63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    Egy 2000x1200as képet akartam VFB ből kimenteni, erre aszongya: Vray can't save bitmap. ?
  • zenoka
    hehe...aha..csak egy kicsit bonyodalmasabb es kave nelkul nehezem foghato:D
    bovitsuk...kozel van mint max user az orulethez?:)
  • Aldaryn
    Belegondolva azt is mondhatnánk, hogy

"messze, mint a MAX beállításokat tartalmazó foldere a telepítési könyvtártól"

? :D
  • Aldaryn
    Ah, értelemszerűen a 2008-64bit\ alkönyvtár változhat... :D
  • Aldaryn
    Ezt is fel kellene írni a fejlécbe. :)

A teljesen magátólértetődő helyen lehet meglelni:

%HOMEPATH%\Local Settings\Application Data\Autodesk\3dsmax\2008 - 64bit\enu\defaults\MAX\CurrentDefaults.ini

ebben aztán lesz egy

[Scene Explorer]
    SelectByNameUsesSceneExplorer=1

bejegyzés. Értelem szerűen ezt kell átírni.
  • zenoka
    deli csucsok..gyalog..:)
  • marcee
    Nem volt még ilyen problémám (szintén 2009 - vista x64), de akkor talán ne engedd ki a tűzfalon.

Al: Jól értem, vissza lehet kapcsolni a régi select window-t???? Hogy?
  • exoterm
    helo!
    az a problémám h ha van internet kapcsolat akkor nem indul el a max 2009, hibával kidob töltés közben :( pedig eddig nem volt ilyen problémám.....
    ( vista x64 )
  • Aldaryn
    Autodesk most erre gyúr. ACAD 2009-be is sikerült beletenniük egy olyan feature-t, ami a kijelölés általában tizedmádosperces folyamatát megszáz- (inkább ezer...komolyan) -szorozta. Még szerencse, hogy mind a maxos buziboxot, mind az acados lassító megoldást ki lehet kapcsolni a csudába. :D
  • nenad
    engem a select ablak zavar, de egyébként sztem jó volt.
  • Aldaryn
    Afrika melyik része? Északi csücsök viszonylag közel van. Déli annyira nem, bár csak értékrend kérdése. :P
  • Doomista
    szerénység árad belöled :D
  • zenoka
    profitol en olyan messze vagyok mint ide afrika..:)
  • Doomista
    hát nyilván te nemvagyok olyan pancser benne mint én,igy számomra most az uj programverzio uj dolgokkal elöny,viszont nálad mint tapasztalt profi,kiismered a programot,igy lehet hátrány is :D
  • zenoka
    nem mert volt hogy ugy kaptam adat szeruseget hogy 2009 es verzioval lehetett csak megnyitni..de hasra nem estem meg toroltem belole egy ket dolgot ennyi:D
  • Doomista
    szóval akkor visszaraktad a 2008-as verzsönt ? :D
  • zenoka
    mivan vege a house-nak?:DDD
  • zenoka
    sok kulonbseget en nem vettem eszre az elozo verziok ota..max az hogy szarabb a viewportja es torolni kellet par gui file-t belole ugy hasznalhatobb:D
  • Aldaryn
    Fújd ki a füstöt!
  • Doomista
    eszméletlen jó ! iszonyat ! ilyet még nem pipáltam ! egyszerüen már 1 orája csak nézem a programot,annyira jó !
  • lac coo
    Jó vagy rossz értelemben ? :)))
  • Doomista
    ez ez ez a 2009-es 3d studio max valami eszméletlen !
  • Malakai
  • zenoka
    forumgyilkos :DDD
  • tilbury
    Úgy néz ki nagyon lesokkoltam a népet:(
  • tilbury
    hátha vkit érdekel az F1-es modell verseny
  • tilbury
    köszi, belenéztem a tutorban, tok jó. vannak benne hasznos infók.
    kicsit más kérdés: bump/displace mapot hogy szokás készíteni, csak simán adni neki szürkeárnyalatot és fényerő/kontraxal állígatni?
  • zenoka
    van vraynel ilyen kulso programja (valahol a vrayes konyvtarba, irmap viewer asszem) ahol osszetudod fuzni az elmentett irmappokat..
    hat ha ilyen kamera animvan flytrough es jo lassu a kamera akkor multiplier es irmappot is erdemes hasznalni..gyorsit..de a spot3d van egy eleg fasza tutor azt erdemes vegig tolni
    http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm
  • tilbury
    aham, kösz szépen. de gondolom ha nem csak a camera mozog, hanem a jelenetben is vmi/k, akkor már nem jó imapot elmenteni. ezt a 5-10-20 frames dolgot úgy érted, hogy pl. 5-10-20 frameknél leszámoltatom imapot, elmentem más-más fileba, majd csak ezen a szakaszokon külön-külön renderelem a scenet és majd a végén összefűzöm?
    mert gondlom azt nem lehet megoldani, hogy megadjuk a vraynek, hogy pl. első 10 framet ebből az imapból, másdik 20-at a másik imapból számolja
  • nenad
    ugyanaz, animációnál viszont sok időt lehet sporolni, ha csak minden 5-10-20 framnél számoltatod az irradiance mapot.
  • nenad
    ez komoly, nem is bírok aludni tőle..:DDD
  • zenoka
    linket:))
  • Aldaryn
    Olyan lányt találtam, aki aranymetszést tetováltatott magára matematikai kifejezésként. Biztos akad minimalfelület is... :D
  • zenoka
    passz:D gugli dobta ki a teapot tattoo kifejezesre:D:D:D
    egyebkent en is elkgondolkodtam egy utah teapotos tetkon:D:D ha mar a tetovalasomat beleepitettem az egyik elso interioromba akkor forditva miert ne:)) mar csak megkenne rajzolni valami franko nonfigurativbol a utah teapotot:D
  • Aldaryn
    Ez kész... komolyan... van esetleg minimálfelület tetkós csaj is? :D
  • tilbury
    Sziasztok!
    Vray-es kérdésem lenne:
    próbálta már vki, vagy esetleg alapból tudja vki, hogy melyik a gyorsabb módszer?:
    1. 'high' beállítással renderelek vagy
    2. szintén 'high' beállítással "csak" leszámoltatom a GI-t, nem rederelek és elmentem az imapot és utána már az imapból számoltatom a végleges képet
    Nemtom érthető-e amit kérdezni akarok? lehet h tök hülyeség az egész amúgy is :(
  • fokusz
    igen erre gondoltam én is,nincs más hátra tovvább probálgatom:)

• zenoka
    ehehe1
    eleg mediteran a holgy:)

fokusz:
    tulkepp nem tudom mit kenne kritizalni: rendertestnek: fenyek nem az igaziak anyagok sem jok..
    ha a modellek a tieid azokat meg nem igazan lehet latni normalisan az anyagok miatt:D de isten hozott hajra:D
  • fokusz
    sziasztok teljesen uj vagyok még a szakmában még csak az alapismereteknél tartok,szöszmötölök,keverek kavarok és ez sült ki beleöle

http://kep.ivpicture.hu/17927.N.jpg
    ne kiméljetek kell az építő kritika
  • Met
    linkeljen valaki egy pinás képet és helyreáll a jingjang a topicba :D