63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#46270 Nagyon pofás! :) -
#46269 Most jutott idő rá sajna:(
-
putyi #46268 modellezd meg a feliratot, és proboolean-nal metszd ki a felületből. -
zenoka #46267 pontosan 85 nap van:DD -
#46266 Hehe, tényleg, már csak pár hét , és KARÁCSONY! (már ami a plázákat, tereket, és üzleteket illeti...) -
kekpolos #46265 Hogy haladsz a gesztenyéddel?
Aldaryn: Két hét múlva ott már árulni fogják, légy türelemmel :P -
#46264 Szeretnék én is egy kis segítséget kérni. A problémám az lenne, hogy egy felületbe bele szeretnék süllyeszteni egy feliratot displacement-el. Kiválasztom a vray materialt és a displacement maps-ba be is rakom a feliratnak megfelelő kulcs képet viszont ez a szemét a fehérre "érzékeny" és azt emeli ki. Tehát valójában nem a felirat körvonalát süllyeszti hanem a felirat körül lévő területet emeli meg ami azért gond mert annak síkban kellene maradnia. Próbáltam úgy is, hogy csinálok egy negatív kulcsképet és a displacement értékét is negatívba viszem, de úgy sem süllyed hanem olyankor "érintetlen" marad a felszín. Tud erre valaki valamilyen megoldást? -
#46263 bakker... Amikor eljövök dolgozni, kukk sötét van. Amikor hazaérek munkából, kukk sötét van. Ahol dolgozom, nincsenek gesztenyefák. Este meg nem látom. Nem hozna valaki az oktogonra egy marék gesztenyét? :D -
zenoka #46262 ehehe nOOb:))))) es most tessek vegigolvasni a sugo viewport reszet ketszer de nem az angolt hanem az uzbegisztani verziot:P:)))))) -
#46261 Ja.. ez lemaradt, mert megérdemlem : -
#46260 LOL !
Nagy THX! Lassan már köpködtem a monitort ! :))))
( Amúgy most van két light-on egy a jó mert az marad egy helyben ...) -
#46259 Nincs semmi baja, ha a viewport configurationben átállítod a default lights-ot 2-re,vagy próbából a sötét oldalt befordítod vízszintesbe, akkor nem lesz sötét.A modellel semmi baj. -
#46258 Itt a scene , valaki megnézi, rohadtul zavar, hogy nem jövök rá mi a baja ! ? :)))
Scene .... -
#46257 nekem ilyeneket akkor csinált, amikor nem opengl-ben voltam. néha fekete semmiség volt az 1es polygonok között -
#46256 Nem segített...
Megcsinálom újból, nem nagy meló de idegesít , hogy nem tudom mi baja van ...
Nincs dupla vertex vagy hasonló, egy egyszerű box .... -
kekpolos #46255 nekem is tetszik nenad gesztenyéje, viszont én a szelídgesztenyét imádom! Nincs is jobb a sült gesztenyénél! Apropó, sült gesztenye, volt ötletem rá, de 18 karikás lenne :) Bár ha csak gesztenye és pálcika van, senki semmit nem mondhat. Na talán a jövő hétvégén! -
#46254 tök jók lettek a gesztenyés cuccok. talán nenad gesztenyéi jobban tetszenek, kékpolos-nak meg az összkép jobb (szvsz). grat -
#46253 Ez kurva jó! :) -
kekpolos #46252
Nagyobb változat -
nenad #46251 renderingnél is olyan? Akkor valami van a geometriával, weld 0,001 + smooth 0 megoldhatja. -
#46250 Én IRL építkeztem, aztán ahogy kisütött a nap, inkább elmentem túrázni egyet. Így 7végén ugrott a maxezés. :) -
#46249 Ami most szopat :
Ott a ferde gerende tetején mi a fenéért olyan sötét a textura, ami egyébként nem olyanra van megrajzolva ???
A képen a kurzornál van a mapja ...
-
#46248 Beindultam én is,nem állit meg senki:) -
zenoka #46247 pedig ugy nez ki:S jo is a kep es monopol helyzetbe vagy:DD -
nenad #46246 nehogy én legyek a nyerő... -
nenad #46245 elérhető, én is a personal learninget használom, szedd le az oldalukról.
Egyébként nekem nem sikerült megfejtenem teljesen az irradiance cahce-es dolgot. benne.
Láttam pár összehasonlító képet, passz...
Egyébként jó. -
#46244 Yup. :) Aztán Vray nyert, mert jobban tetszenek a koncepciói. -
marcee #46243 Én most is rajta lennék, ha elérhető lenne... -
zenoka #46242 edi lett:)
tegnap ejszaka visszaolvastam a forumban ugy 2003 as ev kornyekere:D
hihetetlen hogy mennyire ra volt kattanva mindenki a brazilra:D Al mesterrel a elen:P:)) -
nenad #46241 köszi, mental rayes végül. -
#46240 Ez nagyon phrofi lett. :) simán megenném, hogy fotó. Bár kicsit sok rata a homály énnekem, de van, aki ilyen softfocus fotókat készít. -
nenad #46239 de, én nyomtam egyet. Nyögvelősen :D
-
#46238 Zeno leírta, mi kell még azon kívül? :D Komolyan. Jobbklikk, vrayproperties, matteshadow beállítások. Ha meg árnyékok kellenek külön assként, akkor vrayshadows, vagy rawshadows, attólfüggőenmilyen workflowt komálsz. http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_elements.htm
Ha renderkor bent van háttérnek a majdan kompozitban odakerülő kép, az sem hátrány. No, mindent tudsz, előre dolgozni, előre pénztkeresni vele. -
#46237 Úgytűnik, hogy mégiscsak marad a kompozitálás. Ehhez viszont lenne néhány kérdésem. Egy átlag ház kültéri látványtervéhez melyik "Render Elements"-ek kellenek? Persze végigfutottam mindegyiken nagyjából. A "VRayRaw..." cuccok nemkellenek. A "VRayShadows" evidens, hogy igen. És még melyikek?
A másik meg a fotosopp rész. Csak egy kompozit tutort találtam, de az Scanline-os, és nem V-Ray-es. Annyit sikerült a fórumokból kibogarásznom, hogy a VRayShadow az invert és Multiply, meg némelyikhez kell az Alpha csatorna mask-nak. De ennél többre nem sikerült rájönnöm az éjjel.
Jöhet a válasz priviben is.
u.i.: Bocs, hogy itt lámerkedek, de higgyétek el, hogy nem tenném, ha nem kellene már holnap élesben használnom az infót... -
#46236 Próbáld meg a colormap fülnél az affect bg pipát offra.
De azért nincs ilyen baja másnak, mert megoldja mindenki PSsel. Egyszerűbb, szebb... -
zenoka #46235 csinalj kkor a kornyezo hazakhoz hasonlo dobozokat matte shadow vagy arnek kulon render es psbe mahinalj... -
#46234 Ha csak hátteret kéne betenni, akkor nem is nyafognék itt, de sajna a házmodellen kívül minden más fotó. Ergó nem elég egy nyüves Alpha csenel, meg fotosopp, mert akkor milészen az árnyékokkal, stb???
Tényleg nemlehet megoldani, hogy a V-Ray ne blúrozza el az Environment Map-ot rendernél. Azért ez nekem elég hihetetlen. Vagy ez megint csak egy egyedi hiba, csak itt, csak most, és csak nálam... -
GixEr #46233 Az ollo eleg szogletes, a Bogren latszik, hogy planar map (vagy valami, de nem jo) az uvw, a billentyuzet tul matt ezert csak egy fekete paca (bump+egy kis csillogas elohozna a testet, talan. vagy egy kis deritofeny).
De ezek csak a hibak, amugy jo. -
zenoka #46232 munka van:S
-
#46231 Senki nem nyomat gesztenyét?:)