3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arra gondolok, h amikor ezen a kepen a letra oldalat es a fokat proboolean-nel osszeeresztettem, a kapcsolodasnal szepen egyesitette a pontokat:

Ha ugy csinalom ahogy irtad akkor ilyen lesz:

Nekem meg ilyen kene:
Nem tudom hogy pontosan mit akarsz 😊 esetleg rakj fel képet róla hogy hogy is néz ki...

hát vagy kialakítod a lyukakat rendesen a modellbõl,vagy opacity map és displace map-el is meglehet csinálni mondjuk,és akkor lesz vastagsága is,nem csak egy sima lap lesz lyukakkal,mert ugye ha csak opacity map-et hasznalsz ugy nem lesz vastagsága...

de akkor nem lesz osszeweldelve a megfelelo helyen... vagy nem is kell? <#wow3>

masik, egy jaroracsot szeretnek csinalni, mint amilyenek a teto feljaroknal, legkezeloknel van, 1cm es negyzet keresztmetu tesztaszuro lyukak halmaza. Hogy is kene? 1-1ben vagy csak egy sima box es a mappingnel az opacity-nek adok egy negyzetracsos mintat? latszani fognak ekkor a belso lapok?
koszi
Jobb click az egyik loft-on,majd convert to editable poly?és utánna attach hozzá a többi loftot? 😊 vagy ez neked így nem jó?

egy korlatot szeretnek csinalni: a teteje loft, es a korlatok szinten. Kijelolom a tetejet es proboolean-nal szeretnem unionalni oket. Na de a 3-4 nel egesz egyszeruen hibat jelez es kilep a program... Hogy tudnek beloluk fajdalommentes poly-t kapni?
a gepedrol linkeltel😄DDD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

vafeN
Itt a kép.. Úgy akarom megcsinálni mint ahogy a jobb oldalon van, csak hogy ha kijelölöm és elmozgaton akkor az egész mozog.

[O_O] (.)(.)

jah tenyleg a sime extrude bevel chamfer inset dolgok is tudnak mukodni..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Mivel a sarkok nagyreszt konsatansok es a belso resz homogen legegyszerubb egy edit polyval arrebtoszogatni a vertexeket, majd a mappinget igazitani (nehany masodperc csak)
haat a legegyszerubb line sweep es proboolen..de az nem tul elegans😄 van valahol valamilyen plugin ami direkt erre talaltak ki de tegnap este ota nem jutott eszembe a neve:S

Free
sztem könyebb lenne ha képpel ilusztrálnád a dolgot mert valahogy lehet hogy mert 27 órája dolgozom egyhuzamban de nem tudom elképzelni milyen perverz indulatok vezethetnek hogy egy kukac szemét meghajlítsd <#wow1><#guluszem1><#zavart2><#wow3><#gonosz1>

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vafeN
Vki pls help.<#help>
Csináltam egy kukacot és neki rá egy szemet. Attachhal összetetem õket hogy egy object legyen. Be akarom kicsit hajlítani a kukac szemét, de mikor kiválasztom Vertexxel azok a pontokat ahol hajlítani akarom, akkor az egész kukac el kezd hajolni. Ilyenkor mit tudok tenni?
Elõre is köszöm a segítséget.

[O_O] (.)(.)

lac coo
A hasonló ajtókat lehet valami egyszerû módon méretezni ? Ugye a keret, marás szélességének nem szabad változnia ....
Amúgy tuti, válfatartót kerekítsd le .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nah mai (2 szekreny lemaradt rola utolag vettem eszre):
baar ez nem megy a megrendelonek mert vegul is nem akarja kornyezetbe hanem sima szurke hatter elott..szo ezvan😊

bambit nem ihatok televan cukorral😄 de egy bubis vizet benyomok😊))<#pias>

lac coo
Idd meg a topiklakók egészségére ! 😄DD

wowow thanxi hova kuldjem a bambit?😄

lac coo
Most mi van , én csak jót akartam ! 😄DD

Ez se borovi de hasonlít rá ...

hmm az utso ket hozzaszolasbol ugy erzem lac coo beszopatot😊 nah jon meg kutyara der..tolts csak fol valamit😛😊))

gecó vagy. 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Istenbizony majdnem beszartam a röhögéstõl! 😄

vegre visszatertel a kannakhoz "kelet"rol😊

gyaaaa...Ha adsz borovi fenyo nagyfelbontasu texturat vendegem vagy egy bambira😊

Nenad thanx😊 raagyurok..leveszem😊egyebkent a viragoknak semmi ertelmuk egesznap zabaljak a fenyt az meg mint tudjuk jo barat😊

ThomasGins
Kis éccakai nfr

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Asztalosként mondom ( remélem nem olvassa a megrendelõd) hogy ez mintázatra fenyõ de színre éger 😊))

viragra ragyursz elhiszem..
:-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jo az, legalabb kis gepen is gyorsan megvan 😄

Tipikus Archicad/Artlantis renderek. Nem igénytelenek a építész ismerõseim sem, kidolgozgatnak fasza 3d-s modelleket, de nem tudják, hogy nem csak a built-in render engine-nel (hahaha) vagy a 4.5-ös art-lantis-szal lehet renderelni, aztán ha az ember mutat neki egy draft GI-t, amit 5 perc alatt hoz össze, akkor nem találják a dicsérõ szavakat. Legalábbis sok az ilyen.

tegyel bele 100*100 evermotionos fat plusz a materialok bumpjat told at displacebe😊 es voala crash😊

Nem tud valaki véletlenül egy publikus highpoly/brutáldisplace/akármi-memóriazabáló tesztjelenetrõl? Egy baleset folytán került 6GB Ram a gépembe és ki szeretném próbálni, hogy hogyan viselkedik szélsõséges esetben a 64 bites max/vray ezzel az összeállítással.

jelentem en is lattam a polc rossz szalliranyat de mar nem volt kedvem javitani a megrendelo meg nem vette eszre😊 10 szer javitottam a texturan kb.. mert 1: nem eleg fenyos. 2: ez mar fenyos de ez luc fenyo neki borovi kell (a'meg mi😊 ) 3: ez mar eleg fenyos de nincs koztuk akkor tavolsag..etc. de most jo igy marad tobbinel javitva lesz😊 (mondjuk azon tul normalis megrendelo respect (hatha olvas forumot)😛 )

renderidovel birom csak lustasag😊 fel egeszseg😊
na irany house-t nezni😊

Free
Júúúújjjjjjjj... talán az elsõ évben készítettem ilyen jellegû látványtervet.

vagy nem volt pénz igényesebbre vagy nem volt tudás nem bántom a készítõt de ennyi energiával lehetett volna szebb is 😞

ajjjaaaajjjjjj

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nagyon tuti lett.. ha esetleg nem bírod render timeval keress meg szívesen bérrenderelek neked egy túrórudiért :c)))

módosítás:
khm.. csak hogy ne csak nyalás legyen rajta. ott kicsit bukik a szekrény hogy a polc erezete merõleges az ajtó felöli oldalára a szekrénynek. ez azt okozza, hogy pont a polc közepére helyezve egy nehéz tárgyat a polc törni fog mert szálirányban enged. kicsit figyelj a mappolásra és tedd az ajtó felöli oldallal párhuzamosan a polc erezetét és máris tökéletes lesz :c)

"... Fa polcoknál általánosan érvényes, hogy a szálirány a hosszabb oldalak mentén fut...."

pontosabban voros-zold szinteveszto vagyok a szintevesztok nagy resze ilyen😊(nem ismerlyik fol a dolgokat ) de gyakorlatilag a voroset a vorosesbarnaval..ez van de kifogasnak mindig jo😊

Met
break

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

acsati
helo
ha weldeltem két vertexet és késöbb rájöttem hogy nem kellett volna akkor azt vissza tudom még vonni valahogy? (ctrl+z már késö:S)
Met
értem, hogy mit mondasz de mégsem értem, valami konkrétumot nem mondanál, milyen "koszt" tegyek az autóra vagy a padlóra?<#zavart1>

en ugy tudom, h zold-piros szintevesztes nincs... <#smile>
koszonom😊 hetvegen kiprobalom addigra meglesznek a scenek.

TG: thanx...analfabeta is vagyok szamokat sem ismerem😊...van jovom a szakmaban😛😊)

természetesen mennek együtt. csak benyomod a net render kapcsolót na render panelon, és adagolod neki a feladatokat.

ThomasGins
Jó lett!

Tessék megtanulni az összes rgb szinkombinációt😊

\"So always look on the bright side of death\"

zold-piros szinteveszto vagyok felmentes kernek a valaszadasi kotelezettseg alol😊😊
nah akkor jovoheten kaptok egy adaggal😊

Erdekli, még szép 😄
Az egy mûvirág ott a tetején? Olyan fura a zöldje <#nyes>

Elkezdodik egy kis butorgyartas.

erdekli a jo nepet majd a tovabbi kepek..vagy egynek jo de ne szennyezem a forumot😛😊

asszem backburner lesz a megoldasom kulcsa de nem tudom hogy megy e khm maxxal (9) es vrayyel (1.5rc5) van valakinek tapasztalata vele?

Van arra valami lehetoseg hogy egyszerre tobb filet tudjak renderelni..
tehat van nekem 5-6 max fileom mindegyikbe be van allitva a render outputok meg minden es azt akarom hogy este kirenderelje reggelre.. na most a sima batch render nem jo ugye mert az egy fileon belul tobb beallitast tud es nem kezel tobb filet asszem..

lac coo
Leginkább ne legyen ennyire steril a környezet: a fényforráson kívûl semmi nem tükrozõdik az autón ( mert nincs is semmi ...), ilyen helyzetben talán csak néhány szerencsés fotos lát autót, mûteremben ...ezért ilyen hihetetlen a halandó szemnek .

Vagy lehet studio setup, de akkor szórd tele sok lámpával, hogy mindehová jusson egy kis csúcsfény .....

Free
koszolj.
jah és koszolj is
és nem árt ha van egy kis kosz is.

minden képet a tökéletlenség és a véletlenszerûség tesz realisztikussá. habár az ember mindig a szimetriára törekszik és mint a párválasztásban is a szimetria a döntõbb úgy a képeknél is az a jobb a szemnek de ahogy anõknél úgy a képeknél is fennál hogy ami túl szép azt nem hisszük el... tehát koszolj hibázz és ps utómunka :c)

Met
NFR 😊
Hogy tudnám "fotórealisztikusabbá" tenni?

Egyszerubb ujra modellezni, akkor legalabb az van amit kell latni minden sallang nelkul....