63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Rees #47431 Most kipróbáltam, de semmi változás:( -
#47430 AA Filter nélkül próbáltad? -
Rees #47429 Hát igen:)
Remélem nem utazott el épp nyaralni!:P -
putyi #47428 a technológia velejárója, de majd ha itt lesz aldaryn, akkor bővebben kifejti. -
Rees #47427 Meg volt. -
bencsab #47426 Subpixel mappingot pipáld be -
Rees #47425 Egész napom ráment ezekre a cakkos fénycsík szélekre, de nem sikerült megoldanom. Bármit is állítottam, húztam fel egyszerűen pontosan ugyan úgy maradt. Csináltam egy teszt scene-t, azon próbálkoztam. Beraktam 3 pot-ot a két szélsőnek króm mat-ot adtam, a középsőnek meg fekete színt 100%-os reflection-el és freshnel refl pipa be. Érdekes, mert a középső potnál semmi cakkosodás nincs, a másik ketőnél meg elég csúnyán.
Légyszi segítsetek, hogy pontosan melyik értéket mekkorára kéne állítani elviekben, hogy ez megszűnjön, mert már átrágtam dokumentációt, de nem segített ebben az esetben.
-
#47424 www.jatekfejlesztes.hu , ott pedig a segédletek/grafika menüpont alatt található 4 tutorial ezzel kapcs... A gáz az, h most valamiért nemjó az oldal, ráadásul qvára elakadtam, mert vannak dolgok amik nem úgy működnek ahogy akarom, és nemtudom miért... XD -
#47423 akkor esetleg meg is oszthatod a linket , hogy ha kell valakinek akkor annak ne keljen kérdeznie :c) -
#47422 húú asszem mégis találtam valamit, szal tárgytalan... ^^ -
#47421 Nincs valakinek magyar csontozós/IK-s/animálós magyar tutoriálja??(főleg karakterek esetében...) gugli nem segített, ha valaki esetleg leakarna oltani, neizguljatok nemfogom 100000000000x beírni percenként CAPSLOCKAL, h pls válaszoljon valaki... :D Csak azért írtam mert hátha... Előre is köszi...
-
tilbury #47420 Köszi szépen!
Ez a keep country-s dolog jól jött .
A vray batch render-t már néztem régebben is, csak kér, hogy demo verzióban megy :-(
Azthittem van valami alap beépített dolog is, ahol be lehet állítani auto shutdownt
-
zenoka #47419 render vegen mentest a render fulben be lehet allitani: render output katt a save-re megmondani hova a kikapcshoz meg itt nez korul http://www.scriptspot.com/search/node/shutdown
a dispnel meg ha vraydispmod modosito akkor a keep continuity-et pipald be -
tilbury #47418 Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Ezen a képen a displacet próbálgatom. Az a gondom, hogy a saroknál az él ,mintha "szétnyílna". Ez ellen mit lehet tenni? Nem jó a map? Vagy modellezés szinten kellene vele vamit tenni?
Ja és egy másik kérdés ha már itt vagyok: azt esetleg be lehet vhol állítani max-ban, hogy render végén mentse el a képet és kapcsolja ki a PC-t?
Előre is köszi -
#47417 Jah már rájöttem közbe, csak elfelejtettem írni, azért köszi szépen!!! ^^ :D -
#47416 8as gomb (vagyf8?) enviroment
rees: az aa samplinget vedd feljebb -
#47415 Sziasztok! Tudom, hogy buta kérdés, meg google meg minden, de ha valakinek nem kerül sok energiájába akkor leírná nekem, hogy tudom a render háttérszínt változtatni?? szal, hogy ne fekete legyen.. -
Rees #47414 Sziasztok!
Mindig csak akkor írok, ha valami problémám van, pedig minden nap nyomon követem a fórum történéseit:)
A problémám azok a szép kis recés élek főleg a középső gombon. Próbálkoztam az AA filterekkel, de ez maradt a végeredmény. Két rendert is beraktam, ami távolabbról van azon sokkal jobban látszik ez a probléma, persze pont az a nézőpont kéne.
-
#47413 Nah, szép mondatok lettek amint látom.. Nézzétek el, nemrég keltem ;/ -
#47412 Ez tőled függ.. Ha nem birod megállni, hogy ne legyen minden a legapróbb részletig kidolgozva, akkor kidolgozol mindent highpoly-ban :) Bár szerintem az is egy nagyon jó megoldás, ha úgy tudod intézni a dolgokat, hogy kevés poly-val, nagyonfrankó textúrázással el tudod intézni, hogy baromi jól nézzen ki, és ne lehessen megmondani, hogy lowpoly. De én ahhoz sajnos nem értek..
Bár én ha modelezek valamit (egy autót pl), mindig észben tartom, hogy ennek az autónak akár később az ajtaját is ki akarom majd nyitni, és még ha nem is választom egyből szét darabjaira, úgy alakitom, hogy ha később kedvem támad, el tudjam intézni anélkül, hogy vért izzadnék, vagy hogy újra le kelljen modeleznem az egészet. -
nenad #47411 logikusan, ha nem lesz látható.. nem kell. -
#47410 Hi!
Van pár laikus kérdésem, nézzétek el nekem, ha irtó nagy baromság lenne, de azért ha lehet válaszoljatok rá.
1., Amikor pl. modelleztek valamit high-polyban, akkor azt úgy teszitek, hogy akár funkcionálisan működjön is? Most itt nem a TV és áramköreire gondolok, hanem pl. egy szekrény ajtai kinyithatóak, fiókjai kihúzhatóak, egy autónak a motorházteteje nyitható, ülései állíthatóak?
Vagy ezt mindig a téma határozza meg, és ha a szekrény ajtaja soha nem lesz nyitva az adott jelenetben, akkor azt a szekrényt még high-polyban sem rajzoljátok meg, hogy ne egye feleslegesen a gépet, ha meg majd olyan kell ahol nyitott ajtó is kell, akkor oda majd kreáltok új modellt?
2., Ha állóképhez pl. egy szobát modelleztek belülről, akkor ott minden elem high-poly, vagy külön meg van rajzolva minden berendezési tárgy hp-ben, és azok (lehet hülyeséget írok, mindjárt kiderül) normál-map-jai vannak a low-poly modellekre ráhúzva?
Egyelőre ennyi. -
zenoka #47409 jaah mar ertem:D en az itteni teapot gyarra gondoltam:D -
zenoka #47408 :D ha reggel kijozanodom megfejtem:D -
#47407 LOL
( szinesfémet sem otthagyni ám ) -
zenoka #47406 termeszetesen normalis:D egyebkent geci sotet van ebben a gyarban ilyenkor..tessek felkapcsolni a pilacsot!:D -
#47405 Normális dolog éjfélkor bútorokat pakolni, hogy holnaphajnaéban kezdhessenek a festők? Vagy csak én vagyok ilyen finnyás kékvérű? :D -
#47404 PShop megoldja...:) -
#47403 igen -
#47402 Kár, hogy a map kerete nem fut körbe. :P -
#47401 Új Vista beszerez és reinstall? :/ :/ -
#47400 Iszonyat gyors NFR. Putyinak köszönettel. 2sided material rulez...
-
nenad #47399 ez az uj sketchup? -
kekpolos #47398 Én is negy magossal tolnám, ha az említett vista bug miatt nem fosná össze magát állandóan a rendszer. Van is egy újabb projectem amit szívesen megosztanék veletek, csak a laposon nem nagyon fogom 400*300-nál nagyobb felbontásban kirenderelni Lehet mégis xp-t kéne rakni a gépre, jobban ki tudnám használni... -
putyi #47397 nem. 2sided shader. -
putyi #47396 isten hozott a klubban. -
#47395 egy jótanács, ( vagy csak én vagyok balfék ) skecsábol importált obj-okat nem tölti be max, 3ds-t betölti voszont menéskor lehal ( vagy én nem birtam ki tiz perc után a fakocka polyszámú modellel ) dwg-vel ok volt,többit nem teszteltem:) -
#47394 Szent kézigránát?:) -
#47393 Nap végére kis NFR: karácsonyi is, nfr is, első max 2009 modellem is :P
-
#47392 Itt van egy leírás, teszt a quadokról