63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    nah ilyenekre jo felkelni:D faszak lettek nagyon:D
  • Aldaryn
    Komolyan mondod, hogy a fű geometria, mármint nem rendertime geometria..., az egészen? :) Egészségedre!

Szép lett, igazán természetes. Zöldekbe én tennék egy kis szaturációt és sárgát, de ennyi. Modell az archicad? (az ereszekből, lefolyókból gondolom...:) )
  • FRenkie
    köszi! Fű: grassomatic, és rengeteg óra, a modellezés gyorsan ment, a sok idő a textúrázás, tesztrenderelés volt.
  • Free
    nah az ilyen képeknél van az amikor nem ösztönöz a dolog hanem rájövök hogy mennyire nem értek én ehhez a dologhoz :(

Naggyon baba lett.
    A Füvet hogy a francba tudjátok ennyire jól megcsinálni ???
    amúgy mennyi óra van benne ?
  • ThomasGins
    fílingre nagyon fényképeszerű mindkettő!
  • FRenkie
    Egész jó, 1-2 dolog zavar, pl. a fiók fogantyúk túl proxyk, a lepedő kicsit szögletes, meg a fogópárokon az UV. Amúgy kellemes!
  • npeter
    én meg ezen ügyködtem mostanság ráérős időmben:
  • npeter
    nekem tetszik, jónak néz ki. jó részletes
  • FRenkie
    Ezen dolgoztam néha, ha volt 1 kis időm. Akartam 1 családi ház látványtervet, mert még sosem csináltam. Meguntam, úgyhogy kb ez a végleges. Kritika welcome!

Kép1
    Kép2
  • passatgt
    köszönöm
  • npeter
    extended primitives -> chamferbox ,azon belül a fillet paraméter értékével lehet módosítani a lekerekítés mértékét.
  • passatgt
    hali!

Lekerekített sarkú téglatestet szeretnék létrehozni, de nem tudom hogyan:)

Valaki segítene ezügybe?

Előre is köszi.
  • npeter
    Kéne rá 1 "Save as.." bill. is:) nagyon hasznos tud lenni
  • eNiX
    nfr szerűség: link
    igazábol már régebbi csak feltettem maxot és kirendereltem :]
  • FRenkie
    tudtam hogy a lelkisegély :)
  • nenad
    önképző körnél soha nem találsz jobbat.
  • npeter
  • lac coo
    LOL !!! :)))
    Nem értettem a hsz-t, de most hogy utánanéztem mi is az a telefonszám, már leesett ! :DDDD
  • Aldaryn
    Felhívtam őket, mondtam, hogy eldöntöttem, MAXozni fogok. Azt mondták ne tegyem, mert bár úgy tűnhet néha, hogy csak ez maradt, de mindig van másik megoldás.
  • Malakai
    06/80-505-505 ott segítőkészek lesznek!
  • Met
  • acsati
    vki tudna bövebb infot mondani erröl a tanfolyamrol?
  • pauly
    Egyetértek aldaryn-al!Amint megteheted,irány külföld,menekülj el innen amíg nem késő...
  • Aldaryn
    országok nagybetű, sry. :)
  • Aldaryn
    Szedd össze a batyudat, és irány anglia, hollandia, belgium, németország, franciaország. Únió nyitva áll előtted. Én nem mertem megtenni, és azóta is bánom. Ne légy olyan beszari pöcs, mint én voltam anno.

ha, HA, komolyan ezzel akarsz foglalkozni.
  • szeleb
    Sziasztok!
    Két kérdésem lenne.Nem teljesen a témába vág csak részlegesen,
    1.továbbtanulás előtt állok és itt biztos van olyan ember aki tudja hogy milyen szakra érdemes menni hogyha az ember ilyesmivel szeretne foglalkozni értem ez alatt a 3d modellezést/animálást.Vagy képfeldolgozás, grafika ilyesmi ami ezekkel kapcsolatos.Tudom hogy vannak tanfolyamok amit majd szándékszom elvégezni de e mellé nem ártana egy egyetemi végzettség.Szóval várom a tippeket!Előre is köszönöm a segítségeteket.
    2.Szeretnék vásárolni laptopot és milyen konfig-ot érdemes keresni ami jó modellezés célokra mert gondolom más konfig kell mondjuk játéknak meg más a modellezésre.Néztem párat és a legjobban az Acer gemstone széria fogott meg.Ez főleg multimédás célokra lett kitalálva de mivel nekem ez is egy lényeges szempont meg a modellezés is érdekelne h megfelel-e ilyen célokra.Köszi a segítséget
  • Aldaryn
    Igen, 10 óra render mindenre elég. :D
  • zenoka
    jah ennel pl nem csak itt volt osszefoglalva a ket modszer egyben es konyebb volt copyzni:)
    de olvastam olyat is hogy valami hivatalos (autodeskes) foszer irta hogy 10 ora render ido mindenre eleg kell hogy legyen:)))
    regebbi backburner verzio nem segitene? vagy inkompatibilis:)
  • Aldaryn
    "but BB still reports a Task Timeout and stops the rendering after 600 mn." ... :D
  • zenoka
    most egy kicsit googliztam..mindenkinek ez a problemaja:S
    ossz vissz ket megoldast talalni:
    1st given solution :
    - in the file “backburner.xml” , set <MaxRender> to a higher value than 600, for my present need I assume 1200 would be enough,
    but BB still reports a Task Timeout and stops the rendering after 600 mn.

2nd given solution :
    - in’Network Job Assignment dialog/Advanced Settings : enable the ‘Per Job Timeouts’
    - and set ‘Wait for MAX to Render’ to an higher value, e.g. 1200.
    I didn’t revert the “backburner.xml” file to default, so don’t know if the change made to it can be omitted.

furi hogy valtozo velemenyek vannak valakinek segitett vlaakinek nem:S
  • Aldaryn
    Erre varrjon valaki gombot. Tegnap panaszkodtam zenonak, hogy milyen gáz már a default 10 órás timeout backburnerben. Namost beállítottam neki cseppet nagyobb érétkeket (kb 14 órás render lenne, sok glossy highresben, nyomtatásra stb...) A rendszer a beállításrtól függetlenül lelőtte 10 óra után. Imádok erre érkezni reggel. :|

• exoterm
    köszi, megoldotta a problémát
  • Hzsolesz
    Köszönöm.
  • Aldaryn
    majdnem teljesen független tőle. Amiben függő, az a program bizonytalansága, de az is akkor jön elő, ha nem 3 su (system generikus unit) mondjuk a kör, hanem 3 000 000 000. Ilyen nagyságrendekben. Ezt leszámítva irreleváns.
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    Mindig meg akartam kérdezni, de mindig kiment a fejemből....eddig. Feltételezzük: létezik nekem 2 teljesen ugyanolyan kompozícióm, amiben ugyanazok az objektumok szerepelnek, azzal a különbséggel, hogy a 2-ban tízszer akkorák a méretek, mint az 1-ben. Tehát ha az 1-ben van egy kör 3-as radiállal, az a 2-ban 30. Viszont mind a kettő ugyanannyi poligonból áll. (remélem jól fejeztem ki magam) Tehát ha a kompozícióban szereplő objektumokat nézzük, mind a 2 ugyanolyan részletességgel írja le az objektumokat.
    Kérdés: amelyik nagyobb méretű, azt tovább is tart lerenderelni?
  • Malakai
    Csak a lasso-val, habár elméletileg simán is mennie kéne a LMB+RMB-vel, de nálam az sose ment..
    Amúgy alapvetően úgy működik a lasso modoban, hogy RMB raycast, vagyis csak a látható dolgokat jelöli, míg MMB mindet jelöl alatta, ehhez double sided se kell.
  • repvez
    köszi,de az miért van hogy még igy is csak a normal felöli oldalt lehet kijelölni a hátoldalát nem?
  • Malakai
    Materialnál kapcsold be a double sidedet.
  • repvez
    nem lenne rosz ha már most lenne egy ilyen progi:
    3d sketch

fél OFF:
    Nem tudja valaki MODO-ban hol tudom beállitani hogy a plane mindkét oldala látszódjon,mert kerestem mindenhol a menüben és a helpben is ,de nem találtam, ill, hogy melyik beállitás a jo hogy mindig a test közepén legyen a pivot pontja.nálam mindig elmászik.
  • marcee
    Köszi!