hajra:D -
#46512 sziasztok teljesen uj vagyok még a szakmában még csak az alapismereteknél tartok,szöszmötölök,keverek kavarok és ez sült ki beleöle
http://kep.ivpicture.hu/17927.N.jpg
ne kiméljetek kell az építő kritika -
#46511 linkeljen valaki egy pinás képet és helyreáll a jingjang a topicba :D