63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Nagyon pofás! :)
  • ThomasGins
    Most jutott idő rá sajna:(
  • putyi
    modellezd meg a feliratot, és proboolean-nal metszd ki a felületből.
  • zenoka
    pontosan 85 nap van:DD
  • Aldaryn
    Hehe, tényleg, már csak pár hét , és KARÁCSONY! (már ami a plázákat, tereket, és üzleteket illeti...)
  • kekpolos
    Hogy haladsz a gesztenyéddel?

Aldaryn: Két hét múlva ott már árulni fogják, légy türelemmel :P
  • BaliBoy
    Szeretnék én is egy kis segítséget kérni. A problémám az lenne, hogy egy felületbe bele szeretnék süllyeszteni egy feliratot displacement-el. Kiválasztom a vray materialt és a displacement maps-ba be is rakom a feliratnak megfelelő kulcs képet viszont ez a szemét a fehérre "érzékeny" és azt emeli ki. Tehát valójában nem a felirat körvonalát süllyeszti hanem a felirat körül lévő területet emeli meg ami azért gond mert annak síkban kellene maradnia. Próbáltam úgy is, hogy csinálok egy negatív kulcsképet és a displacement értékét is negatívba viszem, de úgy sem süllyed hanem olyankor "érintetlen" marad a felszín. Tud erre valaki valamilyen megoldást?
  • Aldaryn
    bakker... Amikor eljövök dolgozni, kukk sötét van. Amikor hazaérek munkából, kukk sötét van. Ahol dolgozom, nincsenek gesztenyefák. Este meg nem látom. Nem hozna valaki az oktogonra egy marék gesztenyét? :D
  • zenoka
    ehehe nOOb:))))) es most tessek vegigolvasni a sugo viewport reszet ketszer de nem az angolt hanem az uzbegisztani verziot:P:))))))
  • lac coo
    Ja.. ez lemaradt, mert megérdemlem :
  • lac coo
    LOL !

Nagy THX! Lassan már köpködtem a monitort ! :))))

( Amúgy most van két light-on egy a jó mert az marad egy helyben ...)
  • Papirzacsi
    Nincs semmi baja, ha a viewport configurationben átállítod a default lights-ot 2-re,vagy próbából a sötét oldalt befordítod vízszintesbe, akkor nem lesz sötét.A modellel semmi baj.
  • lac coo
    Itt a scene , valaki megnézi, rohadtul zavar, hogy nem jövök rá mi a baja ! ? :)))

Scene ....
  • npeter
    nekem ilyeneket akkor csinált, amikor nem opengl-ben voltam. néha fekete semmiség volt az 1es polygonok között
  • lac coo
    Nem segített...
    Megcsinálom újból, nem nagy meló de idegesít , hogy nem tudom mi baja van ...
    Nincs dupla vertex vagy hasonló, egy egyszerű box ....
  • kekpolos
    nekem is tetszik nenad gesztenyéje, viszont én a szelídgesztenyét imádom! Nincs is jobb a sült gesztenyénél! Apropó, sült gesztenye, volt ötletem rá, de 18 karikás lenne :) Bár ha csak gesztenye és pálcika van, senki semmit nem mondhat. Na talán a jövő hétvégén!
  • npeter
    tök jók lettek a gesztenyés cuccok. talán nenad gesztenyéi jobban tetszenek, kékpolos-nak meg az összkép jobb (szvsz). grat
  • FRenkie
    Ez kurva jó! :)
  • kekpolos

Nagyobb változat
  • nenad
    renderingnél is olyan? Akkor valami van a geometriával, weld 0,001 + smooth 0 megoldhatja.
  • Aldaryn
    Én IRL építkeztem, aztán ahogy kisütött a nap, inkább elmentem túrázni egyet. Így 7végén ugrott a maxezés. :)
  • lac coo
    Ami most szopat :
    Ott a ferde gerende tetején mi a fenéért olyan sötét a textura, ami egyébként nem olyanra van megrajzolva ???
    A képen a kurzornál van a mapja ...
  • ThomasGins
    Beindultam én is,nem állit meg senki:)
  • zenoka
    pedig ugy nez ki:S jo is a kep es monopol helyzetbe vagy:DD
  • nenad
    nehogy én legyek a nyerő...
  • nenad
    elérhető, én is a personal learninget használom, szedd le az oldalukról.
    Egyébként nekem nem sikerült megfejtenem teljesen az irradiance cahce-es dolgot. benne.
    Láttam pár összehasonlító képet, passz...
    Egyébként jó.
  • Aldaryn
    Yup. :) Aztán Vray nyert, mert jobban tetszenek a koncepciói.
  • marcee
    Én most is rajta lennék, ha elérhető lenne...
  • zenoka
    edi lett:)
    tegnap ejszaka visszaolvastam a forumban ugy 2003 as ev kornyekere:D
    hihetetlen hogy mennyire ra volt kattanva mindenki a brazilra:D Al mesterrel a elen:P:))
  • nenad
    köszi, mental rayes végül.
  • Aldaryn
    Ez nagyon phrofi lett. :) simán megenném, hogy fotó. Bár kicsit sok rata a homály énnekem, de van, aki ilyen softfocus fotókat készít.
  • nenad
    de, én nyomtam egyet. Nyögvelősen :D
  • Aldaryn
    Zeno leírta, mi kell még azon kívül? :D Komolyan. Jobbklikk, vrayproperties, matteshadow beállítások. Ha meg árnyékok kellenek külön assként, akkor vrayshadows, vagy rawshadows, attólfüggőenmilyen workflowt komálsz. http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_elements.htm

Ha renderkor bent van háttérnek a majdan kompozitban odakerülő kép, az sem hátrány. No, mindent tudsz, előre dolgozni, előre pénztkeresni vele.
  • hunkircsi
    Úgytűnik, hogy mégiscsak marad a kompozitálás. Ehhez viszont lenne néhány kérdésem. Egy átlag ház kültéri látványtervéhez melyik "Render Elements"-ek kellenek? Persze végigfutottam mindegyiken nagyjából. A "VRayRaw..." cuccok nemkellenek. A "VRayShadows" evidens, hogy igen. És még melyikek?

A másik meg a fotosopp rész. Csak egy kompozit tutort találtam, de az Scanline-os, és nem V-Ray-es. Annyit sikerült a fórumokból kibogarásznom, hogy a VRayShadow az invert és Multiply, meg némelyikhez kell az Alpha csatorna mask-nak. De ennél többre nem sikerült rájönnöm az éjjel.

Jöhet a válasz priviben is.

u.i.: Bocs, hogy itt lámerkedek, de higgyétek el, hogy nem tenném, ha nem kellene már holnap élesben használnom az infót...
  • FRenkie
    Próbáld meg a colormap fülnél az affect bg pipát offra.

De azért nincs ilyen baja másnak, mert megoldja mindenki PSsel. Egyszerűbb, szebb...
  • zenoka
    csinalj kkor a kornyezo hazakhoz hasonlo dobozokat matte shadow vagy arnek kulon render es psbe mahinalj...
  • hunkircsi
    Ha csak hátteret kéne betenni, akkor nem is nyafognék itt, de sajna a házmodellen kívül minden más fotó. Ergó nem elég egy nyüves Alpha csenel, meg fotosopp, mert akkor milészen az árnyékokkal, stb???

Tényleg nemlehet megoldani, hogy a V-Ray ne blúrozza el az Environment Map-ot rendernél. Azért ez nekem elég hihetetlen. Vagy ez megint csak egy egyedi hiba, csak itt, csak most, és csak nálam...
  • GixEr
    Az ollo eleg szogletes, a Bogren latszik, hogy planar map (vagy valami, de nem jo) az uvw, a billentyuzet tul matt ezert csak egy fekete paca (bump+egy kis csillogas elohozna a testet, talan. vagy egy kis deritofeny).
    De ezek csak a hibak, amugy jo.
  • zenoka
    munka van:S
  • ThomasGins
    Senki nem nyomat gesztenyét?:)