63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Atika :o)
    Sajnos ilyen a mai hozzaertes en elkuldtem volna a pitsaba a holgyet :D
  • Free
    LOL tömörítés nélkül küldjétek el neki BMP ben
  • hunkircsi
    Napi melóhelyi agymenés rovat:

Felhív a Kunde, hogy a grafikus szerint kicsi a renderelt kép mérete. Megjegyzem, hogy A3-as méretüt készítettünk mindenből 300 dpi-ben. És egy nyomorult újságba lesznek a képek. De a grafikusnak kicsi a kép. Mondom, adja a grafikust. Belekrákog a telefonba a nő olyan tiroli akcentussal, hogy azt hittem más nyelven beszél, és elnyökögi, hogy kicsi a kép. Mire én tisztelettudóan megkérdem, hogy mégis mekkorára teccett gondolni. És itt jött a vállasz, amitől könnyes szemmel a falnak futottam, miszerint a kép mérete legalább legyen 10MB.
  • Free
    <-- OFF
    aki szereti az iarot meg persze engem az tegye már meg hogy segít összeszedni a fejlesztéshez kellő money-t :c)
    Annyi csak hogy kattintgassatok néha a gugli hirdetésekre az oldalon.

Szeretnék betenni még pár vinyót meg ramot :c)
    THX és sorry ha ez reklámnak minősűl.
    OFF END-->
  • npeter
    off
    erről a 3 GB-os dologról jut eszembe, minap találtam 1 régi benchmark-os eredményeket a gépemen. Hát kész röhej, milyen adatok jöttek ki. Anno volt egy P II (300 Mhz)-es gépem, 192 MB! RAM-al:) azon 4,4 perc a render, a legutóbbi configomon meg 15 sec :), sajna mostani configon nemtom lefuttatni, mert brazilos render volt. Jól meg kellett gondolni az embernek, hogy mikor akar maxozni, mert pl. a PII-es ha elindítottam, az akkor még max 4-est, akkor szó szerint nyugodtan kimehettem a koli folyosójára elszívni 1 cigit, mert mire végeztem addigra be is töltődött a max :)
    hejj ,azok a régi szép idők..... (mintha tenganp lett volna:) )
    off
  • npeter
    ezzel próbálkoztál már?
  • FRenkie
    be akartam állítani ezt a 3gb switchet, de nincs boot.ini-m :) hogy lehet csinálni?

on
  • ThomasGins
    LOL
  • Mutans Zombi
    A Path Deform (WSM) végülis egybefüggő alakzatra megoldja a problémát (plane, box) úgyhogy most jó lesz. Köszi!
    Ha valaki véletlen belebotlana a gömbös probléma megoldásába, azért publikálja itt, ha nem gond.
  • bencsab
    sztem pathdeform módosító animálva
  • Aldaryn
    Én is, tudom, hogy egyszer már szórakoztam vele, és örültem a fejemnek, hogy a mozgatott cuccot késleltetve követte a másik. Aztán lehet, hogy valami script volt, :( nem vagyok otthon itten, mert soha nem kell animálnom. :(
  • Mutans Zombi
    Uhh. Ez így elég meredeknek tűnik, mert ez csak egy sematikus ábra volna, amit valóban mozgatni kellene, az kb 50 elemből áll.
    Akkor esetleg (mert lehet ez az 50 elem is túlzás és inkább textúrából kellene megcsinálni), azt nem tudjátok véletlenül, hogy hogyan lehetnem megalkotni, hogy ha azt akarom, hogy egy 50 szegmensszámú plane-nek úgy torzuljon a formája, ahogy a kívánt útvonalon mozgatom?
  • Malakai
    Én is kiváncsi vagyok melyik controllerre gondoltál Al. :) Spring nem tud ilyet, bár az nem is mehet rotationbe is, meg positionbe is.
    Viszont expressionel elég egyszerű, a célobject position vectorját kell variablenek megadni egy tick offsetel. Ha viszont pl followot is használsz és a dőlésszöget is idővel eltolva kéne a "követőknek" megadni, akkor azon már gondolkodni kéne. :)
  • nenad
    Hali,
    angol windowsxp sp2,
    diskperf.exe, diskperf.sys, ezeket a fileokat fel tudná valaki tölteni nekem valahova?
    köszi.
  • Aldaryn
    Nemnem. :D
  • zenoka
    ugy tunik nem animacio szakos a topic:))
  • Aldaryn
    A nem favágó módszer az, hogy a gömbök position controllerjét (meg rotationjét is, pl.) átállítod nemjuteszembemire, és azzal szépen be lehet állítani ilyen "késleltetett" követéseket. Ha más nem, akkor meg position expressionre, és megírod a késleltetés kifejezését te magad. De tudom, hogy van ilyen késleltetve utánamegy bizdbasz, csak nem jut eszembe a neve. Majd okosabbak megmondják. :)
  • zenoka
    favago modszer:
    mondjuk azt akarod hogy 50 frame alatt menjenek vegig rajta akkor mindegyiket hozza contsrainteled a pathoz..majd fogod magad es manualis atkulcsolod oket..elso indul 10 nel vegez 60 nal masodik indul 15 nel vegez 65 nel, harmadik 20 nal indul es vegez 70 nel..es igy tovabb:D
  • Malakai
    Miért nem küldöd mindegyiket végig path constraintel? :)
  • Mutans Zombi
    Hi mindekinek!

Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan lehetne megoldani azt a problémát, hogy a mellékelt ábrán látható útvonalon haladjanak a gömbök? Próbáltam, hogy az utolsó gömbtől előre fele haladva egymáshoz linkeltem a gömböket, majd az első gomböt kijelölve Constrainc -> Path Constrainc és a görbére kattintottam, de ezzel csak az aktív gömb követi az útvonalat, a többi csak az első gömböt, de nem az útvonalon.
    Hogy lehetne megoldani, hogy mind az útvonalon menjen, libasorban, az elsőt követve?
  • nenad
    Elég furcsa élvezet lenne a könyvespolcra tenni.
  • FRenkie
    Szerintem nem csak idiótákat érdekelne. Nem tartom magam annak :)
  • npeter
    van benne valami
  • zenoka
    bocsi a dupla posztert.... De pont arra lesz jo a konyv hogy innentol kezdve mindenki a dvd mellekleten talalt jelenetekbe fogja bele pakolni a sajat kis jeleneteit igy vilagitas rendersetup megoldva..anyag meg tokmindegy:D
  • zenoka
    nahja..szerintem meg most kezd el meglovagolni es ne magyar piac legyen a celpont mivel vrayhez ez az elso atfogo konyv...es nincs lefedve vele a piac(szerintem)..de amihez meg nincs az a fryrender asszem:D szoval azt talald be:D Nyomdat tudok olcson;):)
  • Aldaryn
    Már én is gondolkodtam rajta, hogy megfogalamzom a vrayhelp online doksi mondatait kicsit cifrábban, készítek hozzájuk sok szép magyarázóképet, és eladom sok pénzért idiótáknak.
  • zenoka
    120 plusz posta koltseg...kivancsi leszek hogy magyarhonba szallitanak e majd:)
  • npeter
    Ha estleg érdekel vkit a hamarosan megrendelhető Vray könyv.
    Tuti sok okosság,kép lesz benne, hisz több, mint 3 kiló! :)
  • nenad
    van valahol egy ilyen jelentem, majd megkeresem neked.
  • ThomasGins
    na ezt megmutathatnád ha van időd,nálam olyan szar mint régen:)

• youth #46600
    Kasa! Várjuk...
  • ThomasGins
    Borászatot analóg is szivesen megnézzük:)
  • zenoka
    nalatok is ugy megy hogy: engterv->biralati engterv->kiviteli terv->kiviteli biralati terv->epitesi terv-> es kiderul hogy a kivitelezonek nincs olyan technologiaja ezert lehet elolrol tervezni mindent?:DD
  • FRenkie
    Hát ez úgyvolt, hogy engtervet kellett rajzolni a házikóhoz Magyarhomorogra, aztán gondoltam kicsit felturbózom, és megnézem milyen lesz maxban. Legközelebb trendibbet mutatok ígérem, bár örülök hogy Al-nek ez is az. :) Ha lesz időm, megcsinálom a készülő borászatomat is!
  • nenad
    kb 5000 van, google mp3 - wma
  • youth #46595
    Lehet ilyenre gerjednek a bme-n :P Azért haverok vagyunk Tomi? :))
  • bartuczcsaba
    hy
    vki tud egy olyan progit ami Mp3-ból wma-t vagy midi-t csinál?
  • nenad
    vray sp2 fur, már hasznlható nagyobb teületre is, kb 100m x 100m en probáltam ki.
  • Aldaryn
    Mit akarsz, a sok irodaház spa, meg szálloda mellett ami naponta jut, nekem ez a trendi és "más" látvány. :D
  • youth #46591
    Nagyon hihető képek! Faszán megcsináltad! De legközelebb valami trendibbet mutass :)))