3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a megoldas fel delutanom rament:
leszedni egy prodesktopot megnyitni a filet kiirtani belole mindenfele hulye workspace-t,sketcht, tokomnemtudja micsoda bizbazt..aztan elment *.sat-ban majd tetszes szerint felhasznalni.. de aaa ennek a szarnak (prodesktop) a dolgait a polytransfer sem tudta normalisan kezelni..lehet hogy az eredeti file szar nem tudom..szoval fuj
Off:
a hangulat adott

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

acsati
újabb probálkozásom
dxf-et minden tud. csak bazi nagy, és lehet, hogy nem fog beleférni a memóriába. esetleg dwg.

Met
Fõleg virágbolti MAX-al 😛
ez miért is baj?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hmm koszi ennek utanajarok hogy tud e feltenni akkor proE wildfiret vagy en es akkor kuldje egybe a csomagot.
vagy szivasvan es modelezhetek mindent en:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Minden ilyen program elemekbol epitkezik es csak az osszeallitasban lathato egyben. Mar nem hasznalok ProE-t reg ota (hala istennek), nekem jo volt belole az STL. Jut eszembe a ProE Wildfire exportalt OBJ-ba is, ha volt neki UV adva.
az stl el az volt a baj hogy a gyerek szerint egy nulla kilobytos file jott letre (mondom valmi nem stim szerintem am egbizoval:S).

Rhinoval azvolt a baj hogy az igest beolvasta de osszevissza lettek pakolva a objektumok benne (minden egyes elem kulon fileba volt)

nem is tudom egyebkent milyen wrl filet exportalhatott a megbizo mert semmi nem ismeri fel meg a blender sem.

A linkeket atolvasom koszonom hatha kiderul belole valami okossag.. de ez a pro/desktop ekkora fos legyen..

raadasul elkuldte az eredeti filet de ott is minden eges elem kulon des fileba van..

Azt hiszem STL exportja is van, azt is jol olvassa a max. Egy probat meger az is.
Vagy elotte Rhinoban probald az IGES-t beolvasni. Rhino-IGES troubleshooting
Esetleg maxhoz meg az Npower cuccai kozul valamelyik demoval.
Igessel az aproblema hogy amikor exportalta nekem a srac akkor ami a "jelenetben" van osszes objectumot kulon kulon exportalta es behivatkozasnal a "pivot" pontok osszevissza voltak igy volt egy nagy adag objektumom egymas hegyen hatan😞 baaszus probalkozom wrllel is allitolag jonak kell lennie de mar a masodik file ami hibat ir ki importnal...lehet hogy az ugyfel beena:S

Iges pld. es a max megeszi, csak ne legyen tul reszletes mert akkor kifekszik a max 😊 (ez a põre megoldas)
illetve DU. elqrtam (nem tom miert az affect ugrott be), premultipied alpha elol vedd ki a pipat!!! (mapen belul talalod)
Akkor nezz bele a kep alphajaba, vsz ott lesz vmi elkrva, miutan ellenorizted az alphasourcenel az image alphat...
lac coo
Fõleg virágbolti MAX-al 😛

Egyébként egy haszna van az ilyesfajta modellnek: rengeteget tanul belõle a magamfajta zöldfülü 😉Felsorolni nem tudnám mennyi minden új dologra jöttem rá közben! Igaz van benne hiba is bõven, de anélkül nem megy 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Free
király lesz :d:d
Ha kész lesz felteheted eladásra is turbosquidra :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

eNiX
nem volt benn pipa. mind1 most meguntam, majd félév mulva elõveszem :]

keine Signatur

Van valakinek otlete arra hogy pro/desktop file *.des hogy a peeek be tudok behuzni maxba (mar szetgoogliztam az agyam) lefejelem a falat az tuti:S

texturanal affect alpha pipa kivesz...
lac coo
WIP:<#idiota>.

eNiX
Köszi, már majdnem jó, de azt a fehér részt nem tudtam leszedni a cimke körül. Mi lehet még a gond?

Aztán kiprobáltam ezt az ivy-t más texturával, annyira nem lett rossz de sok helyen egymást fedik/keresztezik... gondolom a nagyobb textura miatt.

keine Signatur

youth
Te nagyon ráálltál erre a jing-jang témára 😊

Youth

ThomasGins
Azt a kromatikus aberrációt nem tudom mivel értem el,gondolom semmivel csak ugy látszik.😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
kis NFR,elõvettem egy régi ojjektet

\"So always look on the bright side of death\"

ja,en is ugy tudom... ha meg nem találod,akkor a kört alakítsd át splinné mielõtt felhasznalod a lofthoz,így ha sub object modban forgatsz a körön,akkor a loft keresztmetszete is forog...

Free
a loftot ha kinyitod van ott egy shape és akkor rendessen a végén el tudo forgatni manuálisan is . ha jjól emlékszem :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Kösz.
Szégyen gyalázat, hogy egy ilyen egyszerû dologról mégegyet kell kérdeznem: Elcsavarodik a loft (hiba). Úgy rémlik, hogy a shape-ek kezdõpontja miatt van ez a jelenség, de bárhogy is forgatom a keresztmetszeteket nem változik az eredény. A deforámációk között a twist-tel próbáltam korigálni, de a lineáris átmenet sehogy sem hozott jó eredményt.

lac coo
<#worship><#worship><#worship>

Customize/Viewport Configuration/Use Selection Brackets

Miután megcsináltad négyzet keresztmetszettel a loft object-et,modify panel,és a Path Parameters menujeben a Path-ot mondjuk állítsd 100-ra,majd Get Shape,és kiválasztod a kört,így a vége kör keresztmetszetû lesz...

A cimkebol csinalj egy fekete feher képet,és azt tedd be a refract-ba,és akkor ahol fekete a kép ott nem fog átlátszódni az üveg...

eNiX
Vki segítene cimkézés ügyben? Ezt sikerült csak összehozni. Letöltött vraymat diffusára tettem a gif-et, az üvegen egy uvw map mod van. Esetleg egy mappelt üveggel megdobhat vki. Elõre is kösz.

keine Signatur

Ég a pofám, de nem esik le, hogy melyik módosítóval tudok négyzet keresztmetszettel kezdõdõ és kör keresztmetszettel végzõdõ testet loftolni, vagy axtrudálni, vagy micsinálni. 😞

lac coo
A bounding box-okat el lehet valahogy tûntetni az objectekrõl ?
THX.

acsati
"A gbuffer-ben állítsuk exponentialra az exposure controlt."
ezt hol találom? sugo nem segitett :S
fle go
Köszönöm!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

mindegyik ivy objektumhoz letrejon egy material automatikusan. Ugy tudod behuzni a material editorba, h vmlyik sloton a nev melletti kis pipatara kattintasz, majd az egyik nezetben az ivy bokorra. Ekkor megjelenik a multi sub object. Ott mar el is vannak nevezve az al objektumok. En ott adam meg a diffuse mapnak a level jpg-t es a opacity-nek a fekete-feher atlatszosagi level jpg-t. Es nem kell az ossz sub objektet hasznalni..
fle go
Üdv Emberek!

Kísérletezgetek ezzel az ivy-vel, nem rossz de arra még nem tudtam rájönni, hogy a levelekenek hogy is lesz texturája, miután beimportáltam maxba?? (A tutorialját már végignéztem abban nem esik erröl szó)

Köszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

beyczy
kösz szépen életet mentettél <#wink><#wink><#wink>

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

vagy ezzel 😊 LSCM unwrap
lac coo
Ismerkedj az Unwrap UVW-vel is ! 😉

Nem a Texporter teríti ki , hanem az UVW kordináták. Texporter csak a kész UVW mapok exportálásra való ( pl .: Photoshop-ba ...) ahogy a neve is mutatja ....

( Google ==> unwrap uvw ...)

Hali!

texporterrel ismerkedem. Egy szimpla teglatestnel, radobok egy uvw mapping-ot, beallitom box-ra, es fit-telem. Texporter meg teljesen piros, atfedesekkel teli. Miert nem teriti ki? Ha a uvw mappingnal sphere-t allitok be, akkor szepen kiteriti, de a gombnek megfeleloen ives lesz...
Met
Lenne 2 kérdésem.
A lenti kép zajosságát, hogy lehet megszüntetni? Letöltött modell, nemtudom "mibõl készült" az üveg, de az elsõ ablak tetején jó, az oldalsón abszolút nem.
A másik dolog, hogy Vray fényforráshoz, hogy lehet projector mappot adni? Google-ban keresgéltem de nem lettem okosabb. Normál fényforrásnál megy.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free

beyczy
hello mindenki! nem tudjátok honnan tudnék letölteni jó minõségû 2. világháborús tank modelleket ingyen?
még a régi gépemmel találtam egy oldalt amin voltak fizetõsek is meg ingyenesek is jó sok,le is töltöttem õket csak sajnos elfelejtettem kiirni ugyhogy elvesztek, a címre meg sajnos nem emléxem. ha valaki esetleg véletlenül tudná ennek vagy hasonló oldalnak a címét akkor elõre is köszi!

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

koszi..fel lett veve az is vegul. meg az egyeb nyomdai elokeszites is..meg kurva sok egyeb😄

akkor számlázdhatod szerintem a 74.87-el is (Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás-grafikai tervezés)

Köszi!

lac coo
Hátha jól jön valakinek: Autómodellezés tutorial magyarul ...

hehe😄

Free
azt az adultsexypolypot.now ról töltöttem le :c)))

benne vagyok a kepen benne vagyok a kepen...egyebkent miaz alul a talcan az a deeephaaardenjoy 9-es film amit nezel😊😊😊

bencsab: koszi az infot elobb elfelejtettem irni..😊