3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hm,akkor nem tudom,nekem ilyen eddig csak a perspective nezetben jött elõ...nyomd össze az egész jelenetet nagyon nagyon kicsire,hátha úgy megjavul 😛 Nekem régen ez mûködött...
De majd hátha valaki tud segíteni.

pauly: koszonom, csak zoom kozben jelentkezik mig mozog a 'kep'. MIndegyik nezetben 😞
na meg egy kerdes, be lehet-e allitani vhol, h a reference coordinata system -ami a move, rotate ikonok mellett van- defaultban a world legyen ne a local?
koszonom (az eddigi valaszokat is)
Mármint a perspective nézetre gondoltam 😊
Nekem nincs más ötletem,azt tudom,hogy amikor nekem volt ilyen,akkor sokkal sokkal kisebbre vettem az egész scene-t,és akkor megjavult...
vagy használj user nézetet 😛

cm-ben 1.5 tol 20000 kb es egyenlore nincs kamera, csak a nezetekben buheralodom. Pl. kozelitenek, jon felem aztan egyszer csak mintha mar bert volna a kepernyo sikjaban elkezdi vagni, aztan amikor elengedem a zoom eger bill-t, akkor megjelenik az egesz, es zoomolhatok tovabb 😞
Lehet hogy túl kicsi a kamera fov-ja...Mintha akkor csinálná ezt...De lehet hogy akkor is ilyet csinál ha túl kicsi,vagy túl nagy méretekkel dolgozol...

zoomolaskor, ha tavolitom a dolgokat, akkor egy bizonyos tavolsagnal clip-et csinal, levagja, mintha csak egy dobozban lathatnam a dolgot. Ez kikapcsolhato vhol, v. esetleg driver okozza?
ThomasGins
Igen, az eredeti 1,33-al nagyobb mint a maxos,valami régi monitor képarány miatt.

A lightbox egy gradient solid reflectek beállitva<#lama>
Vraylightmtl-el próbálkoztam de nem volt szép fehér,de még akkor rágyurok.

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Szerintem az eredeti teapot arányait szerette volna.

Lightboxok széle lehetne finomabb, mint az elfogadott objektív valóságnak nevezett izénkben általában.

per aspera ad astra

az arányokkal van valami, a
pot mintha függõlegesen meg lenne nyújtva...
egyébként kérnék belõle egy nyomtatható verziót,
nagyon tetszik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A MAX 1.0-bol mar sok mindenre nem emlekszem... 😉 Hiaba, oregszem.
ThomasGins
Kis hajnali NFR

lac coo
Ezekre mind gondoltam én is de látszólag minden jó 😊Bár vertexeket mégegyszer megnézem majd..Bár valami bibi biztos van, egy helyen látszik a poligonok hátoldala is a viewportban, azt sem értem miért van semi hibát nem találok ott sem ...
Mindegy, kihúztam egy élt és abból megcsináltam az új polit ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Free
rosz irányba állnak a normálok. állítsd át a wievportot surfacera hogy lásd merre néznek a polygonok és rögtön látni fogod :c)

GixEr Húú valaki még emlékszik ilyenekre? utoljára talán 3dsmaxR4 nél volt ez a nem mindegy melyik irányban építed a poly t nem ?
Kicsit libabõrös is lettem :c))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Nem mindegy, hogy melyik iranyba hozod letre. (oramutato jarasaval megegyezo-e vagy sem)
Vagy van mar ott csak masik iranyba mutat a normalja.
Vagy valami bibi van az object-el (pl. tobb vertex van csak nincs weldelve.)
stb....
lac coo
Poligon creat-nál ha olyan hibaüzit kapok, hogy illegal new face akkor mi a bibi ???

eNiX
Pontosan! Köszi! Remélem visszafelé is mûködik... mindjárt kiderül, de valszeg ja.

keine Signatur

Free
eszméletlen jó minõségben tömörít. én is nemrég próbáltam ki kényszerbõl. meglepõ volt gyors és szép...

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Ááá köszi!

Youth

5c0rp330n
h.264 nem lenne jobb kicsit? 😊

youth
QuickTimeban összeraktam az animot de tömörítetlen .mov-ot ment ki, nincs valami kis program ami betömöríti szintén .mov-ba?

Youth

lac coo

Free
ilyenkor mindig jó lenne valami screen is a szöveg mellé...

Gondolhatnál az olyanokra mint én akik nem tudnak olvasni csak a képeket nézegetik.. 😞

Tools/Spacing Tool esetleg?

eNiX
Olyat hogy lehet hogy egy íves felületen (félív, negyedív) extrudálnék egy szöveget olyan formában hogy az az íves felületbõl jöjjön ki? Megvalósítható? Szal simuljon rá a falra a kidudorodó szöveg. Remélem érthetõ. Kösz.

keine Signatur

ThomasGins
Elég perverz ötlet lábbal hajtani egy rollert😄

youth
Nem én, aki megveszi 😛

Youth

Aldaryn
Tényleg, akkor most ezt egy félig behajlított lábbal hajtod?

per aspera ad astra

zsolesz92
Le vagyok maradva a mai cuccokkal... ilyen roller már létezik? ilyen pumpálós?? szvsz ez óriási találmány 😊

lac coo
Hogy tudnék egy Íves (vagy nem íves ) felületre legegyszerûbben 3D szegecseket elhelyezni ? Vannak ötleteim, de biztos van itt aki már csinált hasonlót ...
Elég csak címszvakban 😊)

Papirzacsi
Sztem jól sikerült az anim, csak a két kerék foroghatna különbözõ sebességgel.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Aldaryn
Szép munka!

per aspera ad astra

youth
Ahhh, na végre összehoztam:
link szedjétek le és állítsátok be hogy loopoljon és akkor folyamatosan pumpál 😊)))
A riggelést végülis 6 részbõl raktam össze.
1-2: A két kerék - dummy linkelve
3: A lánc - Spline IK
4: A pedál, rugdosó kar - követi a nyilat
5: Rugó - csont a rugóban, dummy linkelve meg hozzákötve az elõtte lévõ elemre.
6: Plusz egy fogaskerék még hátul 😊

Youth

Met
Tegnap felraktam a 9-es Max-et, ráraktam mindenféle javítást, aztán el is indítottam és nem volt semmi gond. De ma nem hajlandó elindulni, alkalmazás inicaliblabla hiba. Ezt, hogy lehet javítani a reinstallon kívül? Gyanítom, hogy reinstall utáni másnap is ilyen hibát dobna<#szomoru1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

- Ennyire keves padlolap tukroz.
- Soha ne csak 1 fenyforrast hasznalj scanline-ben (bar a tobbiben is jol jon a derites)!
Aldaryn
Esetleg még meg lehet (hehe... he, heeee heheheheee... khm.. na, szóval...) próbálni Reactorral (he... hehe, jaj... reactor, hehe... magam sem hiszem el, de hátha) a lánc egy rope, a többi cucc meg cilinder, és minde között maximális (vagy jó nagy) a surlódási együttható, hogy szimuláld a lánc kapcsolódását. A rugó is rope, amit hagysz nyúlni.

per aspera ad astra

Met
köszi, baromi zavaró volt 😊

acsati
már tanulgatom a programot 😊
Malakai
Érdekes jelenség, amúgy ki lehet kapcsolni, V-Ray.: System\VRay Log\Show windows pipát ki.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Vra a rendernél van egy olyan alul a systemnél hogy Vray log ... onnan vedd ki a pipát és kész

Met
Azt a V-Ray messages ablakot le lehet tiltani, hogy ne jelenjen meg, rendereléskor amit kirak?
Egyrészt útban van, és se le kicsinyíteni nem tud se arrébb rakni mert onnantól kezdve, hogy rákattintok befagy a Max és csak úgy tudom folytatni a munkát ha lerakom kis méretben a tálcára a progit és vissza.

youth
Ez a Spline IK is akkora szar, pár láncnál tökéletesen mûködik amikor az egészre rádobom már nagyon szopat...

Youth

Aldaryn
Mikkel nem szórakozol te... Amúgy a láncon kívül mindent érdemes wire parameterrel constraintelni egymáshoz, viszonylag egyszerû szerkezet, a láncot meg mondjuk spline IKval, de azt se feltétlen azzal.

A problémát az jelenti, hogy te ezt max-al soha az életben nem fogod pontosan elkészíteni, mivel nincsenek benne olyan eszközök, amivel szimulálni tudnád a rendszer mûködését, és ha a legalsó szintig le is bontod, akkor is meg kell a végén mérned, hogy a lánc adott elmozdulása egy kereket mekkora mértékben forgat meg. Szóval ennyi erõvel akár az egész mehet szemre is.

maxot nem erre találták ki, ha pontos mozgás kell, akkor inventor. fun dolog az. 😉

per aspera ad astra

youth
Igen, egyirányban, minta kerépároknál is. Csak összeszenvedem lassacskán a riggelést, aztán animálhatom 😞

Youth

koszi az ivy helpet
jopofa kep, mintha csokireszelekbe martott vm lenne 😊

a biciklis keprol meg egy kerdes jutott eszembe:
hogy lehet a lancot, ill bonyolultabb dolgot hajlitgatni? pl egy bekotott cipofuzot? van vm hajlitgato eszkoz, ami pl. az atmerot/ vastagsagot is figyelembe veszi?
nemtudom😄 igornak hivom remelem nem fog megtamadni😊
disp tesztnek indult egyebkent viszonylag osszetettebb mappok vannak benne de ennyi..szep izek..mondjuk kortars<#idiota>😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Én is ezt kérdeztem,ezek szép izék😊

youth
Jópofa kép! Ezek mik? 😊

Youth

Papirzacsi
Ez nem túnik vmi mûködõképesnek, hacsak nincs a kerékagyban egy szerkezet ami csak egyik irányba ad át nyomatékot, ráadásul egyszerûbben is kivitelezhetõ , és akkor a kerék lánckerekét is nagyobb szögben fedi a lánc.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

youth
Asszem összehozom külön külön a részeket aztán megmozgatom az egyiket aztán a másikat...

Youth