63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Óbazz... esezmbe sem jutott a vaku. Áááá... de láma vagyok. Igen, ott a pont. :D És jó régóta nyitva volt ez az ablak, nem frissítettem, nem láttam mit írtál. :D No, ezt benéztem.
  • Aldaryn
    Hmm... felettébb érdekes. Emlékeztet arra, amikor ment a vita, hogyan fest egy folyadékkal telt pohár, és az volt a konklúzió, hogy nem látszik a tárolóedény falvastagsága ott, ahol a folyadék érintkezik vele. Órákkal rá sikerült olyan fotót készítenem, ahol látszódott, pont úgy, mint egy elbaltázott renderen. :)

Erre nincs jó ötletem. Nem elmosódásnak kellene lennie előtte/utána, hanem az útvonalán egyenletesen elosztva elmosva http://www.ncat.edu/~structur/research/pennstate/Image3.gif. Persze, ha épp lassult a forgása, akkor akár érthető is lenne, vagy valamilyen stroboszkóphatás, ha esetleg videófelvételről van szó. De passz. :)

• lac coo
    Előtte max olyan fotóknál, ahol a vaku a záridő végére van szinkronizálva .
  • bencsab
    még 1000...x hozzászólással ezelőtt valakinek magyaráztál a motion blur-ről, annak megjelenéséről. akkor leírtad, hogy ez nem "csóvaként" jelenik meg az tárgy mögött, hanem előtte-utána elmosódás jön létre. namost, ezt az alábbi fénykép tekintetében nemigen értem:
    http://www.inno-web.hu/fly4less/kepek/galeriak/23/alap/nagykepek/P1010126_01.jpg
  • nenad
    neked működik?
  • nenad
    most megnéztem a scriptet, és sehogyan sem tudtam normális működésre bírni.
  • nenad
    nagyon ritkán van olyan hogy olyannak kell lennie.
    közben annyit megoldottam, hogy alul felul más méret, illetve van függőleges osztó is.
    egyébként később majd lesz fiókostól kezdve minden verzió is.
    Azt a plugint ismerem egyébként nem semmi, csak én rhinóban dolgozom.
  • putyi
    egy ilyen szekrény oldala teteje hátfala mind külön ojjektum. amúgy maxhoz van ilyen plugin:
    http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/334939

ingyenes, csak reggelni kell
  • npeter
    jaa és a bannerban lévő tutorialok/linkek szövegre clickelve sok-sok cuccot találhatsz. igaz mostanában kicsit széééét van csúszva :(
  • npeter
    itt is találsz, meg itt is, amit meg keresel magyar oldal az meg itt van:www.studiomax.ini.hu
  • Nufy
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem olyan oldalt mondani, ahonnan autós, hajós, vagy más blueprinteket lehet letölteni? réggen volt valami www.studiomax.hu oldal de már nem létezik vagy más a címe, már rég látogattam és az is lehet, hogy a címet egyszerűen csak elfelejtettem.
  • nenad
    lökjétek, vasárnapig.
    én is szeretnék már egy szép játékautót...

készítettem egy polc generátor scriptet. hamarosan továbbfejlesztem.
    Volt egy projektem, 6 órán át gányoltam 15-20 mindenféle fajta polcal...:D
  • Free
    Ha jól értelemezem a kéát hoszabb cucc a kerekek tengeje...
    De akkor mi a fene tartja egyensújban a szekeret? nem kéne eldőlnie kicsi az egyik irányba ?
  • npeter
    Tök jó lett!

öööö, meddig lehet amúgy speedelni?
  • Aldaryn
    Sasszem. :) A padlón lévő noiseok blendelését szabályozza.
  • Malakai
    Ugyanaz a scratch map van a padlón, mint a dirtmap átmenetnél? :)
  • marcee
    Kegyetlen jó!
  • FRenkie
    Lehet hogy ez lesz a baj, este megnézem, köszi. És azt honnan tudom h milyen gamma értéken dógozom?

Al: eladó a séder? :)
  • Aldaryn
    eredetileg komolyabbat szerettem volna, de annyira elkapott a lázaskodás estére, hogy hagytam a fenébe. A shaderkészítéssel már ígyis kiéltem a perverzióimat. Mindegy, így teljesen speed, tovább renderelte (1600px, 1-30 dmc aa), mint amennyi munka volt benne. ^_^

• putyi
    a colormapping résznél látható egy gamma kapcsoló. azt illik olyan értékre állítani, amin dolgozol(ált. 2,2). a spherical environment-be tett képek általában rosszul tükröződnek, mi inkább egy ellapított gömböt használunk és vray light shadert.
  • FRenkie
    Azzal küszködök, (vray, phisical cam) hogyha berakok enviorba egy képet, és ha colormappnál kikapcsolom az affect background opciót, akkor jól rendereli, torzítás nélkül a hátteret, viszont fos lesz a tükröződés, tök sötét. Ha bekapcsolom a az AB gombot, akkor tök fekete a háttér> a BG outputot feltolom 250re, így már látszik a BG, és jól is tükröződik, de a gammája ahpgy mondtad elbaszódik, kifakul :(
    Viszont sima kamerával meg jó ?! De a vray kamera kéne mert szeretem a fícsörjeit. Mi erre a megoldás?
  • nenad
    maradok a linear-nál:D
  • putyi
    is-is, viszont nálad szerintem a gammával van gond. mondjuk kétszeres gammakorrekciót tesz rá, vagy nem tesz rá korrekciót.
  • FRenkie
    Igen úgy próbáltam, de mégis valamitől más színű, mint az eredeti fotó :S
    Ti homológnál kifeszítitek valamire a hátteret, vagy postproduktum?
  • Aldaryn
    "elbaszódik a diffúz szine" O_o? Mi van, ha mondjuk olyan shaderre teszed, amit nem befolyásol semmilyen irradiance? Pl. egy VRayLight sahder, vagy maxra tekert self illumination standard materialnál, ésatöbbi.
  • FRenkie
    mekkora láma vagyok, ezt nem ismertem :S

mai kérdés: egy full fél-égboltos (horizontvonal feletti) panorámaképet hogy lehet szépen kifeszíteni enviorment mappal? Mert ha valami 'vászonra' teszem elbaszódik a diffúz szine.
  • hunkircsi
    Tényleg, tenkjú mester! Tegnap gépeltem egy objektnevet úgy, hogy a textmező nem volt aktív, így leütöttem "néhány" gyorsbillentyűt. Többek között akkor ezt is.
    A leveledre válaszolok ám majd, csak nem kétperc és még egyenlőre hajtás van nagyon. Talán hétvégén.

Szépnapot, jómunkát für evribádi!
  • Aldaryn
    Preferences/Gamma and LUT/Affect Material Editor -nak kellene ezt kapcsolgatnia.
  • hunkircsi
    Szépjóreggelt!

Nemtudom, hogy mit nyomtam el a MAX-ban, de amikor állítom a Gamma-t a Preference Settingsben, akkor az a Material Editor Sample gömbjeire nincsen hatással. Eddig úgyvolt, hogy ha mondjuk 2-es Gammát állítottam, akkor a Mat.Editor gömbjei is kivilágosodtak. Mostmeg fullra ugyanolyan bekapcsolt gammával, mint kikapcsolt Gamma-val..

Tenkjú.
  • Aldaryn
    erezetet leszámítva. megvolt a mai post adagom.
  • Aldaryn
    Szerintem jó ez. Kevésbé glossy szőlő, és kicsit több variáció kellene bele, reflection mapek, specular mapek, kis erezet, ilyesmi. Meglepően jók ilyenekre rozsdás fémfelületeket ábrázoló fotók. :)
  • Aldaryn
    Nagyjából egy óra volt semmiből ebbe az állapotba, teszteléssel együtt, és azzal, hogy egyszer újrakezdtem az egészet, mert a legelején copyzgattam a woodokat, és azok konkrét színeit változtattam, aztán rájöttem, hogy később ez nem lesz faa, mert ha akarom változtatni a wood kinézetét, akkor ötvenezer mapot átállítani ugyanarra a paraméterre nem jó dolog. De most megint gondban vagyok, azért is nem fejeztem be. Van ugye olyan része a modellnek, ahol gond, ha a dirt figyelembe veszi a környezetét (consider same object only) , és van, ahol jó lenne, ha figyelembe venné. Namost az sem állapot, hogy ott attacholom az objektumokat egymáshoz, mert akkor mindegyiken ugy abban az irányban fut majd a wood, és ez kicsit viccesen fest. Ezt még meg kell odlanom. A végén még bakelem a csudába a mapeket jó nagy felbontásban.
  • ThomasGins
    Minden évben megpróbálom hátha sikerül szőlőt csinálni... majd talán jövőre menni fog:)

• ThomasGins
    tools/clone and align
  • FRenkie
    Gugli első találata választ adott :)
    (Instance Replacer script)

De ha van maszek ötlet szerintem dobjátok be.
  • FRenkie
    Hey emberek! Ha van sok A ojjektumom egy jelenetben hogy tudom kicserélni mindet B ojjektumra? (egyszerre)
  • nenad
    komolyan, menni idő egy ilyen shadert összedobni?
  • nenad
    szuperjl néz ki.
  • FRenkie
    nagyon fincsi
  • zenoka
    mar megint perverz vagy:))
    11 kerek? lehet egy az pooot?:)