63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Nem vagyok egy nagy iszogatós fajta, de régebben nagy szokásom volt, hogy estére sütöttem magamnak valami nagy szelet rostélyost, és mivel ez nem épp egy könnyed esti vacsora, mindig akadt hozzá egy pohár barnasör (jó kis Leffe). Épp ezért, megszoktam, hogy valahányszor elugrottam vásárolni, egy üveg ilyen söröcskét betettem a többi cucc mellé. Viszonrt az utóbbi időben sosem jutott idő a pecsenyézgetésre, az üveg sörök pedig csak gyűltek, és gyűltek. Aztán tegnap este egyet felborítottam a kamraajtóval, és úgy döntöttem, tarthatatlan, hogy lassan nem lesz hely a kamrában.
  • Aldaryn
    Nem tudom, én mindig kategorikusan elutasítottam mindeféle aa filterelést. Nagyon moire problémáim nem szoktak adódni, ha kell valami élesítés, azt meg postban (tudom, hogy nem ugyanaz...) de nem szeretem még ezzel is növelni a renderidőt, és általában a filterelés mentes output szokott leginkább tetszeni a szememnek. Nem beszélve arról, hogy a különböző egyszerűbb filterek renderhibákat okozhatnak nagy kontrasztú területeken.
  • ThomasGins
    egy szőlőSSS speed?:)
  • nenad
    a "hspdv" javítja a minőséget ha felhuzod, ettől tuti simább lesz, kevésbé foltos.
    Lanczos, nagyon bluros filter, főleg, felfele scalezésnél jó használni.
  • zenoka
    neztem most ezt a vraylanczost..haat annyira nem estem hasra tole
    nem lehet hogy meg azert is elmosodik mert az irradiance mappnal a hpsdv (vagy hogy a rakba irja alapbol altalaban 50) feljebb lett huzva..ugy tapasztaltam hogy az is mosssss rendesen...
    fuj de utalok mindenkit aki ihat:))))))))) ehh de jol esne neha egy poharkanal tobbet inni:D csokitortaval:DD
  • Geccoka
    En mitchelt szoktam, mert ott lehet allitani, hogy mennyire legyen eles vagy eppen homalyos, mikor mi kell.
  • npeter
    nocsak, úgy néz ki nem csak én iszogatok ma este (is) , legalább nem vok 1dül ezzel ;-). amig renderel a gép elkel utni vmivel az idot. találtam 1 jó kis skót whiskyt, colaval egész jó, viszont a 3ik után véletlen vörösbort öntöttem hozzá cola helyett :(, hát kiönteni csak nem fogom tán? :)
    hát hallod ezt olvasni is nehéz volt Aldaryn, nemhogy leírni :P

én álatalában adaptive dmc-t vagy adaptive sudivet szoktam használni, DE melyik filtert érdemes használni, már ha be van állítva? mitchelt és catmullt szoktam általánosságban.
  • Aldaryn
    A 18as karika is olyan érdektelen már... :| Azt hiszem, ha valaha meg kellene neveznem, hogy mi volt a legnagyobb negatívum amit az internet hozott az életembe, az az lenne, hogy a 18as karikás dolgok unalmassá váltak. :)

Hunkircsi, a világítás nem szabad, hogy probléma legyen egy modern rendszerben egy lakópark esetében. Ott vannak a fizikai ég/ap modellek, a fizikai kameramodellek, a 2.2-es gammás workflow, ésatöbbi. Nappali fényben **elfogadható** módon bevilágítani egy jelenetet két kattintás manapság. Vagy kevesebb. A modellezs más tészta.

A textúrák elmosódására meg mondtam már eddig négyszer, hogy tessék kikapcolni a filterelést, és nem használni alulsamplerelést interpoláló image samplererlést (AA) (VRayben adaptive QMC vagy Fixed ami nem interpolál alulsamplerelt képrészeket) no, három sör után de nehéz volt ezt begépelni bakker.
  • zenoka
    aaa a 18 alattiak hamar itt szoktak hagyni a forumot:P:)
  • npeter
    +18 -as karika melyik sarokba kerüljön? (ja, és milyen programmal lehet rátenni a karikát?)
  • zenoka
    uj csaj eseten..piros kendo a lampara megfelelo fenyviszonyok miatt es hibak takarasa vegett...
    fix kapcs eseten tv fenye, huto fenye, nagylampa:)
    szerintem ez a helyes vilagitasi irany:)
    render realtime:))

Hunkircsi..haat nezd 2napos lakopark eseten:egy-masfel nap modelezes render hez meg tessek a regi scenekbol felepiteni a vilagitast, anyagokat..tudom hogy eleg fakalapacsos megoldas regebbi scenekbol hasznalni mindenfelet de hasznos...egyebkent meg az ugy tuti nem megy hogy eles melo kozben probalod megtanulni a vilagitast..etc. magaddal szursz ki..
  • npeter
    Talán írj vmit a pl a renderbeállításokrol, lightokról, hátha van itt vki segítőkész emberke, aki meg tudja mutatni a helyes irányt.
  • ThomasGins
    ...már a valóság se a régi...
  • Aldaryn
    Welcome to reality.
  • hunkircsi
    Na most lett elegem az egész 3D-s szakmából!

Teljesen kész vagyok. Én nemtudom, hogy mit csinálok rosszul, de ezt már magam sem hiszem el. A képek homályosak, az összes textúra elvan mosva, valami, valahol, valahogyan mindig beég. Nézem az összes tutorialt, és minden fasza, én meg akármit csinálok, semmi. Ott tartok, hogy amit renderelek, az kábé a 10évvel ezelötti renderszínvonalat üti meg. Füvet még csak véletlenül sem tudok csinálni, semmilyen tükröződés nem úgy néz ki, ahogy kéne. ÉS KÉTNAP ALATT KELL EGY FÁKING LAKÓPARKOT FELÉPÍTENI!

Elszállt az agyam, kész!
  • akyyy
    már mind1, csináltam egyet magamtól. eléggé bénácska lett, de az animációmba tökéletes:D
  • Aldaryn
    Jaa, úgy! Én már valami kozmikusabb méretekben gondolkodtam.
  • zenoka
    nincsenek nekem fent a beepitett tutoros fileok:(
  • zenoka
    :)) basic beepitett tutorok kozt van olyan hogy meteor keszites valahol az elejen..gondolom arra gondolt:)
    vaaagy Te nem csinaltad vegig a beepitett tutorokat?!;):P
  • Aldaryn
    Én ezen tegnap óta töprengek. De nem értem.
  • nenad
    fasza! :-)
  • akyyy
    nem tud valaki meteor project fájlt adni?
  • Effendi
    He-he bocsi, nem olvastam bencsab megoldását, nála van a két pont!
  • Effendi
    Szóval, amit itt alatta mondani akartak a többiek az az, hogy nyomsz neki egy szép 'x' betüt azt jóvan.
  • ThomasGins
    megvan,nem szóltam:)

• npeter
    lököttek vagytok
    még a végén vki komolyan veszi a hozzászólásotokat :P
  • ThomasGins
    Ha egy path mentén animálok vmit,hogy lehet utána átkonvertálni a mozgást hogy path nélkül is menjen?Azaz számolja át keyframe-ekké vhogy.
  • ThomasGins
    ...tools/snapshot... hátha
  • Aldaryn
    Windows reinstall. Mélyformázással. De nekem már ki kellett dobnom két gépet emiatt. :((( Pedig az egyikben cseréltem két videókártyát is, de nem az volt a gond.
  • zenoka
    reinstall..vagy nyomd meg az x billentyut elotte...de szerintem reinstall lesz..lehet winfos telepites:)
  • bencsab
    x gomb
  • putyi
    ez a max 2008 kikapcs-bekapcs oszt jóvan.
  • Hzsolesz
    Ilyet még tapasztaltam mióta 3D Studiot használok! Egyszer csak eltűntek a koordináta-rendszert mutató kis gizmók, amik a mozgatást, forgatást és nagyítást segítik elő. Pedig ezek nélkül lehetetlen dolgozni! Ez egy óriási bug, vagy kapcsolható, esetleg vírust kaphattam?
  • putyi
    és a group azon a layer-en van, mint a többi objektum? és ha nem, akkor az a layer fagyasztva-e van?
  • Atika :o)
    igen jo, nagyon otletes :)
  • kekpolos
    faszányos :)
  • hunkircsi
    Szépjónapot!

Szívok megint a MAX-szel, mint a torkosborz. Fordult már elő valakivel, hogy egy "Group" objektum beragadt, befagyott? Úgy értem, hogy van egy full északi fal, ablakokkal, ajtókkal, mindennel. És Group a neve, mint a többi csoportobjektumnak, a MAX Group típusúnak ismeri fel az objektumlistában, de mégsem félkövér a nevének betűje, ja és nem aktív rá az Ungroup menüpont. És semmilyen módosítót nem lehet rá alkalmazni. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy újramodellezni az egészet.?
  • hunkircsi
    Be akarod szkennelni, ne is tagadd..
    A napi from start to end nálam is kukksötétre van mostanság konfigolva, ellenben a héten terepfotózáskor gesztenyés közelében tevékenykedtünk. Egy jó tanács: soha ne parkolj az évnek ezen tájékán gesztenyefa alá. Jött egy kis szellő, és úgy végiggyepálta a kocsikat a hulló gesztenyestuff, hogy annyi riasztót én még egyben nem hallottam.
  • npeter
    frankó :)
  • ThomasGins
    Sok időm nem volt rá,látszik is rajta:(
    De kösz!