3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Srácok !
Egy egyenes lapból , mondjuk egy doboz egyik felületébõl hogy tudok egy szabályos kör alakú lyukat kivágni ? Boolen kizárva ...

Tudom alap kérdés, de esküszöm nem jövök rá, és tutorialt sem találtam ...

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

eNiX
Áh kösz, ez tetszik, kiprobálom.

keine Signatur

ez azert hogy hogy kell bump mapot hasznalni elegge google gyanus 😊
de tenyleg😄 ravan-e mappolva a "lemez"-re rendesen? fenyforras van a jelenetben?szoval hajra😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn-nak valójában. 😊
Met
milyen file formátumnak kell lennie a bump-nak? megy hogy kell kinéznie?
megcsináltam feket alapon fehér vonalakkal de nem igen látszik semmi

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

amikor par hete/honapja ujra indult a forum akkor ujra kellet aktivalni a logint.:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

youth
Be akartam jelentkezni, erre:

"You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never"

Édesek 😊

Youth

Met
õõõõõ<#fejvakaras><#nemtudom>

de a recek bumpja miert befolyasolja neked a diffuse-t?😊

Met
lehet de "kell", késõbb szinezni is kell pl. aranyra
esetleg nincs valakinek bakelit és dodge charger modellje?<#zavart1>

ps textura(bump/disp) nem nagyon erdemes szerintem modelezni😊

Met
Hogy lehetne lemodellezni egy bakelit lemezt? A recézést nem tudom hogy állítsam elõ.

szerintem nem nekem szantad😊😊😊😊

Honlapotokat lassan feltölthetnétek. Kíváncsi lennék pár hasonló referencia munkára. 😉
ThomasGins
le a kalappAl😊

\"So always look on the bright side of death\"

aaa miert is erdekelne ilyen munka😊 huhh baaz nagyon durva.. respect😊

Aldaryn
Ha valakit érdekel, egy nemrégi munkánk itten

per aspera ad astra

van egy csomo ingyenes kalibracios oldal a neten ahol sacc per kabe be tudod loni a fenyerot kontrasztot a monitorodon.
peldaul a fotozz.hu-n is van..de tenyleg sok helyen talalhato.

Aldaryn
Igen, ez szerintem is sötét.

per aspera ad astra

eNiX
Most mondanám, hogy az elõzõ elõtti kommentembe volt egy kép linkelve és azt látom crt-n sötétnek... - de nem elérhetõ vagy nemtom, nyilván a beigért servercsere lesz 😊 Feltettem mégegyszer rá. De lehet hogy ez a szoftveres dolog lesz. (az feltételezem nem befolyásol semmit, hogy milyen vga van a gépbe.)

keine Signatur

Vray-be is bele lehete ezeket írni. Egyszerûen odagépeled. %-al meg a változókat, jelöli, errõl bõvebben itt:
http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_params_system.htm#frameStamp

Hali!

Nem tudtok valami feliratozó plugint max alá? Olyasmit mint a vray frame stamp, csak kicsit kötetlenebb formában, bele lehessen írni projekt nevet, kommentet, frame számot, kamera nevet meg ilyenek.
Aldaryn
Tegyél fel ide képet, amit mások sötétnek mondanak, és megmondjuk frankón, hogy az õ, vagy a te készülékedben van-e a hiba. 😛

Amúgy elébe lehet menni mindennek, ha legalább szoftveresen kalibrálod a monitorodat. Sem a világos, sem a sötét gradiens ne legyen elmászva, és akkor már tiszta lelkiismerettel mondhatod másoknak, hogy kérlek, az a kép nem sötét, a te monitorod van rosszul beállítva.

per aspera ad astra

eNiX
Az mér van, hogy amit tft-n csinálok az alig látható crt-n? A sötét túl sötét, a világós túl világos. Ez ellen mit lehet tenni? Ha mutatom vkinek akkor nem lát belõle sokat. Vagy csak az én crt-m a sz@r?

keine Signatur

Halli All

Mivel új vagyok még a Max-ban, így most gyûjtöm hozzá össze az infókat és a kiegészítõket.
És lenne egy kérdésem.

Melyik render programot ajánljátok ??? Van köztük nagy különbség??
Nem tudom hogy ez az infó jelent-e valamit a render kiválasztásánál , de fõleg jármûvek modellezéséhez kellene majd.

Elõre is köszi a válaszokat.
probalkozom, koszonom...
ThomasGins
Hangulatos!

\"So always look on the bright side of death\"

eNiX
egy kis nfr (?)

keine Signatur

na de ha most keresnenek meg az egyesult arab emiratusbol hogy kellene latvanyterv es nem megy az oldal akkor logsz egy diabetikus sorrel😊😊
hajra hajra szervervaltas😊)

Aldaryn
Boldog szerverváltást! 😊

per aspera ad astra

Free
csak mondom hogy az iaro képfeltöltõ most 24-48 órára lehet szar mert szervert váltottunk és a domain frissülés 24 48 óra. szóval sorry. akinek meg a 3dmax.hu alatt van a tárhelye arra is ez vonatkozik.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Köszönöm szépen, hihetetlen, mik vannak! 😄

per aspera ad astra

Met

lac coo
Na de ha valami jelenetet akar megcsinálni inarziából, az már így nem automatizálható 😊))

Aldaryn
😊 Tényleg fontos lenne megtudnom, kellene levél textúrához, de ilyenkor télen viszonylag kevés levele van, és név nélkül rákeresni sem tudok.😞

per aspera ad astra

Met
az egy új fajta, még béta állapotban, az a jellegzetessége, hogy baromi jól viseli a szmogot, a kutya szart és kutya (és ember) pisit<#hehe>

Aldaryn
Én gyakorlatban már csak olyan intarziát láttam, ahol az illetõ elõre összeragasztotta a beillesztendõ mintázatot egy tömbbé (és ugye a tizencentis hasábokat össze tudta szorítani. 😊 ) és abból vágott le vékony rétegeket, majd tette a helyükre. Nekem ez olya csalódás volt, mint amikor megtudtam, hogy manapság a mozaikot is tapétán nagy lapokban ragasztják fel. 😄

per aspera ad astra

lac coo
Lapra ragasztod az nem esik szét, mégha utána keresztbe vágva az csak egy vékony illesztés is lesz 😊
A hagyományos értelemben vett intarziát egyenként rakjákbe: egyikbõl kivágsz egy alakzatot és a másikból halál pontosan pótolod ...

Aldaryn
Hehe, én ezekrõl mindig azt hittem, hogy szétesnének. 😊 Nomeg az intarziáról is azt gondtam sokáig, hgy a kis bizdbazdokat egyenként rakják be. 😄

per aspera ad astra

lac coo
Jól kitlálták 😉
Képzeld el, hogy 1mm-es lapokból összeragasztasz egy tömbé váltakozva fekete és fehér fát....
Majd a ragasztásra merõlegesen újból elvágon 1 mm-esre... Kész van a csíkos furnér.
aztán ezt üjból összeragasztod, vágod ferdén, vagy excentrikusan hámozod, beleraksz még vagy 10 féle színt.....

Aldaryn
O_o wow... ilyet tényleg összeragasztgatnak? Még csak sabályos mintázatokkal találkoztam, ilyen "természetessel" még nem.

per aspera ad astra

lac coo
Azok töbször késelt furnérok, vannak belõle hihetetlen rafinált mintázatok is: halszálka, kockás, csíkos, stb ...

Aldaryn
Zebrawood. Lol...

Nem tudja valaki, ha már ennyire fázós a hangulat, hogy mi a fajtája Budapesten a körút mentén ültetett fáknak?

per aspera ad astra

Szerintem hagyd a probooleant,és próbáld meg poly módban szépen összeweldelni...Mert ha erre ráraksz utánna egy meshsmooth-ot,akkor az elég érdekes lesz 😊
itt egy kép wire pl én valahogy így csatlakoztatnám össze...Arra ügyelj hogy mindig csak négyszög polygonok legyenek lehetõleg,mert ha ráraksz egy meshsmooth-ot utánna akkor az érdekes dolgokat mûvel a 3szögekkel vagy 5szögekkel stb...Boolean-t én nem is szoktam használni...

eNiX
nekem tetszik!

keine Signatur

lac coo
Ha már ennyi szó esik a fáról, kis nfr, most találtam a gépemen, semmi extra...:

lac coo
<#worship><#worship><#worship> Meglesem ....

egy nap gondolkodas utan eszembe jutott😊
de nem hasznaltam meg ki kell probalni ingyenes😊
plugin
meg ezt is meglehet nezni..bar ezt sem hasznaltam meg
parametric kitchen

lac coo

lac coo
Hát ez nekem még mindig nem tûnik olyan egyszerûen megoldhatónak, gondolok pl. egy íves marású ajtóra aminek ( mint az ajtóknak nagy általában..) sima a hátoldala....Egyedül ez riaszt el a bútor rajzolástól, a fenének van kedve minden méretben külön megrajzolni az ajtókat 😞((