3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te miért D3D-ben használod maxot? OpenGL nem jobb erre? vagy kártyafüggõ?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

nah tolem is screen
baloldalt siman kivagva eggyel jobbra meshsmooth meg eggyel jobbra ugy meshsmooth hogy a kijelolt polykat attettem masik smoothing groupba es smoothing group szerint van a meshsmooth (baaz ezek a szavak ki kenne talalni roviditeseket mint a wow-osok😊) )
http://iaro.3dmax.hu/kep/smoothing_group.JPG

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nem ertek az automodelezeshez...mi lenne ha kulonbozo smoothingroupokat hasznalnal polygon szinten..vagy rendes topologia😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Pontosan nem értem mit szeretnél, de ha egy élt akarsz meghagyni tényleges élnek , akkor válszd ki a kívánt éleket, és a Crease-t állítsd 1-re. Így smooth után és él marad ...

Kép ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
Az autókon a kis légbeömlõket, hogy lehet szépen megcsinálni? Ráteszek egy smooth-ot és egy horpadás lesz belõle. Ha chamfert teszek az élekre akkor jobb a helyzet de úgy is elég randa.
A kérdés az, hogy van e ezekre valami trükk, hogy a smooth ne csessze vagy tökölni kell?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ohh, köszi szépen, úgy néz ki (megint) hamarabb kérdeztem, mint gondlokodtam volna 😞
ezért megvonok magamtól 1 üveg sört <#worship>

spacing toolnal a contexnel be kell kapcsolni a followot es akkor fordul😊

Sziasztok!
1 tárgyat szeretnék a spline mentén sokszorosítani. path deformal is próbáltam, de ott nem sokszorozódik le. spacing tools-al egész jó lenne, csak ott meg nem fordul az ivekben a tárgy, hanem csak ugyanúgy áll, mint az alap tárgy.
ezt hogyan lehetne megoldani?
elõre is köszi

acsati
oké 😊 köszi szépen!
dehogy is...van egy olyan a file menube hogy merge..na az kell neked😄
szoba file megnyit es merge a szek file..etc.😊

acsati
akkor ha pl akarok egy szobát csinálni és már van külön elmente székem meg asztalom akkor azokat újra csináljam?
haat ha totalcommanderbol nyitod meg pl akkor egyszerre tobb ablakod lesz😊 de a max nem multitasking..tehat egyszerre csak egy kulonben csak parhuzamosan futnak egymas mellett a maxok..

acsati
hali
megkérdezhetem hogy .max fájlokat hogy tudok megnyitni? mármint hogy egyszerre többet.
😊 megszolitattam (marmint paraszt)
itt hosszan kifejetettem vlaamit de inkabb toroltem..
lenyeg..SOHA nem fogsz tudni megtanulni semmit ilyen kezdessel, hozzaalassal..sok sikert a kiseretsegihez.. tanulj ms paintet..

D4nY
nem neked szántam, a feletted írónak... azért kérdeztem meg mindkettõt mert nemtudom melyikket tanulgassam inkább... és ez a mondtad "nem jut el egyik tutorial vegeig sem😛😊)" no komment.. igazi paraszt.. :S

xP

lac coo
Nem akarok más nevében beszélni , de mint nekem, gondolom mindenkinek több száz tutorial van a háta mögött .....

D4nY
ennyire szánalmas nemtudom, hogylehetsz dikk xD

xP

ThomasGins
Pont akartam irni h együtt nem fog menni a 2😊

\"So always look on the bright side of death\"

hagyd a maya topicba is ugyanezt kerdezte csak mayaval.....nem jut el egyik tutorial vegeig sem😛😊)

lac coo
Mindegyiket .

D4nY
Sziasztok! Szerintetek mik a legjobb 3D STUDIO MAX TUTORIAL DVD-k? Melyikbõl lehet jól megtanulni a dolgokat, Melyiket érdemes megvenni és megnézni? Köszönöm szépen!

xP

Free
akkor ez pech 😞

marad a global reset és ennyi.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

neztem kerestem nem talaltam semmit siman le ressetelni material editort? material editorban fent utilites reset material slot-s talan..es azt elmenteni maxstartnak..

Free
akkor erre senki semmit ? 😞

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Itt nagyon jól olvasható, hogy a külföldi kollégák is hasonló dolgokat utálnak a progiban, mint mi:
http://www.cgarchitect.com/vb/160-3ds-max-wish-list/

Érdekes, hogy egy ilyen nagy szoftvercégnél mennyire nem foglalkoznak a felhasználók valós igényeivel. Sztem az itteni csapat összetudna állítani egy olyan listát,, amivel a program tudását bõvítve ki tudnának hozni belõle egy élvonalbeli alkalmazást. Ehelyett olyan, mintha a fejlesztõk egy lakatlan szigeten ülnének, és ügyet sem fordítanának arra, hogy ki mi miatt szenved a programmal. Szóval én már nem tudom, hogy mire számítsak az új verziónál.

ugy tudom az egyik az autodesk VIZ atnevezese lesz csak😊

eNiX
(Nem is tudtam, hogy van portable max...182mb)

keine Signatur

jon max2009. két verzióban. örültök ugye?
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ha map modban vagy tehat adsz valaminek egy noist bitmapot etc..akkor a golyok alatti sorban jobbrol a harmadik egy show end resault gombocska na arra nyomj ra hogy ne legyen benyomva..
de lehet hogy arra gondolsz hogy mat editorba a get materialnal kivalasztasz egy mapot rogton az latszodik es nem a gomb..

Met
Ha már mat editor, nézegettem az immi-s hdr tutorialt (thx lac coo 😄)
Amikor berakja a képet akkor a slot-ban rendesen jelenik meg neki a kép, nem golyóra vagy kockára feszítve, azt hogy? Mert nekem nem jelenik meg csak a golyó.

nah igen az teny hogy ar-ertek aranyban verhetetlen a blender😊

Az lehet, én sohasem próbáltam, csak a feature listát nézegettem most.

nekem herotom volt a kezelesetol probalgattam vagy 2 hetig de nem allt kezre egyaltalan😊

Gyerekek, amíg mi itt szenvedünk a max-al, meg drága pénzért vásároljuk az upgradeket, addig a blender szép csendben elhúz mellettünk.
http://www.blender.org/features-gallery/features/

Free
Na ha már alap gondok . kicsit idegesítõ a dolog.
Amióta újrahúztam a vasat a max így kezd mat editorral . egy reset után persze megint jó minden, de addig a szinekkel így eljátszadozik..
Erre van valami alap megoldás ami felett elsiklottam ??

lac coo
Ténylag van még az "X" bill ..... azt is beszoptam egyszer 😄DD

Én keresek egy olyan embert aki meg tudná csinálni 3d-ben (Richar Burns Rallyhoz) ezt az autót avilágon õ lenne az elsõAutó
Skin nem kell csak az alapja. Természetesen a készítõ dicsõsége lenne és meg lenne említve mindenhol a neve (ha akrja). Zmodellerel lehet jól a többit nem tudom te 100%hogy lehet msásal is. Aki tudja az PLS válalja el legyen szíves. Egy módhoz kell.
Köszönettel Klambi
Papirzacsi
Akkor én szerencsés kezdõ user vagyok, mert úgy 5 éve ez az elsõ eset, hogy ezzel találkozok, bár nem is használom minden nap.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Met
navégre, néztem a tutorokat és ott láttam, hogy mindenkinek sötét a kezelõfelület, azt megtaláltam, hogy hol lehet egyenként átszinezni az elemeket, de azt nem, hogy egyszerre is át lehet 😄

jaja en is kaptam anno..de ugy 3 havonta leirjuk😊😊
kenne csinalni bannerba egy ilyen altalanos troubleshootingot: eltuntek a nyilak-> nyomd le az x gombot, ez a mostani problem..etc😊

lac coo
Gondolom emiatt minden kezdõ max-user frászt kap egyszer az életben 😄DDDD

Papirzacsi
THX, közben megtaláltam a hszek között a megfelelõ megodást(#37879 után vagy hol)!!!Éppen idõben találtam meg... Tegnap óta görcsölök a dologgal.:-) A dark kicsit szokatlan, maradok a difótnál. :-)

customize->custom ui and default switcher allitsd at darkra aztan ok aztan alitsd vissza normalra ha a dark nem tetszik😊

Papirzacsi
Sziasztok!

Adódott ez a probléma.Újratettem a maxot már háromszor, töröltem mindent, amirõl azt gondolom a maxhoz tartozik, de még most sincsenek gombok, ráadásul dupla olyan szélesek mint korábban. Mivel lehetne helyrehozni, mert szükségem lenne a maxra, de jelenleg így nem túl felhasználóbarát?
A hiba fellépése kb annyi volt, hogy a max gondolt egyet, és nem válaszolt.Bezárás, újraindítás után meg ez az állapot fogadott.

az effekt meretevel belelog az objektumokba illetve az atlatszo objectbol vp renderben nehol latszik 1-1 fekete szemet (sima renderben nem)
effect optionsban affect z-buffer kapcsolo?
youth
Na ez jónak tûnik márcsak egy dolgot kéne megoldanom, mégpedig azt, hogyha elé kerül egy tárgy akkor takarja ki de az alpha csatornában mégse látszódjon az a kitakaró test... Mondjuk ez is kompozitálással oldható inkább meg...

Youth

youth
Vagy ha külön rétegként ki tudnám menteni, akkor az jó lenne és utána kompozitálva még a világos felületeken is látszana...

Youth

minel vilagosabb a hatter annal kevesbbe latszik gondolom valami screen overlay modkent teszi ra a vp, nem tudom, lehet e valahol ezt allitani...